Loty myśliwców F-16

Witam,

Wczoraj 30-05-2016 późnym popołudniem lądowały i startowały wojskowe myśliwce chyba F-16.
Nieźle buczało i grzmiało. Dobrze, że startowały w kierunku Wrzeszcza (Gdańska).
Wyobraźcie sobie, że w miejscowości Gądki k.Poznania latają całymi eskadrami. Co chwila szyby a to mury popękały. Byłem widziałęm nawet film nagrałem. Przeloty są tak nisko a wojsko twierdzi, że wszystko jest ok.
W TV były reportaże na ten temat, ale i tak nic się nie zmieniło bo mam tam znajomego i mówi że masakra.
Ludzie składają pisma, piszą jakieś pozwy i co i nic.
Zobaczymy czy będą dalej latać bo jak się rozkręcą to napewno szyby wyklecą i to nie w jednym domu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 10

Re: Loty myśliwców F-16

Rębiechowo jest nie od dzisiaj lotniskiem zapasowym da Królewa Malborskiego i takie lądowania będą miały miejsce.
I chodziło o MiGi-29
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1

No patrz pan... lotnisko cichaczem w nocy zbudowali koło dotychczas cichej i spokojnej wsi ;)

> chyba F-16

Po dźwięku poznałeś, czy widziałeś na własne oczy?
A jeśli widziałeś, to skąd pomysł, że to F-16, które to mają JEDEN statecznik pionowy, w przeciwieństwie do MIG-ów 29, które wczoraj lądowały i startowały na Rębiechowie ?
http://www.trojmiasto.pl/wiadomosci/Awaryjne-ladowanie-MiG-i-przekierowane-z-Malborka-do-Gdanska-n102112.html
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Karol, bój się Boga, czy piszesz w jęz. polskim?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

A pod Poznaniem to lotnisko wojskowe powstało w jeden dzień? Ludzie sie tam budowali i dobrze wiedzieli że maja pod nosem lotnisko i mysliwce. Poza tym wychowałem sie na babich dołach kiedy stacjonowały tam Migi i nigdy nie miałem problemu .....jakis naród delikatny sie zrobił
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

a pier....lcie się, wojskowe to u nas folklor ale jak 15 lat temu kupowałem tu działke to nikt nie wspominał, że zrobią tu lotnisko jak w wa-wie
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 10

A czego się spodziewałes? Że je będą zamykać zamiast rozbudowywać? C iekawy jestem czy ty nigdy nie korzystałes z tego lotniska. Pewnie zawsze startujeszybko z Warszawy żeby w baninie było ciszej.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

bo nie było zapotrzebowania, nawet w Unii nie byliśmy. Tanie linie, Schengen i wyjazdy za pracą do UK zmieniły wszystko - bez tego Rębiechowo by do dziś miało 100 000 pasażerów rocznie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

racja - jak brytole wyjdą z unii to o 40% liczba lotów do UK się zmniejszy i po kłopocie :-)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

plus marynarze którzy stąd wylatują i przylatują :D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Temat z gatunku odgrzewanych kotletów...
Lotnisko jest i będzie. Co więcej, są plany jego dalszego rozwoju więc trzeba się PRZYZWYCZAIĆ albo WYPROWADZIĆ.

Pamiętam Banino z lat 80-tych. Domy można było na palcach policzyć, a lotnisko już było. Kto osiedlał się w międzyczasie po prostu musiał brać pod uwagę ruch lotniczy i jego wpływ na otoczenie. Chyba że jest DEBILEM ale wówczas nie ma o czym rozmawiać.

Co ciekawe, jako jedni z pierwszych osiedlali się tu marynarze, którzy zarabiając w dolarach kupowali atrakcyjne działki w naprawdę niskich cenach. Wielu z nich ma posiadłości w ścisłym centrum Banina, i jakoś nie narzekają.

Mam wrażenie, ze największy problem mają z tym nowi osadnicy, zasiedlający osiedla szeregowców i ot w okolicy Tuchomskiej i Lotniczej, bo przecież bardziej na północ i południe samoloty są praktycznie niezauważalne.

Może warto było przemyśleć zakup, ew zdecydować się na coś innego?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ale przecież np. całe Piecki Migowo i sąsiednie dzielnice Gdańska mają taki sam problem z lotniskiem - bo to ta sama odległość praktycznie - ale tam jakoś nikt tak nie narzeka.
A mieszkania 2x tak drogie.

Jak się chce taniej to zawsze musi być jakiś minus. Ceny w Baninie są niskie właśnie przez samoloty, a nie, że to poza Gdańskiem. Gdyby nie lotnisko Banino by było dziś z 30-50% droższe jeśli chodzi o działki i domy.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Przemyśleć ? Zwariowałeś !? Toż to szooooook.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

nie f16 tylko migi 29 awaryjnie lądowały w Gdańsku bo w Malborku pas był zablokowany przez usterkę maszyny.

http://www.trojmiasto.pl/wiadomosci/Awaryjne-ladowanie-MiG-i-przekierowane-z-Malborka-do-Gdanska-n102112.html
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Kto ma internet z firmy WAVE Banino (168 odpowiedzi)

Chce zmienić internet na tego dostawce,jak się sprawuje internet ???

proszę o opinie rodziców z szkoły A i B (4 odpowiedzi)

dzień dobry. szukam rodziców którzy mogli by się wypowiedzieć o szkole A i B w Baninie. Proszę...

Imperium-Auto Salon (13 odpowiedzi)

Witam, jakieś opinie o Imperium-Auto Salon. Firma mieści się w Baninie przy ulicy Wiśniowej 11....