Re: Ludzie - nie zawalajcie lewego pasa!
"A każdy kto czyni inaczej czyni źle. A czy przypadkiem od oceny sposobu jazdy nie jest policja."
Te dwa zdania wołają o pomstę do nieba - chcesz być obiektywny, kulturalny - a chyba nie widzisz za kim się wstawiasz? Nie widzisz również, że @Kuba do którego potem pijesz czuję się podbudowany najpierw czytając słowa kierowane do mnie?
"jeżeli ktoś chce jechać szybko to nie widzę powodu żeby mu to uniemożliwiać blokując lewy pas"
Te słowa są dla mnie jak przyzwolenie na popełnienie przestępstwa...
Jeśli zakłada każdy z Was, że ten co jedzie 150km/h ma umierającego na pokładzie - to przyjmijcie obiektywnie fakt, że równie dobrze ten wariat może zabić kogoś za niejednym wzniesieniem na Obwodowej.
"Uważam że blokowanie lewego pasa przez tych co uważają że tylko oni wiedzą jak należy jechać jest zwyczajnym brakiem kultury. Poza tym idealną sytuacją byłoby gdyby każdy skupił się na tym żeby samemu jeździć jak najlepiej a nie na tym żeby uczyć innych udowadniając jednocześnie własną wyższość."
1. Kto określił, że to ja blokuje lewy pas a nie Ci którzy jadą nim przede mną? Wiesz to? Jechałeś za mną ??
Jest chyba wiele kwestii, które trzebaby było poruszyć opisując daną sytuację na drodze.
2. Z tym uczeniem - absolutnie się zgadzam - i dlatego mam pretensje do pierwszego posta tworzącego ten wątek - być może inaczej go interpretujemy, ja odbieram go nagannie!!
3. Widać, że według Ciebie najlepiej by było gdyby kierowcy dzielili się na wariatów i na jeżdżących tak jak Ty (sporo wolniej) - a tych, którzy jeżdżą 110-120 powystrzelać bo są niekulturalni, bo chcą wyprzedzić a zarazem muszą hamować i wciskać się na prawy by puszczać wariatów, których policja nie zatrzyma w nieoznakowanym pojeździe (?)
4. Przypisujesz do mnie plakietkę - nie wiedząc jak jeżdżę, jakie mam doświadczenie itp itd - to jest ta twoja kultura ?
5. Uważam się za doświadczonego kierowce (11lat bezszkodowej jazdy) - posiadam również zawodowe prawo jazdy kat.C. Nigdy nie byłem ukarany mandatem, nie używam CB radia.
Dystansu do siebie życzę również i ja. Tolerancji dla wariatów nie popieram.
0
1