Re: Ludzie to jednak mają tupet !
A co do Pana wypowiedzi odnośnie anonimowości i nie zgłaszania nieprawidłowości w miejscu pracy przez pracowników, a jedynie "narzekanie" na forum, z chęcią udam się z Panem do prawnika, u którego byłam kiedy nie przedłużono mi umowy. Miły Panie...fakty są takie, że w miejscu pracy doświadczyłam mobbingu, poniżania, wykorzystywania i totalnego oszustwa, a żeby było zabawniej uszczerbku na zdrowiu, który powstał z winy pracodawcy i był gwoździem do trumny dla mojego pozostania w tym miejscu pracy. Z racji wyuczonego zawodu stykałam się z ludźmi, którzy mówili, jak są traktowani prze pracodawców. Znam również realia pracy w Sądzie Pracy. To miły Panie nie Ameryka:) Tutaj w sądzie sprawiedliwość jest rzeczą względną i zanim ktoś dopatrzy się Pana szkody, zdążą Pana wywalić na bruk... Prawnik rozkłada ręce i odpowiada, że jest mu przykro, ale w Polsce zwyczajnie trzeba pogodzić się z faktem, że pracodawca wyjdzie na swoje i trudno mu cokolwiek udowodnić. A konsekwencje i tak poniesie pracownik. I jasny gwint. Nie dajmy sobie wmówić, że wszyscy mamy mieć doświadczenie od niemowlaka, gładką cerę, motorek w tyłku i uśmiech nr 5 przyklejony do twarzy nawet wtedy kiedy nas ewidentnie poniżają! Świat też nie składa się wyłącznie z efektywnego pozyskiwania klientów i dążenia do celu po trupach. Obawiam się, że z niewolnika nie ma i nie będzie pracownika... A stawki i warunki obecnie oferowane są cóż...niewolnicze. Jednak powtrzam, jeżeli ma Pan inne zdanie i realny dowód na to, że jest inaczej, jestem gotowa do pracy:) Nie uwierzę, jak nie zobaczę;) Pozdrawiam!
9
0