MAGNAT

Temat dostępny też na forum: Wesele Wesele bez ogłoszeń
Dla tych, co dopiero poszukują miejsca na wesele polecam Dwór Kaszubski Magnat w Koleczkowie 150 zł od osoby, pięknie tam i ludzie chwalą, ja dop. przed ślubem, ale nie mam wątpliwości, że wybraliśmy to miejsce.
Tort weselny i ciasta wliczone w cenę.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAGNAT

Zycze powodzena...

A co coś nie tak z tym miejscem ?? Masz jakieś przykre doświadczenia ? Chyba, że nie tak odczytałam Twoją odpowiedź;_)

no tu dziewczyny dużo różnych rzeczy pisało o Magnacie........

Jak o każdym innym miejscu można tu różne rzeczy przeczytać...napewno nie jest najtaniej, i na te 150 zł trzeba wziąść poprawkę (napewno w przyszłym roku bedzie drożej) z punktu widzenia ewentualnych zmian w menu...ale ja się też zakochałam w tym miejscu...

Ale bardzo bym chciała dowiedzieć się jak poszło komuś kto ostatnio tam miał wesele...są tu takie osoby??

Ciekawa jestem bardzo najświeższych opinii...pozdrawiam wszystkich

ja miałam wesele w styczniu i wesele było bardzo udane pod względem zabawy i jedzenia :) bardzo dużo go nam zostało.

tonya - twoja relacja bardzo mnie umocniła w przekonaniu,że wesele w Magnacie to udany wybór...wtedy właśnie podpisaliśmy naszą umowę...

Fajnie by było poczytać więcej takich relacji ;)

ja równiez mam wesele w magnacie za rok w czerwcu:)

generalnie pani wlascicielka nie sprawia dobrego wrazenia, ale wesele bylo bardzo udane i to przycmilo jej charakterek

takze nadal cieplo polecam

ja rowniez polceam mimo paru rzeczy ktore nie do konca mi sie podobaly.

choc jest bbardzo dlugi watek bo magnacie, polecam wyszukiwarke!

Miejsce jest piękne i mnie również urzeklo...mam pewne zastrzeżenia i drugi raz chyba bym się nie zdecydowała na wesele w tym miejscu...

Mowcie wszytsko co wiecie, będzie nam łatwiej, poczytałam te stare wątki i fajnie, że te forum istnieje, przynajmniej dowiedziałam się, że kasują za pojemniki, w które pakuje się jedzenie po weselichu, dlatgo uwagi bardzo cenne by uniknąć wielu rzeczy.
Nad stołem tym za 500 na poprawiny ( stół wiejski) tez sie zastanawiałam, ale piszecie, że nie wart swojej ceny...

Proszę szerzej o zastrzeżeniach :)

Sheela napisał(a):

> Miejsce jest piękne i mnie również urzeklo...mam pewne
> zastrzeżenia i drugi raz chyba bym się nie zdecydowała na
> wesele w tym miejscu...

czemu bys niezrobila jeszczee raz tam wesela?

W 2007 roku podpisywalismy umowę i koszt menu na osobę w 2008 miał wynieść 135zł...niestety płaciliśmy 165 zł. W umowie była adnotacja,że możliwy jest wzrost cen, ale nie sadzilismy,że aż o 30zł! Za poprawiny płacilismy 800zł(przy ilości osób < 80)Mimo to doliczają 20% do ceny menu na poprawiny. Moim zdaniem to nie fair, bo jedzenie i tak było z wesela. Poza tym za wszytsko trzeba dopłacać!Pojemniki na jedzenie kosztują 2,5zł, kwiaty na stołach 350zł- jeden wazon( nie skorzystaliśmy). Najgorzej wspominam pokoje...było w nich bardzo zimno. Goście po weselu musieli sie do 13:00 wyprowadzić, w przeciwnym razie doliczali nam za kolejną dobę. W dniu poprawin nie chcieli otworzyć nawet 10 min wcześniej, więc wszyscy czekalismy na zewnątrz, aż wybije 13:00. Wesele miało trwać do piątej i ani minuty dlużej nie moglismy być na sali...Nie podobał mi się ten brak wyrozumiałości i jakiejkolwiek elastyczności. Ogolnie było stanowczo za drogo i za te pieniadze mogliśmy zorganizować o wiele bardziej wystawną imprezę gdzieś indziej...Plusem natomiast była bardzo miła i sprwana obsługa, smaczne jedzenie oraz bardzo uprzejmy Pan z ochrony.

Oj to mnie zmartwiłaś, ale cenne uwagi , powiedzcie mi proszę, szczególnie osoby, które już miały tam wesele, albo juz lada moment będa miały, czy wszytskim tak podnosili cene?
I jeśli chodzi o dekorację, czy samemu można sale udekorowac?
Wiem, że ten watek robi sie nudny, ale poprostu dopada mnie chyba chandra związana z przygotowaniami..co róż coś nowego..

Nie martw się, może nie bedzie tak źle:-) Salę można dekorować samemu, z tym nie było problemu!

Dziękuje Ci bardzo;-)

up

niestety, mnie rowniez cena zawiodla. juz pewnie nie raz pisalam o tym, gdyz 30-40zl od osoby to stanowczo za duzo. bylam przyszykowana na 121 bo taka cena obowiazywala gdy podpisywalam umowe, a tu nie mila niespodzianka

pamietajcie ze nie mozna miec swojego piwa, tylko trzeba wziasc od P. Luizy jesli ktos chce miec chmiel na weseleu czy poprawinach.

stol wiejski to pychota i wszysycy go mile wspominaja do tej pory

to sie pozmienialo....my w styczniu mielismy swoje piwko

O kurcze, piwa nie można swojego załatwić, nawet na poprawiny?? No a ile to wychodzi za beczkę i czy obsługa nalewa piwko czy samemu się nalewa?

piwa niemozna miec swojego na weselu czy tylko na poprawinach?szatynkaa napisał(a):

mam jeszcze jedno pytania bo robie slub w magnacie za rok?popisalismy umowe ze robimy poprawiny ale musimy z nich zrezygnowac czy wiecie czy mozemy czy trzeba za to zaplacic?

up

myślę, że możecie, ale powinni Wam wtedy zrobić aneks do umowy...

piwo moze byc na weselu i na poprawinaach, ale zakupic je musicie w Magnacie, 30l-250, 50l-350 ze swojego doswiadczenia polcam beczke 50l,
ja mialam te mniejsza i pewnie gdyby bylo wiecej to wiecej by poszlo, a piwko bylo tylko na poprawinach w moim przypadku to tak chcielismy, gdzie bylo ok.35 osob a nie wszyscy pili ;p

Inne tematy z forum

Przyłączenie Bojana do Gdyni (153 odpowiedzi)

Patrząc na obecny kształt gminy, przynależność Bojana do gminy Szemud wydaje mi się przestarzała....

CHODNIK NA CHYLONSKIEJ (114 odpowiedzi)

W 2012r zostanle wykonany projekt chodnika przy ulicy Chylońskiej Tymczasem czekamy na zgodę...

Włamania w Koleczkowie (65 odpowiedzi)

Witam od dzielnicowego mam informacje ze podobno znasiliły sie wlamania do domkow jednorodzinnych...