MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 ( 10 )

Janka2 - 29 kwietnia
Emilkaaa - 7 maja
Effcia - 8 maja - CÓRKA
Assegai - 11 maja - SYN
Marciocha - 11 maja - CÓRKA
d@nte - 13 maja - SYN
Martam - 13 maja
Mama.wyczekana - 16 maja
madzia83 - 17 maja
Maga79 - 18 maja - SYN
kasiulkaa - 24 maja - CÓRKA
Lalinek - 30 maja - CÓRKA
moniczka22 - 30 maja
Mrówka - 1 czerwca - SYN
Mamuśka1- 2 czerwca - CÓRKA
fasolek - 6 czerwca - SYN
agawcia - 8 czerwca
gaba - 13 czerwca - SYN
magdaxv - 16 czerwca - SYN
madzia 16/17 czerwca
Agusiaa - 19 czerwca - CÓRKA
agawierzbowska -21 czerwca - CÓRKA
Grosik- 23 czerwca - CÓRKA
Paulina1010 - 23 czerwca - SYN
tangerine - 24 czerwca
aga87 -26 czerwca - SYN
ryba_gda - 27 czerwca - SYN
Gosiks1 - 28 czerwca
mona__g - 3 lipiec - SYN
Kasiorek555- 7 lipiec

witam :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 ( 10 )

Dziękuje za życzenia :))
No właśnie i to mnie przeraża bo nie mogę się na podaniu podpisać nowym nazwiskiem bo na uczelni nie będą wiedzieli o kogo chodzi a nie dam rady jechać osobiście, żeby pokazac akt slubu i żeby mi wszystkie dane w indeksie, legitymacji itp pozmieniali, więc póki co chyba musze się starym podpisywac.

A w banku zrobie tak jak pisałyście.
No i ja będę dokumenty wymieniać w Gdyni, czyli rozumiem, że najszybciej miesiąc po ślubie składać wniosek?

A co z kartą ciąży? Dopisał nowe nazwisko w nawiasie czy co :))

A czuje się tak różnie, wczoraj było dobrze a dziś jakoś gorzej no a maluch tak szaleje dzień i noc az się zastanawiam czy to normalne :)

mrówka - gratulacje !!!! :D
życzę wszystkiego co najlepsze :)
do banku i wszelakich innych instytucji idziesz ze starym dowodem i z aktem ślubu - na jego podstawie zmienią Twoje dane. Później donosisz tylko kserokopię nowego dowodu jak będziesz już go miała.
Podpisujesz się nowym nazwiskiem, bo od dnia ślubu takie Cię obowiązuje w świetle prawa. Tyle że musisz pozmieniać dane. Wystarczy akt i stary dowód.

Grosik mówisz że skłaniasz się do Navigation Cadet. To jest nowy wózek wprowadzony przez firmę Deltim, która produkuje X-landers wózki Delti, a teraz przejeli firmę Navigation i dlatego wycofali z produkcji Delit Emu, którym jest obecnie Navigation Cadet. Różnią się tylko tym, że ma czarny stelaż, inną kolorystykę i tylne koła są pompowane a nie piankowe.

U mnie stoi w domu już i czeka Delti Emu, jestem zadowolona, bo jest bardzo leciutki, zwrotny i super się składa do bagażnika :D

z tymi ubrankami dla dziecka to jak dla mnie dobrze, że za wiele nie trezba brać do szpitala.

Marciocha- u nas położna jeszcze tego nie mówiła na szkole, ale skoro u Was mówiła, to u nas też pewnie powie w swoim czasie:)

madzia- u Ciebie jeszcze bliżej:)

Mróweczko, gratulacje!! Ja dopiero po ok roku opanowałam podpisywanie się właściwym nazwiskiem, myliło mi się strasznie, podpisywałam się raz tak, raz tak.
Mamuśka, ja też spałam na brzuchu, na boku nie umiem, budzę się po 10 razy w nocy, wrrr... :( Pocieszam się jedynie, że już coraz bliżej porodu :)

Mona, teraz dzieci kąpie się dopiero w 4 dobie, takie nowe wytyczne, smarują ponoć jedynie oliwką, dlatego, że noworodek po pierwsze się nie poci, a po drugie, przez pierwsze dni skóra jest za delikatna i potrzebuje czasu, aby trochę się przystosować. Nie dostaniesz takiego strasznego brudaska, zostanie wytarty i nasmarowany, ale kąpania nie ma :)

spanie też u mnie słabe, w sensie nie wygodnie mi z brzuchem, kocham spać na brzuchu, a teraz muszę na boku a i tak z coraz większym brzuchem to też średnio wygodnie, depilacji nie próbowałam jeszcze z lusterkiem,ale chyba nie ma innego wyjścia.

buuu, wypiłam jogurt pitny i jestem taka wzdęta, niby głodna jestem na śniadanko,ale taka wielka jestem teraz i wzdęta, że sił nie mam dosłownie:(

Mrówka wszystkiego najlepszego!!!!Duzo milosci:) jak sie czujesz w ogole??

No i faktycznie jakies zdjecie by sie nam tu przydalo:)

mrówka to wszystkiego dobrego dla Was!:)
może jakieś zdjęcie ślubne?:)

Już po. Oj depilacja jakoś mi nie wychodzi nawet jak patrze się w lustro. No i ze spaniem mam problemy brzuchol przeszkadza

mrówka, kiedy ślub czy już po jesteś?

mi też ciężko, pochylanie i nawet teraz siedząc to mi średnio wygodnie, brzuch coraz większy, o depilacji już nie wspomnę, bo nie widzę nic :)))

Lalinek ja juz po. no i teraz mam problem jakim ja mam się nazwiskiem podpisywac?

Musze złożyc podanie na uczelnie i jak sie podpisze nowym to nikt nie będzie wiedział o co chodzi :) no i w banku jakim się podpisywac?

Grosik, a ten sklep Bobowózki to gdzie jest? w gdynii? to to samo co ta stronka jest bobowózki?

Hej, ja zapisałam się ostatecznie do Szkoły Rodzenia "Dobry Początek", na początku nie brałam jej pod uwagę, ale została mi polecona przez koleżankę położną z Zaspy, mimo że ta SR jest związana z Wojewódzkim to twierdzi, że jest najlepsza w Trójmieście. 4 kwietnia zaczynamy zajęcia :)

W weekend wybraliśmy się do Bobowózków, polecam sklep, bardzo miła i kompetentna obsługa. I chyba podjęliśmy decyzję, wybór padł na Navington Cadet. Nowość na rynku, producent ten sam co X-lander, ale zdaniem sprzedawczyni bardziej funkcjonalny, ma właściwie wszystkie funkcje, na których nam zależy, jest lekki i łatwy w prowadzeniu. Ale z zakupem jeszcze trochę poczekamy. Pozdrawiam!

Janka2 - 29 kwietnia
Emilkaaa - 7 maja
Effcia - 8 maja - CÓRKA
Assegai - 11 maja - SYN
Marciocha - 11 maja - CÓRKA
d@nte - 13 maja - SYN
Martam - 13 maja
Mama.wyczekana - 16 maja
madzia83 - 17 maja
Maga79 - 18 maja - SYN
kasiulkaa - 24 maja - CÓRKA
Lalinek - 30 maja - CÓRKA
moniczka22 - 30 maja
Mrówka - 1 czerwca - SYN
Mamuśka1- 2 czerwca - CÓRKA
fasolek - 6 czerwca - SYN
agawcia - 8 czerwca
gaba - 13 czerwca - SYN
magdaxv - 16 czerwca - SYN
madzia 16/17 czerwca
Agusiaa - 19 czerwca - CÓRKA
agawierzbowska -21 czerwca - CÓRKA
Grosik- 23 czerwca - CÓRKA
Paulina1010 - 23 czerwca - SYN
tangerine - 24 czerwca
aga87 -26 czerwca - SYN
ryba_gda - 27 czerwca - SYN
Gosiks1 - 28 czerwca
mona__g - 3 lipiec - SYN
Kasiorek555- 7 lipiec - SYN

U mnie też będzie synuś :-)

MAdzia nie kąpią malucha?? JAk gadałam z koleżanką, rodziła rok temu na Zaspie, to małą dostała wykąpaną i ubraną.

ryba, myślę, że położne podały nam listę max tego co zabrać, o ręczniczku wspomniały, dlatego wpisałam. Teraz w szpitalu dzieci nie kąpią do 4 doby, więc może dlatego mam wziąć swój, jakbym chciała obmyć maleństwo.
pozdrawiam, m

ja chodziłam do szkoły Dobry Początek, nie pamiętam ile było zajęć ale wystarczająco. mąż starał się być na wszystkich. sama byłam chyba tylko na spotkaniu z logopedą i pediatrą. ogólnie byliśmy zadowoleni :) teraz nie chodzimy bo nie ma sensu.
a ta lista do wojewódzkiego koszmarnie długa... pamiętam że reczniczka dla dzidzi nie trzeba było brać.
no i rzeczywiście ja też po porodzie byłam strasznie głodna (w trakcie zresztą też), więc dobrze by było mieć jakaś kanapeczkę :)

Inne tematy z forum

paznokcie hybrydowe (92 odpowiedzi)

hejka, czy któraś z Was ma może manicure hubrydowy?jeśli tak to napiszcie czy jestescie z tego...

Wycieczka w przedszkolu (46 odpowiedzi)

Córka ma mieć w piątek wycieczkę w przedszkolu, jadą autokarem do Pucka i Rzucewa. No i tak się...

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (72 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...