MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 ( 10 )

Janka2 - 29 kwietnia
Emilkaaa - 7 maja
Effcia - 8 maja - CÓRKA
Assegai - 11 maja - SYN
Marciocha - 11 maja - CÓRKA
d@nte - 13 maja - SYN
Martam - 13 maja
Mama.wyczekana - 16 maja
madzia83 - 17 maja
Maga79 - 18 maja - SYN
kasiulkaa - 24 maja - CÓRKA
Lalinek - 30 maja - CÓRKA
moniczka22 - 30 maja
Mrówka - 1 czerwca - SYN
Mamuśka1- 2 czerwca - CÓRKA
fasolek - 6 czerwca - SYN
agawcia - 8 czerwca
gaba - 13 czerwca - SYN
magdaxv - 16 czerwca - SYN
madzia 16/17 czerwca
Agusiaa - 19 czerwca - CÓRKA
agawierzbowska -21 czerwca - CÓRKA
Grosik- 23 czerwca - CÓRKA
Paulina1010 - 23 czerwca - SYN
tangerine - 24 czerwca
aga87 -26 czerwca - SYN
ryba_gda - 27 czerwca - SYN
Gosiks1 - 28 czerwca
mona__g - 3 lipiec - SYN
Kasiorek555- 7 lipiec

witam :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 ( 10 )

Hej dziewczyny, jeżeli chodzi o tego paciorkowca to róbcie, nie zależy kiedy, bo jak będzie pozytywny wynik teraz to i póżniej też.
Ja miałam paciorkowca w pierwszej ciąży i teraz lekarz mnie wpisał już bez badania jako GBS+ czyli noszącą paciorkowca bo to już do końca życia jest.

U mnie w pierwszej ciąży nie miałam w ciąży tego badania i niestety czekałam na wyniki u mojego już narodzonego synka czy nie ma infekcji - to były ciężki dni w obawie by nie był zakażony.

A wiem też że nie we wszystkich gabinetach lekarze pobierają i odsyłają gdzie indziej - więc załatwcie to napewno przed porodem i byleby wody przed badaniem nie odeszły!!!

Ocean Stripe ;)
Nawet dziś sobie kupiłam trampki w odcieniach morskiego pod kolor torby ;p
Kij, że do wózka pasuje średnio na jeża...ale ten kolor mnie urzekł :)

Wymaz będę miała na następnej wizycie, 13 kwietnia.

Mrówka, kiedyś chyba Alles mieli w Batorym w Gdyni, chociaż nie jestem pewna.

Paulina, ja półtora miesiąca temu miałam więcej wód niż dwa tygodnie temu, obwód brzucha nie rośnie zbyt szybko, więc lekarka kazała nie wkręcać sobie nic, mówi, że ok jest. Ponoć jak jest za dużo, to można szybciej urodzić. Z Maryśką miałam mniej i ona była mniejsza.

Wtrące się do staników:)
Z Alles mialam kilka jak karmilam córcie.

http://moda.allegro.pl/alles-mama-bianca-biustonosz-do-karmienia-80d-i1493016434.html ten dosć drogi, ładny ale dziwnie cycki w nim wyglądają pod bluzką.

http://moda.allegro.pl/biustonosz-do-karmienia-75-alles-mama-dream-75c-i1538614664.html ten bardzo ładny, drogi ale po praniu (delikatnym) rozwarstwiły się ramiączka. Puscił jakiś szew :(

Ale za to najlepszy i najwygodniejszy jest ten. Mam czarny i na pewno kupię sobie biały. http://moda.allegro.pl/hit-alles-biustonosz-do-karmienia-mama-new-80g-i1529996790.html
Polecam isć do Kamama we Wrzeszczu i sobie przymierzyć. Tam dają tez kartę rabatową jak zrobi się jakieś zakupki. Więc potem bedziecie mialy znizkę na kolejne rzeczy. A staników do karmienia przyda się więcej. Piersi są innego rozmiaru na początku karmienia i innego po 2 miesiacach. Wtedy często są mniejsze i trzeba kupić nowe, mniejsze.

a z push upami do karmienia to raczej cięzko i chyba nie wygodnie, usztywniane prędzej ;)

Mamuśka ale ja mam na myśli staniki tego typu:
http://moda.allegro.pl/biustonosz-do-karmienia-75-alles-mama-fancy-75d-i1527489699.html/url]

http://moda.allegro.pl/alles-mama-after-rain-biustonosz-do-karmienia-70e-i1488134102.html
a wiadomo że wzorzyste są droższe, zwykłe czarne czy białe dostaniesz taniej, ale ogólnie tak sie kształtują ceny w sklepach normalnie.
W triumpfie za zupełnie zwykły biały zapłacisz 89 ;)

Co do ZZO, na Zaspie nie ma

Mamuska zamawiamy torby skip hopa,tak nam sie bardzo spodobaly,ze musimy je miec:D
Zerknij sobie:

http://www.tosia.pl/sklep/product/p/814/skip,hop,duo.asp#

fasolek a co Wy zamawiacie? stanik przypadkiem?

zajrzałam na linka z tym stanikiem Alles i faktycznie bardzo ładny. Czy orientujecie się czy z tej firmy są staniki push up oczywiście do karmienia :)

Marciocha to strasznie drogie te staniki w Galerii, a jeszcze dziewczyny piszecie, że w H & M są staniki do karmienia?

effcia dzięki za linka, zaraz go sobie obczaje:)

hej,

Magda ja sie juz zdecydowalam na kolor czekoladowy,wiec jak Ty bedziesz pewna to mozemy zamawiac:)moge zamowic jakby co:)

Dziewczyny a co do wymazu to ile on jest wazny?jak poprosze lekarza o pobranie na nastepnej wizycie 26.04 to nie bedzie to za wczesnie,termin mam na pierwsze dni czerwca,bo sie wlasnie zastanawiam czy pozniej isc specjalnie innego dnia czy wtedy moze byc

http://moda.allegro.pl/alles-biustonosz-do-karmienia-mama-lucy-70d-i1530572891.html ja mierzyłam taki w Gdyni na świętojańskiej po 86 zł, i właśnie moim zdaniem ciężko pierś wyjąć :( wg mnie w ogóle się nie da albo za płaska jestem ;p

Hej Mamuski :)

Byłam wczoraj zwiedzać salę porodową na Klinicznej i wyszłam przerażona tym wszystkim co mnie tam czeka :)
Słyszałyście o środku który podają podczas porodu, który powoduje od samego początku poślizg dla dzidzi i że niby poród jest łatwiejszy? Kurcze zapomniałam nazwy tego preparatu ogólnie koszt jego to ok 300 zł i trzeba sobie samemu go zakupić.

witam po długim czasie:)

dziewczyny, mam pytanie zapewne wiele z Was robiła juz rekonesans, jak wygląda obecnie REALNA dostępność i stosowanie ZZO na Zaspie i Klinicznej?
czy trzeba zrobić wczesniej we własnym zakresie jakieś badania kwalifikujące?

A widziałyście gdzieś w Gdyni, Rumi te staniki Alles? Bo tez mi się bardzo w necie podobają, ale musiałabym przymierzyc. :)

Ja odczyn Coombsa miałam już kilka razy robiony bo faktycznie może on "cos powiedziec" na temat konfliktu. U mnie nadal nie wiadomo na 100% czy to konflikt czy nie bo badania wychodza różnie. Ale na USG na szczęscie żadnych obiawów nie ma, a mam co miesiąc robioną przepływnośc krwi, więc jestem dobrej myśli.

Kurcze już drugi raz w tym tygodniu jakoś bardziej brzuch mi się napinał, dzisiaj chyba wpakuje jakies rzeczy do torby, może jak będe już spakowana to maluch sie uspokoi :). ( to tak jak z parasolka zawsze jak jej nie wemzę to pada :) )

A i co do wymazu to ja tez robie na najbliższej wizycie :)

Mam

http://stanikomania.blox.pl/2009/01/Zbuduj-sobie-karmnik.html

Mamuśka ok 89, 99 zł
zależy który model :)

Co do wymazu to chyba teraz już standard by mieć jadąc do porodu.
JA na najbliższej wizycie będę miała wymaz pobierany.

Mamuśka, teraz wychodzę ale poszukam Ci linka gdzie jest dokładnie opisane jak przerobić(u gorseciarki we wrzeszczu).

efcia a powiedz mi jak sobie samemu przerobić stanik ?

Marciocha a pamiętasz po ile te Alessy są w Galerii?

a robicie wymaz na paciorkowca? mi lekarka zleciła na wszelki wypadek i kazała robić w invicta

Magda, mi też lekarz powiedział, żebym się nie przejmowała, ale jakby się okazało że to od jakiejś infekcji to że lepiej wziąć antybiotyk. Kazał mi zrobić morfologię, mocz, CRP (chyba to takie litery były, cokolwiek to jest) i na wszelki wypadek odczyn coombsa (to tylko dla spokoju, bo gdyby się zrobił konflikt to ponoć byłyby jeszcze inne objawy).

Inne tematy z forum

jaki odkurzacz polecacie ? (25 odpowiedzi)

muszę kupić i nie rozglądałam się jeszcze, pomożecie co wybrać ?

firanki przez internet??? (18 odpowiedzi)

kupiłybyście? np z allegro..bo ja się zastanawiam właśnie... a może jakiegoś sprzedawcę polecicie?

Nie mam ochoty na seks (21 odpowiedzi)

Czy jest to możliwe w zaledwie kilkuletnim związku? Rozumiem,zę rutyna może przyjść po 20-30...