MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 ( 10 )

Janka2 - 29 kwietnia
Emilkaaa - 7 maja
Effcia - 8 maja - CÓRKA
Assegai - 11 maja - SYN
Marciocha - 11 maja - CÓRKA
d@nte - 13 maja - SYN
Martam - 13 maja
Mama.wyczekana - 16 maja
madzia83 - 17 maja
Maga79 - 18 maja - SYN
kasiulkaa - 24 maja - CÓRKA
Lalinek - 30 maja - CÓRKA
moniczka22 - 30 maja
Mrówka - 1 czerwca - SYN
Mamuśka1- 2 czerwca - CÓRKA
fasolek - 6 czerwca - SYN
agawcia - 8 czerwca
gaba - 13 czerwca - SYN
magdaxv - 16 czerwca - SYN
madzia 16/17 czerwca
Agusiaa - 19 czerwca - CÓRKA
agawierzbowska -21 czerwca - CÓRKA
Grosik- 23 czerwca - CÓRKA
Paulina1010 - 23 czerwca - SYN
tangerine - 24 czerwca
aga87 -26 czerwca - SYN
ryba_gda - 27 czerwca - SYN
Gosiks1 - 28 czerwca
mona__g - 3 lipiec - SYN
Kasiorek555- 7 lipiec

witam :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 ( 10 )

Lewatywy przy Szymonie nie miałam i teraz też sobie odpuszczę.
A wracając do tematu pakowania, to dla dzidzi najwięcej miejsca zajmują pieluchy, więc warto na początek wziąć mniej, a na następne dni mąż dowiezie. Tak samo ubranka i np wodę mineralną. I oczywiście rzeczy na wyjście ze szpitala. Tylko lepiej zawczasu to przygotować, bo mężowie często się w tym wszystkim gubią - ja poprzednio wracałam do domu w kapciach, bo mąż zapomniał mi wziąć buty (a był 1.11).

Może ktoś woli w domu, ale ja sama sobie tego nie zrobię.
Poza tym ta nie trwa długo i raczej się aż tak szybko nie rodzi.
Spokojnie można zdążyć w szpitalu

co do lewatywy to u nas w SR mówili że czasem lepiej sobie "zafundować" tę "przyjemność" w domu, bo różnie kobiety reagują i po zaaplikowaniu w szpitalu czasem nie zdążą przed porodem - no i zdarza się wtedy w trakcie....

jesli chodzi o cukrzyce to moja waga od 5tyg urosla o caaale 0.5kg ;) tylko ja nie mam indywidualnej diety ani nie kluje sie, dostalam tylko kartke co mam jesc a czego unikac i jest wmiare ok. choc czasem nie wytrzymuje i zjem sobie cos co zakazane(ale slodyczy nie tykam choc mam WIELKA ochote na nie) ;/ ale jeszcze troszke :) i sie najem :)

Co do lewatywy, to na Klinicznej trzeba mieć swoją zakupioną w aptece i poprosić położną by na porodówce ją zrobiła.
Taki skrót myślowy napisałam :)
Poprzednim razem też miałam i teraz też poproszę(tylko samemu trzeba kupić, bo szpital nie daje)

Assegai - czy mogłabyś podać mi do siebie maila, miałabym pytanie.

Dziewczyny, czy Wy też tak chudniecie na tej diecie dla cukrzycowych?? Ja stosuję ją nie całe 2 tygodnie, a już 3 kg mniej....Trochę mnie to przeraża, bo nie wiem czy tak ma być, czy coś jest nie tak. Ale jutro idę na wizytę i mam nadzieję, że z maleństwem będzie wszystko dobrze.

Effcia, ja chyba zdecyduję się na lewatywę w szpitalu, bo te apteczne są mniejsze, a u mnie przy porodzie będzie mąż, więc dla własnego samopoczucia, jak dotrę do szpitala, to wtedy :)

effcia, napisałaś " kupic lewatywe"? rozwin temat bo zastanawiam się po co tą lewatywe kupujesz? :)

dziewczyny a znacie może jakiś fajny lumpeks z dziecięcymi ubrankami?

W mniejszą rzeczy dziecka, bo mniej ich objętościowo. Jakieś ciuszki na 2 dni, kilka pieluch, jakieś tetrowe i ręczniczek.
A dla siebie to i koszule i ręcznik i szlafrok, klapki, sztućće, kosmetyki i się nazbiera :)

U mnie koszule się piorą, próbuje zlokalizować szlafrok a jutro wkładam co mam do torby. Jeszcze muszę aptekę zahaczyć by sobie lewatywę kupić.

W sumie to dobry pomysł z tymi 2 torbami, a ja sie już martwiłam skąd wziąśc torbę bo nie mam żadnej dużej, ale dwie mniejsze mam, znacyz się jedna mniejsza druga troszke od niej większa :) więc musze tylko się zorientowac czy w tą mniejszą lepiej spakowac swoje rzeczy czy dzidzi :).

no ja do porodu wzięłam taką większą na ramię torebkę, a w taką podróżną chciałam dla siebie i synka ale chyba tez będę musiała dwie wziąć. No zobaczymy czy się zmieszczę.

Aggesina, na Klinicznej ubiorą po porodzie dziecko w szpitalne a potem przebierasz w swoje.
I tak jak pisze Madzia, lepiej w 2 torby. JA miałam w 1 swoje rzeczy i z nią poszłam na Izbę Przyjęć a jak już się Adaś urodził to mąż z auta przyniósł rzeczy dla małego. Reszta rzeczy na wyjście i w razie gdyby mi zabrakło ubrań dla Adasia była w domu. Mąż wiedział gdzie co leży i po prostu mi dowoził czego potrzebowałam

Assegai, ja pakuję się w dwie mniejsze torby, jedna z rzeczami tylko dla maleństwa, czyli pieluszki, kaftaniki, chusteczki itp, a druga dla mnie. Tak poleciła mi znajoma położna, tym bardziej, że u mnie nie wiadomo, czy bedzie cc, czy nie, a przy cc ważne, aby wiedzieć, gdzie co jest spakowane.

ja zaczęłam sie dzis pakować już. Jestem przerażona ile tego trzeba zabrać. Musze doczytać tylko czy na Klinicznej trzeba swoje ubranka miec dla dziecka czy oni dają. Obawiam się że w jedną torbę to ja się nie spakuje do szpitala.. ;-)

hej hej!
z praniem i prasowaniem czekam na słoneczko i cieplejsze dni :) ale ja mam jeszcze sporo czasu do porodu, bo na koniec czerwca :)
powoli rozglądam się za łóżeczkiem turystycznym, ale takim z regulowanym dnem.
jutro wizyta u lekarza. ciekawe ile maluszek już waży :)

dla zainteresowanych - otworzyli już nowy sklep Mama i Ja w Gdyni na Morskiej ( obok Komfortu) :)
mam zamiar pobuszować dziś po południu hehehe

Popieram Paulinę, lepiej szybciej przygotować, niż potem stresować się...a prasowanie - ja prasowałam i prasuję ubrania ze względów estetycznych, choć szczerze tego nie cierpię ;) Ale wystarczy wyprać ubranka i będzie ok.

Effcia, my mamy Tobiego 9-18 i liczę na to, że jak Jasiek wyrośnie z pierwszego fotelika to kupimy Marysi już ten 15-36, ale boję się, że będzie jeszcze za niska...i wtedy też trzeba będzie 9-36 kupić.

Mrówka, wydaje mi się że w Twojej sytuacji lepiej mieć już wszystko przygotowane wcześniej - ciuszki poprane, torbę spakowaną. Z jednej strony im bliżej końca, tym trudniej się za to zabrać, z drugiej gdyby znów się zaczęło coś dziać (tfu) to będziesz miała wszystko gotowe i przynajmniej o to nie będziesz się martwić.
A prasowaniem się nie przejmuj, jak nie dasz rady to przecież nic się nie stanie, maleństwu to nie zaszkodzi tak jak Twoje przemęczanie się.

effcia ja w takim razie chyba za szybko się za to zabrałam bo już jestem w trakcie prania ubranek tylko nie ma kto mi tego poprasowac a nie wiem czy sama dam radę :(.
Ale cały czas mam stracha, ze znów trafie do szpitala i nie będę miała tego gotowego :(

Inne tematy z forum

Zaintertesowania, hobby, pasje... jak to znaleźć? (117 odpowiedzi)

Witam. Nie mam żadnych zainteresowań, hobby czy pasji, chciałabym to zmienić, żeby czymś się...

Jak wyprawiacie urodziny dla dzieci? (27 odpowiedzi)

Witajcie! Jak bardzo hucznie obchodzicie urodziny dzieci? Głownie chodzi mi o to czy urządzacie...

poszukiwany dobry ortopeda (22 odpowiedzi)

Moja mame czeka operacja, dostała juz skierowanie i po swietach ma isc sie zapisac w kolejkę......