MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 ( 10 )

Janka2 - 29 kwietnia
Emilkaaa - 7 maja
Effcia - 8 maja - CÓRKA
Assegai - 11 maja - SYN
Marciocha - 11 maja - CÓRKA
d@nte - 13 maja - SYN
Martam - 13 maja
Mama.wyczekana - 16 maja
madzia83 - 17 maja
Maga79 - 18 maja - SYN
kasiulkaa - 24 maja - CÓRKA
Lalinek - 30 maja - CÓRKA
moniczka22 - 30 maja
Mrówka - 1 czerwca - SYN
Mamuśka1- 2 czerwca - CÓRKA
fasolek - 6 czerwca - SYN
agawcia - 8 czerwca
gaba - 13 czerwca - SYN
magdaxv - 16 czerwca - SYN
madzia 16/17 czerwca
Agusiaa - 19 czerwca - CÓRKA
agawierzbowska -21 czerwca - CÓRKA
Grosik- 23 czerwca - CÓRKA
Paulina1010 - 23 czerwca - SYN
tangerine - 24 czerwca
aga87 -26 czerwca - SYN
ryba_gda - 27 czerwca - SYN
Gosiks1 - 28 czerwca
mona__g - 3 lipiec - SYN
Kasiorek555- 7 lipiec

witam :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 ( 10 )

Co do ułożenia to córa ułożona główką w dół ale twarzyczkowo. Podobnie jak Adaś był.
Jeśli będę miała mieć cc to będę czekać aż akcja sama się zacznie, bo wtedy będzie pewność że dziecko jest gotowe do narodzin.
Magda, my mamy w jedyn aucie fotelik 9-18,http://www.mamaija.pl/bebe-confort-axiss---model-2011,d3240.html
a do dorugiego kupijemy 9-36 http://www.mamaija.pl/recaro-nowy-young-sport---fotelik-od-9--36-kg,d3911.html

Ja torbę pakuję już po niedzieli czyli 35 tc. a za 2 tygodnie wielkie pranie i prasowanie ciuszków

Aleście się rozpisały...
Assegai, ja jak mam ochotę na coś słodkiego, to naprawdę ciężko mi się powstrzymać i od czasu do czasu coś przekąszę. A potem na spacer, żeby jak najszybciej cukier spalić i nie jest tak źle... Kasia, ja nie spotkałam się z opinią, że z mięsa można tylko drób jeść przy cukrzycy i w poprzedniej ciąży jak sobie mierzyłam poziomy cukru jakoś nie widziałam różnicy.
Jak nasze mamy były w ciąży to nikt nie znał pojęcia cukrzyca ciążowa, nie badało się cukrów i też było dobrze. Z tego co czytałam, to właściwie dzidzia nie dostaje od tego jakichś wad, tylko rośnie za duża, przez co trudniej urodzić i zwiększa się ryzyko przedwczesnego porodu.

maga, nie dobijaj mnie proszę... ;-))))

Assegai nie chcę Cie martwić ale czekolada i orzechy to jedne z największych alergenów dla maluszka karmionego piersią. Polecają na początku unikać.

Mi się skończyła Mustella i kupiłam dziś jakiś tańszy krem, mam nadzieję, że nie wyjdzie mi przez to jakiś wredny rozstęp...bo brzuch bardzo mam rozciągnięty.

no właśnie mi lekarka tłumaczyła jak to jest z tą cukrzycą... Że niby jak w 75 glukozy wyjdzie cukier po 2 h do 199 to traktowane to jest jako zaburzenia w tolerancji glukozy. Wtedy trza sie tylko kontrolować. Ja mam 200 i traktowane jest to jako cukrzyca niestety. Jakoś panuje póki co nad tym cukrem, nawet udaje mi sie utrzymać poniżej 120 po posiłku także jest dobrze, ale ciężko jest sie opanować.... Mężowi zapowiedziałam ze po porodzie ma nie kupować żadnych kwiatów itp pierdół tylko czekoladę- wielką milkę z nadzieniem toffi i orzeszkami laskowymi.... aaaaaaajjjjjjjjajajaj...
A i dziewczyny- robią wam sie rozstępy?
Ja cholercia zauważyłam ze coś sie zaczyna dziać przy dziurce po kolczyku w pępku. tak jakby szedł rozstęp, w sumie na razie ma jakieś 3-4 mm i nie będzie go widać jak włożę kolczyka ale boje sie że pójdzie dalej.,.

Dziewczyny które będą miały te cięcia - macie wyznaczone terminy czy jeszcze czekacie??

Ja już ciuszki mam wyprane i poprasowane, bo przy synku nie mam tyle czasu więc robiłam to etapami i już gotowe jeszcze jedno małe pranie z pościelą, pościelą do wózka, rożkiem itp.

A wózek oj tak z piwnicy przynieść i przewietrzyć, ale chyba jak pójdę do szpitala to mąż się tym zajmie. Ja mam komplet x-landera, fotelik i wózek - byłam bardzo zadowolona i dlatego został po synku na drugie dziecię. Jakby któraś nie podjęła jeszcze decyzji to polecam.

A teraz pytanie z innej beczki, dziś zdrapałam sobie strupka i krew mi się lała jakbym nie wiem jaką ranę miała. Czy macie jakieś spostrzeżenia co do krzepnięcia krwi?? Nigdy nie miałam z tym problemów i jestem w głębokim szoku.

:) no rosną nam dzieciaczki jak na drożdżach :) aż miło powspominać czasy kiedy miały wielkość fasolki... :) teraz guzy na brzuchu wyrastają bo miejsca coraz mniej hehehe
cieszę się mrówka że mimo problemów Twój synek rośnie w normalnym tempie - to super wiadomość :) jedno zmartwienie mniej

a mąż na święta przyjedzie teraz... to tylko kilka tygodni ale i tak źle bez niego ehhh i tęskno zwłaszcza teraz

Lalinek to ściskamy Cie mocno, kiedy mąż wraca?
No to mój tylko troszke lżejszy od Twojej córci :)

mrówka :) żyję i to całkiem dobrze :)
męża miałam w domu na 3 dni więc czasu nie było, ale dziękuję za pamięć :) przed chwilą odjechał i znów ryczę... więc Assegai - dzisiaj dałam sobie dyspensę na poprawę samopoczucia - kupiłam lody i wafelka...

moja mała od wielu miesięcy główką w dół... stąd tyle problemów ale cóż - każde dziecię inne. współczuję dziewczyny, ale wciąż może się jeszcze wszystko zmienić - życzę Wam tego..

jestem po wizycie u lekarza. Julcia waży 1600 :) klopsik mój kochany

Assegai jak ja cie rozumiem z ta czekolada ;/ ;/
co prawda ja nie mierze sobie cuktru poprzez glukometr jedynie zalecenie od lekarza zebym unikala slodyczy, makaronow, ziemniakow, itd.dostalam tylko taka kartke co moge jesc a czego unikac i tyle..
czasem nie wytrymuje i zjem sobie ziemniaki do obiadu albo inne miesko niz tylko drob bo nie daje rady. co prawda waga stoi w miejscu ale ciagle obawiam sie ze przez ta cukrzyce cos szkodzi mojemu smerfikowi.. pomimo tego ze lekarz po ostatnim usg powiedzial ze wszystko jest wporzadku z bobasem i nie ma zadnych zastrzezen to i tak mam lek :( 7kwietnia mam kolejne usg to sie dowiem i uspokoje

Assegai jeszcze troszke,dasz rade,ale nie chcialabym Ciebie widziec jak juz bedziesz mogla wszystko jesc:D bedzie atak na czekolade:)

ja już mam poprane na szczęście i poprasowane ;-) Muszę tylko rozmiarami poukładać i wsio. A torbę to chyba na dniach już spakuje. W sensie 2 torby bo jedna do porodu- mała, a druga na położniczy w której pewnie pół domu wezmę. Poza tym przymieram na swojej diecie p******ej, wszystko mi cukier podnosi oprócz sałaty na którą jjuż patrzeć nie mogę... czsami mam taką chęć pożreć czekoladę że aż normlanie się telepie. Straszne to jest no ale co... jeszcze troche.

Witam wszystkie przyszłe mamy, przepraszam że się tak wtryniam w Wasz wątek. Jestem mamą końcowo-kwietniowej dziewczynki 2010 i mam do sprzedania trochę ciuszków po małej. Ze względu na Wasze terminy chciałabym zaproponować komplet H&M czapka i kozaczki futrzane - będą akurat na zimę (mojej podeszły od listopada do połowy marca. Jeśli kogoś zainteresuje - zapraszam:https://picasaweb.google.com/115392299249036587379/Mini#5585381076899162930
stan idealny, cena 10 pln za komplet.
A tu jeszcze na wszelki wypadek link do ciuszków (tanio sprzedam):
https://picasaweb.google.com/115392299249036587379/Mini#

Pozdrawiam Was wszystkie i życzę powodzenia :)

Ja już niedługo chcę zabrać się za pranie ubranek, czas leci tak szybko...
I też mnie czeka odświeżenie wózka, stoi w piwnicy już ponad rok...

Effcia, a jaki fotelik kupujecie teraz Adasiowi? Już ten 15-36??

Dziś przyszedł fotelik dla Jaśka i wydaje mi się, że będzie wygodny. jedyna wada, nie jest zbyt obszerny, więc nie wiem jak długo mały nim pojeździ...w każdym razie 5 w testach za bezpieczeństwo a to najważniejsze :)

A ja znowu zapomniałam się spytac, jak dzidzia jest ułożona, ale wiem, ze wazy już 1500 :).
Dziewczyny a co nam Lalinek tak ucichła, mam nadzieje, ze u niej wporządku. W którym tygodniu pakuje się torbę do szpitala?

No my fotelik tez już wybraliśmy, tylko trzeba odebrac :)
I wózek też już wybrany Roan :)
Teraz kompletuje ubranka i powoli zamawiam, żeby na wszelki wypadek już miec

Effcia łączę się w bólu....moja mała też ułożona pośladkowo, eeehhhh te baby wredne takie ;)

Ja już się nie mogę początku kwietnia doczekać, wtedy odbieramy nasz wózek :D

Fasolek,
w tej chwili nie mogę znaleźć filmików ale poszukam.
Tutaj poradniki:
http://www.wczesniak.pl/dla-rodzicow-wczesniakow/pielegnacja-wczesniaka/poradnik-opieki-zawitkowskiego
http://www.maluchy.pl/artykul/136

Mam nadzieję, że się przydadzą.

My fotelik na dniach zakupimy ale dla Adasia :) Na razie mąż ma mi isofixa zainstalować w aucie. a fotelik pewnie pod koniec miesiąca kwietnia kupimy. Nawet M może kupić międzyczasie bo dawno wybrany.
Ja po weekendzie pakuję torbę do szpitala dla swojego spokoju a za 2 tyg pranie ciuszków i odświeżenie wózka.

Byłam u super położnej z Klinicznej na rozmowie i niestety potwierdziła moje obawy że na 90% czeka mnie cc. Bardzo chciałam rodzić naturalnie ale teraz powoli się oswajam ze zmianą. Chyba że córa się namyśli i inaczej ułoży.

Mamuska my kupilismy Maxi Cosi Cabrio Fix,musielismy to zrobic teraz,bo maz na poczatku kwietnia wyjezdza i wraca w polowie maja,ja juz raczej sily na takie samotne zakupy bym nie miala,a tak kupilismy i maz odbierze jak wroci no i nie martwimy sie,ze gwarancja leci,bo bedzie podstemplowana przy odbiorze.

A wydatki to tylko rosna i rosna...i jeszcze duzo przed nami

hej hej:)

fasolek zdradzisz jaki fotelik kupiłaś?

u nas takie większe zakupy bedą w maju, a teraz od kiwetnia zabierzemy się za te mnejsze,ale i tak ile kasy na to pójdzie.

Czasem mnie to przeraża, tyle wydatków...
a jak u Was z wydatkami?

hehe,to super:) dobrze,ze mi przypomnialas pita trza wyslac:D wyliczony lezy i jakos sie nie moge zebrac:)

Inne tematy z forum

RZECZOZNAWCA MAJĄTKOWY (11 odpowiedzi)

Potrzebowałabym namiary na dobrego rzeczoznawce i niedrogiego do wyceny domu z dziaka, najlepiej...

dobry stomatolog - kogo polecacie? (132 odpowiedzi)

jak wyżej, zależy mi na dobrym stomatologu (dobrym pod względem jakości usług i ceny), najlepiej...

Czy ktoś korzystał z pomocy psychoterapeuty? (63 odpowiedzi)

Czy ktoś korzystał z takiej pomocy i może polecić? Ja próbowałam dwa razy, u dwóch różnych osób,...