MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 ( 10 )

Janka2 - 29 kwietnia
Emilkaaa - 7 maja
Effcia - 8 maja - CÓRKA
Assegai - 11 maja - SYN
Marciocha - 11 maja - CÓRKA
d@nte - 13 maja - SYN
Martam - 13 maja
Mama.wyczekana - 16 maja
madzia83 - 17 maja
Maga79 - 18 maja - SYN
kasiulkaa - 24 maja - CÓRKA
Lalinek - 30 maja - CÓRKA
moniczka22 - 30 maja
Mrówka - 1 czerwca - SYN
Mamuśka1- 2 czerwca - CÓRKA
fasolek - 6 czerwca - SYN
agawcia - 8 czerwca
gaba - 13 czerwca - SYN
magdaxv - 16 czerwca - SYN
madzia 16/17 czerwca
Agusiaa - 19 czerwca - CÓRKA
agawierzbowska -21 czerwca - CÓRKA
Grosik- 23 czerwca - CÓRKA
Paulina1010 - 23 czerwca - SYN
tangerine - 24 czerwca
aga87 -26 czerwca - SYN
ryba_gda - 27 czerwca - SYN
Gosiks1 - 28 czerwca
mona__g - 3 lipiec - SYN
Kasiorek555- 7 lipiec

witam :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 ( 10 )

Hej Dziewczyny, mnie też dopadło przeziębienie, do końca tygodnia jestem skazana na siedzenie w domu :-( Samopoczucie do bani, katar i drapanie w gardle, blech :-/

Co do imienia, my jeszcze nie wybraliśmy... Dla chłopca mieliśmy od początku jeden typ, ale dla dziewczynki jest kilka opcji. Mąż upiera się przy imieniu po swojej babci, ja nie jestem przekonana, no ale zobaczymy...

A dziś mamy wizytę u gina, ciekawa jestem, ile też nasz dzidziolek waży, bo kopie już z całkiem niezłą werwą :)

No ja tetrowych to będę miała ponad 20 ale to dlatego, ze dostałam, a takich flanelowych to ok 5.

Ja sie dziś nieźle przestraszyłam, dostałam w nocy tak mocne skurcze, nigdy prędzej czegoś takiego nie czułam na samą mysl mnie ciarki przechodza tak bolało :(, na szczęscie przeszło bardzo szybko, ale i tak teraz cały czas o tym mysle :( i strasznie się boję to było na prawde okropne ;(

Ja mam 10 tetrowych, kupię też 3 flanelowe. Na początek kupuję pampersy 2 jedną paczkę i jedna paczkę innych, w razie, gdyby maleństwo miało na któreś uczulenie. Zastanawiam się nad Huggies economy, są w Auchan za 32 zł /90 szt, więc tanio. Ale takie zakupy robię za tydzień, na razie nie mam gdzie trzymać, bo remont tuż tuż :)

ja na początek kupię z 5 tych tetrowych pieluch, jak coś to zawsze można dokupić, flanelowych w ogóle nie planuje kupować- w sumie one do czego mają służyć?

hej:)

ale cisza u ns w wątku, czyżby mamuśki na spacerkach były czy szykujecie wyprawkę?:)

Miałam 10 tetrowych, Marysia używała ich długo jako przytulanka do spania, ale 5 też by spokojnie wystarczyło.
Flanelowych miałam 5, użyłam kilka razy u lekarza jako podkładka. Teraz nawet nie kupuję nowych, bo mam takie typowo dziewczęce różowe, więc na pewno nie będą w użyciu ;)

Pampki Pampersa oryginalne do pół roku, potem testowałam różne.
Kupię dwie paczki 2-5 kg, a potem się zobaczy.
Między 2-5 a 3-6 nie ma bardzo dużej różnicy, ale lepiej na początku jak są dopasowane bardziej, bo kupki raczej luźne są i wyciekają na pleckach ;)

Polecam za to ręczniczki z Ikei, świetne jako śliniaczki na początku i nie tylko:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40054538

Tych pieluszek to zdecydowanie za mało ;)
Ja tetry kupie ok 20 sztuk, flaneli przynajmniej 5

Co do pampersów to kupie dwie małe paczki dwóch różnych firm i zobaczymy jaks ie będą sprawować ;)

jesli chodzi o imionka dla dzieciaczkow to my juz mamy wybrane, corcia bedzie miala na imie Wiktoria a jesli jakims cudem okaze sie ze bedzie chlopczyk to bezie Szymon :)
taka sliczna pogoda na dworzu a ja jestem znowu przeziebiona, no tragedia mam tego dosc ;/
gardlo boli, katar mnie meczy ciagle kicham obawiam sie tylko tego zeby przez to kichanie nie narobic sobie i dzidzusiowi jakis problemow ;( do porodu mi sie jeszcze nie spieszy ;)

i mam pytanie o pieluchy tetrowe, ile szt kupujecie? ja na razie mam 5, do tego 1 szt flanelowej i 1 szt flanela z ceratką. Czy wystarczy?

Ja bede na poczatku, poki skora jest bardzo delikatna kupowac Pampersy, z czasem moze przejdziemy na cos tanszego

ja kupiłam pampersy - firmowe, rozmiar 3-6 kg czyli 2 mini, nie wiem czy kupować 1 new born bo w sumie mały na bank będzie miał powyżej 3 kg. Były w jakieś przecenie to wzięłam 2 razy po 94 szt, ale potem mam plan spróbować Dada z biedronki. Tak samo nie mam jeszcze chusteczek nawilżanych i nie wiem na jakie się zdecydować ;/

U mnie prawdopodobnie będzie Laura chociaż do konca nie jestem przekonana :)

Dziewczyny jakiej firmy kupujecie pieluszki???

Prosze o dopisanie do listy mego synka :) My wybralismy imiona Dominik Maksymilian:)

Ja mam termin na 1 maja i ma być synek.
Nie mamy jeszcze sprecyzowanego imienia, chociaż moja 4-letnia córka upiera się przy imieniu Łukasz. Ma podobno takiego kolegę w przedszkolu i bardzo go lubi, bo ją nie bije.
Zawsze jakieś to uzasadnienie ;-)

No ja też tak slyszałam że między 25 a 28 tygodniem się robi obciążenie glukozą, więc się łapie :-) ale w wątku lipiec/sierpień niektóre dziewczyny mają to badanie zlecane dużo wcześniej tez się dziwiłam czemu, ale skoro lekarz im kazał , co lekarz to inna teoria- dziwne to

nie wiem czy w wątku majowych i czerwcowych mam było już podane jakie macie wybrane imiona dla dzieci??

Ja niestety jeszcze z mężem nie podjęliśmy decyzji.
Podajcie swoje.

co ten wątek tak zamarł??

O ile wiem, to badanie na cukrzycę robi się między 25 a 28 tygodniem, więc Kasia się "łapie".

kasiorek a nie za wcześnie na to badanie>? Myślałam że robi się je po 26 tyg

Mam problem od wczoraj fatalnie sie czuję ,boli mnie brzuch wymiotuję,ciagle mi się odbija.Na jedzenie nie mogę patrzeć.Chyba ze śniadania mi coś zostało na żołądku.

Czy mogę brać krople miętowe?

Inne tematy z forum

Pająki pomocy (25 odpowiedzi)

Dziewczyny dostalśmy od znajomych choinkę i co dziś wstawiamy jado mieszkania ubieramy a plaga...

Zaintertesowania, hobby, pasje... jak to znaleźć? (115 odpowiedzi)

Witam. Nie mam żadnych zainteresowań, hobby czy pasji, chciałabym to zmienić, żeby czymś się...

szukam opinii o szkole podstawowej nr 85 gdańsk jasień (22 odpowiedzi)

hej, czy którejś z Was dziecko uczęszcza do tej szkoły?możecie coś powiedzieć na temat poziomu...