MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 ( 10 )

Janka2 - 29 kwietnia
Emilkaaa - 7 maja
Effcia - 8 maja - CÓRKA
Assegai - 11 maja - SYN
Marciocha - 11 maja - CÓRKA
d@nte - 13 maja - SYN
Martam - 13 maja
Mama.wyczekana - 16 maja
madzia83 - 17 maja
Maga79 - 18 maja - SYN
kasiulkaa - 24 maja - CÓRKA
Lalinek - 30 maja - CÓRKA
moniczka22 - 30 maja
Mrówka - 1 czerwca - SYN
Mamuśka1- 2 czerwca - CÓRKA
fasolek - 6 czerwca - SYN
agawcia - 8 czerwca
gaba - 13 czerwca - SYN
magdaxv - 16 czerwca - SYN
madzia 16/17 czerwca
Agusiaa - 19 czerwca - CÓRKA
agawierzbowska -21 czerwca - CÓRKA
Grosik- 23 czerwca - CÓRKA
Paulina1010 - 23 czerwca - SYN
tangerine - 24 czerwca
aga87 -26 czerwca - SYN
ryba_gda - 27 czerwca - SYN
Gosiks1 - 28 czerwca
mona__g - 3 lipiec - SYN
Kasiorek555- 7 lipiec

witam :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 ( 10 )

Ja po wizycie u lekarza :)
10 kg na plusie także wszystkie idziemy podobnie ;)
Mała ułożona tyłkiem w dół co mnie troche martwi, ale mam nadzieje ze jeszcze zdąży sie obrócic ;)

Paulina- no właśnie przy tej trzeciej próbie wycisnełam taką potężną kropelkę więc nie wiem....ide dziś do lekarza to mi wszystko powie.

a co do spodni- to z ciekawości też przed chwilą przymierzyłam takie swoje ulubione przedciążowe i też się mieszcze ;-) Myślalam ze przez udziec nie przejdą ale nawet różnicy nie ma, takze uradowałam się ;-)
WWiem przynajmniej ze nie tylko cycki mi nie urosły ;-)

Hej Mamuski :)

Co do piątkowego spotkania ja bym była za ale muszę do 15 się wyrobic ;/ Także jeżeli któraś z Was by miała ochotę i czas w południe to ja bardzo chętnie!!!

A co do kg to mrówka się nie martw ja mam 12 kg do przodu :)

Assegai, z tym cukrem to musisz odpowiednio dużą kroplę krwi na pasek nałożyć, więc nie chcę Cię martwić, ale wydaje mi się, że ten najwyższy wynik jest najbardziej wiarygodny. Ja miałam taki glukometr, że nijak nie udawało mi się wycisnąć dość krwi i zawsze miałam low albo poniżej 100, a jak się z teściem zamieniłam, to okazało się, że wyniki są sporo wyższe - takie "normalne".
Ja jestem jakieś 9kg do przodu, ale od 5.03 - po badaniu glukozy i zmodyfikowaniu diety mi się zatrzymało. Ale po urodzeniu i wykarmieniu Szymona straciłam nie tylko 9kg ciążowych, ale jeszcze 8 dodatkowych, więc jestem dobrej myśli.
Mamuśka, jeśli się niepokoisz to albo zadzwoń do swojego lekarza, albo podjedź na izbę przyjęć. Zawsze lepiej dmuchać na zimne niż zareagować za późno, a nerwy też maluszkowi nie pomagają.

Madziu to super,ze mozesz nosic te jeansy.
Co do wizyt ja mialam teraz 4.03 a nastepna 29.03,srednio wychodzi mi co 3 tygodnie,30.03 mam tez wizyte w invikcie,wiec mi dokladnie malego wymierza i sprawdza przeplywy

ktg w szpitalu powinno byc bezplatne, ale nie wiem, bo nigdy nie zdecydowalam sie zeby jechac do szpitala, zawsze jak mnie cos niepokoilo to dzwonilam do lekarza mojego albo odczekiwalam i skurcze ustawaly i rozne bole tez.Lalinku a czy Ty nadal zazywasz nospe? ja codziennie postanawiam ze juz nie bede jej brala, ale po dluzszym czasie chodzenia albo spania skurcze wciaz wracaja...;(i dopiero po 2 tab nospy po malu lzeja...

Normalne dżinsy porzuciłam chyba w 4 miesiącu :D
Przy drugiej ciąży brzuch szybciej wyskoczył...

Fasolku, biodrówki jasne, guzik się nie dopina, ale zamek do połowy spokojnie, no, ale to efekt tego, że brzuch trochę jednak urósł, poza tym ja zawsze miałam szerokie biodra, więc miednica się nie poszerzyła. U mnie poszło w biust i brzuchol, to pierwsze mnie nie niepokoi, bo po diecie, biustu nie było, a teraz i owszem :). Ja nigdy jakaś super mała nie byłam. Co ile masz wizytę u gina? BO ja co 3 tygodnie, właśnie wczoraj byłam.

Magda, wierze,ze juz czujesz te kg,ja juz tez miewam bole plecow i czasmai jest ciezko,ale w SR we wtorek Pani uczyla mezow masazu i moj mi bardzo fajnie gorna czesc plecow wymasowal:)
Te napinania brzucha tez bardzo mi nie przeszkadzaja,tylko zastanawialam sie poprostu czy to naturalne.

Magda jak sie zdecyduje na kolor Nati to dam znac niebawem,bo jakos nie moge podjac decyzji:) W ogole mam ja zamowic czy Ty?

Mamuśka, mój najbardziej szaleje po pepsi albo po czekoladzie :)

KTG robią na Izbie Przyjęć i o ile wiem, to zawsze było bezpłatne. Tyle, że ja robiłam kilka razy blisko terminu porodu.

Ola - mój kręgosłup czuje już te kg - wszystko jest w brzuchu :D

Też czasem miewam bóle brzucha albo takie mocne napinanie, ale jest to na tyle niewielkie, że nie przeszkadza w normalnym funkcjonowaniu.

Madziu jeansy sprzed ciazy??no szok totalny!!!:D

wiesz co mojego żuka zawsze motywuje do tańcowania jak leżę spokojnie i nic nie robię. Może zrób sobie herbatkę, nogi na kanapę i odpoczywaj ;-) Ja właśnie zmierzyłam sobie cukier i kurka jestem zkołowana. Mierzyłam 3 razy- raz wyskoczylo mi LOW, potem 130 a za 3 razem 100. i co? i ile w końcu mam...? Z uciechą przyjęłam że ta 100 jest ok i pochlonęłam serek z musli ;-) za h się zbadam jak zadziałało... ;-)

Madziu ja to malutka jestem,mam 158 cm i brzuchol:D no i waga teraz ponad 60kg

agawcia no wlasnie wsunelam pare wafelkow, ale moze one za slabo slodkie sa. a ktg jest bezplatne?

Fasolku, ja nadal mogę nosić jeansy sprzed ciąży :), a ile Ty masz wzrostu?

a sprobuj zjesc cos slodkiego, zeby ciut pobudzic maluszka, albo wypij kakao. natomiast jesli chodzi o ktg to wydaje mi sie ze nie powinni Ci odmowic skoro jestes zaniepokojona i czujesz wyrazna zmiane w aktywnosci dziecka.

a co jesli przez godzinę nie zaobserwuję 10 ruchów dziecka?

kurcze, nie straszcie mnie, bo osiwieję.

a jak to jest z ktg? można od tak sobie przyjsc do szpitala i powiedziec, że słabo się czuje ruchy dziecka?

Magda, a gdzie Ty te 7,5 kg ukrywasz??:) ja do ostatniej wizyty mialam 4,5 kg na plusie,teraz pewnie troche wiecej,okaze sie 29 na wizycie:)
Alina pewnie moj babel wazy tyle ile Twoja Julka tak jak piszesz.

Mamuśka moj maly ma dni kiedy kopie mnie non stop praktycznie,od zeszlego weekendu do wczoraj bylo znowu tak delikatniej,choc czulam,ze sie tak odbija.No i od wczoraj znowu szal,az sie w nocy budzilam,wiec to pewnie indywidualna sprawa,ale wiadomo jak cos Cie martwi to podjedz do szpitala.Ja do szkoly rodzenia tylko musialam przyniesc zaswiadczenie od lekarza o braku przeciwskazan, nikt inny mnie nie badal,jest ze mna w grupie dziewczyna,ktora ma zagrozenie przedwczesnego porodu,wiec ona tylko przychodzi na teorie.
Mam pytanie,od jakiegos tygodnia pojawia mi sie czasami taki lekki bol,ale nie podbrzusza tylko na brzuchu,takie jakby naciagniecie skory,ciezko wtedy mi np chodzic,mialam to pare razy w ciagu dnia,ale dzisiaj pojawilo mi sie 2 czy 3 razy w nocy,czy to sa skurcze BH???

Mamuśka, u mnie maleństwo w ostatnich dniach szaleje, ale nie kopie już tak mocno, bo ma mniej miejsca, tylko po prostu ruchów jest więcej, a mniej nasilonych i to normalne. Najbardziej ponoć maluchy dają znać o sobie między 28-29 tygodniemń. Może poobserwuj metodą opisywaną na stronach dla ciążówek, czyli połóż się i licz, ile ruchów było w ciągu godziny. Powinno być ok 10.
Ja wczoraj byłam u lekarza i nadal nie wiadomo, co będzie, bo maleństwo skutecznie się chowa, a do porodu coraz bliżej. Uparciuch mały :(
Dziewczyny, jako, że nie piszecie, czy któraś wybiera się na jutrzejsze spotkanie, to ja odpuszczam, jutro wymieniają u mnie okna i chciałam się wyrwać, ale skoro chętnych brak, to trudno.
Ja od początku ciąży mam 11 kg na plusie, ale nie martwi mnie to, bo od 2 tyg stoję na wadze, poza tym przed ciążą schudłam 15kg i liczyłam się z tym, że organizm będzie chciał odrabiać. Przy moim wzroście mam limit 11-16kg, więc jest ok. A jak Wasi panowie? Bo mój to ma na plusie od początku ciąży min 5-6 kg, jak sam się śmieje, to ona miał zachcianki i współczuje mi nosząc swój większy brzuszek.

hej hej:)

a ja Wam powiem, że od pary dni moja córeczka coraz słabiej kopie, oczywiście martwi mnie to:(, od początku jakaś super aktywna to ona nie była, ale teraz od paru dni to tylko pojedyncze kopniaki i cisza...

Czy to prawda, że na cwiczeniach na szkole zawsze badają pierw wszytskie dziewczyny?

Inne tematy z forum

Ortopeda Gdansk szpital kolejowy (21 odpowiedzi)

hej. ma moze z Was nr do przychodni w szpitalu kolejowym?? i jeszcze prywatnie do dr Pawlaka??

Ile wydajecie dziennie na jedzenie? (86 odpowiedzi)

U mnie sam obiad wychodzi 30-40 zł. Dziennie wydaję 70-100zł. Zastanawiam się,czy nie przesadzam...

Pająki pomocy (25 odpowiedzi)

Dziewczyny dostalśmy od znajomych choinkę i co dziś wstawiamy jado mieszkania ubieramy a plaga...