MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 (2)

Lista przyszłych mam:

Janka2 - 29 kwietnia
Emilkaaa - 7 maja
Assegai - 11 maja
d@nte - 13 maja
Martam - 13 maja
Marciocha - 15 maja
Mama.wyczekana - 16 maja
Maga79 - 18 maja
kasiulkaa - 24 maja
Lalinek - 30 maja
Mrówka - 1 czerwca
magdaxv - 16 czerwca
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 (2)

no i co tak cicho dziewczynki? mi się wkradł błąd- na tym usg będę w 11 tyg 5 dniu więc może będzie ok. Póki co mam stresa :(

U mnie w 11 tc gin w sumie zrobił to badanie przezierności, ale stwierdził, że lepiej abym przyszła 2 tygodnie później to obraz będzie jaśniejszy i dokładniej zrobi się to badanie. I dzisiaj powiedział, że skoro wszystko u mnie jest w granicach normy to nie muszę robić dodatkowych badań genetycznych, mój wiek ani badanie usg tego nie wymagają, ale oczywiście jak bym chciała to można zrobić, tylko że wynik jedynie w skali 7-8% byłby bardziej dokładny, więc nie ma sensu.

ja będę w 11 tyg i 3 dniu i martwię się czy nie będą mylne te wyniki, czy to nie za wcześnie... A dziewczyny czy któraś z Was będzie robić test PAPPA? Mi ostatnio mówiła ginka ale nie wiem czy się zdecyduje... chyba nie, jak będzie na usg wszystko ok.

A na brzuszku po raz pierwszy miałam usg w 11 tc, ale wówczas słaba jest jeszcze przezierność.

USG prenatalne robione na brzuszku, w sumie nie różni się niczym od zwykłego USG tylko można już pomierzyć różne części ciała a przede wszystkim nosek i kark, lepiej już można ocenić serduszko, kręgosłup itp. Ja byłam sama, ale myślę, że chyba jak na każdą wizytę może z Tobą przyjść mąż.

ja ide na to usg 25. W poniedziałek. Stresuje się mega. Ja miałam ostatnie dopochwowe i mój mąż był ze mną.

Z tego co pamiętam, to to jest pierwsze na brzuchu robione :)

Ale to jest takie USG na brzuszku czy wewnątrz?:>

Większość lekarzy pozwala, żeby ojciec dzieciaczka był na tym USG :)
Nawet starsze dzieci, jeśli takie są...

nie no ja idę do placówki w Gdyni na 10go lutego. Podobno maja najlepszy sprzęt w trójmiście a cenowo prawie tak samo wszedzie...
a z NFZ za darmo idziecie ???????

i ponawiam pytanie do dziewczyn które już były na USG prenatalnym - czy dostaje się zdjęcia dzidziusia ???? czy mozna przyjść z facetem ????? i czym to się różni od "normalnego usg ???

ja ide do mojej lekarki na NFZ..i szczerze troche sie tego obawiam :/ szczególnie sprzetu...chociaz wiem że dużo w moim ośrodku się zmieniło na lepsze...moze lepiej sie nie stresowac na zapas ;)

Janka2 bardzo się cięszę, że wszystko jest wporządku :) zawsze to już mniej stresu :)

Podłączam się pod pytanie, a to USG robi się u swojego lekarza?

Marciocha a gdzie masz ????? :D

a i czy na tym USG może być mój facet ??? :) bo pewnie by chciał - jak na każdym :)

podłączam sie pod pytanie i w ogóle czy takie usg jakos rózni sie od zwykłego ?
Lalinek ja tez mam 4.11 ;)

mi się wyświetla 8 tydzień ale jakbym nie liczyła i nie sprawdzała internetowych kalendarzach ciązy to jestem w 9... od 22 sierpnia to moim zdaniem 9 tydzień - lekarza też :) no ale różnie liczą i nie wiem juz sama...

4.11. mam usg prenatalne. dziewczyny czy z takiego usg tez dostaje się jakies zdjęcia maluszka ????? :)

Tak patrzę co ja napisałam i normalnie dodałam sobie tydzień. Nie jestem w połowie 11 tygodnia tylko w połowie 10.
Ehh....a byłoby już o tydzień krócej :) Jak na razie to nie podoba mi się stan błogosławiony :)

Tak to właśnie to :) generalnie to na tym usg mierzył mi wszystko co można było zmierzyć a kark po kilka razy.

d@nte - współczucia....
ja mam zespół niespokojnych nóg wieczorami i w nocy i to jedyne co mnie męczy ale szału i obłędu mozna dostać. zasypiam nie wiadomo ile, kręce się wkurzona a jak już zasne to tak jak Ty - co chwile się budzę, siadam, chodzę, piję, leżę, chwile śpie i od początku. Potrafię się budzić 10 razy... ale rano nie ejstem o dziwno zmęczona za bardzo :) ale noce sa trudne...

Janka2 super !!! ciesze się ze dzidzius zdrowy :) miałas to tzn USG genetyczne ????? bo ja też mam iść na prenatalne i coś mi się wydaje że to właśnie to :)

Do lekarza ide w przyszłym tygodnu. Dopóki wyniki badań są ok to nie chcę sie faszerować zbędnymi tabletkami.
Zastanawia mnie tylko czy jak np wziełam kwas foliowy i za pół godniny poszłam wymiotować to czy zdążyło się rozpuścić i trochę wchłonąć do organizmu czy nie i czy nie brać jeszcze raz.

Inne tematy z forum

Zaintertesowania, hobby, pasje... jak to znaleźć? (118 odpowiedzi)

Witam. Nie mam żadnych zainteresowań, hobby czy pasji, chciałabym to zmienić, żeby czymś się...

Ciemieniucha - skuteczne metody (51 odpowiedzi)

Może doradzicie coś skutecznego na ciemieniuchę. Moja mała ma na środku główki cały placek....

7latek nie chce czytać (34 odpowiedzi)

Mój syn mimo znajomości wszystkich liter nie chce czytać. Nie umie,nie chce złożyć wyrazu w...