MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 (2)

Lista przyszłych mam:

Janka2 - 29 kwietnia
Emilkaaa - 7 maja
Assegai - 11 maja
d@nte - 13 maja
Martam - 13 maja
Marciocha - 15 maja
Mama.wyczekana - 16 maja
Maga79 - 18 maja
kasiulkaa - 24 maja
Lalinek - 30 maja
Mrówka - 1 czerwca
magdaxv - 16 czerwca
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 (2)

suwaczek mi się sypnął .... wczoraj było 7 tygodni i 3 dni - dziś jest 8 tygodni i 4 dni :) musze go zmiienić hehehe

nooo dzięki :) uspokoiłam się :) mądre koleżanki w pracy mówiły o białku w moczu a ja im uwierzyłam hehehe

"Białko- Normalnie nie ma białka w moczu. Gorączka, forsowny wysiłek, ciąża i niektóre choroby (szczególnie choroby nerek) mogą spowodować pojawienie się białka w nerkach."

Tu masz ze strony netowej takze widzisz- luz blues :D

eeeeee ja chyba miałam ujemne. Zresztą wszystko tam co wypisane było było ujemne i gin powiedziała że jest ok. Nie stresujta się dziewuszki toć to w paranoje mozna popaść z nerwów :-)))

lekarz na 10.30.... masakrycznie się denerwuję.... zwłaszcza że zawsze myśłałam że w badaniu moczu białko musi wyjść dodatnie a u mnie jest ujemne.... az boję się sprawdzac na necie jak być powinno.... :(

tak glukoze i krew na czczo, mocz oczywiście też :P
własnie mi jeszcze bardze czesto dokuczaja bóle pleców...i to koszmarne ! Wystarczy ze chwile posprzatam, odkurze i juz....myslałam ze to dotyczy tylko ciężarnych juz z dużym brzuszkiem, a tu prosze.
Brzuch czasami mnie jeszcze pobolewa ale tak jak któras z Was napisała, to bardziej odczuwałam tak od 5 do 7 tc ;)

no wlasnie tez sie zdziwilam ze mialam odrazu odstawic luteine ... ale minal juz tydz czasu i jak narazie jest dobrze,nic sie nie dzieje (byle nie zapeszyc) jutro ide na badanie na te ktore skierowal mnie moj gin :)
sluchajcie a jak ja mam bad. krwi, glukoze itp to mam byc na czczo??

hej dziewczyny :) prosze napiszcie mi czy mogę byc w ciąży...mianowicie mam częstomocz i straszną zgagę. kochalam sie w dni płodne, doszło do wytrysku wewnątrz ale to było tydzień temu, czy to nie za wcześnie na takie objawy? jak wy miałyście?

Kasiulka, z odstawianiem luteiny trzeba bardo uważać, bo jak nagle odstawisz a masz problemy z progesteronem to można nawet poronić. Całe szczęście że u Ciebie wszystko ok.

Ja też tak mam, że jak tylko poczuje wilgoć to lecę do wc sprawdzić czy nie plamię... na szczęście do tej pory mi sie to nie zdarzyło :) Co do bóli brzucha to w 5,6,7 tc miałam ciągle, raz jajniki raz podbrzusze... teraz jest różnie, ogólnie spokój ale np wczoraj cały dzień mnie pokuwało w brzuchu, myślę że jelita też się lokują.

u mnie to z luteina dziwnie bylo bo jak wiecie bralam ja bo mialam plamienie i jak bylam ost u lekarza potwierdzic ciaze (sprawdzic czy bije serduszko) no jak sie okazalo ze maluszek jest to zaytalam sie mojego gina co z luteina a on "moze pani odstawic " co prawda dlugo jej nie bralam bo tylko tydz ale i tak sie zdziwilam bo tak nagle mialam ja odstawic. no ale jak dokrotek tak mowi to musi byc dobrze :)

Witam, witam, Gdańsk -Suchanino:) jakby była jakaś mamusia z okolicy...:)

ja co prawda nie mam juz żadnych bóli, ale mam inną manię. Jestem na etapie odstawiania luteiny i sukcesywnie zmniejszam dawkę i biegam co chwila do WC celem sprawdzenia czy aby plamień nie mam. Także "każdy ma jakiegoś bzika" :D

a plecy tez was bola?? tak w dole niby na wysokosci nerek, a moze to korzonki :/ fakt jak nie boli to zle a jka boli to tez zle ehhh ;/

mrówka dokładnie o tym samym pisałam wczoraj hehehe jak boli - źle, nie boli też źle. jak boli to się martwimy że boli, jak nie boli to się zastanawiamy dlaczego :) i tak na okrągło - bynajmniej ja tak mam :)
mnie bardzo, bardzo często bolał brzuch. Każdego dnia, kilkanaście razy - czasem dość ostro. teraz z każdym dniem coraz mniej....
kasiulkaa jak widzisz nie ejsteś z tym sama i nie tylko Ty sie przejmujesz bólami brzucha, ale wygląda na to że to zupełnie normalne :) jutro Wam powiem czy napewno :)

kasiulkaa ja tez mam takie bóle, teraz już tylko od czasu do czasu, ale prędzej cześciej, wydawało mi się, że zaraz dostnę okres, teraz chyba bardziej mnie kuje niż boli, ale to różnie, Ty jesteś teraz w takim terminie, kiedy miałabyś chyba okres, może dlatego bardziej boli, nie denerwuj się :) jak nas nie boli to też źle, a jak się niepokoisz i masz taką możliwośc to zadzwoń do lekarza

Brzuch ma prawo pobolewać, bo macica rozciąga się. Też mnie czasem coś poboli albo zakuje. Chyba, że to jakiś ostry ból, to warto sprawdzić.

Assegai, mieszkałam z mężem półtora roku na Osowej, fajnie wspominam tamtą dzielnicę, tylko korki okropne na Spacerowej :/

ale dzis sie dziwnie czuje ... brzuch mnie jakos tak dziwnie pobolewa niby na okres nie wiem co mi jest ;( tez tak macie?? moze sie przeziebilam bo bylam w poniedzialek z chrzesniakiem mojego meza w cyrku i bylo zimno tam ;/

a ja inny kierunek niz wy bo w koscierzynie mieszkam

Również melduje się w nowym wątku :-) Ja od ponad roku mieszkam w Osowej.

Inne tematy z forum

Pediatra przychodnia morena (8 odpowiedzi)

Możecie polecić jakiegoś pediatre z przychodni Morena? Długo się czeka na wizytę w gabinecie...

Gdzie najlepiej kupić dziecku okulary? (11 odpowiedzi)

Wiem, ze było już trochę wątków na tt., ale za wiele nie wyczytałam...Muszę zrobić okulary dla...

psi fryzjer - moze macie kogos sprawdzonego? (11 odpowiedzi)

j/w najchetniej w okolicach Żabianka, Zaspa, Przymorze, Brzeźno