MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 (2)

Lista przyszłych mam:

Janka2 - 29 kwietnia
Emilkaaa - 7 maja
Assegai - 11 maja
d@nte - 13 maja
Martam - 13 maja
Marciocha - 15 maja
Mama.wyczekana - 16 maja
Maga79 - 18 maja
kasiulkaa - 24 maja
Lalinek - 30 maja
Mrówka - 1 czerwca
magdaxv - 16 czerwca
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 (2)

ja biorę Feminatal - metafolin 800 to podobno z największą dawką kwafu foliowego do 12 tygodnia.
W jednej tabletce jest:
Kwas foliowy 0,4 mg
Metafolina 0,4 mg
Witamina B1 1,2 mg
Witamina B2 1,6 mg
Witamina B6 1,9 mg
Witamina B12 3,5 mcg
Biotyna 60 mcg
Witamina PP (niacyna) 15 mg
Kwas pantotenowy 6 mg
Witamina C 110 mg
Witamina E 13 mg
Jod 150 mcg

ale czy to cały potrzebny zestaw witamin - nie wiem

:)
ja nie wiem, czy mi apetyt nie rośnie przez witaminy, zaczęłam brać Prenatal już z dwa tygodnie temu bo mi włosy wypadają - przy Maryśce też wypadały chyba z pół ciąży, potem już do końca prawie żaden włos mi z głowy nie spadł, dopiero chwilę po porodzie znowu
a teraz powtórka z rozrywki

ja na szczęście nie mam apetytu i oby jak najdłużej :)

koleżanka (za tydzień rodzi) przytyła 29 kg... ale mówi że przytyłaby chyba z 50 gdyby nie to że ze od 6 miesiąca chodziła na aerobik 3 razy w tygodniu i 3 razy na basen - tylko w niedziele miała wolne :) do 6 m-ca się pilnowała a potem to juz mówi ze wpadła w trans jedzenia..

ja chyba dzisiaj zrobię kotlety serowe, chodzą za mną od wczoraj :)
generalnie mam spory apetyt, chociaż na wybrane rzeczy, niestety jak się objem to potem często brzuch wielki i jakoś tak niefajnie się czuję :/

oj, może urosnąć jak mleko się pojawi...z reguły wtedy rośnie, zwłaszcza dopóki laktacja się nie unormuje, a to chwilę trwa...pamiętam jeszcze jak się budziłam rano cała mokra od cieknącego mleka bo Młoda sobie spokojnie nockę przesypiała...a piersi jak kamienie :/

współczuję Wam tych bólów głowy :( ja w ciąży jeszcze nie miałam
poza ciążą czasem migrena albo zatoki, ale po silnej tabletce zawsze przechodziło, teraz z kolei większości tabletek nie można brać i to chyba najgorsze :(

mrówka - fasolka zawsze się cieszy jak mama jest szczęśliwa :) a przynajmniej tak chyba czasem to sobie tłumaczę :) choć generalnie mam niechęc do jedzenia.
mój suwaczek dziś pokazuje 9 tydzień - wczoraj 8 :) pewnie jutro będzie znowu 8 :) hhehehe każdego dnia inaczej

mniam bar mleczny :) a ja wczoraj zaszalałam i zamówiłam sobie dużą pizze :> i zjadłam prawie całą sama (został jeden kawałek) hehe więc nie wiem czy fasolka się ucieszyła, chyba niee

rozpusta :)
pojechałam po obiad z baru mlecznego :) koleżanki z pracy dały pomysł a ja nie mogłam się oprzeć :) kotlety jajeczne mmmm mniam :) fasolka się ucieszyła :)

d@nte... no ja 80 E a i czasem F więc wiem o czym mówisz... nie wyobrażam sobie że jeszcze urośnie :) chyba będe go sobie "zarzucać" na plecy hehehe

Mnie bóle głowy dopadaja najczęściej wieczorem. Ogólnie to glowa przed ciążą bolała mnie bardzo często i bardzo mocno. Nikt nie wiedział dlaczego, lekarze mówili że "taka moja uroda" i pomóc nikt nie potrafił. Teraz bóle są czasami ale o wiele mniejsze i takie to zniosę nawet codziennie w porównaniu do tych bóli sprzed ciąży.
Od środy nie wymiotowałam :) jak narazie jest lepiej. Weszłam na wage dzisiaj i doznałam szoku - schudłam 4 kilo. Ale przy mojej wadze to nawet lepiej. Za to po spodniach i po majtkach czuję, że brzuch zrobił się troszkę większy.
Piersi zawsze miałam duże i mam nadzieję, że większe nie będą. Jak na razie mieszczę się w staniki które do taj pory miałam - 80 G! Teraz mi ciężko kupić odpowiedni za rozsądną cenę, a jak będą więkrze to będzę miała problem i żal mi będzie wydać 100-150 zł na stanik na kilka miesięcy. Ehhh........

mnie bóle głowy męczą dopiero od kilku dni, ale nie mam takich "odjazdów" jak Ty. chociaż rano zdarza mi sie wracać po ścianie do łózka bo czuje że zaraz padnę na podłogę.
~Assegai może powinnas to skonsultować z jakimś specjalistą ?? bo strasznie ciężko to się u Ciebie objawia. Oby tylko nic Ci się nie stało..

ja miałam hbs bez tego ag ale nie mam pojęcia na co to i po co. Ja wczoraj znowu miałam migrene- drętwienie rąk i zaburzenia widzenia a potem masakryczny bół głowy... pół nocy się męczyłam. już drugi raz, tyle że teraz na spokojniej podeszłam bo wiedziałam że nie zjade i ze nie wylew czy inne pioruństwo. Mam nadzieje że po magicznym 12 tyg czyli jeszcze 5 dzieni i bedzie spokój... A dziś impreza w pracy i nie wiem jak usiecdze bo łeb mi pęka...

mnie kłuje bardziej w jednej, ale nie jestem w stanie Ci powiedzieć jak często bo to różnie bywa. generalnie piersi bolą mnie coraz mniej - tak jak mniej boli brzuch..
pojawiły się za to zawroty i męczące bóle głowy.

Lalinek ja chyba płaciłam coś ok 30 zł.

Dziewczyny martwi mnie taka rzecz, to, że bolą piersi to normalne, ale mnie cały czas boli ale tylko jedna :/ ( ta większa hehe) i nie wiem czy to normalne czy też tak macie czy bolą Was dwie?

ile kosztuje badanie na cytogamelię ?

Gratulacje :)
Mi tez nie rosną piersi ale ja jestem za to losowi baaaaaaaaardzo wdzięczna :)

Dzieki dziewczyny:-)

Aga gratuluje :)

aga to moje gratulacje :)

No i jestem po pierwszej wizycie u lekarza.wyliczyl ze jestem w 5tc i porod przewidziany jest na 21.06.2011r.;-)

Inne tematy z forum

Jaki wozek wybrac? (82 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

Drewniany plac zabaw dla dzieci? (45 odpowiedzi)

Dziewczyny chciałabym zrobić Nikosiowi plac zabaw w ogrodzie.Drewniany,wiadomo jakis domek ze...

perfumy.....gdzie kupujecie? (37 odpowiedzi)

dziewczyny ,gdzie kupujecie perfumy? Sephora,Douglas odpadaja ,bo ceny kosmiczne, moze w...