MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 ( 8 )

Janka2 - 29 kwietnia
Emilkaaa - 7 maja
Effcia - 8 maja Kliniczna
Assegai - 11 maja
Marciocha - 11 maja
d@nte - 13 maja
Martam - 13 maja
Mama.wyczekana - 16 maja
Maga79 - 18 maja
kasiulkaa - 24 maja
Lalinek - 30 maja
moniczka22 - 30 maja
Mrówka - 1 czerwca
Mamuśka1- 2 czerwca
fasolek - 6 czerwca
agawcia - 8 czerwca
gaba - 13 czerwca
magdaxv - 16 czerwca
madzia 16/17 czerwca
Agusiaa - 19 czerwca
agawierzbowska -21 czerwca
Grosik- 23 czerwca
Paulina1010 - 23 czerwca
tangerine - 24 czerwca
aga87 -26 czerwca
ryba_gda - 27 czerwca
Gosiks1 - 28 czerwca
mona__g - 3 lipiec
Kasiorek555- 7 lipiec

:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 ( 8 )

co do klinicznej... byłam w środę i doktor w por. diabetologcznej przyjmowała nas na izbie przyjęć więc trochę się działo...
Przyjechała Pani - 7 dni po terminie porodu, z Elbląga !!!!! - dziecko z wodogłowiem dlatego kazano jej rodzić w Gdańsku. Przyjechała 2 raz bo na telefon mówili żeby przyjechać.. Nie przyjęto jej na oddział z powodu braku miejsc i nie rozpoczętej akcji porodowej.... tak mi było jej żal...

Mamuśka i tak masz gołe nogi i pośladki. Od pasa w dół goło.

Agusiaaa, ja myślę o porodzie na Klinicznej, ale o SR myślałam w Invictie, słyszałam, że prowadzi ta sama babka co na Klinicznej. W najbliższych dniach pójdę się dowiedzieć, co i jak.

śmiesznie dzieciaki mówią :)

Assegai fajne te koszulki, tylko ja sobie je wyobrażałam jako długie, nie wiem czemu ale jakoś jestem bardziej do długiej przekonana koszuli niż do krótkiej, a powiedzcie czy w długiej koszuli można rodzić czy to raczej niewygodnie czy coś?

Oki.

Myśmy mieli pożyczoną kołyskę dla Marysi ale teraz sobie odpuszczamy...ona i tak długo nie posłuży, a będzie lato, więc i tak maluszek szybko pójdzie na podłogę...

MAgda, niestety podziękuję za pościel , bo M nie chce się zgodzić na zakup kołyski.

Agusia, ja chodziłam do SR na Klinicznej przy pierwszym porodzie. Teraz tylko pojadę rodzić

Ale sie ubawilam hihi....Dzieci wiedza najlepiej i najlepiej moga wszystko wytlumaczyc:-)

Mamuśki wybiera się któraś z Was do SR na Klinicznej, a póżniej na poród do tego szpitala?

Dzieci zawsze są śmiechowe :)

Assegai - ale się naśmiałam :)

dziewczyny zobaczcie koniecznie link poniżej :D
dowiecie się od "fachowców" skąd się bierze ciążą :D

http://www.youtube.com/watch?v=j4tjlb77NFg&feature=related

dzięki za odpowiedzi, ja w poprzedniej ciąży robiłam wymaz w Gdyni i zapłaciłam za niego.. 20zł :) ale teraz nie chce mi się jechać aż do Gdyni po to badanie.

Assegai zrobiłabyś furorę z taką koszulką męża na porodówce :)))

ja miałam do porodu jakąś starą krótką koszulkę-taką za tyłek i po porodzie poszła prosto do śmieci, teraz też taką wezmę :)

staniki do karmienia też kupiłam w h&m,praktycznie na koniec ciąży i z miseczką o nr większą a przy nawale były za małe, bo piersi mi tak urosły że szok :))) ale później się wszystko unormowało.

no ja właśnie patrze na to ze będzie lato, więc gorąco i pewnie będę często w nich chodzić ;-)

Effcia, zdrówka dla Adasia. Maryśka nadal na diecie bo widzę, że brzuszek jeszcze nie doszedł do siebie...jak widzi kleik z jabłkami to ma ochotę zwiać gdzieś daleko :)

Effciu, czy nadal byłabyś zainteresowana tą pościelą do kołyski?
Będę dziś robić zdjęcia. Na razie mniej mobilna jestem, żeby jakoś się spotkać. W przyszłym tygodniu mam nadzieję być w Gdańsku.

Fajna koszulka dziewczyny...myślę, że normalne ubranie ułatwiające karmienie przyda się bardzo. Ja po porodzie nie leżałam już w domu ani chwili, więc koszulki to tylko na noc. Ale za to trzy się przydały, bo moje dziecię noce raczej przesypiało od początku prawie, a ja się ciągle budziłam zalana mlekiem pomimo wkładek.

słabo coś widać bo małe ale coś tam widać ;-)
pierwsze- koszulka na lewej stronie, jest z takim jakby odcięciem. drugie- tak wygląda na prawej, trzecie- zapięcie a czwarte- jak to się ta odpina.

image

image

image

image

Effcia dobre,normalnie jakbym siebie widziala,pewnie tez bede miala taki odruch,Assegai fajnie bys wygladala wijaca sie z bolu w takiej koszulce:D przynajmniej troche wesolo by bylo:) ja mam za 2h zadzwonic do mojej ginki w sprawie wynikow tej mojej glukozy,ciekawe co mi powie,milego dnia dziewczyny!!!

o, Assegai w takim razie zrób te zdjęcia:)

a propo koszulki...
Mój mąż ma wszystkie objawy ciążowe i przytył prawie tyle co ja ;-) w związku z czym nie mieści się w swoje stare mocno opięte koszulki ;-) Wczoraj próbował się wbić w starego "działkowego" tshirta z napisem "mam wyje...ane" a po nieudanej próbie stwierdził "a... będziesz miała do porodu"... myślałam że się posikam ze śmiechu jak oczami wyobraźni zobaczyłam się na tej porodówce z rzeczową koszulką na sobie jak biegam z gołym dupskiem po sali ;-) CZAD :-)

a tak na poważnie to ja do porodu chyba się zaopatrze w jakiegoś tshirta najtańszego z reala czy innego hipermarketu w rozmiarze xxl, co by tyłek zakryć i będzie git.

AAA i zaraz zrobie zdjęcie tych koszylek do karmienia bo oczywiście ciążowa skleroza rozwija się u mnie pięknie ;-)

Mamuśka, na prawdę ja zaczniesz rodzić będzie Ci bez różnicy jakie masz nogi i ile osób będzie Ciebie bez majtek oglądać :D
Ja na początku porodu ciągle ubierałam majtki aż mąż i położne się ze mnie śmiały :P

Marciocha chciałam Ciebie jeszcze zapytaćo to skierowanie do szkoły, bo ja mam zaświadczenie, że jestem w tym i w tym tyg ciąży i nie ma przeciwskazań do uczęszczania do szkoły, czy Ty też coś takiego masz? czy jak to powinno wyglądać?

Inne tematy z forum

7latek nie chce czytać (34 odpowiedzi)

Mój syn mimo znajomości wszystkich liter nie chce czytać. Nie umie,nie chce złożyć wyrazu w...

nnt. mieszkanie na parterze (72 odpowiedzi)

Zastanawiam się nad kupnem mieszkania na parterze właśnie i proszę Was kobitki byście napisały...

Okulary dla dziecka w kolejnych krokach - prośba o instruktaż. (9 odpowiedzi)

Moje dziecko przeszło dwa kolejne badania wzroku i teraz mam jakąś receptę okulary (czy jak to...