MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 ( 8 )

Janka2 - 29 kwietnia
Emilkaaa - 7 maja
Effcia - 8 maja Kliniczna
Assegai - 11 maja
Marciocha - 11 maja
d@nte - 13 maja
Martam - 13 maja
Mama.wyczekana - 16 maja
Maga79 - 18 maja
kasiulkaa - 24 maja
Lalinek - 30 maja
moniczka22 - 30 maja
Mrówka - 1 czerwca
Mamuśka1- 2 czerwca
fasolek - 6 czerwca
agawcia - 8 czerwca
gaba - 13 czerwca
magdaxv - 16 czerwca
madzia 16/17 czerwca
Agusiaa - 19 czerwca
agawierzbowska -21 czerwca
Grosik- 23 czerwca
Paulina1010 - 23 czerwca
tangerine - 24 czerwca
aga87 -26 czerwca
ryba_gda - 27 czerwca
Gosiks1 - 28 czerwca
mona__g - 3 lipiec
Kasiorek555- 7 lipiec

:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 ( 8 )

effcia, hm, ja mam kompleks grubych nóg, więc koszula dla mnie najlepsza jak najdłuższa,a nie jak najkrótsza :)

My po usg. Niestety nasz lekarz złamał sobie rękę na nartach i jest zastępstwo ale równie miłe i fachowe. Córa rośnie zdrowo, waga ok 1200 gr. Musiałam potwierdzić, że córa bo ostatnio śni mi się ciągle syn.
U nas chorobowo znowu. Adaś angina ropna, M zapalenie gardła. Mnie tylko na maxa miednica boli i spojenie łonowe ale z szyjką ok.

Mamuśka co do porodu to ja miałam krótką koszulkę nocną na ramiączkach, która sięgała mi kawałek poza pośladki. Chociaż gorąco mi nie było a i tak cały czas z gołą pupą się jest. Może być t-shirt męża, bo ona się może mocno zabrudzić i szkoda czegoś nowego.

a tak poza tym chciałam zapytać o koszulę do porodu, jak w takim razie takowa powinna wyglądać? może jakiś link?:)

Hej:)

Marciocha a nie można telefonicznie się zapisać?
Jeśli już tak, to gdzie się idzie, żeby się zapisać? a Ty chyba wcześniej zaczełaś niz w 28 tyg?

mamuska do SR można się zapisać tylko w szpitalu, musisz mieć skierowanie, kartę ciąży i rumua.Zapisy są od pn-pt od 15-15:50, ja na razie byłam na jednym wykładzie i dwóch zajęciach i póki co jest nawet fajnie :)
najlepiej zacząć od 28tc także możesz się zapisywać ;) i trwa ona jakieś 8 tygodni...

Mrowkaa i Lalinek bądźcie dzielne dziewczyny dacie rade :))

jeszcze kilka dni tak potem przenoszę się do rodziców do Gdyni. niestety - muszę.

Lalinek, a Ty zostajesz na razie w Redzie?

fasolek a fajnie :) tyle że wszyscy będą chodzić parami, tylko ja sama i czuję się trochę wyalienowana ale dam radę :)
kurcze cokolwiek zjem mam wysoki cukier grrrr może będę żyć na samych jajkach i serze - mają prawie 0 :)

to poczytam jeszcze na mtk,a wynik wlasnie podobno nie jest dobry,bo spadlo,sama nie wiem

A o tej Pani nie słyszałam.
Jest takie forum rumskie na mtk.pl i kiedyś tam jakieś opinie były o pediatrach.
A czemu taki wynik glukozy jest zły? Że spadła po wypiciu?

Maga dzieki,ja slyszalam dobre opinie o dr Mormon,juz mam dwie o pediatrach z katowickiej,jest w czym wybierac:)

kurcze wlasnie odebralam wyniki,glukoza na czczo 74 mg/dl a po godzinie 63 mg/dl,myslalam,ze to ok,ale przeczytalam w internecie,ze wcale nie,pewnie bede musiala powtarzac i tym bardziej wypic 75 g,a juz myslalam,ze mi sie udalo z tym 50 g brrrr,Lalinek jak po pierwszym spotkaniu w SR??

Chodzę do Wolskiej, ale do matki, bo jeszcze jej córka też tam pracuje.
Teraz już nie byłam prawie rok. Muszę w końcu na bilans dwulatka się wybrać...Lekarka ok, chociaż ja nie miałam żadnych problemów, więc nie wiem na ile jest dobra jak coś się dzieje. W razie co ona też przyjmuje prywatnie, zresztą w tej samej przychodni :)

hej,ja dzisiaj po glukozie,nie bylo zle to wypic,ale pozniej jakos stracilam sily:P i bylam taka padnieta,mialam ochote sie polozyc:) chociaz po godzinie juz moglam isc do samochodu,ale w domu z godzinke sie zdrzemnelam,a teraz juz zajadam krowki:) Maga trafilam w koncu na katowicka,bo na derdowskiego wpadlam o 8:30 i mi panie powiedzialy,ze juz kierowca zabral probki:) tak wiec moglam sobie obejrzec przychodnie,do jakiego pediatry chodzisz tam z Marysia??

ja robiłam na ostatniej wizycie u swojej gin, a materiał zaniosłam do invicty- 50 zł.

Mi wymaz pobrał mój prowadzący ginekolog i zawoziliśmy to do akademii medycznej (czy już uniwersytetu medycznego) - chyba na zakaźny, w każdym razie tam na końcu (dla nas jadąc od Moreny na początku), koło ul. Jarowej.

ja robiłam wymaz w przychodni na Podbielańskiej w Gdańsku chyba w 36 tyg

Ja robiłam w poprzedniej ciąży w 36 tc w Swissmedzie(60 zł)

Ładne są te koszulki i niedrogie.
Ja mam od urodzenia Maryśki 3 koszulki Atlantica, fason trochę podobny, wygodne.
Ze szpitala zapamiętałam straszne gorąco w pokoju, a rodziłam w styczniu. Wietrzyłyśmy sobie kilka razy dziennie salę z dziewczynami bo ciężko było wytrzymać taką temperaturę.

Basiab - dzielna jesteś. Mój mąż wraca późno ale zawsze chociaż wieczorem trochę odciąży, a to już dużo daje.

Wymaz robił kiedyś szpital wojewódzki ale nie wiem, czy robi nadal.

dziewczyny a wiecie gdzie w gdansku można zrobić wymaz z pochwy? to się chyba nazywa badanie stopnia czystości pochwy czy jakoś tak

współczuje Wam leżenia, miałam tak w poprzedniej ciąży-krwawiłam od 16ego tygodnia,podejrzenie odklejenia się łożyska. Warto się przemęczyć i leżeć żeby potem mieć taka słodką kruszynkę,ona Wam wszystko wynagrodzi :)

takie koszulki do karmienia spokojnie mogą być, mam podobne

mój mąż wyjeżdża na kontrakty do Norwegii,łatwo nie jest,bo sama w ciąży a do tego jeszcze małe dziecko. Ale chyba bardziej przeżywałam jego wyjazdy jak nie mieliśmy dziecka,bo teraz przy małym tyle zajęć że nawet nie wiem kiedy te dni mijają,mimo to tęsknie

Inne tematy z forum

Okulary dla dziecka w kolejnych krokach - prośba o instruktaż. (9 odpowiedzi)

Moje dziecko przeszło dwa kolejne badania wzroku i teraz mam jakąś receptę okulary (czy jak to...

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (123 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...

Drewniany plac zabaw dla dzieci? (45 odpowiedzi)

Dziewczyny chciałabym zrobić Nikosiowi plac zabaw w ogrodzie.Drewniany,wiadomo jakis domek ze...