MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 ( 8 )

Janka2 - 29 kwietnia
Emilkaaa - 7 maja
Effcia - 8 maja Kliniczna
Assegai - 11 maja
Marciocha - 11 maja
d@nte - 13 maja
Martam - 13 maja
Mama.wyczekana - 16 maja
Maga79 - 18 maja
kasiulkaa - 24 maja
Lalinek - 30 maja
moniczka22 - 30 maja
Mrówka - 1 czerwca
Mamuśka1- 2 czerwca
fasolek - 6 czerwca
agawcia - 8 czerwca
gaba - 13 czerwca
magdaxv - 16 czerwca
madzia 16/17 czerwca
Agusiaa - 19 czerwca
agawierzbowska -21 czerwca
Grosik- 23 czerwca
Paulina1010 - 23 czerwca
tangerine - 24 czerwca
aga87 -26 czerwca
ryba_gda - 27 czerwca
Gosiks1 - 28 czerwca
mona__g - 3 lipiec
Kasiorek555- 7 lipiec

:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 ( 8 )

hejka :)
wyspałam się wyspałam... :P mam już dość leżenia...
byłam dziś na Klinicznej w poradni diabetologicznej - dostałam sprzęta i musze się kłuć 4 razy dziennie, ale nie jest źle.

Dziś zaczynam też SR w Szpitalu w Wejherowie. może którąś z Was tam spotkam ??? :)
pozdrawiam

Assegai, pisałaś chyba o bólu pleców, mam to samo, żadnej dla siebie pozycji wygodnej nie mogę znaleść, a najgorzej jest wieczorem, tak mnie bolą plecy , że szok. Nie spodziewałam się, że już na tym etapie będę miała takie bóle pleców, a do tego jeszcze doszedł mi brzuch bolący. Jak zjem coś więcej to zaraz boli mnie brzuch i się napina, od dziś mam brać 2 nosy dziennie,ale sama nie wiem? nie jestem do tego przekonana, brałyście nospę na bóle brzucha?

dostałam zaświadczenie na szkołe rodzenia i chyba będę na dniach dzwoniła. Marciocha podasz mi numer tel na Zaspę, zadowolona jesteś, ile trwa w ogóle szkoła?

zapomniałam co miałam komu napisać:)

co do laktatora, to ja póki co nie kupuję,ale jeśli się już zdecyduje to pewnie na elektryczny jednak, chociaż wiem jak dużo on kosztuje :(

hej:)

Ja dziś byłam na wizycie i w przyszłym tyg mam do zrobienai komplet badań, czyli glukoza 75 g, morfologia, mocz, toksoplazmoza, cytomegalia, także sporo tego. Zła jestem, bo po tej glukozie to 2 godz czekania i ginka mi powiedziała, żeby ktoś ze mna był, żebym nie wracała sama, bo orgaznim różnie reaguje, przez co mój maż będzie musiał się konkretnie spóźnić do pracy. wrrr

a biustonosze kupiłam na allegro. Powinny na dniach przyjść były w miare tanie bo za 2 szt (czarne i białe) zapłaciłam z 25 zł a wiadomo ze będą służyć tylko jakis czas. Za to koszulki w HM, bo były dwie za chyba 79 zł a na allegro najtańsza za 66.

Mówicie że w szpitalu portek nie wolno? łoooo to mi calą koncepcję psuje bo własnie sobie do szpitala zakupiłam te koszulki a do tego chciałam portki pidżamowe... :( łojj

hehe to ja sie porzadnie wyspalam:) ale miejmy nadzieje,ze Lalinek tez:)

Hej dziewczyny :)

Lalinek ale Ci zazdroszcze tego wyspania ja od poltora tygodnia nie kładę się wcześniej niż po północy a wstaje o 5.40, bo do pracy trzeba wrrrrrrrrrrr jeszcze dwa miesiące i znikam na L4

U nas powoli przygotowania idą do przodu. Od soboty robimy generalny remont pokoju pracy jest sporo ale kiedys trzeba bylo sie za to zabrac.

Wczoraj zakupiłam pojazd i zrobiłam pierwsze testy jeździ się świetnie :) Teraz nic tylko czekać na maleństwo i ruszać na spacery :)

My łóżeczko do sypialni dopiero wstawimy jak ja będę w szpitalu. Prędzej muszę tylko miejsce w szafie zrobić wyprać wszystko i wyprasować. NA początku kwietnia już spakować sobie torbę i czekać spokojnie :)
Co prawda psychicznie bardziej byłam gotowa na pierwszy poród, ale teraz wiem z czym to się je.
Co do stanika to 3-4 dobie zazwyczaj jest nawał pokarmu i piersi jeszcze mogą o 2-3 rozmiary urosnąć. Więc na początek zwykłe bawełniane,a później można w swoich albo jakieś dobre kupić do karmienia. Ja specjalnych koszulek nie miała, tylko do porodu i na pobyt w szpitalu bo nie można mieć spodni.

Assegai, co do baldachimu to my sie nie zdecydowaliśmy przy Adasiu bo strasznie się tam kurz zbiera. Poza tym u nas po 3 tyg okazało się że syn śpi z nami a w dzień leży w dużym pokoju.

Jutro śmigam na usg, boli mnie spojenie łonowe i miednica ale jakoś się turlam. Dzisiaj weszłam na wagę i jeszcze 1 kg a będę ważyć tyle co przed ciążą.

hej,ale sie dzisiaj wyspalam:) ja musze tez powoli zaczac ogarniac nasz pokoik dla maluszka,bo w tej chwili jest tam wszystko,no,ale poczekam z tym chyba na meza i w marcu cos zaczniemy tam organizowac:) ja juz jedna koszulke do karmienia mam,dostalam na gwiazdke:) ostatnio przeczytalam gdzies,ze jedna forumka polecala aby kupic sobie jakies tuniki czy bluzki,ktore ulatwia nam karmienie w pierwszych dniach po powrocie do domu,bo chyba nie bedziemy caly czas w lozku lezec:P

Assegai - a gdzie kupowałaś? Też myślę nad stanikiem i koszulkami do karmienia. Mi piersi urosły sporo i mam nadzieję, że już rosnąć nie będą, bo już teraz mi z nimi ciężko ;)

hej hej ;-)
Ostatnimi czasy, muszę się pochwalić, kupilam sobie sprzęt do karmienia- 2 koszulki i biustonosze. Co prawda miałam problem z rozmiarem, bo cycki mi w ogóle nie urosły w ciąży, i boję się że jak zacznę karmić to dopiero się zacznie no ale są bawełniane, takie szmaciaki więc liczę że się dopasują trochę ;-) No jeszcze 2 tyg i jedziemy kupować wyprawkę ;-) juz się nie mogę doczekać :-))))) Powoli muszę też ogarnąc pokoik bo teraz to jest suszarnia, graciarnia, garderoba i garaż mojego męża w jednym. Wszytko tam jest. I zastanawiam sie nad baldachimem do łóżeczka.... bo będzie lato przecie i komary, muchy i inne paskudztwa i może warto się zaopatrzeć... nad tym jeszzcze muszę pomyśleć ;-)

a jak tam u Was?

Kasiulka, od dwóch lat wytyczne WHO podają, żeby od razu robić tę glukozę 75, bo 50 i tak nie daje wiarygodnych wyników i jak jest najmniejsze podejrzenie, to trzeba zrobić tę 75, więc po co robić 2 razy. Ale nie wszyscy lekarze już się zastosowali do tych wytycznych.
Michał najbardziej daje znać o sobie jak leżę w łóżku - rano po obudzeniu się i wieczorem zanim zasnę. Ale nie lubi też, jak długo siedzę przy kompie - daje znać, że mu ciasno.

Lalinek to mozemy pomarudzic razem:) Kasiulkaa ja mam dni,ze pije non stop,zwlaszcza jak wyjde z domu to od razu musze sie napic,ale czasami jest tak,ze nie chce mi sie pic,dzisiaj np wypilam hektolitry,ale ja tak mam jak idzie porzadny mroz:)

fasolek - chętnie bym sobie pomarudziła :)

kasiulkaaa a też od razu miałam 75 po 2 godzinach. każdy lekarz chyba robi po swojemu... ja mam cukrzycę ciążową, ale nie chce mi się pić.

witajcie :)
u nas wszystko wporzadku mala rusza sie coraz mocniej a w szczegolnosci w nocy ;) no czasem nie moge spac bo tak daje czadu a czasem jest spokojniutka :)
wiecie co zapomnialam sie Was cos zapytac czy ktorejs z Was tez sie chce nieraz strasznie pic?? no ja to mam takie dni ze moglabym pic i pic i pic ;/ zastanawiam sie czy to czasem nie objaw cukrzycy ciazowej.. niebawem sie dowiem bo musze zrobic obciazenie glukoza i uwaga.... na samo dzien dobry moj gin zapisal mi odrazu 75g ;/wrrr... mysle sobie- moze sie pomylil albo pojde do przychodni i zrobi sobie 50g bo i tak robie to prywatnie.przeciez to dziwne ze tak odrazu taka dawka...

ja Ci juz pisalam,ze jak bedziesz tyle plakac to Cie odwiedze i obie sobie pomarudzimy,a to juz nie bedzie mile:D,a moj malutki wczoraj o dziwo mial wlasnie ten dzien spokoju,tylko wieczorkiem przed snem troche pofikal tak z milosci chyba:D

fasolek ja też nie ochłonęłam... :P piękne miałam Walentynki mmmmm - sama z małą, która strasznie dawała czadu :) rycząc za mężem, bo jeszcze nie przyzwyczaiłam się do sytuacji...

co walentynek to ja mialam samotne z moim bablem i jeszcze nie ochlonelam:P kurcze jak Was czytam,ze te Wasze dzieciaczki tak szaleja to moje jest mega spokojne,czuje jak sobie delikatnie kopie,pare razy porzadnie dostane i to wszystko,raz na pare dni jest mocniej,a potem przez kilka tak delikatnie,chyba dba o wnetrznosci mamusi:P,na dniach wybieram sie na glukoze i po Waszych wpisach zdecydowalam sie,ze pojade do przychodni i tam wypije,bo w domu jakbym zemdlala to by mnie nawet nie mial kto pozbierac:P
aa i w ogole z okazji dnia powalentynkowego zycze Wam duuuuzo milosci:)

aaale tu gwarno mmmmm...
rozumiem że wczora nikt nie miał czasu bo Walentynki, love i tak dalej, ale dzisiaj?? :) może niektóre z nas jeszcze nie ochłonęły :)

Inne tematy z forum

Wybór auta :) (85 odpowiedzi)

Jeśli macie któreś z niżej wymienionych aut - proszę o opinię :) wszystkie auta diesel,...

od którego tygodnia ciąży brałyście kwas foliowy (60 odpowiedzi)

Wszędzie mówią i piszą, jak ważny jest kwas foliowy w rozwoju maleństwa i aby brać go już...

Ciemieniucha - skuteczne metody (51 odpowiedzi)

Może doradzicie coś skutecznego na ciemieniuchę. Moja mała ma na środku główki cały placek....