MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 ( 8 )

Janka2 - 29 kwietnia
Emilkaaa - 7 maja
Effcia - 8 maja Kliniczna
Assegai - 11 maja
Marciocha - 11 maja
d@nte - 13 maja
Martam - 13 maja
Mama.wyczekana - 16 maja
Maga79 - 18 maja
kasiulkaa - 24 maja
Lalinek - 30 maja
moniczka22 - 30 maja
Mrówka - 1 czerwca
Mamuśka1- 2 czerwca
fasolek - 6 czerwca
agawcia - 8 czerwca
gaba - 13 czerwca
magdaxv - 16 czerwca
madzia 16/17 czerwca
Agusiaa - 19 czerwca
agawierzbowska -21 czerwca
Grosik- 23 czerwca
Paulina1010 - 23 czerwca
tangerine - 24 czerwca
aga87 -26 czerwca
ryba_gda - 27 czerwca
Gosiks1 - 28 czerwca
mona__g - 3 lipiec
Kasiorek555- 7 lipiec

:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 ( 8 )

hej,a ja od rano dzisiaj poszukiwalam dermatologa,moja gin powiedziala,ze mam skonsultowac ta sucha skore i wysypke,ktorej robi sie coraz wiecej,wiec wieczorem jestem umowiona,zobaczymy co powie,maga ja w przyszlym tyg tez wybieram sie zrobic glukoze,ale lekarka zaproponowala mi wypicie w domu i wtedy pojechanie do laboratorium,choc zastanawiam sie czy jak poprosze jeszcze o dodatkowo zrobienie tych prob watrobowych to czy np glukoza nie ma ma wplywu na inne wyniiki?i czy nie powinnam wtedy zrobic badania krwi przed glukoza jak i po,bo w tej chwili ze wzg na wczesniejszy dobry cukier mam zrobic tylko po,ach,zobaczymy co dermatolog powie

Cześć :)
Ja dzisiaj od rana badania robiłam, aż 7 ampułek mi wyciągnęli krwi....brrr
Ale czekając godzinę na glukozę miałam czas poczytać książkę, zrelaksować się ;)

A po powrocie sajgon, bo zlew zmienialiśmy w kuchni na większy, sprzątałam potem prawie 3 godziny kuchnię i salon po ekipie, teraz chwila odpoczynku, bo mi plecy już kompletnie siadły...

Kompletując wyprawkę polecam też Auchan, tam np. butelki, kosmetyki dziecięce, smoczki, potem mleko, chusteczki itp. akcesoria są sporo tańsze niż np. w Akpolu.

lalinek- chyba Ty sie pytałaś co jest w Akpolu u góry,a więc tam są mleka, kaszki, pampersy, butelki, latkataory, tego typu rzeczy i ubranka i zabawki. jak dla mnie w Akpolu jest troche mało wózków, ale jeszcze w Mama i ja nie byłam

cześć basia, witamy:)

Cześć Basiu. Pamiętam Cię jak jeszcze czytałam wątek mam listopadowo-grudniowych. To będziemy mieć maluchy w tym samym wieku :)

Ja jestem alergikiem i czasem miewam też różne reakcje skórne np. pokrzywki itp.
Może ciąża potęguje nadwrażliwość skóry?
Nie wiem jak u Ciebie ale ja przez pierwsze miesiące miałam nawet problem ze skórą na głowie. Wyglądało to jak łupież ale było strasznym wysuszeniem. Potem minęło.

Z balsamów używam teraz malinowego z AA, jest gęsty i dość mocno nawilża.

Cześć Basia :)

hej basiab,witamy:)ja tez mam termin na 6 czerwca:) choc z kazdego usg wychodzi 2-3 czerwca:)
Maga ale mnie swedza np lydki,czasami uda,poprostu skora na calym ciele nagle zrobila sie bardzo sucha i juz nie wiem czego uzywac,lekarka mowila,ze to tez moze byc alergiczne,ale juz sama nie wiem

Cześć mamuśki :)
Chciałabym dołączyć do Waszego grona, dopiero zauważyłam że jest wątek majowych i czerwcowych mam 2011 :)))
Termin mam na 6 czerwca.
Pozdrawiam!

Fasolek, też mam teraz bardzo suchą skórę a już na dłoniach to masakra. Przy małym dziecku w domu ciągle coś robię pod wodą i często mam popękane ręce aż do krwi...nawilżanie niewiele daje :/

Lalinek, trzymaj się.
Ja też się martwię, co z Mrówką :(

A jeśli chodzi o zakupy, to na oglądanie moim zdaniem fajnie jest się wybrać do mama i ja, bo w akpolu zazwyczaj trudno kogoś dorwać, żeby powiedział co i jak, ale w mama i ja dużo rzeczy faktycznie mają drogo (wydaje mi się, że wózki jedo oglądaliśmy też u nich, ale to było 2 lata temu). A jeśli któraś z Was chciałaby kartę rabatową do akpolu, to ja też mam.

Lalinek dobrze,ze maz ma prace,nie martw sie,ze wyjezdza,choc wiem co przezywasz,bo ja to mam ciagle,juz zawsze jakis tydzien przed wjazdem meza strasznie to przezywam,a pozniej tylko odliczam czas i poprostu nie moge sie doczekac jego powrotu,przede mna teraz tez badanie glukozy,mam nadzieje,ze cukrzyca nie wyjdzie,mam za to inny problem,strasznie sucha skora,a nawilzam ciagle,juz po wizycie u lekarza kupilam balsam z apteki dla noworodkow,a dzisiaj jeszcze zel do mycia,a skora swedzi a na przedramionach dostalam wysypki,jutro musze do lekarza zadzwonic no i mam nadzieje,ze to nie cholestaza:(ta podobno zaczyna sie od swedzacych stop i rak,a u mnie tego nie ma,no ale badania musze jak najszybciej zrobic,tylko jak sie pozbyc tej wysypki?

Lalinek, kurcze, cukrzyca wyszła Ci po badaniu? Ech :(
Ale z mężem to też i dobra wiadomość, daleko znalazł pracę?
Na długo jedzie?

udało mi się wejść na neta !!! yeeee :)

fasolek - Akpol jest w Gdyni na Morskiej koło estakady.

maga79 - niestety odnośnie meila to nie da rady...
mąż wyjeżdża w niedzielę więc ryczę od 2 dni już :( nie wyobrażam sobie jak to będzie ehhh.. najdłużej nie wiedzieliśmy się 3 dni...
jeszcze te bóle, skurcze i to leżenie i na dodatek cukrzyca ciążowa - czasem mam dość.. nie mogę nawet pojechać na zakupy a tyle rzeczy trzeba mu kupić na wyjazd - czuję się czasem jak oferma w tym łóżku ale jak mus to mus...

mrówka - odezwij się wreszcie dziewczyno i napisz proszę że wszystko z Wami okej, bo myśleć o Tobie nie przestaję...

Z tym zamawianiem w necie jest różnie. My mamy x-landera xa z 2009 roku kupiony w Akpolu. Cena taka sama jak w necie była.
Poza tym popsuł nam się fotelik(ten większy 9-18 kg) i nie było problemu z oddaniem do Mama i ja i dostaniem innego zastępczego. Dla nas to duży plus, bo sporo jeździmy. A zamawiając w necie zawsze musimy liczyć koszty przesyłki do serwisu i w tym czasie nie mamy nic zastępczego

Ja byłam na rozeznaniu w mama i ja. Niestety jeszcze sie nie zdecydowalismy ale podoba mi się x-lander xq. Ogólnie mają tam ceny zastraszające i zdecydowanie nalezy zamawiać w necie. Na górze mają pościele i łóżeczka i fajnie jest tez tam pojechac i zamówić poźniej w necie. Z drugiej jednak strony jest tam tego tyle, że trudno jest się zdecydować:)

ja mysle,ze i tak zamowimy w necie,ale chcialabym w marcu jakos podjechac i sobie wszystko na zywo poogladac

fasolek dużo tych mutsy mieli w mama i ja ale nastaw się na cenę ok. 2700 i w górę

Witamy sie :)
Assegai my mamy wózek Jedo Fyn 4ds, ogólnie jesteśmy zadowoleni z niego, tylko gondola i krzesełko od spacerówki trochę ciężkie, sam stelaż bardzo lekki. ale z tego co wiem to mieli produkować fyna z lekką gondolą i spacerówka. my mamy wersje z 2009r. napewno już ulepszyli :)
Akpol jest na Jaśkowej Dolinie w Gdańsku. nie wszystko mają tam tanie, trzeba uważać. większość rzeczy kupowaliśmy u nich, ale sporo zamawialiśmy też z allegro (wózek i fotelik też).

Akpol jest na Jaśkowej Dolinie. Gdyby ktoś chciał, to mam tam kartę rabatową, muszę tylko poszukać.

My zamawialiśmy Bartatinę w Bobowózkach, chyba przez dobrą cenę wtedy i odbiór blisko był. Teraz sklep się przeniósł do Gdyni, ale wybór mają ogromny.

cos czuje,ze jak sie w koncu wybierzemy na to rozeznanie to wtedy bedziemy miec jeszcze wiekszy metlik:P narazie nastawilismy sie na mutsy urban rider,bo ten nam sie miesci do bagaznika i znajomi polecaja,ale musimy poogladac tez inne no i zobaczyc w ogole co i jak:)wtedy wybierzemy,a gdzie jest Akpol?

Inne tematy z forum

Imię dla chłopca: Borys, Igor, Bruno, Miłosz? (34 odpowiedzi)

Wiem że wybór imienia to kwestia gustu i zadanie dla rodziców, ale może wyrazicie swoje zdanie?...

czy są tu mamy które nie posyłają swoich dzieci do przedszkola? (245 odpowiedzi)

za moich czasów (jestem z lat 80tych) większość dzieci nie chodziła do przedszkoli.. wiem że...

jak poradzić sobie ze sprzątaniem (24 odpowiedzi)

Dziewczyny, jak sobie radzicie ze sprzątaniem dużych mieszkań, gdzie są dzieci i psy? Sprzątacie...