MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 ( 9 )

nowy wątek - uzupełniona lista :)

anka2 - 29 kwietnia
Emilkaaa - 7 maja
Effcia - 8 maja - CÓRKA
Assegai - 11 maja - SYN
Marciocha - 11 maja - CÓRKA
d@nte - 13 maja - SYN
Martam - 13 maja
Mama.wyczekana - 16 maja
Maga79 - 18 maja - SYN
kasiulkaa - 24 maja - CÓRKA
Lalinek - 30 maja - CÓRKA
moniczka22 - 30 maja
Mrówka - 1 czerwca - SYN
Mamuśka1- 2 czerwca - CÓRKA
fasolek - 6 czerwca - SYN
agawcia - 8 czerwca
gaba - 13 czerwca - SYN
magdaxv - 16 czerwca - SYN
madzia 16/17 czerwca
Agusiaa - 19 czerwca - CÓRKA
agawierzbowska -21 czerwca
Grosik- 23 czerwca - CÓRKA
Paulina1010 - 23 czerwca - SYN
tangerine - 24 czerwca
aga87 -26 czerwca
ryba_gda - 27 czerwca - SYN
Gosiks1 - 28 czerwca
mona__g - 3 lipiec
Kasiorek555- 7 lipiec

jeśli o kimś zapomniałam - przepraszam, ale nie ogarniam wszystkiego :)
dopiszcie się jakby co :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 ( 9 )

Mamuśka- ja jestem w 31 i mój waży 2 kg ;-) Takze idą chłopaki łeb w łeb ;-)

Mrówka- moze przezzmiany w piersiach cos sie tam zblokowało i pojawiło, raczej nie powinno być nic groźnego. W razie co, powiedz na wizycie jak nie zniknie.

My kupiliśmy furke dla Olka. Mamy w domku- piękna jest. A jutro idziemy szalec do Akpolu :-) AAAAAAAAch a i byłam dziś na glukozie 75g i wypiłam ją z nieukrywaną przyjemnością, taka jestem wyposzczona cukrowo ;-)

mamuska bardzo duży :)

A mi osttanio stale smutno, codziennie płaczę w dodatku mam wrażenie, że nikt mnie nie rozumie ;( nie mogę sobie poradzic z tym wszystkim a jeszcze mam jakiegos guzka pod pachą i od 2 dni mnie boli jak ruszam ręką. :( Myslicie, że to coś powaznego?

jestem w 31 tc - 30 tc i 5 dni i mały waży 2100 :D chyba spory chłopak co?

effcia - nie no co Ty :)
gdyby nie podobały nam się Wasze "metody" to by nas tam w ogóle nie było :)

Mi również było miło Was poznać :)
Mam nadzieję, że nie uznacie nas za nawiedzone matki :P

no i ja dziękuję :D
miło było :) oby częściej :)

Ja również dziekuje:)fajnie jest moc sobie poplotkowac i przy okazji dowiedziec sie interesujacych rzeczy:)

Dzięki dziewczyny za fajne spotkanie :)

Mamuśka, ja po marchewce mam taką zgagę, że masakra, zatem z mojej diety marchew prawie zniknęła, niestety, ale na prawdę, nawet Rennie nie pomagało :(

hej hej,

a ja zjadłam dziś śniadanie, popiłam soczkiem marchwiowym i brzuch mnie boli i wzdęty mam na maksa. grrr, samopoczucie przez to mam okropne. nienawidzę takich akcji...

Lalinku, zatem jeśli nie masz jeszcze podpisanej umowy, to będę miała prośbę, ale jak się pospieszycie, to dostaniecie 200zł rabatu. napisz mi maila, to napiszę co i jak :)

madzia83 ja chcę !!! czekam na pieniądze żeby to zrobić i na wizytę mego męża żeby ustalić co i jak..

Mróweczko, ja w maju miałam cytomegalię dodatnią, ale jest to wirus, który atakuje wielokrotnie i mój gin zalecił mi ponowne badanie, spadło z 87 do 46, ale w ciąży też powinno się kontrolować ilość przeciwciał, bo cyto może się uaktywnić, z tym, że jeśli wcześniej już miało się wirusa, to niemalże nie jest on groźny dla dziecka. Co innego, gdy pierwsze zachorowanie jest w trakcie ciąży. Może poproś gina o skierowanie na badanie tak w razie co.
Ja do prania ubranek kupiłam Jelp,cenowo wychodzi tak samo jak Lovela, ale kupiłam w Akpolu w promocji i z rabatem :) Zatem niecałe 29 zł za 2,4kg.
W Mama i ja są Huggies NewBorn 90 szt za 39.90, widziałyście gdzieś może taniej? Bo Pampki widziałam tylko w tych małych opakowaniach, a to się kompletnie nie opłaca.
Co do targów, to również mam jeszcze sporo do kupienia, więc na pewno będę, ale nie wiem w jakich godzinach.
Czy któraś z Was chce pobrać krew pępowinową w Polskim banku komórek macierzystych i nie podpisała jeszcze umowy?

no no, zrezygnowałam tylko ze słodyczy i tych wszystkich fast foodów, ziemniaków, makaronów, tłustych kalorycznych potraw. Wszystko lekkie i pożywne. Ale ciesze się że tak zadziałało ;-) Bo miałam na celu nie wpłynąć na wagę ale nie zacukrzyć się do reszty ;-) W pt ide na glukozę więc się okarze ;-)

Ja tez jem to samo co przed ciąża i równie dużo co przed :) Może troszkę więcej słodyczy a waga juz 11,5 kg na plusie wrrr ale co tam później się to zgubi szybko :)
Mnie od tygodnia brzuch pobolewa najgorzej jest zaraz po przebudzeniu i raz boli w części dolnej a raz w górnej nie mam pojęcia od czego ;/ Ale jutro wizyta kontrolna więc zapytam lekarza.

u mnie też 7 kg do przodu, ale jem na pewno więcej niż pzed ciążą, ja z tych wiecznie odchudzających się :)

plecy mnie bolą okropnie, więc idę się położyć, bo zaraz padnę.

Witajcie dziewczyny:-)Co do jedzenia to jem tak samo jak przed ciaza tzn.rano dwie grzanki z dzemem do tego kubek mleka lub platki na mleku,obiadek(normalny bez wydziwien),kolacja jakas salatka,kanapeczka i jem mnustwo owocow i jogurtow...mniam,mniam..:-)Na ta chwile jestem 7kg.do przodu:-)

ja właśnie zjadłam 2 kubki truskawek z cukrem i jogurtem. pycha, już się nie mogę doczekać truskawek i czereśni:)

Assegai, z tym chudym to też nie należy w ciąży przesadzać, bo dzidzia potrzebuje tłuszczu do rozwoju mózgu. A u mnie waga stanęła ze względu na dietę cukrzycową - mniej chleba, ziemniaków, makaronów itp, a za to też dużo wciągam nabiału i mięska (jogurty, maślanki itp teraz tylko naturalne). A tłuszczu jem sporo, bo mleko kupuję tłuste ze względu na Szymka, a skoro musiałam zrezygnować ze słodyczy, to chociaż sobie majonez pojem, a co (bardzo lubię).

Jeny Assegai Twoje menu wygląda jakbyś była na diecie :P
Ja po wasie normalnie mam zaparcia i wzdęcia wiec w ciązy wole nie próbować :P

Inne tematy z forum

POMYSŁY NA PRZYJĘCIE TYPU BABY SHOWER - tak na szybko (5 odpowiedzi)

Dziewczyny brała któraś z Was w takiej imprezce? dziś pod wpływem chwili zaprosiłam sąsiadkę...

7latek nie chce czytać (34 odpowiedzi)

Mój syn mimo znajomości wszystkich liter nie chce czytać. Nie umie,nie chce złożyć wyrazu w...

jakie kwiaty na balkon/ganek? (7 odpowiedzi)

Mam ogromny problem z dopasowaniem kwiatow w donice na balkon i ganek domu, poniewaz oba sa od...