MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 ( 9 )

nowy wątek - uzupełniona lista :)

anka2 - 29 kwietnia
Emilkaaa - 7 maja
Effcia - 8 maja - CÓRKA
Assegai - 11 maja - SYN
Marciocha - 11 maja - CÓRKA
d@nte - 13 maja - SYN
Martam - 13 maja
Mama.wyczekana - 16 maja
Maga79 - 18 maja - SYN
kasiulkaa - 24 maja - CÓRKA
Lalinek - 30 maja - CÓRKA
moniczka22 - 30 maja
Mrówka - 1 czerwca - SYN
Mamuśka1- 2 czerwca - CÓRKA
fasolek - 6 czerwca - SYN
agawcia - 8 czerwca
gaba - 13 czerwca - SYN
magdaxv - 16 czerwca - SYN
madzia 16/17 czerwca
Agusiaa - 19 czerwca - CÓRKA
agawierzbowska -21 czerwca
Grosik- 23 czerwca - CÓRKA
Paulina1010 - 23 czerwca - SYN
tangerine - 24 czerwca
aga87 -26 czerwca
ryba_gda - 27 czerwca - SYN
Gosiks1 - 28 czerwca
mona__g - 3 lipiec
Kasiorek555- 7 lipiec

jeśli o kimś zapomniałam - przepraszam, ale nie ogarniam wszystkiego :)
dopiszcie się jakby co :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 ( 9 )

Agusiaa Ty pozeraczu slodyczy:D ja mam podobnie:) Assegai miejmy nadzieje,ze nie masz cukrzycy,trzymam kciuki.

Mamuska1 jak ja Ci zazdroszcze tych faworkow:) tez bym wciagnela chetnie:)

Magda ja jakby co nadal jestem chetna,zeby sie z Toba zabrac w piatek.
Pozdrawiam

Assegai- trzymam kciuki, żebyś jednak nie miała cukrzycy i wyniki były w normie! ja się właśnie zajadam faworkami :)

a co do tych targów w przyszły weekend, to my raczej bankowo się wybierzemy z mężem, ale nie widzę nic na temat opłaty, czy wstęp jest za free?

dziewczyny jaki najlepszy plyn badz proszek do prania dla niemowlaczkow?

hej hej:)

a ja byłam dziś na wizycie, szyjka zamknięta, niestety infekcje mam, więc globulki muszę sobie zaaplikować, za to co mnie cieszy to to, że przytyłam 1 kg przez miesiąc:)

Lalinek przechytrzyła cukrzyce heheh :) i prawidłowo trzeba kombinować :)

Ja wciągnełam do kawy 3 knoppersy, a teraz "chodzi" za mną drożdżówka z serem wrrrrrr Muszę korzystać z tych smakołyków póki nie znam jeszcze wyników z glukozy, czasami od piątku mogę też mieć na nie szlaban.

Assegai - są słodycze dla diabetyków :P ja już się scfaniłam i kupuję :D mniam :D

dziś dzwoniła moja ginka do mnie. MAm zrobić jeszcze glukozę 75g mimo wszystko. Z pewnościa wyjdzie ze mam te cukrzycę i wczorajsza czekolada była ostatnią jaką jadłam do porodu ;-(

~Assegai - jak ja Cię dorwę to grrrrrrr... :D
moja mama upiekła pączki, chruściki, sernik i takie tam jeszcze inne... :P
ślina mi cieknie, żołądek przykleja się do kręgosłupa, język ucieka wiadomo gdzie... więc biorę glukometr, mierzę z nadzieją że cukier niski a to 142 i lipa... :(((( zaraz się poryczę przy tym stole... :P
a Ty mi tu o czekoladzie grrr !!! :)
i tak coś dziś zjem, ale niewiele..

AAAAAAAAAAAAAAAA ODEBRAŁAM WYNIKI! NIE MAM GLUKOZY!! NIE MAM CUKRZYCY ;-)))))))))))))))) JESTEM MEGAAAAAA SZCZĘSLIWA I OSTENTACYJNIE, Z NAMASZCZENIEM ZJADŁAM 2 KOSTKI CZEKOLADY NA DZIEŃ KOBIET ;-))))))) ACHHHHH błłłłoooogo mi :-)

Dziewczyny, to może kolejny piątek godzina 15-sta w Galerii Bałtyckiej w CoffeHeaven? Może więcej nas będzie o tej 15-tej ?

Jestem Majowa Mama nie czytam ale tak zobaczylam watek Wasz na wierzchu i pomyślalam o Was,ja urodziłam 10 miesiecy temu :) było cieżko ale cudowne to uczucie i jejku mam cudnego synka u boku :)

Jej czas tak szybko leci że ja zamiast do porodu szykuje sie do roczku....

Powodzenia dziewczyny i Wszystkiego najlepszego w tym pięknym dniu

A jaki cudowny bedzie dzien Matki....ojoj :)

Jak coś to prosze pisać na priv zawsze znajde czas by cos podpowiedziec pomoc :)

Pozdrawiam

a czytałam w necie że w 32 tyg dzieci ważą ok. 2 kg, a ja jutro kończę 31 tydz. Na usg wiek ciąży to 32, więc nawet by sie zgadzało ;-) Moze taki wielki chłop nie będzie

dziewczyny ja was pociesze po raz kolejny - przy cukrzycy dzieci duże się rodzą ;-)

Ja w ten piątek do Gdyni nie dojadę, ale na spotkanie w Gdańsku jestem chętna. Tylko proszę, nie w cukierni, bo przy cukrzycy ciążowej to raczej mamy unikać słodkiego, a jak będzie tyle pokus, to nie wytrzymam...
I również przyłączam się do życzeń z okazji naszego święta.

Basiu, jaki duży Krystian był :) Moja zaledwie 3200 miała.

Ja mam ten przewijak:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S29828090

I do tego:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70025318
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90140548

Podkładki używam nadal na podłodze. Przewijak używałam przez ok. 6 miesięcy, bo potem już Młoda za bardzo skakała i bałam się, że spadnie.

Również wszystkiego naj w Dniu Kobiet a przyszłym mamom dziewczynek podwójnie :)

Wszystkiego najlepszego kobietki :)
ja wszystko prałam dla dzidziolka i teraz też będę. a łóżeczko rozstawiliśmy chyba z 3 miesiące przed porodem, żeby uleciał z niego zapach (kupiliśmy drewniane, ale wszystko co nowe dziwnie pachnie) no i łóżeczko służyło nam jako magazynek tzn stała w nim wanienka, pieluchy, ciuszki i wszystkie rzeczy dla dzidzi :)

Assegai no dzidzia spora :), z tą cesarką to różnie jest, mój Krystian miał 4325g i rodziłam naturalnie :)))

ja na początku nie miałam pokrowca na przewijak,ale w końcu kupiłam,bo pieluszki mały ciągle rozkopywał i nie wygodnie mi się przewijało

ręczniki mam ze 3, z praniem to różnie,na początku często zdarzają się wpadki a to siusiu a to się ulało maleństwu więc pranie było codziennie :) a potem jakoś tak raz w tygodniu

dziewczyny,co do spotkania w Gdańsku,ja na dzień dzisiejszy nie dam rady, męczą mnie mdłości a dzisiaj doszły wymioty. Podejrzewam że to przez żelazo które biorę od kilku dni. Kiedyś nie będąc w ciąży też je brałam i było to samo.

Wszystkiego naj naj z okazji dnia kobiet!!!

Ja przy pierwszym dziecku wszystko prałam a materac wietrzyłam potem spakowalam w folie aby się nie zakurzył.Łóżeczko zlożylismy 2 tygodnie przed porodem.Jak za wcześnie rozłożysz łóżeczko to się zakurzy.

a rozstawiłyście już łóżeczko? ja się zastanawiam kiedy się za to zabrać, i czy pościel nową pierze się przed pierwszym użyciem?

a i najlepszego dziewczynki :D

Inne tematy z forum

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (121 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...

7latek nie chce czytać (34 odpowiedzi)

Mój syn mimo znajomości wszystkich liter nie chce czytać. Nie umie,nie chce złożyć wyrazu w...

Dieta 1000 kcal- szukam dobrej i przejrzystej rozpiski produktów (38 odpowiedzi)

Dziewczyny postanowiłam się wziąć za siebie. Chciałabym spróbować spożywać ok. 1000-1200 kcal...