MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 ( 9 )

nowy wątek - uzupełniona lista :)

anka2 - 29 kwietnia
Emilkaaa - 7 maja
Effcia - 8 maja - CÓRKA
Assegai - 11 maja - SYN
Marciocha - 11 maja - CÓRKA
d@nte - 13 maja - SYN
Martam - 13 maja
Mama.wyczekana - 16 maja
Maga79 - 18 maja - SYN
kasiulkaa - 24 maja - CÓRKA
Lalinek - 30 maja - CÓRKA
moniczka22 - 30 maja
Mrówka - 1 czerwca - SYN
Mamuśka1- 2 czerwca - CÓRKA
fasolek - 6 czerwca - SYN
agawcia - 8 czerwca
gaba - 13 czerwca - SYN
magdaxv - 16 czerwca - SYN
madzia 16/17 czerwca
Agusiaa - 19 czerwca - CÓRKA
agawierzbowska -21 czerwca
Grosik- 23 czerwca - CÓRKA
Paulina1010 - 23 czerwca - SYN
tangerine - 24 czerwca
aga87 -26 czerwca
ryba_gda - 27 czerwca - SYN
Gosiks1 - 28 czerwca
mona__g - 3 lipiec
Kasiorek555- 7 lipiec

jeśli o kimś zapomniałam - przepraszam, ale nie ogarniam wszystkiego :)
dopiszcie się jakby co :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 ( 9 )

madzia83 spoko :D myślę że się tam spotkamy, bo ja chętnie się wybiorę.. tyle rzeczy jeszcze potrzebuję, tyle trzeba kupić, wybrać... o tylu nie mam pewnie jeszcze nawet pojęcia że są potrzebne :)
pojadę, zobaczę - nie zaszkodzi :) chyba że portfelowi.. :)

wyrzuciło mnie na koniec, to do info Lalinka, że targi są za tydzień :)

tak, wiem, po prostu mój ciąg myślowy był już w kolejnym tygodniu :)

Assegai- no ciekawe do jakiej wagi dobije dzieciaczek? ja mam jutro wizytę i już się doczekać nie mogę :)

ja zaraz wpylę pączusia, a po południu idę do rodziców na faworki :)))
i jutro ciekawe ile waga pokaże?

Assegai- no ciekawe do jakiej wagi dobije dzieciaczek? ja mam jutro wizytę i już się doczekać nie mogę :)

ja zaraz wpylę pączusia, a po południu idę do rodziców na faworki :)))
i jutro ciekawe ile waga pokaże?

Ja też piszę się na spotkanie w 18-tego w piątek w Gdańsku.

Dziewczyny czy Wy też tak tyjecie,Ja ciagle jem i nie moge przestać :)w styczniu dostalam tablety hormonalne i przytyłam 8 kg. a jeszcze zostalo mi 3 miesiace.Gino. nie widzi w tym nic dziwnego mam tylko ograniczyc jedzenie.

Assegai ale duze to Twoje dziecie:)
Dziewczyny wszystkiego dobrego z okazji Dnia Kobiet!!

hej hej. Byłam wczoraj u lekarza ;-) Nasze szczęście ma już 2 kg i czuje się wyśmienicie ;-))) Akurat trafiliśmy na moment kiedy jadł i cały czas pysiaka otwierał i łykał płyn ;-) Więc stwierdziłam ze skoro Olek ma 2 kg to ja na pewno mam cukrzyce, tym bardziej że wykracza już lekko poza normę. O jaaaaaaaaak mi urośnie dziecie do 5 kg to ja za chiny nie dam rady go przecisnąć....Pani się śmiała ze jak do 5 dobije to mi cięcie zrobi ;-) bo niby pow. 4 robią cc....chociaż może jestem dziwna ale wolałabym naturalnie....

Dzisiaj musiałam zrobić powtórkę badania moczu a wczoraj pożarłam kawałeczek babki piaskowej, no oprzeć się nie mogłammmmmmmmmm patrzyła tak na mnie z kuchennego blatuuu :-) myślicie ze będzie miało to wpływ na wynik? Ta babeczka naprawdę była malutka ;) Durna jestem i nie mam w ogóle silnej woli.
Jak mi cukier wyjdzie to będę musiala powtórzyć glukozę 75g.

Hejka, u mnie skończyło się antybiotykiem, niestety, posiew moczu wykazał jakieś bakterie :-( Lekarz przepisał mi amoksiklav, podobno bezpieczny dla dzidziolka, ale wiadomo, lepiej byłoby obejść się bez tego. Dodatkowo mam powiększone nerki i trochę piasku w nich, więc za miesiąc kontrola na usg.
Ja też jestem z Gdańska, ale niestety na spotkanie nie dam rady, bo biegam jeszcze do pracy.

Hej Dziewczyny :)

Ja co do spotkania jestem jak najbardziej za tyle, że w Gdańsku, bo niestety jeszcze pracuje ;/

Mam do Was pytanie ma może któraś z Was namiary na szkołe rodzenia na klinicznej pod numery na które dzwonie z internetu są nieaktualne, a już najwyższy czas się zapisać.

madzia83 ale to w następny weekend - nie w ten
http://nauka.trojmiasto.pl/info_imp.php?id_imp=200284

no to może w Gdańsku za tydzień w piątek, np tak 13-sta? Może na Chełmie w Sowie w Tesco, tam jest sporo miejsca do spokojnego posiedzenia i pogadania :)
W sobotę i niedzielę są targi Brzuszek i Maluszek w hali AWF, wybieracie się?

my też kąpaliśmy codziennie, oliwki nie używaliśmy, kąpaliśmy w Oilanie, i na początku chusteczek też nie używaliśmy, bo mały darł się w niebogłosy (zimne dziadostwo było), stosowaliśmy takie większe waciki i letnią wodę.

Też kąpaliśmy codziennie, chyba, że była jakaś wyjątkowa sytuacja.

Effcia, nie bierzesz synka, jak Paulina się nie zdecyduje z Szymkiem jechać to ja też pomyślę, czy jechać z Młodą, bo jak dzieci nie będzie to ona mi nie da posiedzieć spokojnie niestety :/

Różnie z tym oliwkowaniem jest, oliwkę należy użyć na mokrą skórę, bo suchą jeszcze bardziej wysuszy.
My po każdej kupce, braliśmy synka pod kran do łazienki i spłukiwaliśmy pupkę a potem smarowaliśmy Alantanem Plus. Okazało się że młody na chusteczki nawilżane(różnych firm) źle reagował. Poza domem były chusteczki ale sporadycznie.
My kąpaliśmy codziennie by wyrobić w dziecku rytuał dnia. Wiedział że po kąpieli jest jedzenie a potem spanie. No i nam było łatwiej, jak zbliżała się porą mycia to już zaraz koniec dnia.

Zresztą to jeden z wielu wyborów rodziców :)

A spotkanie w Gdańsku jak najbardziej, jakieś propozycje czasowe?

Effcia, ja jestem z Jasienia ale niestety w piątek jednak nie dam rady, bo w pracy mam zamknięcie I części projektu.
Ale jak będzie jakieś spotkanie w Gdańsku, to z chęcią. Może jakaś herbatka w Sowie w Tesco na Chełmie?
Co do ręczniczków, to u nas w szkole rodzenia położna powiedziała, że przez pierwsze 3-4 miesiące powinno się kąpać dziecko co 2-3 dni, bo skóra noworodka nie wytwarza potu i nie potrzebuje codziennej kąpieli, chyba, że jakaś niespodzianka wypływa z pieluchy, jedynie oliwkowanie powinno robić się codziennie, więc ja mam 2 ręczniczki.

my reczników z kapturkiem mielismy 3-4, teraz też używamy ale tych większych 100x100 chyba.
a co do ochraniacza na przewijak to mamy 2 (takie frote z gumką - jak prześcieradło) i wg mnie są 100 razy lepsze niz jakieś podkłady czy pieluszki, przynajmniej się nie ściągają. takie jest moje zdanie :)

http://www.galeriamalucha.com/

W Gdyni Centrum na Traugutta

gdzie jest galeria malucha??? :)

Paulina, chcemy się spotkać w piątek w Gdyni w Galerii Malucha.
JA będę tam na pewno od 11 do 13-14 więc wtedy możemy się umówić(międzyczasie jest spotkanie Klubu Kangura).
Pisałaś że jesteś z Moreny więc mogę wstępnie Ciebie zabrać, bo ja będę jechać bez Adasia(fotelik mam).

Któraś jest z Jasienia więc też mogę zabrać. Tylko ja tam muszę być ok 11

Inne tematy z forum

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (19 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

Mamusie-wanna czy prysznic? (35 odpowiedzi)

Chciałabym wiedzieć jak to wygląda w praktyce gdy są małe dzieci. Bardzo chciałabym mieć prysznic...

Przedszkole Centrum Inspiratio Gdynia - proszę o opinie (5 odpowiedzi)

Czy jakaś mama dawała tam swoje dziecko? Drogie Mamy, macie jakieś opinie?