MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 I DZIECIACZKI ( 28 )

Tamten watek juz zdecydowanie za dlugi,witam w nowym:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 I DZIECIACZKI ( 28 )

widać że Marcelek to zdolna jednostka :))

my robiliśmy kolejne podejście do marchewki i było trochę lepiej. Dziś Ola zjadła z 3 łyżeczki :))

Gratulacje dla Marcela :)

U nas herbatki ani bobofruty podane przez butle nie przechodza,w sumie nie podawalam lyzeczka,a kubeczkiem jeszcze sie boje,ostatnio w gazecie przeczytalam,aby nie podawac dziecku do roczku kubeczka,bo moze sie latwo zakrztusic,a to,ze pisza na niektorych niekapkach,ze sa od 4 miesiaca to nieodpowiedzialnosc. Zglupialam,bo mam kubeczek tt i jest niby od 4 miesiaca,no ale po tym artykule schowalam go narazie do szafki.

U nas dzisiaj kolejna porcja zupki,rosolek drobiowo-wieprzowy z kaszka manna,no i jadl jabluszko podane przez babcie wydrazane lyzeczka.

Musimy sie pochwalic,pierwsza kupka wyladowala w nocniku:)

hejka,
ja podaje chłopcom herbatki (malinowa z dziką rożą nie na leży do ulubionych, koper, rumianek piją chętniej).Jeszcze nie podawałam soczków gotowych.
Zamierzam sama utrzeć sok z marchewki i jabłka świarzego.
Z jedzeniem na razie nie mamy problemów.
Deserki wcinaja aż dziubki im się nie zamykają (jabłko,gruszka, jabłko z dyną czasami dodaje do tego kleik ryżowy i po malutku kaszkę manną błyskawiczną) staram się aby chłopcy dostawali stałe pokarmy tak na głodny brzuszek, czyli np. dostają mleczko idą na drzemkę wstają i wtedy podaje im deserek czy obiadek.

Hejka, Spamalot super, świetnie się bawiliśmy:-) A Lenka pod opieką dziadków przespała 6 godzin, także niepotrzebnie się obawiałam. Kochane dziecko,dało rodzicom wychodne :-)

Anula u nas marchewka chyba nawet smakowała, jedna łyzeczka do buzi druga po buzi spływała,ale nie najgorzej było. Wczoraj kupiłam kaszkę manną i zupke jarzynową, w tym tyg bedziemy robili podejście :)

aha, dajeci coś do picia ?? herbatki? wodę ? co polecacie??

hej hej:)
jak czytam o Waszych dzieci postepach to się zastanawiamy co z nami? u nas nic nowego, kaszki nie chce jeść, kupiłam soczek Bobfruta i też z butli nie pije, na lyżeczce podany raz ok raz wypluwa.

Nie wiem może ja coś zaniedbuje??:(

Nastka opanowała pełzanie do perfekcji, wędruje już gdzie jej się tylko podoba :) Robi to już na tyle zwinnie, że nie mogę wychodzić do drugiego pokoju, bo mały pełzak podąża za mną, co prawda powoli, ale konsekwentnie :) Dziś poczułam na palcu ostrość jej ząbków, nie ukrywam, że palec zabolał.
Ja dziś baluję na panieńskim przyjaciółki, Nastka zostaje w domu pod czułą opieką taty. Ostatnio więź między nimi zrobiła się silniejsza i bardziej widoczna, co mnie ewidentnie cieszy :)

tak szybko się nie poddam :) wiadomo nic na siłę ale będę próbować dalej :))

U nas od poczatku maly wcinal wszystko lyzeczka,z butli nie tknie,ale dziecko musi sie przyzwyczaic,wiec probujcie.

my wczoraj robiliśmy pierwsze podejście do marchewki, nie udało się. Dziś drugie i może z łyżeczkę Ola zjadła. Ale szału nie ma na razie :))
jakie u Was były początki??

Madziu Marcel tez tak lapie za lyzeczke i wciska sobie do buzi:)

Ja tez jestem za spotkaniem w Rumi,tylko bede dopiero okolo 19 na jeden badz dwa dni.
U nas z jedzeniem super,maly uwielbia praktycznie wszystko,podalam mu gluten w tym tygodniu,a pod koniec zeszlego jadl ziemniaki ze szpinakiem i po tym robil zielona kupke,ale kupka nadal jest zielona,wiec nie wiem czy to dalej ten szpinak czy jednak gluten.Bede prowadzic obserwacje:)
My dzisiaj mielismy pierwsza probe z nocnikiem,Marcel sie tak smial,ze nic z tego nie wyszlo,ale bedziemy dalej probowac,bo kiedy chce zrobic kupke wiedza chyba wszyscy z otoczenia:)
Magda daj na fb jakies aktualne zdjecie Jaska,bo jestem strasznie ciekawa jak juz wyglada,bo naprawde wieki sie nie widzialysmy.

Madziu, miałam słoiczek i na prawdę wcinała, jak jej łyżeczką wycierałam pyszczek, to łąpała mnie za rękę i pakowała łyżeczkę do dzioba :)

Madzia zdrowiej!
Spotkanie w Rumi tak!!!! ;)

Monia, Ty już na nowym?

Madziu, a gotowałaś sama zupkę, czy słoiczek?
Janek nie próbował jeszcze żadnych warzyw ze słoiczka, dziś jadłam pyszną ogórkową mojej teściowej i tak patrzył głodnym wzrokiem, że nie mogłam mu nie dać spróbować :) Najpierw się skrzywił, potem zjadł kilka łyżeczek mamrocząc z zadowolenia...heh, dziwne to nasze rozszerzanie diety...

Madziu a moze bysmy sie jakos spotkały w rumi? Moze ktos jeszcze dołaczy

a ja się chyba rozchorowałam :(
Nastka za to dziś po lekach świetnie spała, pobudka po 4, następna 4:45 godziny, super, wyspałam się rewelacyjnie, szkoda, że to po clemastinie
Ale najwyraźniej czuje się lepiej, bo właśnie pełznie do zabawki. Dziś kupiłam jej pastę do ząbków, w końcu czas zacząć dbać o te 2 skarby.
Dziś dostała też pierwszy raz zupkę jarzynową, wcinała, aż miło.

hejka

Marcel rośnie jak szalony :) Już dawno się nie widzieliśmy...

Wczoraj zaliczyłam fryzjera, nareszcie wyglądam po ludzku ;p
Ola, Monia, fajna fryzjerka na Janowie, pierwszy fryzjer w Rumi z placem zabaw dla dzieci i specjalnym fotelem dla maluchów w kształcie auta, babeczka bardzo sympatyczna, więc polecam :)
Janek wytrzymał dwie godziny ładnie się bawiąc.

Agata Marcelek jak ma siedziec sam to jeszcze sie kiwa,ale na kanapie mu sie podobalo,choc od razu wzbijal sie na nogi i chcial wstawac:) Taki moj maly szaleniec:) i nie ma sie co martwic,kazde dziecko jest inne i zrobi wszystko w swoim tempie:)

fasolek ekstra zdjęcie na fb, jestem w szoku, Marcelek już siedzi, a mamy dziciaczki w takim samym wieku, moja to daleko jeszcze daleko...

Inne tematy z forum

ksiadz nie chce doposcic mnie jako chrezstnej!!! (101 odpowiedzi)

witam wszystkich! i prosze o rade,bo juz sama nie wiem co mam robic:(moja siostra poprosila...

Jak odpieluchować malucha? (37 odpowiedzi)

Dziewczyny doradźcie mi proszę co mam zrobić :) Mój synek ma rok i 7 m-cy i od dziś postanowiłam...

Ostrogi piętowe - jakie zabiegi najskuteczniejsze? (77 odpowiedzi)

Czy ktoś się borykał z tym problemem? Jakie zabiegi najbardziej pomagają?