MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 I DZIECIACZKI ( 28 )

Tamten watek juz zdecydowanie za dlugi,witam w nowym:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 I DZIECIACZKI ( 28 )

hej:)

wow, Madzia ale Nastka szybka z tymi ząbkami:) mi się nie spieszy do zębów,ale może żeby teraz były niż jak wrócę do pracy, a Nastka gorączkowała albo coś zapowidało że będą szły zęby?

Nastka szaleje:) a u nas dziisaj dziwna noc,maly obudzil sie po polnocy,zasnal kolo 2,obudzil sie znowu kolo 4,fikajac przy tym tak jakby biegal:D pozniej znowu pobudki,nie chcial jesc,ale usmiech byl,zjadl dopiero o 11 i teraz spi na dworzu i nawet nie plakal przy wkladaniu do wozka- wszytsko mu sie poprzestawialo, mam nadzieje,ze tylko jednodniowo:)

u nas 2-ga jedynka przebita :)

hej,
u nas ząbki też już idą... tylko czekamy aż się wybiją:)
chłopcy jedzą juz jabłko, marchewkę i gruszki wszystko zrobione przez babcie:) (mam popasteryzowane w sloiczkach) teraz bedzie kolej na dynię:)

gaba pisz, żal się, po to tu jesteśmy:)

czy myślałyście już o zakupie krzesełka do karmienia? a jeśli tak, to jakie?

Długo mnie tu nie było,ale się u Was działo.
U mnie wraca do normy starszy poszedł do przedszkola a młodszy szkoda gadać :( daje taki wycisk ,że głowa boli. Ostatni tydzień mieliśmy szpital w domu i mały remoncik ,małego łóżeczko wylądowało w sypialni, a mąż się wyprowadził (do innego pokoju) stwierdził ,że musi się wyspać po tych chorobach potem wróci do sypialni :) Do tego Bobi daje mi taki wycisk w nocy co 0,5-1 h pobudka muszę go wziąć na ręce dać cacusia dwa razy pociągnie i śpi dalej w końcu ląduje ze mną w łóżku (a tak pięknie spał przez pierwsze 4 miesiące) :))))
W dzień nie jest nic lepiej ostatni miesiąc był trochę z babcią, która nosiła go ciągle na rekach i tak mu zostało nie poleży długo sam, jak mu coś nie pasuje to tak się wydrze, że muszę rzucić wszystko i wziąć go na ręce(w drugiej klatce Go słychać) Nie mam innej opcji aby Go uspokoić. Mieliśmy pójść na imprezę w sobotę niestety z tym małym terrorystą:) nikt nie chce zostać.
Sorki dziewczyny musiałam się trochę rozpisać teraz mi lepiej:)

Ja na gluten miałam przy Szymonie taki patent, że ugotowałam manną na wodzie w trochę większej ilości i zamroziłam w postaci kostek lodu. Potem taką kostkę wrzucałam do zupki i gotowe. Ale teraz mi się nie chce, kupiłam kaszkę jakąś glutenową i będę po trochu podawać, ale to chyba dopiero w listopadzie, najpierw chcę parę innych produktów wprowadzić. Na razie Misiek wcina marchewkę i jabłko i bardzo mu się podoba.
A, gratulujemy Nastce pierwszego ząbka. Ja mam nadzieję, że Miśkowi ząbki wyrosną później, tak jak Szymonowi (miał 9 miesięcy, już zdążyłam zakończyć karmienie piersią).

Brawo Nastka :) Teraz ssaki zaczynają gryźć, karmienie robi się niebezpieczne ;p

U nas na dole na dziąśle biała kropa jak czubek zęba, marudzenie i kupki jak na zęby, więc czekam, jak to ząb to przebije się w ciągu najbliższych nocy...
Marysia też ząbkuje, idą jej ostatnie (na szczęście) piątki...wyszły już trzy, ostatnia się przebija, koszmar :(

Jak czytam co Wasze dzieciaczki już jedzą, to muszę się w końcu wziąć za rozszerzanie diety Jankowi. Ja tylko czasem kaszkę daję na wodzie, poza tym jeszcze nic.

dzieki,bede musiala sie w takie zaopatrzyc:)

Fasolek ja kupiłam gotową kaszkę pszenno -ryżową o smaku jabłkowo-gruszkowym a zupki czy jabłuszko to podaje ze słoiczka (są już też z kaszką manną) lub sama możesz ugotować, tylko nie wiem czy warto się bawić dla 2 łyżeczek w gotowanie?

Kamcia a ta kaszke manna to jaka mam kupic?Ja trzeba jakos gotowac czy jak?Nie mam o tym zielonego pojecia,a podobno od skonczonego 5 miesiaca przez 2miesiace nalezy podawac 2-3g aby sprawdzic czy dziecko nie ma z glutenem problemow.

No i hitem są flipsy, Adaś ładnie celuje nimi do buźki (pierwsze próby to był cel w oko) i ssie, jest przy tym cały brudny i oblepiony ;))

Fasolek ja gluten wprowadziłam jak Adaś skończył 4 m-ce. Adaś dostaje wieczorem kaszkę pszenno-ryżową na wodzie lub w ciągu dnia jabłuszka z kaszką manną lub zupki z kaszką manną.

My przerobiliśmy z obiadków chyba wszystkie dostępne smaki od 4 i 5 m-ca i wszystko jemu smakuje (z wyjątkiem samego brokuła).

gratulacje dla Nastki!! pierwszy forumowy ząbek :)))
a właśnie, jak to jest z tym glutenem??

U nas na razie tylko jabłko ze słoiczka i działkowe potarte. Kaszka mleczno-ryżowa jabłkowa i gruszkowa.

Ząbków nie wida póki co.

aaa i wielkie gratulacje dla Nastki!!!

U nas dzien zabkowania lepszy:)

Tatusia znowu pozegnalismy na pare tygodni:( oby czas nam szybko zlecial. Jutro juz znowu wracamy na dzialke, babcia i prababcia sa chetne do zabaw z Marcelkiem,ostatnio nauczyly go robic kosi kosi i tak mi caly dzien trzaska tymi lapkami i sie smieje jak sie mowi kosi kosi:)

Z nowosci jedzeniowych, Marcelino jadl ostatnio sloiczek z zupka jarzynowa,a teraz marchewkowa z ryzem-bardzo mu smakuja:) Podaje mu max pol sloiczka dziennie, a jak jest u Was?
Lekarka ostatnio mi mowila,ze trzeba wprowadzac gluten,jak u Was to wyglada?

nie wiem :(

Madzia a ten basen na chełmie jest w inne dni bądź w innych godzinach?

Kamcia, to super :)
Nastka na razie po odstawieniu delikolu znowu robi kupki niemal w każdą pieluszkę :/ Ale na szczęście nie ma już bóli brzuszka, więc spokojnie czekamy, aż sama się unormuje

Inne tematy z forum

firanki przez internet??? (18 odpowiedzi)

kupiłybyście? np z allegro..bo ja się zastanawiam właśnie... a może jakiegoś sprzedawcę polecicie?

Jaką nakładkę na WC polecacie? (11 odpowiedzi)

Jestem zielona w temacie, każda pasuje? jaka jest najlepsza, najwygodniejsza? proszę o poradę....

Naprawa zabawek (13 odpowiedzi)

Czy może któraś z mam wie czy jest gdzieś zakład naprawiający zabawki na baterie? Z góry dziękuję...