MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 I DZIECIACZKI ( 28 )

Tamten watek juz zdecydowanie za dlugi,witam w nowym:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 I DZIECIACZKI ( 28 )

Madziu udanej zabawy!! Daj znac jak naszyjnik,jesli juz dotarl,oczywiscie:)

Ja dzisiaj malemu podalam zupke jarzynowa,jak wszystko co z lyzeczki,wcinal,az mu sie uszy trzesly,ale pozniej od razy poszly 3 kupki:)- chyba to ta zupka:) w kazdym razie smakowala. Kupilam tez dzisiaj soczek jablkowy bez cukru i podam malemu,zobaczymy czy wypije chociaz to z butelki,bo mleko i kaszka u nas nie przechodzi.

Marcel tez ostatnio jakos duzo przybral,bo normalnie rece mi opadaja jak go nosze,ale rosna nam te bable:)

wyjeżdżamy na ślub, do usłyszenia po powrocie :)

Ja karmię w nocy bo wtedy mam dużo mleczka w cyckach a w dzień to tak mi się wydaje że mało jego jest. Adaś się dwa razy budzi na mleczko i ciągnie jakieś 20 min i jak nie zasnę z nim to go odkładam. Też myślałam aby zacząć podawać jemu wodę i oduczyć jego nocnego wstawania ale Maga masz rację, to mleko jest bardziej kaloryczne.

Mamuśka my czasami rano włączymy piec ale generalnie ogrzewamy kominkiem wieczorem. Dzisiaj zapowiadał się deszczowy dzień i rano jak napaliłam to teraz mam 22,5 st. Jak dla mnie to za ciepło.

dziewczyny grzejecie juz w domu?

kurcze siedze w domu,ale kosta jak nie wiem co:(

Dziewczyny, moja koleżanka szuka mieszkania do wynajęcia, 2-3 pokoje, najchętniej bez mebli, rodzina z dwójką dzieci. Dzielnice to Zaspa, potem Przymorze, Jelitkowo, Żabianka, Oliwa, Chełm, Morena, Ujeścisko.
Gdyby któraś a Was coś wiedziała, to będę wdzięczna za namiary :)

Madzia, w nocy mleko najbogatsze w tłuszcze. Pewnie dlatego mój tyle tyje, bo całe noce je :/
Dziewczyny, mam świeżo otwarte mleko Hipp 1, 5 miarek z tego zużytych, może któraś chce? Jasiek pluje nim jeszcze dalej niż bebikiem...

Mamuska, na chełm w pon na 16-sta :)

madzia czyli dokarmiasz juz owockami?

ja podam na dniach marchewke, a mamy za sobą banana i jablko:)

madzia- gdzie chodzisz na basen?

U nas z jedzeniem jabłuszka i marchewki z łyżeczki idzie dobrze.
Od wczoraj próbuje podawać herbatkę z kubeczków,ale to potrwa zanim nuczą się połykać takie ilości płynów.
Ja podaję ze smoczka trój przepływowego tylko kleiki.

Nastka wietnie zjada owocki z łyżeczki, na początku było zdziwienie, ale szybko opanowała nową umiejętność

Kiki, nie od razu Kraków zbudowano - uzbrój się w cierpliwość, zabezpiecz miejsce karmienia (marchewkę ciężko się czyści) i dawaj łyżeczką - w końcu dziecko kiedyś się musi tego nauczyć.

No właśnie i teraz nie wiem: czy dawać Młodej marchewkę z wodą przez smoczek by poznawała nowe smaki? czy też podawać łyżeczką by zakumała po co ona w ogóle jest???
Powiem tylko, że przez smoczek marchewka bardzzo jej smakowała, a z łyżeczki - większość była na brodzie, śliniaku i w końcu na mnie, bo Młoda po drodze kichnęła...

My na mierzenie i szczepienie wybieramy się za tydzień, ale Misiek ma już z 7kg. Wczoraj z okazji 4tych "urodzin" dostał marchewkę.Chyba mu smakuje, bo dzioba otwiera, ale nie bardzo jeszcze umie przełknąć nie wypychając połowy na zewnątrz.
Kiki, my teraz od początku dajemy łyżeczką, bo Michał już ją zna - dostaje tak wit D, ale Szymonowi na początku podawaliśmy na palcu, zanim zakumał o co chodzi.

Madziu, oj goni, goni :/ Muszę jej chyba zmienić dietę na mniej "obżartą:)", a tak na poważnie, to wychodzi to nocne jedzenie co 1,5 godziny, od dziś próbujemy ją odzwyczaić od tylu pobudek w nocy, szwagierka odzwyczaiła córę, podając do picia co drugie karmienie w nocy wodę, mała w końcu stwierdziła, że na wodę nie opłaca jej się budzić i tak po ok tygodniu miała o 2 pobudki mniej, więc i ja spróbuję, bo budzenie co 1,5 godziny to masakra.
Dzisiaj szczepienie było bez stresu i płaczu, nasmarowałam emlą łapkę w domu i Nastka nawet nie poczuła zastrzyku, cudowna maść :)

Dzięki dziewczyny. My już po wszystkim. Jasio bardzo grzeczny był, dzielnie zniósł zachwyty ponad 50 nieznanych osób.
Marysia od dwóch dni walczy z biegunką, już jest lepiej na szczęście.

Madzia, to Nastka goni Jaśka z wagą :) Duża dziewczynka :)
Spanie u nas standardowo kiepsko.
Anula - to oznacza skończone 4 miesiące.

Effcia a czy gdzieś w necie jest info o tym spotkaniu w klubobawialni w sobote?

Dziewczyny,
mam córkę 4miesięczną córkę. Karmię piersią i MM. Wczoraj zaczęłam jej rozszerzać dietę. Lekarz pediatra poradził zacząć od marchewki. Moja córka nie chce jeść z łyżeczki. Woli jeść przez smoczek, więc daję jej marchewkę z wodą tak, by przeszła przez smoczek.
Jak to było/jest u Waszych dzieci?

my za tydz idziemy na wazenie kontrolne ile mała przybrała i czy jest ok? a dzis bylam na pobraniu krwi i mocz oddałam do badania. gorzej przezylam pobieranie krwi od malej:(

Grosik, będzie dobrze :)
Nastka po szczepieniu, mierzy 69 cm i waży 7900, klops :/
Jutro wyjeżdżamy na wesele do Chełmna, ale będzie impreza, już nie mogę się doczekać.
A ja odebrałam wyniki tarczycy i mam znowu rozregulowaną strasznie, cała zabawa od nowa :(

hej hej

Inne tematy z forum

Irmina Wróblewska-Jankowska dermatolog - zna ktoś? Jakie opinie? (14 odpowiedzi)

Irmina Wróblewska-Jankowska przyjmuje na Jelelniogórskiej. Był ktoß może na wizycie i może...

Mieszkanie na Kiełpinku (Wiszące Ogrody?) ul. Przytulna - jak tu się mieszka? (44 odpowiedzi)

Witam, planują zakup mieszkania na ul. Przytulnej, proszę o opinię czy dobrze się mieszka w...

dobry stomatolog - kogo polecacie? (132 odpowiedzi)

jak wyżej, zależy mi na dobrym stomatologu (dobrym pod względem jakości usług i ceny), najlepiej...