MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 I DZIECIACZKI ( 28 )

Tamten watek juz zdecydowanie za dlugi,witam w nowym:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 I DZIECIACZKI ( 28 )

hej:)

wow, Madzia ale Nastka szybka z tymi ząbkami:) mi się nie spieszy do zębów,ale może żeby teraz były niż jak wrócę do pracy, a Nastka gorączkowała albo coś zapowidało że będą szły zęby?

Nastka szaleje:) a u nas dziisaj dziwna noc,maly obudzil sie po polnocy,zasnal kolo 2,obudzil sie znowu kolo 4,fikajac przy tym tak jakby biegal:D pozniej znowu pobudki,nie chcial jesc,ale usmiech byl,zjadl dopiero o 11 i teraz spi na dworzu i nawet nie plakal przy wkladaniu do wozka- wszytsko mu sie poprzestawialo, mam nadzieje,ze tylko jednodniowo:)

u nas 2-ga jedynka przebita :)

hej,
u nas ząbki też już idą... tylko czekamy aż się wybiją:)
chłopcy jedzą juz jabłko, marchewkę i gruszki wszystko zrobione przez babcie:) (mam popasteryzowane w sloiczkach) teraz bedzie kolej na dynię:)

gaba pisz, żal się, po to tu jesteśmy:)

czy myślałyście już o zakupie krzesełka do karmienia? a jeśli tak, to jakie?

Długo mnie tu nie było,ale się u Was działo.
U mnie wraca do normy starszy poszedł do przedszkola a młodszy szkoda gadać :( daje taki wycisk ,że głowa boli. Ostatni tydzień mieliśmy szpital w domu i mały remoncik ,małego łóżeczko wylądowało w sypialni, a mąż się wyprowadził (do innego pokoju) stwierdził ,że musi się wyspać po tych chorobach potem wróci do sypialni :) Do tego Bobi daje mi taki wycisk w nocy co 0,5-1 h pobudka muszę go wziąć na ręce dać cacusia dwa razy pociągnie i śpi dalej w końcu ląduje ze mną w łóżku (a tak pięknie spał przez pierwsze 4 miesiące) :))))
W dzień nie jest nic lepiej ostatni miesiąc był trochę z babcią, która nosiła go ciągle na rekach i tak mu zostało nie poleży długo sam, jak mu coś nie pasuje to tak się wydrze, że muszę rzucić wszystko i wziąć go na ręce(w drugiej klatce Go słychać) Nie mam innej opcji aby Go uspokoić. Mieliśmy pójść na imprezę w sobotę niestety z tym małym terrorystą:) nikt nie chce zostać.
Sorki dziewczyny musiałam się trochę rozpisać teraz mi lepiej:)

Ja na gluten miałam przy Szymonie taki patent, że ugotowałam manną na wodzie w trochę większej ilości i zamroziłam w postaci kostek lodu. Potem taką kostkę wrzucałam do zupki i gotowe. Ale teraz mi się nie chce, kupiłam kaszkę jakąś glutenową i będę po trochu podawać, ale to chyba dopiero w listopadzie, najpierw chcę parę innych produktów wprowadzić. Na razie Misiek wcina marchewkę i jabłko i bardzo mu się podoba.
A, gratulujemy Nastce pierwszego ząbka. Ja mam nadzieję, że Miśkowi ząbki wyrosną później, tak jak Szymonowi (miał 9 miesięcy, już zdążyłam zakończyć karmienie piersią).

Brawo Nastka :) Teraz ssaki zaczynają gryźć, karmienie robi się niebezpieczne ;p

U nas na dole na dziąśle biała kropa jak czubek zęba, marudzenie i kupki jak na zęby, więc czekam, jak to ząb to przebije się w ciągu najbliższych nocy...
Marysia też ząbkuje, idą jej ostatnie (na szczęście) piątki...wyszły już trzy, ostatnia się przebija, koszmar :(

Jak czytam co Wasze dzieciaczki już jedzą, to muszę się w końcu wziąć za rozszerzanie diety Jankowi. Ja tylko czasem kaszkę daję na wodzie, poza tym jeszcze nic.

dzieki,bede musiala sie w takie zaopatrzyc:)

Fasolek ja kupiłam gotową kaszkę pszenno -ryżową o smaku jabłkowo-gruszkowym a zupki czy jabłuszko to podaje ze słoiczka (są już też z kaszką manną) lub sama możesz ugotować, tylko nie wiem czy warto się bawić dla 2 łyżeczek w gotowanie?

Kamcia a ta kaszke manna to jaka mam kupic?Ja trzeba jakos gotowac czy jak?Nie mam o tym zielonego pojecia,a podobno od skonczonego 5 miesiaca przez 2miesiace nalezy podawac 2-3g aby sprawdzic czy dziecko nie ma z glutenem problemow.

No i hitem są flipsy, Adaś ładnie celuje nimi do buźki (pierwsze próby to był cel w oko) i ssie, jest przy tym cały brudny i oblepiony ;))

Fasolek ja gluten wprowadziłam jak Adaś skończył 4 m-ce. Adaś dostaje wieczorem kaszkę pszenno-ryżową na wodzie lub w ciągu dnia jabłuszka z kaszką manną lub zupki z kaszką manną.

My przerobiliśmy z obiadków chyba wszystkie dostępne smaki od 4 i 5 m-ca i wszystko jemu smakuje (z wyjątkiem samego brokuła).

gratulacje dla Nastki!! pierwszy forumowy ząbek :)))
a właśnie, jak to jest z tym glutenem??

U nas na razie tylko jabłko ze słoiczka i działkowe potarte. Kaszka mleczno-ryżowa jabłkowa i gruszkowa.

Ząbków nie wida póki co.

aaa i wielkie gratulacje dla Nastki!!!

U nas dzien zabkowania lepszy:)

Tatusia znowu pozegnalismy na pare tygodni:( oby czas nam szybko zlecial. Jutro juz znowu wracamy na dzialke, babcia i prababcia sa chetne do zabaw z Marcelkiem,ostatnio nauczyly go robic kosi kosi i tak mi caly dzien trzaska tymi lapkami i sie smieje jak sie mowi kosi kosi:)

Z nowosci jedzeniowych, Marcelino jadl ostatnio sloiczek z zupka jarzynowa,a teraz marchewkowa z ryzem-bardzo mu smakuja:) Podaje mu max pol sloiczka dziennie, a jak jest u Was?
Lekarka ostatnio mi mowila,ze trzeba wprowadzac gluten,jak u Was to wyglada?

nie wiem :(

Madzia a ten basen na chełmie jest w inne dni bądź w innych godzinach?

Kamcia, to super :)
Nastka na razie po odstawieniu delikolu znowu robi kupki niemal w każdą pieluszkę :/ Ale na szczęście nie ma już bóli brzuszka, więc spokojnie czekamy, aż sama się unormuje

Inne tematy z forum

niepracujaca zona, czy to zle? (142 odpowiedzi)

Na rodzinnym niedzielnym obiadku bylo dzis nawet milo ale pol zartem, pol serio ktos zrobil...

Drewniany plac zabaw dla dzieci? (45 odpowiedzi)

Dziewczyny chciałabym zrobić Nikosiowi plac zabaw w ogrodzie.Drewniany,wiadomo jakis domek ze...

Wyprawka dla dzidziusia, kiedy zacząć kupować? (38 odpowiedzi)

Hej, kiedy zacząć kupować wyprawkę dla dzidziusia tak (na raty)? I co kupować najpierw a co w...