MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 I DZIECIACZKI ( 28 )

Tamten watek juz zdecydowanie za dlugi,witam w nowym:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 I DZIECIACZKI ( 28 )

widać że Marcelek to zdolna jednostka :))

my robiliśmy kolejne podejście do marchewki i było trochę lepiej. Dziś Ola zjadła z 3 łyżeczki :))

Gratulacje dla Marcela :)

U nas herbatki ani bobofruty podane przez butle nie przechodza,w sumie nie podawalam lyzeczka,a kubeczkiem jeszcze sie boje,ostatnio w gazecie przeczytalam,aby nie podawac dziecku do roczku kubeczka,bo moze sie latwo zakrztusic,a to,ze pisza na niektorych niekapkach,ze sa od 4 miesiaca to nieodpowiedzialnosc. Zglupialam,bo mam kubeczek tt i jest niby od 4 miesiaca,no ale po tym artykule schowalam go narazie do szafki.

U nas dzisiaj kolejna porcja zupki,rosolek drobiowo-wieprzowy z kaszka manna,no i jadl jabluszko podane przez babcie wydrazane lyzeczka.

Musimy sie pochwalic,pierwsza kupka wyladowala w nocniku:)

hejka,
ja podaje chłopcom herbatki (malinowa z dziką rożą nie na leży do ulubionych, koper, rumianek piją chętniej).Jeszcze nie podawałam soczków gotowych.
Zamierzam sama utrzeć sok z marchewki i jabłka świarzego.
Z jedzeniem na razie nie mamy problemów.
Deserki wcinaja aż dziubki im się nie zamykają (jabłko,gruszka, jabłko z dyną czasami dodaje do tego kleik ryżowy i po malutku kaszkę manną błyskawiczną) staram się aby chłopcy dostawali stałe pokarmy tak na głodny brzuszek, czyli np. dostają mleczko idą na drzemkę wstają i wtedy podaje im deserek czy obiadek.

Hejka, Spamalot super, świetnie się bawiliśmy:-) A Lenka pod opieką dziadków przespała 6 godzin, także niepotrzebnie się obawiałam. Kochane dziecko,dało rodzicom wychodne :-)

Anula u nas marchewka chyba nawet smakowała, jedna łyzeczka do buzi druga po buzi spływała,ale nie najgorzej było. Wczoraj kupiłam kaszkę manną i zupke jarzynową, w tym tyg bedziemy robili podejście :)

aha, dajeci coś do picia ?? herbatki? wodę ? co polecacie??

hej hej:)
jak czytam o Waszych dzieci postepach to się zastanawiamy co z nami? u nas nic nowego, kaszki nie chce jeść, kupiłam soczek Bobfruta i też z butli nie pije, na lyżeczce podany raz ok raz wypluwa.

Nie wiem może ja coś zaniedbuje??:(

Nastka opanowała pełzanie do perfekcji, wędruje już gdzie jej się tylko podoba :) Robi to już na tyle zwinnie, że nie mogę wychodzić do drugiego pokoju, bo mały pełzak podąża za mną, co prawda powoli, ale konsekwentnie :) Dziś poczułam na palcu ostrość jej ząbków, nie ukrywam, że palec zabolał.
Ja dziś baluję na panieńskim przyjaciółki, Nastka zostaje w domu pod czułą opieką taty. Ostatnio więź między nimi zrobiła się silniejsza i bardziej widoczna, co mnie ewidentnie cieszy :)

tak szybko się nie poddam :) wiadomo nic na siłę ale będę próbować dalej :))

U nas od poczatku maly wcinal wszystko lyzeczka,z butli nie tknie,ale dziecko musi sie przyzwyczaic,wiec probujcie.

my wczoraj robiliśmy pierwsze podejście do marchewki, nie udało się. Dziś drugie i może z łyżeczkę Ola zjadła. Ale szału nie ma na razie :))
jakie u Was były początki??

Madziu Marcel tez tak lapie za lyzeczke i wciska sobie do buzi:)

Ja tez jestem za spotkaniem w Rumi,tylko bede dopiero okolo 19 na jeden badz dwa dni.
U nas z jedzeniem super,maly uwielbia praktycznie wszystko,podalam mu gluten w tym tygodniu,a pod koniec zeszlego jadl ziemniaki ze szpinakiem i po tym robil zielona kupke,ale kupka nadal jest zielona,wiec nie wiem czy to dalej ten szpinak czy jednak gluten.Bede prowadzic obserwacje:)
My dzisiaj mielismy pierwsza probe z nocnikiem,Marcel sie tak smial,ze nic z tego nie wyszlo,ale bedziemy dalej probowac,bo kiedy chce zrobic kupke wiedza chyba wszyscy z otoczenia:)
Magda daj na fb jakies aktualne zdjecie Jaska,bo jestem strasznie ciekawa jak juz wyglada,bo naprawde wieki sie nie widzialysmy.

Madziu, miałam słoiczek i na prawdę wcinała, jak jej łyżeczką wycierałam pyszczek, to łąpała mnie za rękę i pakowała łyżeczkę do dzioba :)

Madzia zdrowiej!
Spotkanie w Rumi tak!!!! ;)

Monia, Ty już na nowym?

Madziu, a gotowałaś sama zupkę, czy słoiczek?
Janek nie próbował jeszcze żadnych warzyw ze słoiczka, dziś jadłam pyszną ogórkową mojej teściowej i tak patrzył głodnym wzrokiem, że nie mogłam mu nie dać spróbować :) Najpierw się skrzywił, potem zjadł kilka łyżeczek mamrocząc z zadowolenia...heh, dziwne to nasze rozszerzanie diety...

Madziu a moze bysmy sie jakos spotkały w rumi? Moze ktos jeszcze dołaczy

a ja się chyba rozchorowałam :(
Nastka za to dziś po lekach świetnie spała, pobudka po 4, następna 4:45 godziny, super, wyspałam się rewelacyjnie, szkoda, że to po clemastinie
Ale najwyraźniej czuje się lepiej, bo właśnie pełznie do zabawki. Dziś kupiłam jej pastę do ząbków, w końcu czas zacząć dbać o te 2 skarby.
Dziś dostała też pierwszy raz zupkę jarzynową, wcinała, aż miło.

hejka

Marcel rośnie jak szalony :) Już dawno się nie widzieliśmy...

Wczoraj zaliczyłam fryzjera, nareszcie wyglądam po ludzku ;p
Ola, Monia, fajna fryzjerka na Janowie, pierwszy fryzjer w Rumi z placem zabaw dla dzieci i specjalnym fotelem dla maluchów w kształcie auta, babeczka bardzo sympatyczna, więc polecam :)
Janek wytrzymał dwie godziny ładnie się bawiąc.

Agata Marcelek jak ma siedziec sam to jeszcze sie kiwa,ale na kanapie mu sie podobalo,choc od razu wzbijal sie na nogi i chcial wstawac:) Taki moj maly szaleniec:) i nie ma sie co martwic,kazde dziecko jest inne i zrobi wszystko w swoim tempie:)

fasolek ekstra zdjęcie na fb, jestem w szoku, Marcelek już siedzi, a mamy dziciaczki w takim samym wieku, moja to daleko jeszcze daleko...

Inne tematy z forum

nnt. doradca kredytowy - warto czy nie? (21 odpowiedzi)

Zastanawiamy się z mężem nad kupnem własnego M i w sumie nie wiem od czego zacząć. Czy warto iść...

jak nauczyć pić ze słomki i kiedy? (15 odpowiedzi)

drogie mamy, mój synek ma roczek, chciałaby nauczyć go pić ze słomki, ponieważ on nie lubi pić z...

Jaki piasek do piaskownicy? (39 odpowiedzi)

Kupujecie specjalny, atestowany? Czy zwykły, budowlany? Gdzie kupujecie?