MAJOWE MAMY Z MALUSZKAMI 2010 CZ.19(48)

MARZEC

15.03 MajowaMaja - Maja - 1760g 41cm - szpital Zaspa
30.03 Aya - Dominika - 1400g 41cm

KWIECIEŃ

09.04 neissi - Kubuś 2880, 53cm - szpital Zaspa
10.04 MamaMarty- Marysia 50cm 2400g Małgosia 49cm 2320g- Kliniczna
25.04 izaqueen- Adaś 3320g, 56cm - szpital Lębork
26.04 petra-Wojtuś 3120g,51cm-szpital Kliniczna (cc)
28.04 Tris_- Dziewusia- 51 cm, 3250 g- szpital Zaspa

MAJ

01.05 sauterelle- syn :) Jakub Paweł / szpital Kliniczna
03.05 Anik21 Philip 51 cm 3450 g
06.05 Demi - Filip 55 cm, 4010 g - Swissmed
07.05 Ola08 - Piotruś :)))), 54 cm, 3450 g, godz 12:00 - Zaspa
08.05 Agnieszka1303,Dominik 4000g i 61cm ,Szpital Wejherowo
08.05 natalia87 Julia 3850g i 57cm , szpital Wejherowo
09.05 Azja - Ula 57 cm - 3120 g - szp. Wejherowo
10.05 Madzia_Mika- Anastazja 3300g 57cm, szpital wojewódzki
12.05 agag_agag - córcia Emilka 4140 szpital Zaspa
13.05 Kamilisia - Maksymilian 3660g, 55cm
13.05 Ewelina80 - synuś Bartosz,3750 56cm szp Zaspa
13.05 Malutka22 -synek Oskarek 4420g szpital Zaspa
14.05 Słonko69 - Maja,3500g, 54cm, szpital Kliniczna
15.05 Patkagda - Patryk, 3820g, 59cm, szpital wojewódzki
15.05 Ulkam27 - Oskarek 3940g, 57cm , szpital kliiczna
26.05 Jagoda. - Zuzanna 3430g, 58cm, Kliniczna, CC
27.05 karolinkaku - chłopiec Filipek, 4030g, 61 cm, szpital wojewódzki
27.05 majowa - synuś Kamil, 3930g,58 cm, szpital wojewódzki
28.05 Aniami- Mikołaj 3300g, 56 cm, Madryt
28.05 Cytrusowa_607 - Oleńka 2970, 52cm, Zaspa
28.05 sanszajn - Sandra 3300gr, 56cm, Redlowo
29.05 Mimii - Borys 3750g, 54cm, szpital Kliniczna
31.05 hanka102 - Maciuś 3865g, 57 cm, szpital Kiniczna

CZERWIEC

07.06 **emi- Milenka 3870g, 57cm, szp.wojewódzki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAJOWE MAMY Z MALUSZKAMI 2010 CZ.19(48)

hm to mój Tusio z zębami daleko w tyle (razem z bliźniaczkową Gosią :-) ,ma 4 jedynki i pół dwójki :-)
mleko ciągnie nadal z piersi,ale powoli szykujemy się do odstawiania ,więc dostaje tylko w nocy (niestety ale kilka razy) ;w dzień normalny nabiał +kaszka mleczna na kolację
a jak u waszych maluchów postępy w chodzeniu? kurcze mój się ociąga bardzo (jest przecież jednym ze najstarszych dzieci w naszym wątku :-) na razie nauczył się stać bez trzymania,szaleć przy meblach wspinać się jak najwyżej się da (np.na krzesło a z niego na stół:( ) no ale chodzić sam nie chce,nawet trzymany za rękę,zdecydowanie woli zasuwać na czworakach (już nie powiem,ile par spodni zdarł na kolanach i jak się ludzie dziwnie na mnie patrzą,jak on zasuwa po chodniku wokół bloku-no ale co mam zrobić,przecież nie mogę takiego dużego dzieciaka w wózku ciągle trzymać,a plac zabaw przecież taaaki nudny jest :-)
nie to żebym się martwiła czy go popędzała,ale byłoby mi łatwiej,gdyby książę zaczął poruszać się na dwóch nogach
pozdrowionka dla wszystkich maluszków :-)

my mamy cztery czworki i ogolnie 12 zebow
jesli chodzi o mleko to filip pije rano i wieczorem

uciekam bo jestem chora :(

To 3-ki wychodza ok 2 roku zycia:):)

my mamy 3 z 4 czwórek, mamy teraz 11 zebisków:)

Majka pije mleko rano i wieczorem ale chyba mogłaby na kazdy posilek, a pije smierdzacy Nutramigen ale ona go kocha:):)

Majka ma już dolną jedną czwórkę, a oprócz tego wyszły jej już wszystkie dwójki i dolna piątka :)

Co do mleka to Majka już od ok 2-3 miesięcy nie chce pić mleka tzn. pije w nocy ok 120ml i na noc ok 90ml. Od czasu do czasu je kaszkę na mm ale bardzo rzadko, bo ze względu na częste zaparcia nie może jej jeść codziennie. A pije mleko Humana 2 (też z tego samego względu musiałyśmy wrócić do 2).
Ponieważ pije mało mleka daję jej sporo nabiału: co 3 dnień na śniadanie budyń na krowi mleku, codziennie jogurt no i zamiennie jajka w różej postaci twarożki sery itd.

Bratanek tez ma juz dwie gorne czworki a ma poltora roku :) wiec calkiem mozliwe :)

powiedzcie czy wasze pociechy pija jeszcze mleko ?
moja nieche czasem tylko rano wypije tak odpycha zawsze butelke .
jakie mleko dajecie ?

a co tutaj taka cisza??

Wiecie co Oskarowi rośnie czwórka, a gdzieś czytałam, że wychodzą dopiero koło 2 urodzin. Dziwne;>

dziewczynki jeszcze raz prosimy o głosy bo strasznie spadamy w głosach:(

http://gdzienaspacer.pl/miejsca/miejsce.aspx?gid=76

Dobrze, że malutka ma się już lepiej. Współczuję strasznie, tak ciepło i gips. Ale nic za miesiąc dwa nawet nie będzie o tym pamiętać :) dobrze, że u mnie nie ma nigdzie schodów ...

Uffff, Świetnie że Nastka ma się lepiej :)

Powiem Wam że ja tez na schody spoglądam z większą nieufnością :)

Co do zębów to moje maja razem już 17 :) Maryś 12 a Gonia 5.

No i jak to niektórym rosną tak inni się ich pozbywają. Moja pierworodna dziś kładzie pod poduszkę 2 dolne jedyneczki dla wzróżki zębuszki :d
Więc na nowo zaczyna :)

Całej mojej trójce rosną więc zęby :)

Madzia mzoesz tez zrobic pulpeciki z dorsza lub innej rybki:) Borys uwielbia tez nalesniki :) no i wszelkiego rodzaju makaron :) sloki tez daje, momentami to nie chce jesc mojego;/ ech...
Super ze Nastka ok, wsystko sie goi i super :)
Buziaki dla wszystkich- my na wyjezdzie:)

Dziewczyny dajcie proszę jakieś pomysły na obiadki dla maluchów(przepisy). Nastka dostaje często jeszcze słoiczki a jak jej gotuje to mam wrażenie że cały czas to samo tzn różne zupki, potrawkę z kurczaka i pulpeciki. Nie mam kompletnie pomysłów

**emi przepraszam Cię, rzeczywiście tamta osoba to też emi,ale ma falkę przed nickiem,a nie gwiazdki,zakodowałam sobie,że to Ty,więc chciałam w wolnej chwili odpowiedzieć :-)
Madzia,super,że dajecie sobie radę i że już wkrótce koniec waszych cierpień.Ja teraz zawsze idąc po schodach o Was myślę! (a mieszkam na trzecim piętrze,więc dłuuuugo schodzimy i jeszcze dłużej wchodzimy)

No to my takze sie ciezsymy ze jest oki :)

Madzia no to powiem Ci ze mi ulżyło ze nie będziecie mieć rehabilitacji.
I wycałuj Nastke od nas.Wracajcie szybciutko do zdrowia :*
u nas idą zęby dwójki i trojki ugory i dwójki na dole. Trzecia noc nieprzespana ale dajemy rade...

O rety kochane jesteście że o nas pamiętacie:) Dziękuje Agag, radzimy sobie. Dziś byliśmy u ortopedy, była kolejka na 3 godziny ale przyjeli nas odrazu bo się wepchałam i poprosiłam, żeby z maluszkiem nie czekać. Zrobili znów zdjęcia RTG i wszystko jest ok, za 2 tygodnie ściągają gipsik, nie będzie potrzebna rehabilitacja, i Nastka może raczkować w gipsie bo się pytałam:) Tylko stawać w nim nie może.
Ogólnie jest pogodna, uśmiechnięta więc jest ok nic ją nie boli.
Najgorzej z kąpielą bo ta nóżka się jej poci i do wanny jej nie mogę włożyć, myje ją myjką z miską ciepłej wody trzeba się jeszcze trochę przemęczyć:)

Madzia dziś cały dzień myślałam o Was i miałam tu o to zapytać... Daj znać jak Wam mija czas...
Czy jest coś co można dla Was zrobić?

Petra, dopiero dzisiaj weszlam od dluzszego czasu na nasz watek.
oj, to nie ja o tym pisalam, nic na ten temat nie wiem. ktos musi miec bardzo podobnego nicka.

Magda, a co u malej, jak nozka?

*emi ja do ciebie z taką prywatą tu teraz napiszę,ale nie chce mi się odgrzebywać starego wątku- kojarzę,że jakoś jesteś związana z Dworkiem Artura i zakładałaś jakiś czas temu wątek o dodatkowych zajęciach dla przedszkolaków nie chodzących do przedszkola,prawda? nie miałam wtedy jakoś czasu na pisanie a potem zapomniałam (planowałam mojego dać do normalnego przedszkola i iść do pracy,ale póki co,nic z tego nie wyszło,więc szukałam dla niego właśnie jakiś dodatkowych zajęć). Chciałam żeby zajęcia były 2 razy w tyg po 3-4 godziny i żeby miały charakter przedszkolny (czyli podstawę programową, jakieś tam plastyki,rytmiki ,przedstawienia itp.taki przedszkole w pigułce,i żeby cała grupa miała zajęcia tylko te dwa razy;a nie że część dzieci chodzi regularnie 5dni na 8h, a tylko niektóre dołączają czasami),nawet sprawdzałam w Dworku,ale nie mają takiej oferty. Znalazłam na ujeścisku,koszt za 2razyw tygodniu po 4h będzie 190zł.,więc myślę,że rozsądnie. Zobaczymy we wrześniu,czy Przemkowi będzie się podobało.
pozdrowienia dla wszystkich Roczniaczków i Mamusiek :-)) miłego weekendu,chociaż pogoda ma być do bani :(

Admin postanowił jednak, że lista konkursowa jest zamknięta przed czasem...

Ale za to w 2 style doszukałam się nowych promocji :)
Co prawda cena nieco wyższa, ale dużo więcej oddanych zdjęć!
Może te z Nas które spóźniły się w maju upolują okazję w czerwcu
Zresztą same sprawdźcie
http://pl-pl.facebook.com/notes/2-style/promocja-zdjęcia-w-cenie-139-zł-w-studio-fotograficznym-lub-plenerze/222342854450895

W locie spisałam jakiś tam bajkowy pomysł konkursowy...
Ale na wygraną to chyba nie ma co liczyć :P
http://forum.trojmiasto.pl/bajka-t246305,1,16.html

o losie Magda, wspolczuje sytuacji.

wlasnie za kazdym razem jak schodze z malymi, ciagle mysle, zeby sie nie walnac na schodach, albo, zeby mlody nie polecial. tak mi zostalo, jak moja babcia poleciala i zlamala zebro, ale tez slyszalam inne wypadki i tak jakos zapisalo mi sie mocno na dysku.

zyczymy szybkiego powrotu do zdrowia.

Inne tematy z forum

Wakacje z dziećmi (121 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

Ile wydajecie dziennie na jedzenie? (86 odpowiedzi)

U mnie sam obiad wychodzi 30-40 zł. Dziennie wydaję 70-100zł. Zastanawiam się,czy nie przesadzam...

ładne meble dla dzieci "Meblik" (78 odpowiedzi)

Wczoraj byłam w fajnym sklepie z mebelkami dla dzieci. Bardzo mi się podobały i chyba skuszę się...