MALUSZKI I MAMUSIE LISTOPADOWE I GRUDNIOWE 2009 - CZ.66

Zapraszam do nowego wątku :)))

Nasza lista :)

Ewwa 07.10. - MAJA -1650g, 46cm, szpital Zaspa -> ptp 16.11
Sajwer 26.10. - IWA - 2400g, 48cm, szpital Zaspa -> ptp 14.11.
Alime 28.10. – MAJA - 3480g, szpital Wejherowo -> ptp 01.11
Basiab 28.10.- KRYSTIAN-4325g, 61cm ,szpital Zaspa->ptp. 12.11
Aleksandra27 02.11. - SZYMON - 3850g,57 cm- szpital Wojewódzki -> ptp 26.10
Olka1987 03.11- BŁAŻEJ- 3200g,54cm, szpital Redłowo ->ptp.02.11
Betrisa 05.11- EWA- 3515g,55 cm, szpital Swissmed -> ptp. 04.11
Warbuziaczek 05.11 -MILENKA- 4790g, 60cm, szpital Wojewódzki -> ptp.08.11
Eve 07.11 - ALEKSANDER - 3855g, 56 cm, szpital Kliniczna -> ptp.14.11
Megi1 07.11 - KONRAD - 3580g,56cm, szp. Wejherowo
Aga111 08.11 - FILIP - 3770g, 59 cm, szpital Wojewódzki ->ptp 09.11
Biedronka24 10.11 - OSCAR- 3520g, 50.5cm , szpital w Anglii -> ptp. 08.11
Kasia222 13.11- MARCEL - 3650g, 57cm, szpital w Niemczech -> ptp. 04.11
Salambo 14.11 - EMILKA - 3390g, 56cm, Szpital na Solcu-> ptp. 15.11
Paula81 15.11 - ZOSIA - 3400g, 59cm, szpital Zaspa -> ptp 05.11
Bogosia 15.11 -JAŚ - 2920g, 51cm, szpital Wojewódzki -> ptp 23.11
Agoosiaa 19.11 -LIDIA- 3110g, 53cm, szpital Wejherowo -> ptp.20.11
Gani 20.11 - AMELKA - 3990g, 57cm -> ptp 22.11
Martyna76 20.11 - MARTYNKA - 3680g, 57cm, szp. Kliniczna
Sara03 21.11 - PAULINKA - 2250g, 47cm, szpital Kliniczna -> ptp 26.12
Zabulka 22.11 -MAJA- 2440,55cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 29.11
Agusia29 23.11 - OLIWIA - 3640g, 55cm - szpital Redłowo -> ptp 19.11
NataliaR 25.11 - MAKSIU - 3560g, 56cm, szp. Zaspa -> ptp. 27.11
Ojjka 28.11 - MARCELINA - 3890g, 52cm, szp. Kliniczna -> ptp. 27.11
LidiaM 01.12 - KASJAN - 3715g, 56cm,szp. Kliniczna -> ptp. 08.12
DominikaK 06.12 - dziewczynka szp.Wojewódzki -> ptp. 28.11
Moniall 07.12 - NIKODEM - 4020 g, 60 cm, szpital Zaspa
Izulucha 08.12 – BLANKA - 4500g, 58 cm, szp. Londyn ->ptp. 11.12
Crazy 09.12 – WERONIKA – 3145g, 54 cm, szp. Zaspa ->ptp. 08.12
Małgoś25 10.12 – AMELKA – 3595 g, 54 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 12.12
Asikk 11.12 - LENA - 3650g, 58 cm, szp. Wejherowo ->ptp 28.11
Dorotaaaa 14.12 – NATALKA – 3420g, 56cm , szp. Zaspa -> ptp. 13.12
Kamila1869 14.12 - MAJA- 3030g, 53cm, szpital Zaspa -> ptp. 24.12
Medullah 19.12 - FRANEK- 3500g, 54cm, szpital Zaspa -> ptp. 05.12
Monako 22.12 - MAJA - 3620g, 55cm, szpital Kliniczna -> ptp.4.12
Go-siak 23.12 - JAGODA - szpital Kliniczna
Mała ciężarówka 25.12- LIWIA – 4025g, 55cm,szpital Kliniczna-> ptp. 22.12
Kasia31 28.12 – AMELKA - 2810 g, 52 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 31.12
Kiccek 28.12 – ZUZIA - 3670 g, 56 cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 25.12

A to link do poprzedniego :)

http://forum.trojmiasto.pl/MALUSZKI-I-MAMUSIE-LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-2009-CZ-65-t205562,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MALUSZKI I MAMUSIE LISTOPADOWE I GRUDNIOWE 2009 - CZ.66

Lidka masakra ...szkoda słów

co tu nikogo nie ma ostatnio ,co sie dzieje?

Dziewczyny mam problem z karmieniem malej,otóż je tylko to co moze chwycic w reke czyli np chleb .robie jej obiady i wyrzucam bo chce sama jesc łyzeczka czyli bawi sie tłucze i wszystko rozrzuca nie chce pomocy ,po prostu makabra.i je coraz mniej.mleko wsuwa owszem,nalesniki,kanapki..........uwielbiala ziemniaki z masłem,warzywa a teraz nic nawet jogurtu nie zje bo chce sama to troche tam sobie polize.juz mi rece opadaja.

od 4 dni nikt tu nie zaglądał??? oj nieładnie;)

moja Kornelak znów chora. katar i gorączka. dwa tyg chorowała, tydzień była zdrowa i znów chora wstała. ale wczoraj przyszła ze szkoły z bluzką założoną na lewą stronę. i okazało się, żer pani pozwoliła w klasie zdjąć jej bluzkę, bo niby gorąco było i szalała w samej podkoszulce bez rękawków. ci nauczyciele nie myślą? przecież wiedziała, że dwa tyg chorowała. i mała powiedziała jeszcze, że pani często okno otwiera. to ja się nie dziwię, że dzieci chore są.
to się nazywa naturalna selekcja. trochę mam ciśnienie i w poniedziałek przejdę się do niej na rozmowę.

Biedronko gratulacje!!!!!!!!!!!!!! 3majcie się cieplutko :)

ja nie podaję miodu, ani mleka krowiego. Pytałam się pediatry i powiedziała żeby jeszcze poczekać,ale dlatego że Krystian źle reaguje na niektóre produkty, ma wrażliwy układ pokarmowy i generalnie od początku muszę uważać na to co mu wprowadzam do diety.

Krystian mówi baba,tata,dada,papa, ostatnio znowu mama :), daj i dużo po swojemu. Umie dać cześć, przybić piątkę, zrobić papa, podaje różne rzeczy o które poproszę. Uwielbia zamki od torebek, swetrów; grzebać w szufladach i przekładać z jednej do drugiej, najlepiej narzędzia taty :)
Jak dorwie krem to przychodzi mnie posmarować, wie jak wyczyścić sobie nosek itd

Wszystkiego naj naj z okazji dnia kobiet babeczki :))))

mnie dopadło chorobsko na maksa,zdycham.

Mała C. oj tak strzyka,pryka i boli....hahhaha
A z tym brzucholem to u mnie tak samo, a wciągnąc się niestety nie da :-)

Ja tez używam tych nowych Dada i faktycznie są fajne, delikatniejsze od poprzednich :-)

Fajna Liwka z kiteczkiem. No tak powoli zaczynaja się fryzurki u dziewczynek :-)

Hejka dziewczyny ja znowu z pytaniem co dajecie na podwieczorek maluchom?? ja daje np kisiel, jogurt, jakis owocek a jakie wy macie pomysły?? szukam jakis nowych przepisó bo wydaje mi sie nasze menu nudne

Mała C, córcia śliczna i kitek super. Ja też bym chciała już kitki robić, ale Amelka ma króciutkie włosy :)

dzieki

chcialabym jej robic kitki i spineczkowac ale ona sie nie da...ucieka płacze wyrywa sie

mała c, ale Liwka ślicznie wygląda! ;)

moja dama.......

image

Uploaded with ImageShack.us

Monia ty to jestes wariatka !! szczegolnie starzenie sie odczuwa jak wszystko boli..cos o tym wiemy...................co?
hahahaha ja tez jak sobie pomysle ze lato...ubiore bluzeczke a tu BACH...brzuch wielki wypadnie to :(:(:(:(

u nas mała marudzi ze głowa mała ...........siedzimy w chacie bo kaszelek ma .

kupiłam te nowe dada-REWELACJA

my sie bawimy najczesciej ukladajac kubeczki ( musze kupic jakies klocki)albo przyklejajac magnesy na tablicy albo malujemy na tablicy.

liwka sama sie nudzi ,widze ze nie ma co ze soba zrobic ,ma taka kolezanke obok ale jeszcze nie chodzi.latem bedzie fajniej bo pelno dzieci i zaraz zapozna kolezanki z bloku bo teraz sie ich boi.
Chcialam ja gdzies zapisac ale nie ma gdzie a jak jest to drogo.

Oj tak zima mogłaby się już skończyć, to ubieranie siebie i małego jest straszne, ale z drugiej strony lepiej żeby była, bo calutką zimę miałam się odchudzać i co??? Guzik z pętelką, nic a nic waga ani drgnie...buuuuu.
Najgorsze jest to starzenie się hahha jak już koledzy mojego męża brata (16 lat) mówią do mnie na Pani...masakra :-))) Trzeba sobie jakiegoś kochanka poszukać hahahahhahahaha

Bogosia podobnie jak Tobie, mi tez kończą się już pomysły na zabawę :-)

Biedronko, gratulacje. Rośnijcie zdrowo!!

A ja mam nadzieję, że się ciążą zarażę, ale tak w lipcu, sierpniu :) Wtedy rozpoczniemy starania.

Nie wiedziałam, że to ma znaczenie w jakim miesiącu się dziecko urodziło. Amelia dostała się do przedszkola zgodnie z rocznikiem. Ale to do prywatnego. Zobaczymy za rok jak będzie z publicznym.

Pozdrowienia niedzielne i dużo zdrowia dla wszystkich chorujących. Jeszcze trochę i będzie wiosna. Tej wersji się trzymajmy!!

A ja już chcę wiosny!!!
Podobno do 10 marca zima, a potem wiosna, chociaż ostatnio gdzieś słyszałam że znowu -18!!! Mam nadz że to tylko ploty!

Mój ma dzisiaj większy katarek, cieknie mu z nosa co chwilę. Ale nauczył się wydmuchiwać nosek :) no ale oczywiście fridą potem również ściągamy, bo wszystkiego nie wydmucha.

A mówi:
mama, tata, baba, dziadzia, niania (na moją siorkę Anię), meeee - na kózkę, pociąga noskiem na świnkę, ał ał na pieska, robi też zdyszanego azorka czyli sapie ;) na kicie mówi miał (ale to akurat tylko powtarza po nas). Krówka mu nie wychodzi, bo mówi tak jak na kózkę, czyli MEEEE, ale głośniej ;)))
pokazuje uszko, nosek, skarpetki. Przybija piątkę i żółwika, pokazuje jaki duży urośnie itp.
Przynosi dużo rzeczy o które poproszę - wczoraj przynosił pranie z pralki jak rozwieszałam :)
Robi kokoszkę i koci łapci, ma kłopotki, jak zaczynam mówić wierszyk "chodza sobie dwa michały.." to on od razu na czworaki i michały udaje ;)
Praktycznie codziennie czegoś nowego się uczy, jak porozlewa wodę, to bierze pieluszkę tetrową i ściera :) czesze włoski, przytula swoje zabawki itp.
Robi "moja mama" podchodzi i głaszcze :) oczywiście czasami zdarzy się, że dostanę strzała, ale już znacznie mniej niż kiedyś ;)

I tak muszę zacząć czerpać jakieś pomysły czego nowego go uczyć, bo powoli mi się inwencja kończy :) Może macie jakąś stronkę z zabawami takimi uczącymi dla dzieciaków?

witam ,
troszke mnie tu nie bylo , a tu takie newsy, wiec zaczynam:

Biedronko, serdeczne gratulacje i rosnij z malenstwem zdrowo, super, ze tak szybko udalo sie, szcsegolnie, ze pewnie nastawilas sie na nie wiadomo co...i fajnie, ze Oscarek bedzie mial rodzenstwo

niech te chorobstwa odejda,

moja ma zawsze albo katarek, albo kaszelek, ale ja zwalam to na zabki i zadnych antybiotykow nie dajemy, mloda zachowuje sie ok, mowic to mowi: mama , tata, cici na ciocie, pepa, sna swinke da, na daj i dalej cos czego nie potrafie okreslic, jest fajniutka i w sumie ciesze sie, ze za pol roku bede z nia zw domu, choc nastepny maluszek bedzie, ale wiecie o co mi chodzi, ja jestem w trakcie pertraktowania z opiekunka jej urlopu, bo ona chce 20 dni na rok, a przeciez bedzie sie opiekowala tylko niecale pol roku to z jakiej racji, ale pewnie sie zgodzi, bo inaczej zadzwonie do jej koordynatorki ze skarga itp.
ja w zeszlym tygodniu polecialam do islandii i bylo super, nawet wspinaczke lekka zaliczylam i kraj super, duzo przyjemniejszy ludzie nic w Norwegii, czuje sie tez ok, choc brzuch mam ogromny , jutro ide do szpitala na wizyte, a scan bede miala dopiero za 3 tyg. generalnie nie wiem, jakos inaczej przezywam ta ciaze, przez to, ze jejstem tak zajeta to nie skupiam sie na sobie itp, do tego stres w pracy, OMG jak ja nie lubie moich szefow...ale nie bede pisac, bo szkoda slow...

a zima i te fotki to sa super, no ja dawno takiej nie widzialam, ale w PL w zime tez dawno nie bylam...

pzdr

Moj Filip też malo mówi po polsku, a w swoim języku jak trajkotka - buzia mu się nie zamyka :D

i se wychwaliłam nasze niechorowanie wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr :(

Liwia tez nic nie mówi tylko tata i da czyli daj i nic wiecej

wcale nie musi tak być. Mój krystian jest grudniowy i idzie do zerówy jak inne pięciolatki rocznikowo, fakt nie dostał się do 4latków do przedszkola ale babka mówiła,że dlatego,ze to dla wielu dzieci kontynuacja i brak miejsc dlatego, musial isć do prywatnego. ewcię będę chciała dać do 3-latków mimo,że z konca roku, musi pójść i koniec:) i to do państwowego. Mojej siosty córka tez z listopada poszła do 3 latków normalnie-po odwołaniu ale jednak.

co do mówienia to my mamy-ku ku, pa pa, mama, tata, baba, sze-to jest u niej proszę;) jak nam przynosi rzeczy, po za tym przykłada sluchawkę do ucha i mówi hało, hało;) i jeszcze hau hau na pieska:)

LidioM mój mały tez nie spieszy się do mówienia. Coś tam gada też po swojemu, ale żeby jakieś słowa (oprócz mama ( wtedy gdy jest głodny, śpiący albo cos się stało ), tata, papa). Ten typ tak ma i póki co nie martwię się tym. To tak jak z chodzeniem jedne dzieci szybciej chodzą, a drugie później :-)
Natomiast martwi mnie i coraz częściej o tym myślę....PRZEDSZKOLE. Nikoś się urodził w grudniu i tak wychodzi, że będzie startował z dziećmi młodszymi, a z tym się wiąże moje dalsze siedzenie w domu. Wiem, że jeszcze nasze dzieci mają czas, ale ja kurcze ciągle o tym myślę :-)

Witam się w nowym wątku i dziękuje raz jeszcze za gratulacje :D.

A wiecie co? Powiem Wam, że nie przypuszczaliśmy, że tak szybko nam się uda. Na Oscara czekaliśmy 1,5 roku, a z tą dzidzią udało się już za drugim razem :)).