MALUSZKI I MAMUSIE LISTOPADOWE I GRUDNIOWE 2009 - CZ.66

Ewwa 07.10. - MAJA -1650g, 46cm, szpital Zaspa -> ptp 16.11
Sajwer 26.10. - IWA - 2400g, 48cm, szpital Zaspa -> ptp 14.11.
Alime 28.10. – MAJA - 3480g, szpital Wejherowo -> ptp 01.11
Basiab 28.10.- KRYSTIAN-4325g, 61cm ,szpital Zaspa->ptp. 12.11
Aleksandra27 02.11. - SZYMON - 3850g,57 cm- szpital Wojewódzki -> ptp 26.10
Olka1987 03.11- BŁAŻEJ- 3200g,54cm, szpital Redłowo ->ptp.02.11
Betrisa 05.11- EWA- 3515g,55 cm, szpital Swissmed -> ptp. 04.11
Warbuziaczek 05.11 -MILENKA- 4790g, 60cm, szpital Wojewódzki -> ptp.08.11
Eve 07.11 - ALEKSANDER - 3855g, 56 cm, szpital Kliniczna -> ptp.14.11
Megi1 07.11 - KONRAD - 3580g,56cm, szp. Wejherowo
Aga111 08.11 - FILIP - 3770g, 59 cm, szpital Wojewódzki ->ptp 09.11
Biedronka24 10.11 - OSCAR- 3520g, 50.5cm , szpital w Anglii -> ptp. 08.11
Kasia222 13.11- MARCEL - 3650g, 57cm, szpital w Niemczech -> ptp. 04.11
Salambo 14.11 - EMILKA - 3390g, 56cm, Szpital na Solcu-> ptp. 15.11
Paula81 15.11 - ZOSIA - 3400g, 59cm, szpital Zaspa -> ptp 05.11
Bogosia 15.11 -JAŚ - 2920g, 51cm, szpital Wojewódzki -> ptp 23.11
Agoosiaa 19.11 -LIDIA- 3110g, 53cm, szpital Wejherowo -> ptp.20.11
Gani 20.11 - AMELKA - 3990g, 57cm -> ptp 22.11
Martyna76 20.11 - MARTYNKA - 3680g, 57cm, szp. Kliniczna
Sara03 21.11 - PAULINKA - 2250g, 47cm, szpital Kliniczna -> ptp 26.12
Zabulka 22.11 -MAJA- 2440,55cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 29.11
Agusia29 23.11 - OLIWIA - 3640g, 55cm - szpital Redłowo -> ptp 19.11
NataliaR 25.11 - MAKSIU - 3560g, 56cm, szp. Zaspa -> ptp. 27.11
Ojjka 28.11 - MARCELINA - 3890g, 52cm, szp. Kliniczna -> ptp. 27.11
LidiaM 01.12 - KASJAN - 3715g, 56cm,szp. Kliniczna -> ptp. 08.12
DominikaK 06.12 - dziewczynka szp.Wojewódzki -> ptp. 28.11
Basia7 6.12- DARIA- 4200g,58cm, szp.Redłowo
Moniall 07.12 - NIKODEM - 4020 g, 60 cm, szpital Zaspa
Izulucha 08.12 – BLANKA - 4500g, 58 cm, szp. Londyn ->ptp. 11.12
Crazy 09.12 – WERONIKA – 3145g, 54 cm, szp. Zaspa ->ptp. 08.12
Małgoś25 10.12 – AMELKA – 3595 g, 54 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 12.12
Asikk 11.12 - LENA - 3650g, 58 cm, szp. Wejherowo ->ptp 28.11
Dorotaaaa 14.12 – NATALKA – 3420g, 56cm , szp. Zaspa -> ptp. 13.12
Kamila1869 14.12 - MAJA- 3030g, 53cm, szpital Zaspa -> ptp. 24.12
Medullah 19.12 - FRANEK- 3500g, 54cm, szpital Zaspa -> ptp. 05.12
Alexandra86 20.12 - MATEUSZ - 4040g, 56 cm, szp. Kliniczna
Monako 22.12 - MAJA - 3620g, 55cm, szpital Kliniczna -> ptp.4.12
Go-siak 23.12 - JAGODA - szpital Kliniczna
Mała ciężarówka 25.12- LIWIA – 4025g, 55cm,szpital Kliniczna-> ptp. 22.12
Kasia31 28.12 – AMELKA - 2810 g, 52 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 31.12
Kiccek 28.12 – ZUZIA - 3670 g, 56 cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 25.12

założyłam nowy wątek z Alexandrą i Basią7 na liście.

link do poprzedniego :
http://forum.trojmiasto.pl/MALUSZKI-I-MAMUSIE-LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-2009-CZ-66-t220085,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MALUSZKI I MAMUSIE LISTOPADOWE I GRUDNIOWE 2009 - CZ.66

A juz myślałam że tylko moja Wera taki dzikus.
Kurcze Werka dorosłych też sie nie boi- jak któś przychodzi do nas to owszem wstydzi sie chwilke ale po 5min obserwacji już jest ok. a na dworze to boi sie tych dziecki kurcze :-( bawi sie ale ja musze być obok wejdzie na ślizgawkę ale jak ktos za nią wchodzi to sie boi i ja musze byc obok.
No nic może jej przejdzie i zrobi sie odważniejsza :-)

A mój tez taki cycek. Lubi dzieci jak te sa daleko. Może to wina mojej siostrzenicy o 1,5 roku starszej od Filipa, która mojego jak nie kopnie, to uszczypnie, to znów piszczy a Filip się drze ze starchu. Ale doroslych obcych raczej się nie boi/wstydzi.

Ogólnie jest radosny i pogodny.

Ładnie sam się bawi na dywanie swoimi zabawkami.

Crazy - u nas na weekend byla moja rodzinak z 2 dzieci - moja mala o mnie zapomniala i bawila sie super z nimi, no i ja tez pomyslalam ze moze czas na rodzenstwo? czyt.siostrzyczke
moja uwielbiala byc w zlobku lubila dzieci i panie, ale tez jest taka zywa dziewuszka i bardzo stanowcza,no i nie daje sobei w kasze dmuchac, nawet nad mama chce panować :-)

Crazy ja z Szymkiem zaskoczyłam od pierwszej próby i to dopiero był szok :)

Mila nie boi się dzieci, powiedziałabym że wręcz uwielbia, jest dość żywiołowa i to Ona zazwyczaj jest tą stroną która zabiera zabawki :)

Iza kurde szok, nie przypuszczałabym że w wózku może się zapaść siedzenie,
na szczęście moja cały czas waży 11 kg więc mam nadzieję że jeszcze trochę pojeździmy, za to Szymon waży już 8 kg

Crazy Oscar bawi sie z wszystkimi dzieciakami. Jak kogos nie zna, to bawi sie troszke "delikatniej", ale juz po chwili szaleje. Moze Twoja mala jest bardziej wstydliwa.

A co do ciazy, to my o Oscara staralismy sie 1,5 roku, a z druga dzidzia poszlo bardzo szybko, bo juz za drugim razem bylam w ciazy! I to byl dla mnie szok, ze tak szybko poszlo :). A myslelismy, ze tez bedzie tak dlugo (chcialam urodzic na drugi rok latem) i zaczelismy starania juz wczesniej...ale jednak jeszcze w tym roku maly bedzie mial rodzenstwo :).

Witam, moja Wera też uwielbia mini mini Sezamki najbardziej(ma swojego pluszowego elma i tuli go i całuje) zna prawie wszystkie te bajki i śpiewa zawsze te pioseneczki jak sie baja zaczyna. (śpiewa po swojemu :-)

A u nas szykuja sie zmiany nasza niania jest tylko do końca czerwca Were chciałam dac do prywatnego żłobka żeby się odważniejsza zrobiła bo strasznie jest przyklejona do mojej spódnicy na dworze bawi sie ładnie ale jak jakies dziecko che do niej podejsc to Wera sie boi i przyklejona do mnie jest. Jak sie "przyzwyczai" ze sa inne dzieci to wkońcu sie bawi z nimi ale na początku jest panika
Jak wasze maluchy bawią sie z innym??

Ale jednak nie dam jej do żłobka bo wyszło by nas to ok800zł masakra jakas. A ja zarobie nie wiele wiecej i dogadałm sie z szefem ze bede pracować w domu raz w tyg. bede jeżdziła do biura zdawać raporty i tyle. Więc super zostaje z Werą w domu :-))) tylko boje sie cholerka że teraz to już całkiem sie dzika zrobi i tylko mama i mama :-(
I z Krzychem stwierdziliśmy że trza działąć i rodzeństwo jej robić, zobaczymy jak to bedzie bo żeby zajść w pierwszą ciąże to ciężko było (2lata leczenia) oby teraz było wszystko ok.
Pozdrawiam i słonecznej niedzieli życzę

my sie meldujemy,dziewczyny mysle co by sobie wziac pod opieke dziecko.....niewiem czy dalabym rade ,ale kasy potrzebuje jak nigdy!

Iza będzie dobrze, ja też mam mamę daleko, dłużej do niej jadę autem niż Ty lecisz samolotem :) ale jakoś daję radę są gorsze i lepsze dni, a u mnie jest w sumie mniejsza różnica wieku,
najgorzej jest jak obydwoje na raz chcą jeść, albo zbliża się czas kąpieli a ja jestem sama, ale wszystko jest kwestią organizacji :)
a jak idę po ulicy na swojej wiosce to ludzie się życzliwie uśmiechają, miło komentują i podziwiają jaka to ze mnie dzielna mama - miłe to jest :)

Salambo, nie pocieszasz mnie;-) jesli chodzi o dwojke dzieci...ja tez nie wiem jak dam rade i jestem troszke przerazona...
nie, ja nie mysle tak, tylko hormony u mnie szaleja itp....

ps.Blanka tez lubi peppe, ale oglada ja po ang, po polsku nie za bardzo kuma, i dziwi sie, ze mowia po pl, ale lubi program mini mini...

Iza no coś Ty :) kto Cię osądza, ja podziwiam bo nie wiem czy dałabym radę zostawić moje brzdące na tak długo, ale Blance u babci dobrze a Ty szybko finiszuj z robotą i odetchnij kochana bo z dwójką to już nie zabawa ;)

ja bekę mam ze swojej córy jak oglądamy Peppę to Ona chrumka jak świnki ;) od razu na widok Peppy robi chrum, chrum i mama musi włączyć baję, teletubisie też lubi

mamo Bartka i Szymona, tak jestem w londku, a mloda w Gda, z babcia, ktora radzi sobie b.ok i wiecie ja nie mam problemu ,aby babcia byla z nia itp, do tego sa skype i telefony i foty mi przesyla, sama moja mama tez mnie i sis wysyla do babci jak bylysmy male , i w sumie tydzien dopeiro minal, ale miesiac przede mna jeszcze....
ps. nie osadzajcie mnie, ze zostawilam dziecko itp, bo tak nie jest...po prostu ja , maz i moja mama po konsultacji stwierdzilismy, ze fajnie byloy, aby zmienila klimat z brudnego londku na powietrze nad morzem itp i troche kulutury polskiej i jezyka, aby osluchala sie itp...choc nie ukrywam jest bardzo ciezko nam i dom pusty itp...

ja tez balam sie ze dziecko na dole pokrzywdzone itp, ale te nowsze wersja sa oki, i dziecku nr2 tzn nizej ma duzo przestrzeni i duzo widzi, moja uwilbia byc w wozku, bo wtedy oglada swiat itp, a jak ide na 3h na spacer to sila rzeczy nie wyrobi mi na nogach...

ty jestes tam a mala w Polsce? jejku zatęskniłabym sie na smierć za dzieckiem :(

hejka, melduje sie w nowym...

wlasnie ja nie moge takich wozkow, bo chcialam maclarena twin techno, ale na siedzisko ma 15kg, a Blanka juz wazy ok.14 kg i zapadlo na nieszczesnego phil and teds, tylko zastanawiam sie nowy czy uzywany...bo ja mobilna musze byc itp.jak urodze, to bedzie moja mama wiec i tak osobne beda wozki...

milego weekendu, ja oczywiscie pracuje, ale jeszcze 1 weekend i juz koncze z weekendami tylko do konca sierpnia pracuje i urlop i 26 wrzesnia mam CC, wiec od tego dnia rozpoczynam macierzynski znow...aha Blanka czuje sie u mojej mamy super i jest grzeczna i bez problemow, wybieram sie pod koniec lipca na tydzien do Gda, bo tesknie za nia bardzo...

korzysta miało byc oczywiście :)

Salambo ale wózek, o którym pisałam, tez możesz zdemontowac i w pare minut masz jeden. Wyciągasz tylko ten dolną część. Poza tym koleżanka w tej tylniej części wozi mlodszą córę. Ona była z tego wózka b. zadowolona. Teraz kozysta z jednaj części, bo starsza jej córka ma 4 lata.

nie kupiłabym tego wózka, jak dla mnie dziecko na dole jest pokrzywdzone a moja Emi nawet minuty by tam nie posiedziała :) a przecież nasze starszaki nie chcą już jeździć tylko biegać a siedzieć tylko jak nóżki się zmęczyły :) a po za tym to tylko na pół roku, po tym czasie tak jak ja będziecie spinać parasolki klipsami bo to wygodniejsze :) no chyba żeby nie bo w końcu każda z nas jest inna :) ale popatrzcie na mamy starszych bliźniaków wszystkie jeżdżą parasolkami a to chyba o czymś świadczy - moim zdaniem o wygodzie takiego rozwiązania, chcesz masz dwa wózki, chcesz masz jeden i to w minutę :)

P.S. A pogoda faktycznie beznadziejna :-( Niech to słoneczko czym prędzej się pojawi bo chcemy do Zoo, na plażę !

Ale miłe powitanie :-)

" ojjka " dziękuję za wpisanie mnie na listę, cieszę się, że dołączyłam do tej mamuśkowej społeczności :-)

No i może jeszcze raz zapytam, czy jest tu jakaś mama z okolic Pruszcza, której czasem się nudzi w domku? Jeśli tak to zapraszam na wspólny spacerek z maluszkami oraz na babskie pogaduszki :-)

Pozdrawiam Was serdecznie kobitki! :-)

Aga wlasnie my tez kupujemy ten wozek.

Inne tematy z forum

rozedma płuc, i co dalej? (5 odpowiedzi)

Dziewczyny,moja najlepsza przyjaciółka zadzwoniła dzisiaj do mnie z informacją,że zdiagnozowano u...

OWI Gdynia, dr. Marzena Umińska (18 odpowiedzi)

witam, jutro mamy pierwszą wizyte w OWI. będzie nas przyjmować rehabilitantka dr. Umińska. czy...

Dziecko z ADHD a sąsiedzi (16 odpowiedzi)

Czy ma ktoś problem z sąsiadami. Moje dziecko ma 7 lat i ma zdjagnozowane ADHD i problemy z...