MALUSZKI I MAMUSIE LISTOPADOWE I GRUDNIOWE 2009 - CZ.66

Ewwa 07.10. - MAJA -1650g, 46cm, szpital Zaspa -> ptp 16.11
Sajwer 26.10. - IWA - 2400g, 48cm, szpital Zaspa -> ptp 14.11.
Alime 28.10. – MAJA - 3480g, szpital Wejherowo -> ptp 01.11
Basiab 28.10.- KRYSTIAN-4325g, 61cm ,szpital Zaspa->ptp. 12.11
Aleksandra27 02.11. - SZYMON - 3850g,57 cm- szpital Wojewódzki -> ptp 26.10
Olka1987 03.11- BŁAŻEJ- 3200g,54cm, szpital Redłowo ->ptp.02.11
Betrisa 05.11- EWA- 3515g,55 cm, szpital Swissmed -> ptp. 04.11
Warbuziaczek 05.11 -MILENKA- 4790g, 60cm, szpital Wojewódzki -> ptp.08.11
Eve 07.11 - ALEKSANDER - 3855g, 56 cm, szpital Kliniczna -> ptp.14.11
Megi1 07.11 - KONRAD - 3580g,56cm, szp. Wejherowo
Aga111 08.11 - FILIP - 3770g, 59 cm, szpital Wojewódzki ->ptp 09.11
Biedronka24 10.11 - OSCAR- 3520g, 50.5cm , szpital w Anglii -> ptp. 08.11
Kasia222 13.11- MARCEL - 3650g, 57cm, szpital w Niemczech -> ptp. 04.11
Salambo 14.11 - EMILKA - 3390g, 56cm, Szpital na Solcu-> ptp. 15.11
Paula81 15.11 - ZOSIA - 3400g, 59cm, szpital Zaspa -> ptp 05.11
Bogosia 15.11 -JAŚ - 2920g, 51cm, szpital Wojewódzki -> ptp 23.11
Agoosiaa 19.11 -LIDIA- 3110g, 53cm, szpital Wejherowo -> ptp.20.11
Gani 20.11 - AMELKA - 3990g, 57cm -> ptp 22.11
Martyna76 20.11 - MARTYNKA - 3680g, 57cm, szp. Kliniczna
Sara03 21.11 - PAULINKA - 2250g, 47cm, szpital Kliniczna -> ptp 26.12
Zabulka 22.11 -MAJA- 2440,55cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 29.11
Agusia29 23.11 - OLIWIA - 3640g, 55cm - szpital Redłowo -> ptp 19.11
NataliaR 25.11 - MAKSIU - 3560g, 56cm, szp. Zaspa -> ptp. 27.11
Ojjka 28.11 - MARCELINA - 3890g, 52cm, szp. Kliniczna -> ptp. 27.11
LidiaM 01.12 - KASJAN - 3715g, 56cm,szp. Kliniczna -> ptp. 08.12
DominikaK 06.12 - dziewczynka szp.Wojewódzki -> ptp. 28.11
Basia7 6.12- DARIA- 4200g,58cm, szp.Redłowo
Moniall 07.12 - NIKODEM - 4020 g, 60 cm, szpital Zaspa
Izulucha 08.12 – BLANKA - 4500g, 58 cm, szp. Londyn ->ptp. 11.12
Crazy 09.12 – WERONIKA – 3145g, 54 cm, szp. Zaspa ->ptp. 08.12
Małgoś25 10.12 – AMELKA – 3595 g, 54 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 12.12
Asikk 11.12 - LENA - 3650g, 58 cm, szp. Wejherowo ->ptp 28.11
Dorotaaaa 14.12 – NATALKA – 3420g, 56cm , szp. Zaspa -> ptp. 13.12
Kamila1869 14.12 - MAJA- 3030g, 53cm, szpital Zaspa -> ptp. 24.12
Medullah 19.12 - FRANEK- 3500g, 54cm, szpital Zaspa -> ptp. 05.12
Alexandra86 20.12 - MATEUSZ - 4040g, 56 cm, szp. Kliniczna
Monako 22.12 - MAJA - 3620g, 55cm, szpital Kliniczna -> ptp.4.12
Go-siak 23.12 - JAGODA - szpital Kliniczna
Mała ciężarówka 25.12- LIWIA – 4025g, 55cm,szpital Kliniczna-> ptp. 22.12
Kasia31 28.12 – AMELKA - 2810 g, 52 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 31.12
Kiccek 28.12 – ZUZIA - 3670 g, 56 cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 25.12

założyłam nowy wątek z Alexandrą i Basią7 na liście.

link do poprzedniego :
http://forum.trojmiasto.pl/MALUSZKI-I-MAMUSIE-LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-2009-CZ-66-t220085,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MALUSZKI I MAMUSIE LISTOPADOWE I GRUDNIOWE 2009 - CZ.66

Witam, ja dosc dawno nie zaglądałam. Wera na noc pije mleko zagęszczone kaszka (cały czas daję bebiko) a zwykłe mleko to jako budyń. Wera przełamała sie na nocnik i siku robi już ładnie :-) tzn nie zawsze zdązy zawołać wcześniej że chce tylko juz jak robi wiec zeby zapobiegać wpadkom co 1-2godz idziemy na nocnik siku :-) tylko jeszcze nie moze sie przełamac z kupka i robi w pieluche albo w majtki :( ale po małym kroczku i wszystko bedzie ok.
Oprócz tego troche zaczeła jeść chleba bo do tej pory feee nie chciała ruszyc.i coraz wiecej zaczyna mówić powtarzac po nas :-)

dziewczyny a ja tak z innej beczki pytanie mam: czy zastanawialyście sie nad przedszkolem? czy od września 2012 poślecie dzieciaki do przedszkoli? chodzi mi oczywiście o takie państwowe? czy nasze dzieci beda sie łapały od wrzeeśnia już (bo niektóre przedszkola wymagają 3lat) w jak wera z grudnia to niewiem jak na to patrzec??

hejka,

no ja juz na ostatnim gwizdku...Biedronko, wiem i dlatego mame zabieramy na urlop do Turcji w kwietniu, mamy juz bilety i ville zabukowana, zeby troche od zycia tez iala. babcia z blanka codziennie na 2 spacery wychodzi, my mamy farme z konikami, swinkami , krowkami i tam chodza plus 3 place zabaw, ja tylko dochodze na plac zabaw, bo nie wyrabiam sie z chodzeniem...a jak urodzisz to ktos pomoze, typu masz sis chyba niedaleko itp? ja bez mamy nie wyrobilabym sie, zrezta te pobyty w szpitalu, maz musialby wolne non stop brac, a biznes tez musi krecic sie...mam zakaz rodzenia do pon, a w en wtorek wyszly mi dosc reg skurcze na ktg hihi, ale to przepawaiadajace...to relaksuj sie na urlopie teraz, ja w sumie od 15 sierpnia na urlopie, ale, ze mam tak czeste wizyty w szpitalu, to zmeczona jestem wiecznie...dostalam 2 tyg.gratisu bo dostalam zwolnienie, a teraz mam urlop zwykly hihi...no i u mnie tez zmiany, bo jednak wracam do pracy po roku chyba na 80%...

Blanka mleko lubi MM, dostaje rano i wieczorem...z jedzeniem roznie, je ladnie, ale np.tylko makaron sama widelcem, ja jej nie przymuszam na spacerki zawsze mam jabko pokrojone, banan, i jakis jogurt, bo moje dziecko to wulkan, ma duzo energii. ciesze sie, bo opanowala sztuke chodzenia po stromych schodach, wiec bramka zdjeta na razie...

Kasiu, maz pracowala w Austrii od 1996-1999, wiem,ze byly wtedy inne realia, glownie w wiedniu i w Alpach k.Salzburga...ja bylam tez, ale ja sie nie odnalazlam, za slabo znalam jzyk, a jak nie bylismy w unii to bylo b.trudno dostac sie itp...on sam wybral ze woli byc w Anglii, ku mojej uciesze, bo ja znalam ang jak przyjezdzalam. meza chrzestny i nawet moj s.p tesciu wiele lat pracowali w Austrii, niestety nie do konca legalnie itp...ale teraz to juz nie taki problem...3mam kiuki za was i za trafne decyzje...

Iza, u mnie to samo. Zęby do 4 wszystkie są, ale małą ślini mi się jak buldog :) także może już 5 idą ?
I też dostała w okół ust jakiś krostek

My już od 3 tyg bezsmoczkowi jesteśmy, ufff, poszło nawet dobrze.
Teraz nauka nie wołania o jeść ( mleko ) w nocy
Pierwsza nocka za nami, bez większych krzyków, zobaczymy jak dzisiaj będzie :)

W ogóle mała mi się rozgadała, dość dużo mówi, a powtarza jeszcze więcej, ale i też łobuz mi się zrobił.
Od momentu jak mąż wyjechał, mała ostro dokazuje, do tego strachliwa się zrobiła i tylko wciąż jest mama i mama opa
Uznaje tylko moje starsze dzieci i mojego brata, resztę osób z rodziny toleruje jak ją przekupią :( Nie wiem dlaczego taka się zrobiła :(
Żal mi jej bo widać, że bardzo tęskni za mężem, do tego nie może zrozumieć, że tata jest w laptopie ( jak rozmawiamy na skype ) i wciąż powtarza tata opa :( aż serce się kraja :(

Nasze plany też uległy zmianie, mąż nie pojechał do Luksemburga, tylko Austrii, jeżeli nic się nie zmieni w lutym chcemy do niego dojechać, ale najpierw musimy być pewni, że praca tam jest i będzie na dłużej.

Iza ja Ci zazdroszcze, za masz mame przy sobie tak dlugo i czesto. Ja nie i musze robic wszystko sama :(. Wczoraj bylam ostatni raz w pracy i od teraz bede miala wiecej czasu na przygotowanie wyprawki dla maluszka itp. :).

moja wcina budyń, a mleko to różnie ostatnio miała już etap ze chyba z 2 tyg nie piła mleka, teraz znowu pije chociaz 2 dni jakos w zeszłym tyg nie chciała, robiłam jej wtedy kakao ale też mówiła że nieeeee

no właśnie Mila odmówiła picia mleka,
od dwóch dni dostaje na kolacje kanapkę i mleko w bidonie, na razie się sprawdza :) mleka wypije tylko kilka łyków ale to zawsze coś, kakaa też nie chce pić :/
a dajecie dzieciom budyń ? moja oczywiście nie chce jeść :/

Salambo, my w ogóle jako tako kolacji nie podajemy. Obiad jest późno (około 15) i Amelia przed 18 dostanie jakieś ciastko, chrupka, banana itp. A przed spaniem mleko, które wypije (czasem nawet 270ml) albo nie. Gdyby moja była głodna to dałabym jej kanapkę. Coś takiego lekkiego i na szybko robionego.

Ojjka, u mnie scenariusz przeziębienia zawsze jest taki sam. Najpierw mąż, potem Amelka, a na końcu ja. Choćbym na głowie stanęła to zawsze chorujemy we troje. Trzymam kciuki i dużo zdrowia życzę. My też akurat kichamy.

Jeszcze raz gratuluję wszystkim podwójnym mamom. Troszkę Wam zazdroszczę. Na początku będzie pewnie ciężko, ale potem super. Dzieciaki będą się razem bawić. Jeśli nie przyjmą mnie na podyplomówkę to od razu bałamucę męża o kolejną dzidzię.

Pozdrawiam

dawno mnie tu nie było :(

Dominik chodzi do szkoły do zerówki, odbywa się to już bez płaczu i lamentowania i wręcz bardzo chętnie idzie ;)

Marcelinie idą i górne i dolne trójki :) więc ja też mam rzeź :(
Na razie młoda zakatarzona i gilasy wiszą jej do pasa :(
My wszyscy chyba ją pozarażaliśmy bo już tam 1,5 miesiąca wszyscy chorujemy ;(

Gratuluję wszystkim ciężarówkom :) Trzymam za Was kciuki dziewczyny, będzie dobrze :)

A ja chyba jednak zwariowałam bo w końcu zdecydowałam się zrobić magisterkę ale nie z politologii tylko z pedagogiki ;)
Także dziewczyny od października znowu będę studentką ;)

moja kaszki nie pije , nie je, po prostu odmowila, a ja jej nie wmuszam...
caly czas na MM, bo jakos do tego mleka nie potrafie ja sie przekoac sama..

u nas sa wszystkie zabki od 1 do 4, czyli 16, natomiast strasznie sie slini i chyba cos czuje, ze 5 ida, a myslalam ze juz sa, bo wklada paluchy i cos tam w dziaslach dotyka...slini sie znow tak bardzo, ze az znow pojawilo sie uczulenie, tylko nie chce isc do gp po masc, bo to steryd i na razie smaruje SOS Nivea baby, po prostu zawsze to pomagalo, jak zacznie drapac sie to wtedy po masc pojde...

no ja troszke panikuje itp, szcz.ze moja mama spedza dziennie 5h na spacerach z Blanka ja dochodze, bo nie wyrabiam i mysle jak ja sie z 2 wybiore...

u nas idą 2 górne trójki na raz, ale muszę powiedzieć że córka jest taka sama jak zwykle, i oby to nie uległo zmianie :)
ząbki u nas idą dość późno ale za to żadnych sensacji nie ma, nie licząc gorączki i wymiotów jak wszystkie czwórki szły na raz,
co ciekawe na dole Emi ma tylko jedynki i czwórki ;)
Milka odmówiła spożywania mleka więc głowię się co jej dawać na kolację, a co Wy dajecie kobitki ? zaznaczam że kaszy też nie chce jeść :/

ja nie mam innej możliwości więc dzieci są w jednym pokoju, jest super nie budzą się na wzajem, mają świetny kontakt i ładnie się razem bawią,
za to ja jestem wykończona i padam na nos,
dodatkowo Mila cały czas nawija a że zna tylko kilkanaście słów więc ciągle je powtarza a mi głowa puchnie

widze ze zaludniacia dzielnie naszą polske:)

u nas idą zęby ,trojka juz trzecia i sie zaczyna płacz,gryzienie,S... i juz mam dosyc.........
siedze z mała w domu i juz mnie to troche wykancza.

Iza, trzymam kciuki, chyba lepiej jest znac date porodu, ja jak 10 dni po terminie urodzilam to bylam wymeczona samym czekaniem..

Dziewczyny, jak urodzicie to zdacie relacje, jak lepiej, czy razem dzieci czy nie.. Biedronka, ja chyba tez osobno bym wolala, zeby kazdy babel mial swoj kat.

Paula gratuluje :).
U nas jest tak...na poczatku dzidzia bedzie spac z nami w sypialni obok lozka w koszyku, a jak skonczy ok 6miesiecy (tyle Oscar spal w koszyku), to przeniesiemy malego do osobnego pokoju. Jak na razie planuje miec dzieci w osobnych pokojach. Zobaczymy jak to bedzie w praktyce.

Paula to powolutku gratluje drugiej dziewczynki...
my na razie Nell ebdzie z nami, a jak przespi noc to do osobnego pokoju...wolalabym razem, ale blanka nie akceptuje nikogo w sypialni itp...wiec beda osobno...

ja tz boje sie cc, a to za tydzien, zreszta zadnej akcji nie bedzie, wiec zobaczymy co z karmieniem, ale na 99% dadze dziecku butle od razu,ab zniwelowac ryzyko nieocukrzenia, bo jednak insuline musze miec podawana w czasie operacji...aha w piatek mloda wazyla ok.3.5kg, wiec gdybym dorwala do terminu to znow byloby 4.5kg, wiec sadze, ze po prostu tworze duze dzieci ;-) ja teraz na maxa wleniuchuje jak moge, czyli mama zajmuje sie rano Blanka itp, abym mogla wspac sie...ale jest inaczej jak znasz date itp, no i wiem czego sie spodziewac, marze, aby dojsc do siebie tak szybko jak po Blance, ale zobaczymy...

Blanka coraz lepiej z nocnikiem, weekendy najgorzej, bo wszyscy w domu, i ona to przezywa i zapomina, sygnalizuje itp, ale ja mam problem wyrzucania z nocnika do toalety...bo mi niedobrze jest...
Duzo mowi, codziennie nowe slowka, wiec ciesze sie bardzo...a i zazyna kumac, bo bawi sie lalka i przytula i caluje, wiec mowimy, ze dzidzie mala bedzie itp.

Mojej tez mokre majty nie przeszkadzaja.. mialam probowac latem zeby biegala bez niczego ale juz idzie jesien i nic :/ ciezko bedzie.
Ale okazalo sie, ze bedziemy mieli druga dziewczynke :)
Zastanawiam sie, jak u was dziewczyny, ktore macie lub bedziecie miec drugie bobaski, razem pokoj dzieci czy kazde dziecko z osobna (jesli jest taka opcja oczywiscie)..

mojemu nawet mokre majtki nie przeszkadzają :(

moja już siada ale nie chce wołać łobuzica, dopiero jak nasika i leci jej po nogach to woła mama chlapu chlap ;)

ja tez strasznie boję się porodu, ale co ma myc to będzie- to nas nie ominie :O

Modle sie o szybki poród :D

A mój miglanc nie woła siku/kupy :(((((( baa ta pierdoła nie chce nawet usiąść na nocniczek czy nakładkę na wc ;/

Biedronka noł stres ;) u mnie 2 poród raczej nie był łagodniejszy ale za to mega szybki i za drugim razem już wiesz o co kaman, więc jest dużo lepiej

Inne tematy z forum

Problem z usypianiem dziecka- może ktoś miał podobny? (37 odpowiedzi)

Czy któraś z Was miała taki problem: Od kilku tygodni mam problem z kładzeniem małej spać...

Imię dla chłopca: Borys, Igor, Bruno, Miłosz? (34 odpowiedzi)

Wiem że wybór imienia to kwestia gustu i zadanie dla rodziców, ale może wyrazicie swoje zdanie?...

Niania- jaki macie zakres obowiązków? (55 odpowiedzi)

Chodzi mi o czas, w którym np dziecko śpi- powiedzmy 2-3h w ciągu dnia. Czy niania gotuje obiad,...