MALUSZKI I MAMUSIE LISTOPADOWE I GRUDNIOWE 2009 - CZ.66

Ewwa 07.10. - MAJA -1650g, 46cm, szpital Zaspa -> ptp 16.11
Sajwer 26.10. - IWA - 2400g, 48cm, szpital Zaspa -> ptp 14.11.
Alime 28.10. – MAJA - 3480g, szpital Wejherowo -> ptp 01.11
Basiab 28.10.- KRYSTIAN-4325g, 61cm ,szpital Zaspa->ptp. 12.11
Aleksandra27 02.11. - SZYMON - 3850g,57 cm- szpital Wojewódzki -> ptp 26.10
Olka1987 03.11- BŁAŻEJ- 3200g,54cm, szpital Redłowo ->ptp.02.11
Betrisa 05.11- EWA- 3515g,55 cm, szpital Swissmed -> ptp. 04.11
Warbuziaczek 05.11 -MILENKA- 4790g, 60cm, szpital Wojewódzki -> ptp.08.11
Eve 07.11 - ALEKSANDER - 3855g, 56 cm, szpital Kliniczna -> ptp.14.11
Megi1 07.11 - KONRAD - 3580g,56cm, szp. Wejherowo
Aga111 08.11 - FILIP - 3770g, 59 cm, szpital Wojewódzki ->ptp 09.11
Biedronka24 10.11 - OSCAR- 3520g, 50.5cm , szpital w Anglii -> ptp. 08.11
Kasia222 13.11- MARCEL - 3650g, 57cm, szpital w Niemczech -> ptp. 04.11
Salambo 14.11 - EMILKA - 3390g, 56cm, Szpital na Solcu-> ptp. 15.11
Paula81 15.11 - ZOSIA - 3400g, 59cm, szpital Zaspa -> ptp 05.11
Bogosia 15.11 -JAŚ - 2920g, 51cm, szpital Wojewódzki -> ptp 23.11
Agoosiaa 19.11 -LIDIA- 3110g, 53cm, szpital Wejherowo -> ptp.20.11
Gani 20.11 - AMELKA - 3990g, 57cm -> ptp 22.11
Martyna76 20.11 - MARTYNKA - 3680g, 57cm, szp. Kliniczna
Sara03 21.11 - PAULINKA - 2250g, 47cm, szpital Kliniczna -> ptp 26.12
Zabulka 22.11 -MAJA- 2440,55cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 29.11
Agusia29 23.11 - OLIWIA - 3640g, 55cm - szpital Redłowo -> ptp 19.11
NataliaR 25.11 - MAKSIU - 3560g, 56cm, szp. Zaspa -> ptp. 27.11
Ojjka 28.11 - MARCELINA - 3890g, 52cm, szp. Kliniczna -> ptp. 27.11
LidiaM 01.12 - KASJAN - 3715g, 56cm,szp. Kliniczna -> ptp. 08.12
DominikaK 06.12 - dziewczynka szp.Wojewódzki -> ptp. 28.11
Basia7 6.12- DARIA- 4200g,58cm, szp.Redłowo
Moniall 07.12 - NIKODEM - 4020 g, 60 cm, szpital Zaspa
Izulucha 08.12 – BLANKA - 4500g, 58 cm, szp. Londyn ->ptp. 11.12
Crazy 09.12 – WERONIKA – 3145g, 54 cm, szp. Zaspa ->ptp. 08.12
Małgoś25 10.12 – AMELKA – 3595 g, 54 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 12.12
Asikk 11.12 - LENA - 3650g, 58 cm, szp. Wejherowo ->ptp 28.11
Dorotaaaa 14.12 – NATALKA – 3420g, 56cm , szp. Zaspa -> ptp. 13.12
Kamila1869 14.12 - MAJA- 3030g, 53cm, szpital Zaspa -> ptp. 24.12
Medullah 19.12 - FRANEK- 3500g, 54cm, szpital Zaspa -> ptp. 05.12
Alexandra86 20.12 - MATEUSZ - 4040g, 56 cm, szp. Kliniczna
Monako 22.12 - MAJA - 3620g, 55cm, szpital Kliniczna -> ptp.4.12
Go-siak 23.12 - JAGODA - szpital Kliniczna
Mała ciężarówka 25.12- LIWIA – 4025g, 55cm,szpital Kliniczna-> ptp. 22.12
Kasia31 28.12 – AMELKA - 2810 g, 52 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 31.12
Kiccek 28.12 – ZUZIA - 3670 g, 56 cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 25.12

założyłam nowy wątek z Alexandrą i Basią7 na liście.

link do poprzedniego :
http://forum.trojmiasto.pl/MALUSZKI-I-MAMUSIE-LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-2009-CZ-66-t220085,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MALUSZKI I MAMUSIE LISTOPADOWE I GRUDNIOWE 2009 - CZ.66

witam, moniall spokojnie, nabierzesz doswiadczenia itp, ale ja np boje sie na wioskach jezdzic wlasnie, ze stan drog kiepski itp, w Gdansku jest ok, nawet ja przyjezdzam swoja cytryna a kierownica po drugiej stronie, przede wszystkim cierpliwosci hihi

ja w srode wrocilam z urlopu w Gdansku i tak Salambo, super, ze bluzeczka jest ok, mam nadzieje, ze posluzy na troszke...ps.milo bylo ciebie poznac

jesli chodzi o Blanke to moja wazy cos kolo 15kg i nosi teraz rozmiar 98, czyli na jesien kupuje i zime kupuje jej na 104, rozmiar buta to 24...wiecie blanki na zywo nie widzialam przez 1.5 miesiaca i tak zmiwenila sie, ze w szoku jestem, moja mam strasznie poswiecial sie itp, blanka spokojnie mnie poznala i tylko ja istnialam dla niej, choc powiem wam, ze ciezko bylo mi ja przebierac, gonic za nia itp, duzo mowi i w sumie wszystko rozumie, choc jest z niej charakterna dziewczynka...
ja jeszcze do konca sierpnia pracuje i od wrzesnia na urlop, i wtedy juz maz, Blanka i moja mama wracaja z PL, wiec bedzie ok...

Oscar waży 10,5kg , ale też jest maly. Nie wiem ile ma. Musze Go na dniach zmierzyc.

Moniall, tak jak napisały dziewczyny. Spokojnie, z czasem będzie coraz lepiej. Ja jeżdżę już 13 lat i przejechałam jakieś 100 tys. km. A początki były nieciekawe. Teraz jeżdżę głównie po małych miejscowościach i jak wybiorę się do GD to mam miękkie nogi jak widzę tramwaj. Ale to wszystko kwestia przyzwyczajenia. Jak mieszkałam w GD to nie miałam żadnych problemów. Mi bardzo pomagało wcześniejsze analizowanie trasy np podczas spaceru albo na podstawie map. Głowa do góry.

Małgoś, moja córa waży dobre 14kg, a mierzyć będzie gdzieś tyle co Twoja. Ma słodki bebech i fajne, grubiutkie udka. Uważam, że to w sam raz :)

Hej dziewczyny,

Moniall nic sie nie martw. Ja jak pierwszy raz wyjechalam na ulice, to tez mialam stracha. Autko mi zgaslo dla mnie wtedy na mega duzym skrzyzowaniu, raz nieswiadomie zjechalam z prawego pasa na lewy. Wszystko jest do przezycia, ale trzeba miec oczy do okola glowy. Kwestia wprawy :-))) Mi juz niedlugo uplynie 11 lat jak rozbilam prawko-to byl dopiero stres:-)

Bedzie dobrze.

Moja Amelka przyzla zalegle szczepienie ( 3 wklocia), ale jest lekko marudna. Moze to jeszcze zabki trojki sie wyzynają. Ale mowie wam, mowi jak najeta. Mozna sie nią smialo dogadac :-). Wazy 13,110 kg. Czy to duzo jak na 20-miesieczne dziecie? I mierzy 87 cm.

Pozdrawiam

moniall musisz wyluzować :) ja na początku też tak miałam, ale mąż mój zawsze mówił - olej trąbiącego to on ma problem nie ty, ty masz być bezpieczna, no i miałam w d... innych kierowców, trochę wprawy i teraz jest dobrze

Cześć Dziewczyny. Dawno mnie nie było. Muszę się pochwalić, że zrobiłam prawko :-)) Dostaliśmy samochód od mojego chrzestnego i teraz wieczorami pomykam. Czy Wy tez tak na początku bałyście się jeździć? (wiem to może i głupie pytanie!!!). Mój mąż nie ma prawka,więc jeżdzę z koleżanką, która spokojnie i fajnie mi wszystko na drodze tłumaczy. Mówi, że naprawdę dobrze sobie radzę i każde uwagi biorę do siebie tak jak trzeba. Ale kurcze ten strach mnie przerasta. Jak jestem już na drodze i jadę to tak nie, ale później w domu jak pomyślę to wpadam w jakąś dziwną histerię, że może się do tego nie nadaję. Kurcze z drugiej strony tyle wariatów jeździ. Np dzisiaj gdy zbliżałam sie do ronda to zgasł mi samochód ale czy to powód żeby odrazu trąbić? Chyba doświadczonym kierowcom czasami tez to się może zdarzyć, nie?A tak chciałam się tylko wyżalić, przepraszam :-))

Peppa jest na mini mini :)
ja do tego korzystam oczywiście z jutuba, ściągnęłam sobie z netu, a w zeszłym miesiącu była płyta dodawana do jakiejś gazety - nawet nie wiedziałam, szwagierka mi powiedziała

u mnie młody ma katar i to jest męka, On ma jakoś dziwnie zbudowane te dziurki że ściągnąć mu ten katar jest bardzo trudno, do tego drze się jak opętany a Emila stoi przy nim i razem z nim ryczy - czuję się jak kat i ostatnia świnia, że taką krzywdę robię dzieciom, ale jakie mam inne wyjście ?

Może to trochę dziwne pytanie, ale gdzie znajdę bajkę z tą świnką Peppą? My oglądamy tv tylko wieczorem, przed kąpielą. W ciągu dnia Amelka jest u niani i coś tam u niej ogląda. Chyba Polsat Jimjam. Nie wiem czy ma jakieś inne kanały bajkowe.

Amelia się na mnie obraziła. Wyjechałam na dwa dni. To był mój pierwszy wyjazd od urodzin Amelki. Nigdy wcześniej nie nocowałam poza domem. Stresa miałam jak nigdy, ale wszystko poszło dobrze. Tatuś świetnie sobie sam poradził. A Amelia nawet mnie nie przywitała. Pobiegła do dziadków, a mnie olała. Trochę mi się przykro zrobiło, ale co zrobić. Charakterna dziewucha.

Iza jeszcze raz dzięki :) jaka radość była w domu - Pepi, Pepi i pokazywała babci i dziadkowi co dostała :)

moja też ciągle mama i mama, a do tego coś jej się odmieniło i wszędzie robi końcówkę i - mami, tati, pepi :) ładnie mówiła jak coś chciała określając miejsce w sposób tu i tam, a teraz wszystko jedno gdzie to jest mówi "tutam", mam wrażenie że nastąpiła jakaś regresja, a może to taki etap ?

Hej dziewczyny alez moja Wera zrobiła sie maruda i przylepa. ciągle jest do mnie przyklejona wszedzie za mną idzie, ciągle woła mama mama itd. czasami mam dość bo krzyczy woła tak długo az na nia nie spojrzę i sie nie odezwę to jest męczące. RATUNKU!!! zasypa woła mama mama aż uśnie bo pada ze zmęczenia.

Sara, w innym wątku wyczytałam, że byłaś na wakacjach z Grecji z rodziną. Możesz napisać na priv coś więcej? Jaki hotel itp i jak wyglądały wakacje z chodzącym już dzieckiem? Przeglądam wszystkie wątki wakacyjne bo może uda nam się gdzieś wybrać na tydzień. Pogoda u nas masakryczna.

dziewczyny, nie straszcie z chorobami, ja na razie gryp nie mam, no i Blanka tez bardzo ok, jutro lece, i Salambo odezwe sie jak zatopuje sobie karte itp...i z platnoscia tez ok...
ja dostalam list ze moge latac, choc zastrzezenia lot ma byc do 2h plus tylko europa i w dostep do szpitali ok...

jeszcze miesiac i ide na urlop, blanka z babcia przyjezdza na poczatku wrzesnia,tzn jest ok, ale mysla o wczesniejszym rozw ciazy z Nell, choc n razie mam sie nie przejmowac, bo Nell jest zdrowa tylko, za duza ...i jednak przepisali mi tabsy na cukrzyce, a jak nie to insulina...do tego zastrzyki z witamina B12, bo mam za malo, ach zdolowalam sie tym itp, ale pracowalc moge hihi i chyba ja jednak produkuje duze dzieci z mezem ;-)))

Pati, jak Ty zgubiłaś 5kg. to w ogóle Cię nie widać chudzinko :)
Dejwi, super babka :)
My też wszyscy po anginie tzn. dzieci. Strasznie choróbska fruwają w powietrzu.

co do wirusów to wlasnie 2 coreczki moich kolezanek miala angine ropna ( u jednej zaczelo sie od wymiotow po mleku, pozniej temp do 40 stopni) , coreczka mojej kuzynki - wlasnie tez dzis wymiotowala i ma biegunke... no i moja kolezanka w pracy dzis przyszla po grypie zolądkowej (wczsniej mial jej maz...) mamm tylko nadzieje ze do nas nie dojdzie, bo jak ostatnio mialam grype to z tydz bylam slaba i chyba z 5 kg zgubilam....

Kasia - rozmawialam dzis z Dejwi w pracy - bardzo mila koleżanka :-)

fajny konkurs
http://www.zlotabutelka.pl/pinkandblue

hej,

Salambo, bylam w next i widzialam te bluzeczke nr 1 i chyba kupie ci na 2-3 lata rozmiar 98, bo tan 92 taka mala jakos...

napisz czy ci ok, to kupie

witam wszystkie mamy;))
naprawde panuje jakis wirus moje dzieci sa chore ,maja wymioty biegunke i wysoka temperature,jak im nie minie do konca tygodnia to niestety czeka nas szpital zakazny w gdansku;(((a objawy zaczynaja sie od goraczki wysokiej do 39 bo tak mialy moje dzieci i potem wmioty z biegunka.

ja decydując się na drugie dziecko od razu po pierwszym straciłam szansę na poprzednią pracę, nie narzekam bo i tak tam nie chciałam wracać ale zawsze to by była jakaś alternatywa,
niestety boję się że jak już dzieci będą gotowe na powrót mamy do pracy to ja będę miała spore problemy z jej znalezieniem, nie zamierzam siedzieć w domu do końca życia bo to nie dla mnie ale teraz nie dam rady wrócić, bo po warszawskich cenach będę musiała opiekunce zapłacić 1,5 swojej obecnej pensji :(

ach, dokladnie niedlugo wozeczki nie beda potrzebne nam...

ja to sie martwie co z moja praca, tzn.chce wrocic na 3 dni, albo znalezc lepsza finansowo i nowa, choc palnuje byc rok na macierzynskim, a pozniej powrot na 3 dni, bo jednak chce byc wsrod ludzi itp i nie wyjsc z obiegu, ale zobaczymy jak bedzie...

Salambo, w większości kozaczków są wyjmowane wkładki, więc damy radę :)
U nas problem jest taki, że rozmiar 20 jest na Amelkę w sam raz, a 21 nie dość, że sporo za duże, to jakiś przeskok jest i buciki są sporo szersze :)

Co do wózków dla dzieciaczków, pamiętam jak moje starsze dzieci były na etapie wózka :) Wtedy tak wyboru nie było i zakończyło się na tym, ze starsza jeździła w nogach wózka głębokiego ( dobrze, że Michał urodził sie, maluśki ;) ) a później w spacerówce też na jednym siedzisku dwójka siedziała :) No ale to było 13ście lat temu :)

Inne tematy z forum

czy są tu mamy które nie posyłają swoich dzieci do przedszkola? (245 odpowiedzi)

za moich czasów (jestem z lat 80tych) większość dzieci nie chodziła do przedszkoli.. wiem że...

Gdzie kupię duże kartony? (20 odpowiedzi)

Tak jak w temacie, gdzie można kupić duże kartony, nawet takie 150x150x150? Castorama? Praktiker...?

tanie meble kuchenne?Jakie (73 odpowiedzi)

Dostaliśmy po 8 latach czekania mieszkanie z miasta 3pokoje,kuchnia. W kuchni mamy tylko...