MALUSZKI I MAMUSIE LISTOPADOWE I GRUDNIOWE CZ. 61

Lista mamuś i bąbli :)

Ewwa 07.10. - MAJA -1650g, 46cm, szpital Zaspa -> ptp 16.11
_zuzka 26.10. - GOSIA - szpital Kliniczna -> ptp 20.11
Sajwer 26.10. - IWA - 2400g, 48cm, szpital Zaspa -> ptp 14.11.
Alime 28.10. – MAJA - 3480g, szpital Wejherowo -> ptp 01.11
Basiab 28.10.- KRYSTIAN-4325g, 61cm ,szpital Zaspa->ptp. 12.11
Aleksandra27 02.11. - SZYMON - 3850g,57 cm- szpital Wojewódzki -> ptp 26.10
Olka1987 03.11- BŁAŻEJ- 3200g,54cm, szpital Redłowo ->ptp.02.11
Ja-majka 03.11 - synek- 3250g,53 cm, szpital Redłowo -> ptp.02.11
Betrisa 05.11- EWA- 3515g,55 cm, szpital Swissmed -> ptp. 04.11
Warbuziaczek 05.11 -MILENKA- 4790g, 60cm, szpital Wojewódzki -> ptp.08.11
Eve 07.11 - ALEKSANDER - 3855g, 56 cm, szpital Kliniczna -> ptp.14.11
Megi1 07.11 - KONRAD - 3580g,56cm, szp. Wejherowo
Aga111 08.11 - FILIP - 3770g, 59 cm, szpital Wojewódzki ->ptp 09.11
Biedronka24 10.11 - OSCAR- 3520g, 50.5cm , szpital w Anglii -> ptp. 08.11
Kascha 11.11 - TYMON - 2940g, 48 cm, szpital Zaspa -> ptp.13.11
Kasia222 13.11- MARCEL - 3650g, 57cm, szpital w Niemczech -> ptp. 04.11
Salambo 14.11 - EMILKA - 3390g, 56cm, Szpital na Solcu-> ptp. 15.11
Paula81 15.11 - ZOSIA - 3400g, 59cm, szpital Zaspa -> ptp 05.11
Bogosia 15.11 -JAŚ - 2920g, 51cm, szpital Wojewódzki -> ptp 23.11
Dziób 16.11 – ADAŚ- 3240 g, 52cm, szpital Zaspa -> ptp 04.12
Agoosiaa 19.11 -LIDIA- 3110g, 53cm, szpital Wejherowo -> ptp.20.11
Gani 20.11 - AMELKA - 3990g, 57cm, -> ptp 22.11
Sara03 21.11 - PAULINKA - 2250g, 47cm, szpital Kliniczna -> ptp 26.12
Zabulka 22.11 -MAJA- 2440,55cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 29.11
Agusia29 23.11 - OLIWIA - 3640g, 55cm - szpital Redłowo -> ptp 19.11
NataliaR 25.11 - MAKSIU - 3560g, 56cm, szp. Zaspa -> ptp. 27.11
Ojjka 28.11 - MARCELINA - 3890g, 52cm, szp. Kliniczna -> ptp. 27.11
LidiaM 01.12 - KASJAN - 3715g, 56cm,szp. Kliniczna -> ptp. 08.12
Perelka82 03.12 - AMELIA - 3510g, 54cm, szp. Wejherowo -> ptp. 14.12
Beacia 03.12 - NATALKA ->ptp.15.12
DominikaK 06.12 - dziewczynka szp.Wojewódzki -> ptp. 28.11
Basia7 06.12 - DARIA - 4200g, 58cm, szp.Redłowo -> ptp. 14.12
Izulucha 08.12 – BLANKA - 4500g, 58 cm, szp. Londyn ->ptp. 11.12
Crazy 09.12 – WERONIKA – 3145g, 54 cm, szp. Zaspa ->ptp. 08.12
Małgoś25 10.12 – AMELKA – 3595 g, 54 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 12.12
Asikk 11.12 - LENA - 3650g, 58 cm, szp. Wejherowo ->ptp 28.11
Dorotaaaa 14.12 – NATALKA – 3420g, 56cm , szp. Zaspa -> ptp. 13.12
Kamila1869 14.12 - MAJA- 3030g, 53cm, szpital Zaspa -> ptp. 24.12
Medullah 19.12 - FRANEK- 3500g, 54cm, szpital Zaspa -> ptp. 05.12
Monako 22.12 - MAJA - 3620g, 55cm, szpital Kliniczna -> ptp.4.12
Gosina7 23.12 – dziewczynka, 4050g, 56 cm -> ptp. 15.12
Mała ciężarówka 25.12- LIWIA – 4025g, 55cm,szpital Kliniczna-> ptp. 22.12
Kasia31 28.12 – AMELKA - 2810 g, 52 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 31.12
Kiccek 28.12 – ZUZIA - 3670 g, 56 cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 25.12

poprzedni

http://forum.trojmiasto.pl/MALUSZKI-I-MAMUSIE-LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-CZ-60-21-t181810,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MALUSZKI I MAMUSIE LISTOPADOWE I GRUDNIOWE CZ. 61

Ratunku :) Dziecko mi się "rozlazło" jest dosłownie wszędzie w kilka sekund... Czyżbym już żałowała raczkowania małej ;)

cieszę się :))))

Filip od 2 dni ma katar, ale taki delikatny a dzis zaczął mi kasłać :(((( jutro chyba czeka nas lekarz, bo boję się, ze znów grozi nam zapalenie oskrzeli :/

Aga dzieki za linka,wlasnie dzis zaklepałam sobie ten fotelik u Dejwi

dzisia jest naprawde zimno...brr

Ja też chce na ciepłe wakacje :)))))))))))))))))))))))))))))))))))

U nas tez smoczek jest problemem. Filip bez niego nie zaśnie. Liczę, że któregos dnia wrzuci gosam i juz nie zawoła

Izulucha super. Mi tez sie marzy ciepełko a jeszcze tyle miesiecy!!! :-) Wyjęłam kurtke zimowa wkońcu i ciasnooooo jakoś :-)

No właśnie nos zapchany, a tu smoczek jeszcze w buzi.
Raz szłam z Nikodemem do kardiologa, śpieszyłam sie jak nie wiem co a ten mi marudzi w wózku i marudzi, patrze a tu nie ma smoczka, który miał przez ta droge uspać i musiałam kupić szybko nowy i wtedy było ok.

Kurczaki pieczone jak się pozbyć smoczka ????? Juz mam wizję moje dziecko ma 3 lata i smoczek w buzi hahahahah

Smok byl fe dla Blanki niestety, a swego czasu przydalby sie mi, wiec nie mam problemu tego...

izulucha- pozazdroszczę! byłam na Teneryfie i na gran c. i też super! poleca Lofo Park (takie zoo, ale 8 godzin, żeby przejść to mało!) pokazy papug, delfinów, orek, biuały tygrys i inne cuda;)
ja też chcę w ciepłe na wakacje!!!;)

czesc,

ja w pracy, ale mam chwilke wiec sobie serwuje na necie hihi

zdjecia dzieci super, dla dzieciaczkow, ktore obchodzily 1 roczek wszystkiego naj

widze, ze rozpisalyscie sie o fotelikach, ja uzywam Maxi Cosi Axiss, ale u mnie wchodzily tylko przekrecane, bo moje plecy nie sa w najlepszym stanie, do tego czesto jezdze sama z dzieckiem a to wielka wygoda, jestem zadowolona. ja nie chcialam isofixu i teraz to rozsadny wybor, choc tani nie byl...

my wrocilismy z urlopu i bylo super, choc droga powrotna to horror, nie toz ze opozniony lot, to jeszcze wyladowalismy na innym lotnisku, lot 4h Blanka zniosla ok, choc ja wole latac rano, albo w dzien , a nie na noc...generalnie fuerta jest super, raj dla surfingowcow itp, ale b.zniemczona, bylam w szoku troszke....a i pogoda super 30 stopni non stop, choc czasami padalo hihi...

a mam teraz taki szok termiczny ze hej, ja wyjelam Blance spiworek na spacer, bo moja mama chodzi po 2-3h dziennie, blanka spi i mowi, ze zimne ma stopki i nozki, a wlozone 2 pary, wiec juz zalozylam...

jak bede w domu to wkleje moze, jak mloda chodzi za raczki, bo na piaseczku siedziec i raczkowac nie chciala...

milego dnia dziewczyny

Natalia ta kierownica to dobry pomysł :-)

moniall, to mamy ten sam problem. w ciągu dnia smoka może nie mieć, ale wieczorem mój m go wciska. - bo tak mu łatwiej zasnąć. i jak mały miał katar to tragedia, bo chciał smoka, ale się dusił, bo nosek zapchany...

A ja mam inny dylemat: SMOCZEK!!!!!!!! Nikodem wcale może by nie wiedział o jego istnieniu gdyby nie mój mąż, który dał mu go. Kurcze był taki moment kiedy Bąbel był przeziębiony i wtedy sam specjalnie nie chciał go. A teraz znowu. Nie nosi go cały dzień, daje go tylko do snu a później staram sie go wyjąć jak zaśnie ale on po jakimś czasie się budzi i a piać od nowa. Brrrrrr. Nie chcę dawać tego smoczka, bo zęby, zgryz i wogóle, ale jak się go pozbyć? A jak Wy z tymi zmorami sobie radzicie?

dziewczyny, ja tylko na chwilę, bo idę zaraz na ćwiczenia z Maksem... jak wróce to doczytam więcej i odpiszę :)

Sara, Maksiu dostał skrzynke pocztowa FP ponad miesiąc temu od mojej przyjaciółki z podstawówki (długo się nie widziałyśmy, bo mieszka w Irl) i bardzo ją lubi, są tam fajne piosenki i już się nauczył wszystkich możliwości, żeby leciały piosenki ;))) ale są dni, że nie bawi go, wtedy na kilka dni odstawiam i daję mu znów po kilku dniach i znowu super się nią bawi
ogólnie stwierdzam, że mogę najlepsze zabawki mojemu dziecku dać,a on i tak krótko sie nimi interesuje, woli normalne rzeczy - komórki, drewniane miski i łyżki, pudełka, balony... hehehe dobrze, nie musimy kupować drogich zabawek ;)))

Mała C., ja robiłam dwa razy (jeszcze na studiach) filmiki w Movie Maker z Windowsa i też fajnie się robi, łatwo... ze zdjęciami, filmikami, tekstami, muzykę się wstawia swoją itp. tylko czasem się zawiesza :((

Salambo, moja bratanica ma krzesełko-uczydełko, dostała na pierwsze urodzinki i wtedy nie interesowała się nim bardzo, ale około pół roku później bardzo chętnie na nim siadała nawet do oglądania bajek w tv

a ja widziałam w Selgrosie taką fajną kierownicę (raczej dla chłopców) http://www.zabawki-fisher-price.pl/pl,product,gadajaca_kierownica_wersja_polsko_-_angielska,122.html i chętnie o nią poproszę na roczek ;)) mi się spodobała, bo ma dużo różnych przełączników, melodyjek, udaje jadący samochód, naprawdę fajna :))

Aga, ja też kupiłam taką czapkę z HM jak ma Lidka (my mamy niebieską) i jest bardzo fajna, mocno zakrywa uszka, jest b.ciepła, ja ją zostawiam na zimę raczej, bo na teraz według mnie za ciepła... ja mam jeszcze do kompletu golfik z polarem i rękawiczki.. szalika nie kupiłam, ale może jeszcze dokupię... generalnie zestawik super :))

mała ciężarówko znalazłam na forum ogłoszenie dot. fotelika może bedziesz zainteresowana http://forum.trojmiasto.pl/Fotelik-9-18-kg-Chicco-Key-1-Plus-uzyty-kilka-razy-t187326,1,16.html

mamy dziewczynek, na allegro znalazłam fajny zimowy śpiworek. za 25zł może komuś się przyda (czy ja tego linka nie wklejałam już wczoraj? )

a u nas ciężka nocka. ,mały płakał przez sen a rano to już rozpacz była. wstawaliścmy chyba z 20 razy... zasnął jak podaliśmy mu nurofen i dziąsełka posmarowaliśmy. więc chyba zęby dalej idą, ale które teraz? czwórki? ma jedynki i dwójki, więc chyba kolej na czwórki, bo trójki wychodzą później - tak pamietam;)

i musiałam dziś kornelkę do szkoły na rano odprowadzić. patrzę, a tu 0st. i zaczęło się szukanie na szybko kombinezonu;) wózek był w samochodzie, więc na maxa zimny. koniec końców spóźniła się 15 min do szkoły;)
mały był ciepło ubrany ale... na szyi miał ten półgolfik, a muszę coś mu jeszcze zakładać na buzię, jaką chustę polarkową? bo nawdychał się zimnego powietrza.

co do raczkowania, też na panelach się ślizgał. nie wiedział co z nóżkami zrobić, podnosił pupę i cudował. ale załapał i w ciągu paru dni poszło;) teraz zakładam mu skarpetki z taką gumową podeszwą (były w Lidlu) , bo bez nich nóżki się rozjeżdżają;(

Ojjka, dobry jest OSANIT, ale niestety niedostepny w Polsce, tzn. widziałam po 30zł na allegro
Jest to lek homeopatyczny, i skuteczny. Mojej Ami pomaga, kumpeli córce również, a idzie jej kilka zębów na raz.

naszej małej jest już trochę ciasnawo w foteliuku więc niedługo przniesiemy. Mamy po krystianku, czy dobry nie wiem nawet ale one takie drogie,ze kupowaliśmy taki tańszy jakiś firmy niewiadomej chyba w akpolu.
Nasza mała już umie bez trzymanki kilka kroków zrobić, tak z dwa, trzy i siada:)
cały czas ma katar już drugi tydz. Wczoraj byliśmy u lekarza coś tam przepisał

Lidka masz rację z tymi fotelikami.

My szukaliśmy takiego co w sumie dobrze wypadł w testach ADAC i takiego który byłby w miarę tani.
Niestety nie stać nas na takie z wyższej półki, i w ogóle na takie nie zwracaliśmy uwagi.
Jak byliśmy w Mama i Ja to oglądaliśmy takie do 400 zł, i pani powiedziała, że jak najbardziej nasz chicco jest najbezpieczniejszy z tych tańszych.

Poza tym dzwoniłam do mojego kuzyna w Niemczech, który pracuje w firmie, która testuje foteliki, sprawdził i powiedział, że nasz chicco jak najbardziej jest ok :)

Takze kupiliśmy i jesteśmy zadowoleni, a regulacja oparcia jest rewelka, można jedną ręką przestawić :)

My od dówch dni mamy płącz i jęk :( Z tego co widzę małej idą trzy zęby na raz i ani dentinox i ani ibufen w płynie nie pomaga, nie wiem co mam jeszcze wymyśleć :(

A i zapomniałabym mała podciąga się przy kanapie i zaczyna poraczkowywać ale bardziej skora jest do wtawania i o tego żeby ją prowadzać :)

Sara, zobaczysz i na panelach będzie śmigać :)
A powiedz mi, czy Paulinka nóżki przy raczkowaniu normalnie ustawia ( robi nimi kroczki tak jak rękoma ) ?

Bo moja jeszcze nóżki plącze, nie idzie jej tak ładnie jak rączkami, albo nimi skacze, albo za szybko przewija :) i zastanawiam się, czy będzie jakaś zmiana, czy takie są początki.

Gosiu, gdybyś kupowała w mama i ja, to pamiętaj o targowaniu się :) bo można i fajne rabaty dają, a gdyby któraś z Was kupowała w akpolu fotelik reomera, to ja mam tam zniżkę na produkty tej firmy 10% z chęcią pożyczę.

Sara, znajdź kiedyś czas i wpadnij z Paulinką na kawkę :) Chyba, że znajdziemy jeszcze czas na wspólny spacerek :)

Inne tematy z forum

DORADŹCIE JAKIE FIRANY/ZASŁONY DO SALONU :) (39 odpowiedzi)

Dziewczyny kompletnie nie mam pomysłu na firany czy też zasłony do naszego salonu. Mieszkamy już...

7latek nie chce czytać (34 odpowiedzi)

Mój syn mimo znajomości wszystkich liter nie chce czytać. Nie umie,nie chce złożyć wyrazu w...

lek med Joanna Linde ABC Family Med Sopot (7 odpowiedzi)

Witam, może któraś z was ma jakieś opinie na temat pani doktor. Dzisiaj idę do niej z synem 4...