MALUSZKI I MAMUSIE LISTOPADOWE I GRUDNIOWE CZ. 62

Lista mamuś i bąbli :)

Ewwa 07.10. - MAJA -1650g, 46cm, szpital Zaspa -> ptp 16.11
_zuzka 26.10. - GOSIA - szpital Kliniczna -> ptp 20.11
Sajwer 26.10. - IWA - 2400g, 48cm, szpital Zaspa -> ptp 14.11.
Alime 28.10. – MAJA - 3480g, szpital Wejherowo -> ptp 01.11
Basiab 28.10.- KRYSTIAN-4325g, 61cm ,szpital Zaspa->ptp. 12.11
Aleksandra27 02.11. - SZYMON - 3850g,57 cm- szpital Wojewódzki -> ptp 26.10
Olka1987 03.11- BŁAŻEJ- 3200g,54cm, szpital Redłowo ->ptp.02.11
Ja-majka 03.11 - synek- 3250g,53 cm, szpital Redłowo -> ptp.02.11
Betrisa 05.11- EWA- 3515g,55 cm, szpital Swissmed -> ptp. 04.11
Warbuziaczek 05.11 -MILENKA- 4790g, 60cm, szpital Wojewódzki -> ptp.08.11
Eve 07.11 - ALEKSANDER - 3855g, 56 cm, szpital Kliniczna -> ptp.14.11
Megi1 07.11 - KONRAD - 3580g,56cm, szp. Wejherowo
Aga111 08.11 - FILIP - 3770g, 59 cm, szpital Wojewódzki ->ptp 09.11
Biedronka24 10.11 - OSCAR- 3520g, 50.5cm , szpital w Anglii -> ptp. 08.11
Kascha 11.11 - TYMON - 2940g, 48 cm, szpital Zaspa -> ptp.13.11
Kasia222 13.11- MARCEL - 3650g, 57cm, szpital w Niemczech -> ptp. 04.11
Salambo 14.11 - EMILKA - 3390g, 56cm, Szpital na Solcu-> ptp. 15.11
Paula81 15.11 - ZOSIA - 3400g, 59cm, szpital Zaspa -> ptp 05.11
Bogosia 15.11 -JAŚ - 2920g, 51cm, szpital Wojewódzki -> ptp 23.11
Dziób 16.11 – ADAŚ- 3240 g, 52cm, szpital Zaspa -> ptp 04.12
Agoosiaa 19.11 -LIDIA- 3110g, 53cm, szpital Wejherowo -> ptp.20.11
Gani 20.11 - AMELKA - 3990g, 57cm, -> ptp 22.11
Sara03 21.11 - PAULINKA - 2250g, 47cm, szpital Kliniczna -> ptp 26.12
Zabulka 22.11 -MAJA- 2440,55cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 29.11
Agusia29 23.11 - OLIWIA - 3640g, 55cm - szpital Redłowo -> ptp 19.11
NataliaR 25.11 - MAKSIU - 3560g, 56cm, szp. Zaspa -> ptp. 27.11
Ojjka 28.11 - MARCELINA - 3890g, 52cm, szp. Kliniczna -> ptp. 27.11
LidiaM 01.12 - KASJAN - 3715g, 56cm,szp. Kliniczna -> ptp. 08.12
Perelka82 03.12 - AMELIA - 3510g, 54cm, szp. Wejherowo -> ptp. 14.12
Beacia 03.12 - NATALKA ->ptp.15.12
DominikaK 06.12 - dziewczynka szp.Wojewódzki -> ptp. 28.11
Basia7 06.12 - DARIA - 4200g, 58cm, szp.Redłowo -> ptp. 14.12
Izulucha 08.12 – BLANKA - 4500g, 58 cm, szp. Londyn ->ptp. 11.12
Crazy 09.12 – WERONIKA – 3145g, 54 cm, szp. Zaspa ->ptp. 08.12
Małgoś25 10.12 – AMELKA – 3595 g, 54 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 12.12
Asikk 11.12 - LENA - 3650g, 58 cm, szp. Wejherowo ->ptp 28.11
Dorotaaaa 14.12 – NATALKA – 3420g, 56cm , szp. Zaspa -> ptp. 13.12
Kamila1869 14.12 - MAJA- 3030g, 53cm, szpital Zaspa -> ptp. 24.12
Medullah 19.12 - FRANEK- 3500g, 54cm, szpital Zaspa -> ptp. 05.12
Monako 22.12 - MAJA - 3620g, 55cm, szpital Kliniczna -> ptp.4.12
Gosina7 23.12 – dziewczynka, 4050g, 56 cm -> ptp. 15.12
Mała ciężarówka 25.12- LIWIA – 4025g, 55cm,szpital Kliniczna-> ptp. 22.12
Kasia31 28.12 – AMELKA - 2810 g, 52 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 31.12
Kiccek 28.12 – ZUZIA - 3670 g, 56 cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 25.12

nowy wątek bo tamten za długo się otwiera

link do poprzedniego :

http://forum.trojmiasto.pl/MALUSZKI-I-MAMUSIE-LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-CZ-61-t186265,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MALUSZKI I MAMUSIE LISTOPADOWE I GRUDNIOWE CZ. 62

hej dziewczyny a wiec tak wczoraj zaprowadzilam małą do mamy zeby spokojnie w nocy sie pouczyc itd i co ..... o 24 lecialam do mamy bo mała cały czas płakala normalnie histeria usypialam ja do 4 w nocy ....!!!!!! masakra :) ale to nic wybaczam jej bo obronilam sie i moja ocena dyplomowa to uwaga .........

4,5

jestem taka szczesliwa :) , wchodziłąm pierwsza bo osoba przede mna nie przyjechala i do tego okazalo sie ze jest nowy dziekan wiec zupelnie nie wiedzialam czego sie spodziewac , ale juz po wszystkim :) dziekuje za wsparcie ;)

Kasiu, dziękuję za przepis;)
co do rosołu, pamiętam jak dziś (a miałam jakieś 6 lat) jak mój brat z kuchenki ściągnął na siebie gar rosołu. (nie pamiętam czy się gotował, czy już stał), ale mama w locie małego rozbierała, żeby ciuszki nie przykleiły się do ciała (mama służba zdrowia) i podobno tylko tym sposobem uniknęła blizn. gdyby go nie rozebrała, to podobno ze skórą by później schodziło. dobrze się skończyło, śladu nie ma;)
ale dzieci tak szybko machają rączkami, że czasem nie wiem, kiedy mały coś dorwie. np miseczkę z zupą, którą trzymam w ręku i akurat go karmię;)

Ciekawe te przepisy z dyni. Moze sie tez skusze i ugotuje zupke? :).

Kasia co do mleczka, to my jestesmy na zwyklym mleczku modyfikowanym, a od jakiegos tygodnia, moze troszke dluzej daje malemu do sprubowania krowie mleczko.
Oscar robi dziwne miny jak popije chociaz lyczka. Tak jakby kwasne to bylo dla niego :) i nie chce za bardzo pic, ale daje mu muesli z tym mlekiem i ladnie je.
A jak z Wami dziewczyny? Czy ktoras z Was dawala juz krowie mleko swojemu maluszkowi?

Cześć dziewczyny.
Betrisa, ufff jak dobrze, że tak się to zakończyło.
Ja kiedyś wylałam sobie gar rosołu na stopę, Boże jak bolało, wylądowałam w szpitalu.

Lidia, ja gotuję tak.
Wybieram ten miąż i pestki, obieram skórkę a resztę kroję w małe kwadraciki i gotuję razem z marchewką i np pietruszką w małej ilości wody ( dynie wrzucam z 10 min później niż marchew, bo szybko jest miękka )
Jak warzywka i dynia jest miękka miksuję wszystko. Przypraw Amelce nie dodaję.
Natomiast jak dla nas gotuję krem z dyni, dodaję sok z cytryny.

Właśnie dziś ugotowałam Ami dynię, ale niestety małej idą zęby i w ogóle nie ma apetytu

Kamila, trzymam kciuki za obronę, mój brat też się teraz zmaga :)

Co do bucików, Ami ma obecnie 19stki, ale mniejszych z ecco nie mają, i są za duże dla niej.
Na zimę ma 20stki z Bartka, mam nadzieję, że dorośnie do nich.
Obecnie mała ma jakieś 11cm nóżkę

Jesteśmy też po nieprzespanej nocy. Chcieliśmy małej wprowadzić zwykłe mleczko modyfikowane, bo jest na pepti, i niestety ból brzuszka straszny :( Musimy jednak jakieś HA wprowadzić, ale poczekamy jeszcze z miesiąc

a ja z innej bajki. mąż kupił wielką dynię i aż mnie korci, żeby ugotowac zupę małemu. podajcie mi na wiadomość prywatną przepis jeszcze raz;)

Kamila jak obrona??? Napewno dobrze!!!!!!!

Betrisa jejku ale miałaś ja tez ostatnio trzymałam na kolanach Nikosia i piłam gorącą herbatę i pach machnął mi rączką ale na szczęście mnie oblał a nie siebie. Głupio zrobiłam, że piłam i go trzymałam ale czasami tak jest, że kilka rzeczy naraz trzeba robić :-) Na stole jak coś stoi to na samym środku bo ten spryciarz na paluszki i tylko patrzy co to zdjąć

Ja też muszę kupić buciki na zimę rozmiar 19-20 i kołderkę już bo ta do łóżeczka za mała się robi i Bąbel w nocy się dokrywa

nie, bo być małą ugotowała;) moja Kornelka w tym jeździła w wózku jesienią i lżejszą zimą a pod tym tylko rajstopki i jakiś polarek. bo to jest naprawdę cieplutkie. może chcesz podjechać i sobie zobaczyć? śliczny jest.

Lidia widziałam śliczny :) powiedz mi czy to można traktować jak bardzo ciepły "dres"??? bo ja mam kombinezon lżejszy delikatnie ocieplany watoliną i właśnie potrzebuję czegoś pod spód ;)

ojjka, wysłałam ci wiadomość. ten kombinezon jest 74, ale moim zdaniem bardziej 80/86 (można wywinąć mankiety i nogawki, bo od środka sa w misie jak kaptur;)

Mała C., ja poprostu powiedziałam jakie stanowiska mnie interesują z racji mojego wykształcenia i akurat słabo z takimi miejscami pracy..
ja zresztą nie liczę że pośredniak mi znajdzie pracę, ja tam chodzę tylko po to, bo trezba aby utrzymać status bezrobotnego i dostawać zasiłęk i składki, zasiłek za miesiąc mi sie kończy, więc i tak bede musiała sama szukać pracy..

Zabulka, ja mam jeszcze na kokosie, ale po roczku może już czas na grykę przełożyć (ja kupowałam używane łózeczko i materacyk, notabene od Martszp- zanim jeszcze wiedziałam że on piecze torty ;)) i ona właśnie mi mówiła że około roku na kokosie i później można przełożyć)

dziewczyny, kupiłam dzis 4kg dynie, wydrązyłam ten środek z pestkami, potem trochę tego miąższu i co dalej? ja poprostu gotuję- duszę na małej ilości wody, ale dodać to poprostu do reszty warzywek? i powstanie taka dyniowa zupka? nigdy nie robiłam nic z dyni... macie jakieś ciekawsze pomysły? może jakieś placki? oo! zmieszam to z roztartym surowym ziemniakiem i może zrobię takie placuszki na oliwie :)
a jakie przyprawy do dyni pasują?
dużo tej dyni nie ma po wykrojeniu pestek... pestki da się ususzyć? robiła to któraś?

Dziewczyny a może któraś z was ma po swoim bąblu komplet ciepły polarowy???
Bo niestety kombinezonu na teraz nie kupiłam :(albo nie było rozmiarów albo był strasznie gruby :(

Spoznione zyczenia dla Maksia:)

My na chrzciny tez mielismy tort o kolezanki martszp,ale z racji tego,ze moja mama nauczyla sie ostatnio piec biszkopt to same robimy tort,znalazlam z necie przepis na taka"powloke"jak do tortow martszp,(marcepanowa albo cukrowa),kupie barwniki,jakies foremki,popatrze na jakies przykladowe torty w necie i jakos damy rade:)

A ja kupilam Misce w Bartku butki na rozm.21,Pani jej mierzyla nozke to w rajstopce miala rozm.19,5,wiec powiedziala,ze na zime dobre beda 21.Aha i ja mialam taka gruba skarpete dla Miski,zeby wlozyc w niej nozki do butka ale babka powiedziala,ze bez przesady,wystarcza grubsze rajstopy albo frotowa skarpetka na ciensze rasjt.Zreszta jak wymacalam srodek butka to tam z kazdej strony jest futerko,wiec faktycznie te moje skarp.to przesada:)

Mam do Was pytanie,na ktorej stronie macie teraz materacyk?bo ja ma na gryce,kurcze ucze Miske zasypiac w lozeczku ale ona zamiast spac bawi sie tymi szeleszczacymi kuleczkami,psiuta jedna

oby (mega ostatnio odkryław Sowie tort ciasteczkowy (mega lekkki) i tort Jola (z bitą śmietaną i czarną porzeczka).
a mu od lat kupujemy w Auchan na sali - torty na bazie bitej śmietany- za max 25zł i są tak dobre, że palce lizać. lekkie i dzieci też chętnie się zajadają.

ojjka, i jak? masz kombinezon? może coś w HM znajdziej, teraz jest ta promocja na kupony -25%. mam w domu jeszcze używany kremowy ale jest 86 (z butkami i rękawiczkami).

mały nosi teraz 21 butki, więc na zimę ma 22;) ale on ma wysokie podbicie i takie misiowe stopki;)

Natalia a co mowilas ze jakiej pracy szukasz niby ze nic nie mieli? bo ja niewiem c powiedziec:/

ja brałam tort od kolezanki marszt na chrzciny i teraz bede na roczek zamawiała jednak od sowy

dzięki za życzenia :)

ja butki takie na teraz kupowałam roz.19 a na zime też nie wiem jaki... kupię chyba 20, a jak urośnie nóżka to sie kupi jakies większe... nie wiadomo nawet kiedy ta właściwa zima przyjdzie i kiedy Mały zacznie chodzić..

mam pytanie do dziewczyn które zamawiały gdzieś torty np. na chrzciny albo już na urodzinki... ile czasu wczesniej trzeba zamówić? i gdzie najlepiej, czy u jakiejś kobitki czy w jakiejś cukierni? nie znam sie w tym temacie, bo na chrzciny robiła nam tort koleżanka mojej koleżanki, ale już nie będę chciała brać od niej, bo w sumie okazało się że przepłaciłam, a wcale nie był rewelacyjny (a myślałam że mnie tanio wyjdzie :/ )

dziewczyny potrzebuję kombinezonu dla młodej.
może macie jakiś na zbyciu na 80.
potrzebuję na gwałt bo w czwartek wyjeżdżamy.

jak mierzyłam mu stópkę centymetrem, to ma 12cm.

O matko Betrisa... dobrze że skończyło się na strachu,biedna Ewcia ://///

Kamila, na pewno dobrze Ci pójdzie,trzymam kciuki !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Co do nózki to mój ma butki po domu "Daniel" rozm.18, butki na dwór na tą porę roku "Kornecki" rozm. 20, ale gruba skarpeta juz nie wejdzie, a zimowe kupiłam Bartka 21 i też sa na styk. Czyli co firma to rozmiar ://///

Inne tematy z forum

nie moge zajsc w ciaze (97 odpowiedzi)

Juz od dluzszego czasu staramy sie z mezem o dzidzie i nic. Wy tez mialysie takie problemy

Kiedy przekłuwałyście córkom uszka ??? (153 odpowiedzi)

Chodzi mi o wiek maluchów. Widziałam różne opinie, że lepiej do roku, inny, że na rok, a jeszcze...

pilnie prawnik (24 odpowiedzi)

Witam...mam pytanie czy wiecie może gdzie jest dobry prawnik w Gdńsku od spraw rodzinnych(a...