MALUSZKI I MAMUSIE LISTOPADOWE I GRUDNIOWE CZ.63

Lista mamuś i bąbli :)

Ewwa 07.10. - MAJA -1650g, 46cm, szpital Zaspa -> ptp 16.11
_zuzka 26.10. - GOSIA - szpital Kliniczna -> ptp 20.11
Sajwer 26.10. - IWA - 2400g, 48cm, szpital Zaspa -> ptp 14.11.
Alime 28.10. – MAJA - 3480g, szpital Wejherowo -> ptp 01.11
Basiab 28.10.- KRYSTIAN-4325g, 61cm ,szpital Zaspa->ptp. 12.11
Aleksandra27 02.11. - SZYMON - 3850g,57 cm- szpital Wojewódzki -> ptp 26.10
Olka1987 03.11- BŁAŻEJ- 3200g,54cm, szpital Redłowo ->ptp.02.11
Ja-majka 03.11 - synek- 3250g,53 cm, szpital Redłowo -> ptp.02.11
Betrisa 05.11- EWA- 3515g,55 cm, szpital Swissmed -> ptp. 04.11
Warbuziaczek 05.11 -MILENKA- 4790g, 60cm, szpital Wojewódzki -> ptp.08.11
Eve 07.11 - ALEKSANDER - 3855g, 56 cm, szpital Kliniczna -> ptp.14.11
Megi1 07.11 - KONRAD - 3580g,56cm, szp. Wejherowo
Aga111 08.11 - FILIP - 3770g, 59 cm, szpital Wojewódzki ->ptp 09.11
Biedronka24 10.11 - OSCAR- 3520g, 50.5cm , szpital w Anglii -> ptp. 08.11
Kascha 11.11 - TYMON - 2940g, 48 cm, szpital Zaspa -> ptp.13.11
Kasia222 13.11- MARCEL - 3650g, 57cm, szpital w Niemczech -> ptp. 04.11
Salambo 14.11 - EMILKA - 3390g, 56cm, Szpital na Solcu-> ptp. 15.11
Paula81 15.11 - ZOSIA - 3400g, 59cm, szpital Zaspa -> ptp 05.11
Bogosia 15.11 -JAŚ - 2920g, 51cm, szpital Wojewódzki -> ptp 23.11
Dziób 16.11 – ADAŚ- 3240 g, 52cm, szpital Zaspa -> ptp 04.12
Agoosiaa 19.11 -LIDIA- 3110g, 53cm, szpital Wejherowo -> ptp.20.11
Gani 20.11 - AMELKA - 3990g, 57cm, -> ptp 22.11
Sara03 21.11 - PAULINKA - 2250g, 47cm, szpital Kliniczna -> ptp 26.12
Zabulka 22.11 -MAJA- 2440,55cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 29.11
Agusia29 23.11 - OLIWIA - 3640g, 55cm - szpital Redłowo -> ptp 19.11
NataliaR 25.11 - MAKSIU - 3560g, 56cm, szp. Zaspa -> ptp. 27.11
Ojjka 28.11 - MARCELINA - 3890g, 52cm, szp. Kliniczna -> ptp. 27.11
LidiaM 01.12 - KASJAN - 3715g, 56cm,szp. Kliniczna -> ptp. 08.12
Perelka82 03.12 - AMELIA - 3510g, 54cm, szp. Wejherowo -> ptp. 14.12
Beacia 03.12 - NATALKA ->ptp.15.12
DominikaK 06.12 - dziewczynka szp.Wojewódzki -> ptp. 28.11
Basia7 06.12 - DARIA - 4200g, 58cm, szp.Redłowo -> ptp. 14.12
Izulucha 08.12 – BLANKA - 4500g, 58 cm, szp. Londyn ->ptp. 11.12
Crazy 09.12 – WERONIKA – 3145g, 54 cm, szp. Zaspa ->ptp. 08.12
Małgoś25 10.12 – AMELKA – 3595 g, 54 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 12.12
Asikk 11.12 - LENA - 3650g, 58 cm, szp. Wejherowo ->ptp 28.11
Dorotaaaa 14.12 – NATALKA – 3420g, 56cm , szp. Zaspa -> ptp. 13.12
Kamila1869 14.12 - MAJA- 3030g, 53cm, szpital Zaspa -> ptp. 24.12
Medullah 19.12 - FRANEK- 3500g, 54cm, szpital Zaspa -> ptp. 05.12
Monako 22.12 - MAJA - 3620g, 55cm, szpital Kliniczna -> ptp.4.12
Gosina7 23.12 – dziewczynka, 4050g, 56 cm -> ptp. 15.12
Mała ciężarówka 25.12- LIWIA – 4025g, 55cm,szpital Kliniczna-> ptp. 22.12
Kasia31 28.12 – AMELKA - 2810 g, 52 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 31.12
Kiccek 28.12 – ZUZIA - 3670 g, 56 cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 25.12

nowy wesoly watek:):):):):):):):)

link do poprzedniego :
http://forum.trojmiasto.pl/MALUSZKI-I-MAMUSIE-LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-CZ-62-t188816,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MALUSZKI I MAMUSIE LISTOPADOWE I GRUDNIOWE CZ.63

pierwsze z przypadkowa lampa blyskowa ;/ i bez trzymanki i odpoczynek :)

w koncu od dluzszego czasuu udalo mi sie jako takie zdj pstryknac mojemu szajbuskowi bo zawsze rozmazane wszystki bo chwili nawet nie ustoi w bezrucho , no zzadnych pamiatek nie bedzie :(

image

Uploaded with ImageShack.us

image

image

bez trzymanki:)

image

odpoczywa :)

A ja dzis byłam z Liwia w pupie tz ona czekała z sasiadką na dole no i pani była pani była bardzo wyrozumiała-życiowa..czasem trafia sie na dobrego człowieka.

zmoklysmy niezle,mam nadzieje ze nic z tego zlego nie wyjdzie.

Witam nowe mamusie:)

Wszystkiego naj naj dla Filipka!!

malgos25 ja zakladalam watek wlasnie na temat sniadanek dla naszych maluchow moze tam sobie poczytaj http://forum.trojmiasto.pl/co-na-sniadanko-dla-11-12-miesiecznego-malucha-t192131,1,16.html

Tak duzo ostatnio pisalyscie,ze ledwo mam czas na przeczytanie,a co dopiero cokolwiek napisac:/

Ja mam zabezpieczenia tylko na rogi stolu i szafki,na poczatku Miska je zdejmowala a teraz juz nie zwraca na nie uwagi,mam jeszcze szuflade,ktora Miska uwielbia ale nie mam czasu kupic do niej zabezpieczenia:)

Kasia a jakie byly sukieneczki w h&m?bo ja tam bylam jakies 2 tyg temu to byla tylko taka granatowa w kropki i brazowa ale zadna mi sie szczegolnie nie podobala:/kupilam jakies sukienki na allegro no ale nie przyszly jeszcze,wiec nie wiem jak Miska bedzie w nich wygladala.

Salambo jak masz paragon to jest 28 dni na oddanie butow,na pewno tyle dni bo kiedys pytalam ,wlasnie jak nie bylam pewna z rozmiarem

A ja dzis nauczylam Majke tulic sie do misiaczkow,najpierw jej pokazalam jak ja przytulam i caluje a pozniej ona to samo robila.Tylko,ze teraz co chwile daje mi misia do przytulania heh:)

Wczoraj bylismy u moich rodzicow i byla ciocia,wujek,kuzyni mali i duzi,i oczywiscie Miska najpierw sie przygladala wszystkim a pozniej jak sie oswoila to wszystko czego mama i tata ja nauczyli to pokazywala,buziaki przesylala,mowila czesc i robila papa,marszczyla nosek i sie tak zalotnie usmiechala,normalnie gwiazda nam rosnie:)

Natalia,jak Majka byla chora to polewalam jej kilka kropel oilolbas na chusteczke i kladlam obok lozka i nozki wickiem smarowalam,ale katar miala przez 2 tyg i tez nagle przyszedl,bo wieczorem nie bylo a rano nie wiadomo skad sie pojawil,i wydaje mi sie,ze to wlasnie zabki szly.
To sie rozpisalam:D

Sara - dzięki wielkie - to dokładnie tak jak ja w tej chwili, czyli skoro u Ciebei było normalnie, to u mnie też powinno być :) Dzięks ;)

Bogosia - miałam tak:macierzyński, okolicznościowy, urlop wypoczynkowy zaległy, urlop bieżący 26dni i po nim 2 dni opieki i potem 60 dni na chore dziecko, urlop wychowawczy

Natalia - ja też nie mam tego kuponu, mówiłam wczoraj Kasi że może z tych naszych kuponów Mama i ja mieli te kierownice do fotelików ...
co do spania w żłobku to pisząc o tym też myślałam czy jej tam warunki będą odpowiadac... zobaczymy :-)
a ty rok czasu oczekiwałas na żłobek? mogłam pomyślec o tym wczesniej.. myślałam że się czeka raczej 2-3 lata więc stwierdziłam że to już okres przedszkolny
co do Oilbasu to ja stosuje u małej,a o wicku nie słyszałam...

Sto lat dla Filipka!!!

Małgoś - ja z polecenia Kasi kupiłam taki - http://allegro.pl/spiworek-z-polarem-extreme-baby-dlugosc-113-cm-i1278151845.html

Kasia - moja spi ładnie tzn od 19,30 do 8-9 (juz wrociła po tej zmianie czasu do swojego rytmu) no nie ma na razie 3, mialam kiepskie momenty w nocy wlasnie przy zabkach, a tak to nie mam pomyslu co moze Amelce byc :-(

Salambo - z paragonem mozesz wymienic lub zwrocic nawet w ciagu 28 dni bodajze

to ok;- ) bo wiesz przez ten toksyczny zapach bałabym dac jej do zabawy, a tym bardziej aby brałą do bużki.. ciekawe czemu one tak nieprzyjemnie pachną?

nic jej nie bedzie moja je wręcz pożerała ;)

kamila, dzięki za odpowiedz, wiesz tyska bierze wszystko do buzi i boję się czy jak weżmie takiego puzzla to jej nic nie będzie...

kasia31, Tyśka też się budzi w nocy, ciągnie cycka... w sumie już się przyzwyczaiłam ale nie ukrywam ,że brakuje mi całych przespanych nocek.. ;-)

Kasiu te lakiereczki są piękne :) ja kupiłam rozmiar 16/17 są takie akurat, ale zastanawiam się czy ich nie wymienić na większe, chyba mogę jak mam paragon ?

co do spania to pisałam już kiedyś w innym wątku że Emi też tak ma, pytałam pediatry czy przyczyną może być jakaś infekcja, ale powiedziała mi że teraz maluch ma taki okres że bardzo intensywnie śni i przezywa wszystko co się działo w dzień i że tego etapu się nie ominie, można jedynie złagodzić ograniczając maluchowi tv i przed snem wyciszające zabawy organizować

moje tez smierdzialy ale moczylam je w wannie przez caly dzien i noc w plynie do naczyn mydle itd poozadnie wyplukalam wysuszylam i juz tylko troszke smierdzialy a po kilku dniach wogole :)

wszystkiego najlepszego dla FILIPKA!!!!

dziewczyny, poradzcie; kupiłam na allegro piankowe puzzle, które niestety okropnie śmierdzą! jest napisane ,że niby nie toksyczne i należy przed użyciem wywietrzyć... boje się dać je Tyśce;-( co Wy na to?????

sto lat dla filipka!!!

Aaa no i pozowle sobie ponowic pytanie o tabl. anty. Azalie - czy ktoras z Was stosuje, bo mam do sprzedania 1 opakowanie?

o super ten bodziak choć słabo widać, ale pojadę zobaczyć, bo brakuje mi właśnie body i rajstopek. Buciki mam, ale być może skuszę się na te lakierki jak będę bliżej grudnia :) Bo teraz nie chcę kupować nie wiedząc jaki mała będzie miała rozmiar.
Dziewczyny napiszcie jak śpią Wasze maluszki. U nas jest dramat :( Amelia budzi się w nocy, dziś pobiła rekord bo już od 23 budziła się i płakała przez sen i tak do rana :( Taki niespokojny sen ma od jakiś 2 tyg :(
Nie wiem co to może być :( Zęby na pewno nie, bo wyszły jej już brakujące 2 a przy 3 nic nie widzę ( a w ogóle czy jakieś dzieci mają już 3 ? )
No i dawałam też jej paracetamo,, osanit. które nie pomogły, więc raczej nie są to ząbki
Kiedy kładę ją wieczorem spać, to zanim zaśnie, macha nóżkami, wstaje i tak w kółko.
Wydaje mi się, że taki sen niespokojny przyszedł wraz z raczkowaniem i wstawaniem na nóżki.
W dzień mała śpi super, ale noc to dramat, jestem tak zmęczona, że szok :(
Brałam nawet ją już do siebie do łóżka z myślą, że będzie spała spokojniej, ale gdzie tam, tam mnie obkopała, że w ogóle porażka :)

Sto lat, sto lat dla wszystkich solenizantów/solenizantek :)

Witam sie w nowym watku i witam nowe mamusie.

Moja Amelka co raz wiecej smiga na nozkach sama. Tylko zrobila sie ostatnio dosyc marudna, moze kolejne zabki ida. Do tego ma bardzo luzne raczki - chlast chlast po buzi. A jak mowie,ze nie wolno, to sie denerwuje - czyli,ze rozumie. Co do posilkow, to dwa (drugie sniadanie i obiad) zjada w krzeselku.

Co do dr Paluszynskiej,to potwierdzam - fajna babka i troszke zaluje,bo sie wyprowadzamy do Gdyni i Amelka nie bedzie juz pod jej opieka.

Musze kupic spiworek do wozka. Kojarzy mi sie, ze ktoras z Was (sorki,ze nie pamietam)kupowala z allegro i byla z niego zadowolona -od jakiego sprzedawcy ?

Aaaa jeszcze chcialam sie spytac,co podajecie swoim robaczkom na sniadanko? Bo ja na zmiane:chlebek z samym maselkiem lub jajkiem lub makrela (z rybka dalam raz), jajecznice (robie z 1 jajka,ale wydaje mi sie to za malo), kleik z owocami. Juz mi sie to nudzi i Malej chyba tez - co jeszcze podajecie?

Pozdrawiam serdecznie.

sto lat dla solenizanta :)

Lidio na torcie dla chłopca to chyba może być Bob budowniczy, albo ten od narzędzi Mieci czy jak mu tam ;)
Kasiu body też kupowałam w H&M, niestety nie mam teraz jak z wielkim brzuchem łazić po sklepach więc zdecydowałam się na takie mniej balowe, białe bawełniane we wzór ze srebrnymi główkami hello kitty,
o takie http://allegro.pl/hm-biale-body-z-hello-kitty-80-i1269291077.html tylko zdjęcie jest jakieś kiepawe
swoją drogą jakie ceny sobie życzą na tym allegro :/
zamówiłam też już tort, oczywista z hello kitty, nie ma mowy w przyszłym roku przerzucam się na świnkę Pepę :)
wczoraj włożyłam Emi do nowej miseczki gołąbka z ziemniaczkiem i daję jej widelczyk do łapki a Ona oddaje mi ten widelec i otwiera paszczkę do karmienia, no cóż początki są trudne :)

Sto lat dla Filipka!!! i Jego Rodziców :))

wow, sto lat dla Fibcia :)
Natalia, ja na Twoim miejscu bym pojechała do mama i ja i upomniała się o kupon gwarancyjny, bo go nie dostałaś ( z reszta tak jak Sara ) a przecież masz prawo żądać gwarancji, a na niej właśnie jest kupon.

Później jak mała pójdzie spać to wstawię zdjęcie o co powinnaś się upominać.:) Koleżanka która kupowała fotelik kilka miesięcy temu również ten kupon dostała, więc mają go cały czas

Inne tematy z forum

Woda na oknach - mam dość. (96 odpowiedzi)

codziennie rano musze wycierac okna i wode na parapecie. wedlug wlascicielki mieszkania wplyw na...

POMYSŁY NA PRZYJĘCIE TYPU BABY SHOWER - tak na szybko (5 odpowiedzi)

Dziewczyny brała któraś z Was w takiej imprezce? dziś pod wpływem chwili zaprosiłam sąsiadkę...