MALUSZKI I MAMUSIE LISTOPADOWE I GRUDNIOWE CZ.63

Lista mamuś i bąbli :)

Ewwa 07.10. - MAJA -1650g, 46cm, szpital Zaspa -> ptp 16.11
_zuzka 26.10. - GOSIA - szpital Kliniczna -> ptp 20.11
Sajwer 26.10. - IWA - 2400g, 48cm, szpital Zaspa -> ptp 14.11.
Alime 28.10. – MAJA - 3480g, szpital Wejherowo -> ptp 01.11
Basiab 28.10.- KRYSTIAN-4325g, 61cm ,szpital Zaspa->ptp. 12.11
Aleksandra27 02.11. - SZYMON - 3850g,57 cm- szpital Wojewódzki -> ptp 26.10
Olka1987 03.11- BŁAŻEJ- 3200g,54cm, szpital Redłowo ->ptp.02.11
Ja-majka 03.11 - synek- 3250g,53 cm, szpital Redłowo -> ptp.02.11
Betrisa 05.11- EWA- 3515g,55 cm, szpital Swissmed -> ptp. 04.11
Warbuziaczek 05.11 -MILENKA- 4790g, 60cm, szpital Wojewódzki -> ptp.08.11
Eve 07.11 - ALEKSANDER - 3855g, 56 cm, szpital Kliniczna -> ptp.14.11
Megi1 07.11 - KONRAD - 3580g,56cm, szp. Wejherowo
Aga111 08.11 - FILIP - 3770g, 59 cm, szpital Wojewódzki ->ptp 09.11
Biedronka24 10.11 - OSCAR- 3520g, 50.5cm , szpital w Anglii -> ptp. 08.11
Kascha 11.11 - TYMON - 2940g, 48 cm, szpital Zaspa -> ptp.13.11
Kasia222 13.11- MARCEL - 3650g, 57cm, szpital w Niemczech -> ptp. 04.11
Salambo 14.11 - EMILKA - 3390g, 56cm, Szpital na Solcu-> ptp. 15.11
Paula81 15.11 - ZOSIA - 3400g, 59cm, szpital Zaspa -> ptp 05.11
Bogosia 15.11 -JAŚ - 2920g, 51cm, szpital Wojewódzki -> ptp 23.11
Dziób 16.11 – ADAŚ- 3240 g, 52cm, szpital Zaspa -> ptp 04.12
Agoosiaa 19.11 -LIDIA- 3110g, 53cm, szpital Wejherowo -> ptp.20.11
Gani 20.11 - AMELKA - 3990g, 57cm, -> ptp 22.11
Sara03 21.11 - PAULINKA - 2250g, 47cm, szpital Kliniczna -> ptp 26.12
Zabulka 22.11 -MAJA- 2440,55cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 29.11
Agusia29 23.11 - OLIWIA - 3640g, 55cm - szpital Redłowo -> ptp 19.11
NataliaR 25.11 - MAKSIU - 3560g, 56cm, szp. Zaspa -> ptp. 27.11
Ojjka 28.11 - MARCELINA - 3890g, 52cm, szp. Kliniczna -> ptp. 27.11
LidiaM 01.12 - KASJAN - 3715g, 56cm,szp. Kliniczna -> ptp. 08.12
Perelka82 03.12 - AMELIA - 3510g, 54cm, szp. Wejherowo -> ptp. 14.12
Beacia 03.12 - NATALKA ->ptp.15.12
DominikaK 06.12 - dziewczynka szp.Wojewódzki -> ptp. 28.11
Basia7 06.12 - DARIA - 4200g, 58cm, szp.Redłowo -> ptp. 14.12
Izulucha 08.12 – BLANKA - 4500g, 58 cm, szp. Londyn ->ptp. 11.12
Crazy 09.12 – WERONIKA – 3145g, 54 cm, szp. Zaspa ->ptp. 08.12
Małgoś25 10.12 – AMELKA – 3595 g, 54 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 12.12
Asikk 11.12 - LENA - 3650g, 58 cm, szp. Wejherowo ->ptp 28.11
Dorotaaaa 14.12 – NATALKA – 3420g, 56cm , szp. Zaspa -> ptp. 13.12
Kamila1869 14.12 - MAJA- 3030g, 53cm, szpital Zaspa -> ptp. 24.12
Medullah 19.12 - FRANEK- 3500g, 54cm, szpital Zaspa -> ptp. 05.12
Monako 22.12 - MAJA - 3620g, 55cm, szpital Kliniczna -> ptp.4.12
Gosina7 23.12 – dziewczynka, 4050g, 56 cm -> ptp. 15.12
Mała ciężarówka 25.12- LIWIA – 4025g, 55cm,szpital Kliniczna-> ptp. 22.12
Kasia31 28.12 – AMELKA - 2810 g, 52 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 31.12
Kiccek 28.12 – ZUZIA - 3670 g, 56 cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 25.12

nowy wesoly watek:):):):):):):):)

link do poprzedniego :
http://forum.trojmiasto.pl/MALUSZKI-I-MAMUSIE-LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-CZ-62-t188816,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MALUSZKI I MAMUSIE LISTOPADOWE I GRUDNIOWE CZ.63

pierwsze z przypadkowa lampa blyskowa ;/ i bez trzymanki i odpoczynek :)

w koncu od dluzszego czasuu udalo mi sie jako takie zdj pstryknac mojemu szajbuskowi bo zawsze rozmazane wszystki bo chwili nawet nie ustoi w bezrucho , no zzadnych pamiatek nie bedzie :(

image

Uploaded with ImageShack.us

image

image

bez trzymanki:)

image

odpoczywa :)

A ja dzis byłam z Liwia w pupie tz ona czekała z sasiadką na dole no i pani była pani była bardzo wyrozumiała-życiowa..czasem trafia sie na dobrego człowieka.

zmoklysmy niezle,mam nadzieje ze nic z tego zlego nie wyjdzie.

Witam nowe mamusie:)

Wszystkiego naj naj dla Filipka!!

malgos25 ja zakladalam watek wlasnie na temat sniadanek dla naszych maluchow moze tam sobie poczytaj http://forum.trojmiasto.pl/co-na-sniadanko-dla-11-12-miesiecznego-malucha-t192131,1,16.html

Tak duzo ostatnio pisalyscie,ze ledwo mam czas na przeczytanie,a co dopiero cokolwiek napisac:/

Ja mam zabezpieczenia tylko na rogi stolu i szafki,na poczatku Miska je zdejmowala a teraz juz nie zwraca na nie uwagi,mam jeszcze szuflade,ktora Miska uwielbia ale nie mam czasu kupic do niej zabezpieczenia:)

Kasia a jakie byly sukieneczki w h&m?bo ja tam bylam jakies 2 tyg temu to byla tylko taka granatowa w kropki i brazowa ale zadna mi sie szczegolnie nie podobala:/kupilam jakies sukienki na allegro no ale nie przyszly jeszcze,wiec nie wiem jak Miska bedzie w nich wygladala.

Salambo jak masz paragon to jest 28 dni na oddanie butow,na pewno tyle dni bo kiedys pytalam ,wlasnie jak nie bylam pewna z rozmiarem

A ja dzis nauczylam Majke tulic sie do misiaczkow,najpierw jej pokazalam jak ja przytulam i caluje a pozniej ona to samo robila.Tylko,ze teraz co chwile daje mi misia do przytulania heh:)

Wczoraj bylismy u moich rodzicow i byla ciocia,wujek,kuzyni mali i duzi,i oczywiscie Miska najpierw sie przygladala wszystkim a pozniej jak sie oswoila to wszystko czego mama i tata ja nauczyli to pokazywala,buziaki przesylala,mowila czesc i robila papa,marszczyla nosek i sie tak zalotnie usmiechala,normalnie gwiazda nam rosnie:)

Natalia,jak Majka byla chora to polewalam jej kilka kropel oilolbas na chusteczke i kladlam obok lozka i nozki wickiem smarowalam,ale katar miala przez 2 tyg i tez nagle przyszedl,bo wieczorem nie bylo a rano nie wiadomo skad sie pojawil,i wydaje mi sie,ze to wlasnie zabki szly.
To sie rozpisalam:D

Sara - dzięki wielkie - to dokładnie tak jak ja w tej chwili, czyli skoro u Ciebei było normalnie, to u mnie też powinno być :) Dzięks ;)

Bogosia - miałam tak:macierzyński, okolicznościowy, urlop wypoczynkowy zaległy, urlop bieżący 26dni i po nim 2 dni opieki i potem 60 dni na chore dziecko, urlop wychowawczy

Natalia - ja też nie mam tego kuponu, mówiłam wczoraj Kasi że może z tych naszych kuponów Mama i ja mieli te kierownice do fotelików ...
co do spania w żłobku to pisząc o tym też myślałam czy jej tam warunki będą odpowiadac... zobaczymy :-)
a ty rok czasu oczekiwałas na żłobek? mogłam pomyślec o tym wczesniej.. myślałam że się czeka raczej 2-3 lata więc stwierdziłam że to już okres przedszkolny
co do Oilbasu to ja stosuje u małej,a o wicku nie słyszałam...

Sto lat dla Filipka!!!

Małgoś - ja z polecenia Kasi kupiłam taki - http://allegro.pl/spiworek-z-polarem-extreme-baby-dlugosc-113-cm-i1278151845.html

Kasia - moja spi ładnie tzn od 19,30 do 8-9 (juz wrociła po tej zmianie czasu do swojego rytmu) no nie ma na razie 3, mialam kiepskie momenty w nocy wlasnie przy zabkach, a tak to nie mam pomyslu co moze Amelce byc :-(

Salambo - z paragonem mozesz wymienic lub zwrocic nawet w ciagu 28 dni bodajze

to ok;- ) bo wiesz przez ten toksyczny zapach bałabym dac jej do zabawy, a tym bardziej aby brałą do bużki.. ciekawe czemu one tak nieprzyjemnie pachną?

nic jej nie bedzie moja je wręcz pożerała ;)

kamila, dzięki za odpowiedz, wiesz tyska bierze wszystko do buzi i boję się czy jak weżmie takiego puzzla to jej nic nie będzie...

kasia31, Tyśka też się budzi w nocy, ciągnie cycka... w sumie już się przyzwyczaiłam ale nie ukrywam ,że brakuje mi całych przespanych nocek.. ;-)

Kasiu te lakiereczki są piękne :) ja kupiłam rozmiar 16/17 są takie akurat, ale zastanawiam się czy ich nie wymienić na większe, chyba mogę jak mam paragon ?

co do spania to pisałam już kiedyś w innym wątku że Emi też tak ma, pytałam pediatry czy przyczyną może być jakaś infekcja, ale powiedziała mi że teraz maluch ma taki okres że bardzo intensywnie śni i przezywa wszystko co się działo w dzień i że tego etapu się nie ominie, można jedynie złagodzić ograniczając maluchowi tv i przed snem wyciszające zabawy organizować

moje tez smierdzialy ale moczylam je w wannie przez caly dzien i noc w plynie do naczyn mydle itd poozadnie wyplukalam wysuszylam i juz tylko troszke smierdzialy a po kilku dniach wogole :)

wszystkiego najlepszego dla FILIPKA!!!!

dziewczyny, poradzcie; kupiłam na allegro piankowe puzzle, które niestety okropnie śmierdzą! jest napisane ,że niby nie toksyczne i należy przed użyciem wywietrzyć... boje się dać je Tyśce;-( co Wy na to?????

sto lat dla filipka!!!

Aaa no i pozowle sobie ponowic pytanie o tabl. anty. Azalie - czy ktoras z Was stosuje, bo mam do sprzedania 1 opakowanie?

o super ten bodziak choć słabo widać, ale pojadę zobaczyć, bo brakuje mi właśnie body i rajstopek. Buciki mam, ale być może skuszę się na te lakierki jak będę bliżej grudnia :) Bo teraz nie chcę kupować nie wiedząc jaki mała będzie miała rozmiar.
Dziewczyny napiszcie jak śpią Wasze maluszki. U nas jest dramat :( Amelia budzi się w nocy, dziś pobiła rekord bo już od 23 budziła się i płakała przez sen i tak do rana :( Taki niespokojny sen ma od jakiś 2 tyg :(
Nie wiem co to może być :( Zęby na pewno nie, bo wyszły jej już brakujące 2 a przy 3 nic nie widzę ( a w ogóle czy jakieś dzieci mają już 3 ? )
No i dawałam też jej paracetamo,, osanit. które nie pomogły, więc raczej nie są to ząbki
Kiedy kładę ją wieczorem spać, to zanim zaśnie, macha nóżkami, wstaje i tak w kółko.
Wydaje mi się, że taki sen niespokojny przyszedł wraz z raczkowaniem i wstawaniem na nóżki.
W dzień mała śpi super, ale noc to dramat, jestem tak zmęczona, że szok :(
Brałam nawet ją już do siebie do łóżka z myślą, że będzie spała spokojniej, ale gdzie tam, tam mnie obkopała, że w ogóle porażka :)

Sto lat, sto lat dla wszystkich solenizantów/solenizantek :)

Witam sie w nowym watku i witam nowe mamusie.

Moja Amelka co raz wiecej smiga na nozkach sama. Tylko zrobila sie ostatnio dosyc marudna, moze kolejne zabki ida. Do tego ma bardzo luzne raczki - chlast chlast po buzi. A jak mowie,ze nie wolno, to sie denerwuje - czyli,ze rozumie. Co do posilkow, to dwa (drugie sniadanie i obiad) zjada w krzeselku.

Co do dr Paluszynskiej,to potwierdzam - fajna babka i troszke zaluje,bo sie wyprowadzamy do Gdyni i Amelka nie bedzie juz pod jej opieka.

Musze kupic spiworek do wozka. Kojarzy mi sie, ze ktoras z Was (sorki,ze nie pamietam)kupowala z allegro i byla z niego zadowolona -od jakiego sprzedawcy ?

Aaaa jeszcze chcialam sie spytac,co podajecie swoim robaczkom na sniadanko? Bo ja na zmiane:chlebek z samym maselkiem lub jajkiem lub makrela (z rybka dalam raz), jajecznice (robie z 1 jajka,ale wydaje mi sie to za malo), kleik z owocami. Juz mi sie to nudzi i Malej chyba tez - co jeszcze podajecie?

Pozdrawiam serdecznie.

sto lat dla solenizanta :)

Lidio na torcie dla chłopca to chyba może być Bob budowniczy, albo ten od narzędzi Mieci czy jak mu tam ;)
Kasiu body też kupowałam w H&M, niestety nie mam teraz jak z wielkim brzuchem łazić po sklepach więc zdecydowałam się na takie mniej balowe, białe bawełniane we wzór ze srebrnymi główkami hello kitty,
o takie http://allegro.pl/hm-biale-body-z-hello-kitty-80-i1269291077.html tylko zdjęcie jest jakieś kiepawe
swoją drogą jakie ceny sobie życzą na tym allegro :/
zamówiłam też już tort, oczywista z hello kitty, nie ma mowy w przyszłym roku przerzucam się na świnkę Pepę :)
wczoraj włożyłam Emi do nowej miseczki gołąbka z ziemniaczkiem i daję jej widelczyk do łapki a Ona oddaje mi ten widelec i otwiera paszczkę do karmienia, no cóż początki są trudne :)

Sto lat dla Filipka!!! i Jego Rodziców :))

wow, sto lat dla Fibcia :)
Natalia, ja na Twoim miejscu bym pojechała do mama i ja i upomniała się o kupon gwarancyjny, bo go nie dostałaś ( z reszta tak jak Sara ) a przecież masz prawo żądać gwarancji, a na niej właśnie jest kupon.

Później jak mała pójdzie spać to wstawię zdjęcie o co powinnaś się upominać.:) Koleżanka która kupowała fotelik kilka miesięcy temu również ten kupon dostała, więc mają go cały czas

Inne tematy z forum

chce mi się wyć....matka szuka pracy...taaaa (64 odpowiedzi)

muszę się wygadać...może to poniekąd jakaś moja terapia ... mam dwoje dzieci...mlodsze dwa...

niepracujaca zona, czy to zle? (142 odpowiedzi)

Na rodzinnym niedzielnym obiadku bylo dzis nawet milo ale pol zartem, pol serio ktos zrobil...

Adwokat- rozwód- podział majatku (63 odpowiedzi)

Szukam bardzo dobrego adwokata z trójmiasta, który zajmuję się rozwodami i podziałem majątku....