MALUSZKI I MAMUSIE LISTOPADOWE I GRUDNIOWE CZ.63

Lista mamuś i bąbli :)

Ewwa 07.10. - MAJA -1650g, 46cm, szpital Zaspa -> ptp 16.11
_zuzka 26.10. - GOSIA - szpital Kliniczna -> ptp 20.11
Sajwer 26.10. - IWA - 2400g, 48cm, szpital Zaspa -> ptp 14.11.
Alime 28.10. – MAJA - 3480g, szpital Wejherowo -> ptp 01.11
Basiab 28.10.- KRYSTIAN-4325g, 61cm ,szpital Zaspa->ptp. 12.11
Aleksandra27 02.11. - SZYMON - 3850g,57 cm- szpital Wojewódzki -> ptp 26.10
Olka1987 03.11- BŁAŻEJ- 3200g,54cm, szpital Redłowo ->ptp.02.11
Ja-majka 03.11 - synek- 3250g,53 cm, szpital Redłowo -> ptp.02.11
Betrisa 05.11- EWA- 3515g,55 cm, szpital Swissmed -> ptp. 04.11
Warbuziaczek 05.11 -MILENKA- 4790g, 60cm, szpital Wojewódzki -> ptp.08.11
Eve 07.11 - ALEKSANDER - 3855g, 56 cm, szpital Kliniczna -> ptp.14.11
Megi1 07.11 - KONRAD - 3580g,56cm, szp. Wejherowo
Aga111 08.11 - FILIP - 3770g, 59 cm, szpital Wojewódzki ->ptp 09.11
Biedronka24 10.11 - OSCAR- 3520g, 50.5cm , szpital w Anglii -> ptp. 08.11
Kascha 11.11 - TYMON - 2940g, 48 cm, szpital Zaspa -> ptp.13.11
Kasia222 13.11- MARCEL - 3650g, 57cm, szpital w Niemczech -> ptp. 04.11
Salambo 14.11 - EMILKA - 3390g, 56cm, Szpital na Solcu-> ptp. 15.11
Paula81 15.11 - ZOSIA - 3400g, 59cm, szpital Zaspa -> ptp 05.11
Bogosia 15.11 -JAŚ - 2920g, 51cm, szpital Wojewódzki -> ptp 23.11
Dziób 16.11 – ADAŚ- 3240 g, 52cm, szpital Zaspa -> ptp 04.12
Agoosiaa 19.11 -LIDIA- 3110g, 53cm, szpital Wejherowo -> ptp.20.11
Gani 20.11 - AMELKA - 3990g, 57cm, -> ptp 22.11
Sara03 21.11 - PAULINKA - 2250g, 47cm, szpital Kliniczna -> ptp 26.12
Zabulka 22.11 -MAJA- 2440,55cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 29.11
Agusia29 23.11 - OLIWIA - 3640g, 55cm - szpital Redłowo -> ptp 19.11
NataliaR 25.11 - MAKSIU - 3560g, 56cm, szp. Zaspa -> ptp. 27.11
Ojjka 28.11 - MARCELINA - 3890g, 52cm, szp. Kliniczna -> ptp. 27.11
LidiaM 01.12 - KASJAN - 3715g, 56cm,szp. Kliniczna -> ptp. 08.12
Perelka82 03.12 - AMELIA - 3510g, 54cm, szp. Wejherowo -> ptp. 14.12
Beacia 03.12 - NATALKA ->ptp.15.12
DominikaK 06.12 - dziewczynka szp.Wojewódzki -> ptp. 28.11
Basia7 06.12 - DARIA - 4200g, 58cm, szp.Redłowo -> ptp. 14.12
Izulucha 08.12 – BLANKA - 4500g, 58 cm, szp. Londyn ->ptp. 11.12
Crazy 09.12 – WERONIKA – 3145g, 54 cm, szp. Zaspa ->ptp. 08.12
Małgoś25 10.12 – AMELKA – 3595 g, 54 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 12.12
Asikk 11.12 - LENA - 3650g, 58 cm, szp. Wejherowo ->ptp 28.11
Dorotaaaa 14.12 – NATALKA – 3420g, 56cm , szp. Zaspa -> ptp. 13.12
Kamila1869 14.12 - MAJA- 3030g, 53cm, szpital Zaspa -> ptp. 24.12
Medullah 19.12 - FRANEK- 3500g, 54cm, szpital Zaspa -> ptp. 05.12
Monako 22.12 - MAJA - 3620g, 55cm, szpital Kliniczna -> ptp.4.12
Gosina7 23.12 – dziewczynka, 4050g, 56 cm -> ptp. 15.12
Mała ciężarówka 25.12- LIWIA – 4025g, 55cm,szpital Kliniczna-> ptp. 22.12
Kasia31 28.12 – AMELKA - 2810 g, 52 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 31.12
Kiccek 28.12 – ZUZIA - 3670 g, 56 cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 25.12

nowy wesoly watek:):):):):):):):)

link do poprzedniego :
http://forum.trojmiasto.pl/MALUSZKI-I-MAMUSIE-LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-CZ-62-t188816,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MALUSZKI I MAMUSIE LISTOPADOWE I GRUDNIOWE CZ.63

sto lat dla Filipka!!!

Dziś Filipek kończy rok !!!!!!!!!!!!!! rety ale to zleciało !!!!!!!!!!!
Wydaje mi się jakby to było wczoraj :) przez ten rok tyyyyyyyyyyle się zmieniło, mój synuś tylu rzeczy się nauczył.

Sto lat synku, bardzo Cię kocham !

Pamiętam, że pogoda była identyczna jak dziś...

zdrówka dla maksia!!!!

Mała ciężarówko ja z tych co rozumieją cie doskonale...

bogosiaa wydaje mi się ,że te zwolnienie jest ok i powinni wypłącić za te 10 dni, te zwolnienie poprostu przesunie ci urlop, opiekę i wychowawczy.. pamiątaj ,że masz 7 dni na oddanie zwolnienia..

NataliaR, biedny Maksiu! płucz mu dużo i często wodą morską, pomoże;) Tyśce wyżyna się górna czwórka ale na szczęście bez żadnych sensacji.. po opisie widzę że jeszcze karmisz, ja też;-) kiedy zamierzasz odstawić? jak często jeszcze karmisz?
Miłego dnia dziewczyny;-)))))

pani w pupie kazała mi sie rozejrzec bo niby chce isc do pracy,wcale nie chce,jest na osiedlu pogodnym zlobek za 750 zl plus zarcie ,0d 7 do 18.ja sobie nie wyobrazam liwie budzic o 6 i pchac w wozek ,zimą w mróz i isc pod gore wozkiem do zlobka i oddac ja na 10 godzin do obcych ludzi.na sama mysl mi serce peka.
tazke niech mnie nawet wykreslaja.

dziś w nocy Maksiu dostał takiego katarku, że nie mógł zasnąć od 3.30 do 5 z minutami, musiałam wstawać z 4 razy czyścić nosek, zakraplać... tak mi go szkoda, nie wiem od czego, bo tak nagle dostał, wieczorem jeszcze było wszystko ok... a dziś nie rozstawalismy się z Fridą na krok, co 5 minut w ruchu była, bo tak mu ciekło, że aż do buźki spływało,a tak nie może być!!
i co się okazało? zajrzałam do buźki, a tam na dole lewa dwójka już dziąsło pęknięte, a prawe spuchnięte, także lada dzień pewnie dwa nowe ząbki będą :) stąd ten nagły katarek...
ale teraz mu skropiłam pościel Olbasem, nasmarowałam stópki Wickiem i powinno zadziałać :) chyba niespełna rocznemu dziecku można tak robić, he? czy słyszałyście o jakichś przeciwwskazaniach?? gdzieś wyczytałam tylko że Amolu nie stosuje sie u dzieci poniżej 12 lat bo menthol zawarty w składzie może spowodować skurcz oskrzeli...

Kasiu, ja się nie pomyliłam, na pewno nie mam kuponu, bo nie dostaliśmy też żadnego paragonu, ani karty gwarancyjnej.. tylko w książeczce z instr. obsługi na notatkach mamy pieczątkę, datę i podpis czyjś ze sklepu.. to tyle :( żałuję że nie dostaliśmy tej kierownicy :(( dla chłopaka jak znalazł...

Crazy, jasne że Cię nie wykreślimy, ale widać jak zadziałał mój postulat bo od razu sie przypomniałaś :))) i o to chodziło!! ;)
a ja innych wątków nie czytam, więc sorki że Cię nie widziałam.. :)
to co z innymi mamuśkami?? :)
no i oczywiście gratulki dla Wery za samodzielne chodzenie i ładny przyrost :)

Ojjka, Ty do październikowych zaglądasz? ja nie mam czasu tutaj na bieżąco zaglądać, a co dopiero inne wątki - ja tylko tu wchodzę od razu, mam w obserwowanych i innych wątków nawet tytułów nie znam :) hihi

Go-siak dzięki za podpowiedzi, jutro chcę wybrać się do Smyka popatrzeć na zabawki na roczek (bo mam dwa kupony ze zniżką do wykorzystania) to zerknę też na zabezpieczenia..

Kamila, ja tez mam taki dzień z Maksiem czasem, ale to baaaaardzo rzadko, a jak już faktycznie nie mogę z nim w domu wysiedzieć, to wychodzę na dwór, tam jest zawsze grzeczny :)))
chociaż ostatnio już skumał że jak wchodzę z nim po schodach do bloku to znaczy koniec spaceru i na klatce schodowej już mi jęczy, kręci się w wózku.. pewnie chciałby jeszcze na dwór

Salambo, ja przy obiedzie daję Maksowi na jego widelczyku nadziany kawałek mięska, albo ziemniaczka, kładę na tacce i on sobie sam chwyta i wkłada bezpośrednio do buźki, już od jakiegoś czasu tak robimy, ale oczywiście nie cały obiad, bo pomiędzy jego wkładaniem do buźki, ja daję mu normalnie na łyżeczce reszte obiadu - także troche on, resztę ja :)
a tu masz linka do miseczek, które się obracają i teoretycznie jedzonko sie nie wysypuje... http://allegro.pl/miseczka-niewysypka-gyro-bowl-babytec-tanio-wys-i1305193162.html

Sara, a skąd wiesz że Paulinka będzie chciała spać 2 godz w żłobku?? heheh, tak się zastanawiałam, bo a nóż nie będzie chciała spać wogóle..

my od nowego roku dajemy do żłobka, ale do państwowego na Przymorzu, a w sumie nawet nie byłam zobaczyć czy zapytać tam o warunki, o salę, jedzenie, porządek dnia (jak zapisywałam w styczniu to wtedy jeszcze ten czas był dla mnie zbyt odległy żeby o to pytać), chyba powinnam się przejść..

ja też nie myślałam jeszcze o ubraniu na roczek, a tym bardziej na święta :))

a ja właśnie upiekłam taką szarlotkę błyskawiczną, co ponad rok temu Warbuziaczek (chyba) dawała przepis, zaraz wyciągam z piekarnika :))) dokładnie rok temu ją tez robiłam, bo nawet mam zdjęcia z wielkim brzuchem (jakoś na 2 tyg przed porodem) jak trę jabłka do tego ciasta.. :)

Sara - z tego co się orientuję, to te 2 dni, to jest na dziecko zdrowe, a 60 na chore. A czy mogłabyś jeszcze napisać jeśli pamiętasz, bo to akurat dla mnei bardzo istotne - czy miałaś urlop wypoczynkowy 26dni i po nim 2 dni tej opieki i potem 60 dni na chore dziecko, czy najpierw 2 dni opieki, potem urlop i potem 60dni opieki? Właśnie o ta kolejność dokładnie mi chodzi :)

Mam nadzieję, że Paulinka nie będzie chorowała do końca roku, w sumie niedużo dni zostało, no i świąt trochę wypadnie, więc na pewno będzie dobrze.
Ja z ubrankami na roczek, święta to jeszcze nie wiem :) Mamy trochę koszul, spodni, szuflady mi się nie zamykają, więc coś się znajdzie ;)

Bogosia - hmmm wziełam te 2 dni opieki co powiekszają urlop z 26 na 28 dni , i potem wzielam 60 dni od lekarza - i chyba przez te 2 dni
ktore wziełam zaraz po urlopie zaległym i bieżącym pozniej dostalam pismo z pracy że mam 2 dni nieobecnosci usprawiedliwionej,
czyli te 2 dni opieki to jest w ramach tych 60? widzisz jaka ja zorientowana - jesli tak bedzie to mi to pismo się dopiero wyjasniło, w sumie jak je dostalam powinnam się dopytac, ale jakos mi umknęło

Moniall - była zadowolona ze smaku jak i z wyglądu, chyba Kasia też zamawiała u tej dziewczyny tort i z tego co pamietam też był ok

Sara czyli zadowolona byłaś z tortu? Bo tak się zastanawiam nad zamówieniem na roczek. Te torty wyglądają bajecznie :-)

Dzięki dziewczyny :)

Sara, czyli jak mialaś ostatni dzień urlopu, to zaraz następnego poszłaś na opiekę? a nie brałaś tych 2 dni?

Bogosia nie pomoge :(((( ale trzymam kciuki by wszystko było OK

Bogosia - ja chyba tez nie pomoge, u mnie sytuacja była prosta - nawet nie zagłębiałam się w temat tylko zrobiłam po kolei - macierzyński, zalegly i bież, urlop, opieka i wychowawczy
no i teraz jak wroce do pracy to nie mam juz ani 1 dnia urlopu i ani 1 dnia opieki na małą (zakładałam że do końca roku nie beda mi potrzebne)

Moniall - ja właśnie od Kasi miałam tort na chrzciny i teraz na roczek tez zamówiłam - jestem ciekawa jak ten wyjdzie :-)

Mała c. -moja nie chodzi do żłobka ale planuję, nie mam żadnej poleconej (zaufanej) niani wiec żłobek to dla mnie lepsze zło, jednak postaramy się z mężem aby mała spędzała tam max tylko 6 godz (w tym 2 godz snu)
aha ale pewnie nie o to pytasz - bo właśnie doczytałam twój wątek
:-) u nas na Żabiance pani przyjmie od zaraz - po prostu nowy punkt opieki i nie ma dzieciaczków

Kurcze wy tak przygotowane na te święta i roczek z ubraniami że mi głupio... jutro jadę do Galerii bo co ja potem małej ubiore... na roczek mam ale na święta w tym samym - pewnie nie wypada :-) o a sylwester? my w tym roku mamy "wychodne" tak w zeszłym roku ustalilismy z teściami ciekawe czy pamiętają :-)

Kasia - dzięki za wizytkę i fajnie że Ada ci towarzyszyła, super jednak miec córki :-) to już duża panna, no i sorki za Paulinkę, że też nie za swoje smoki musi się zabierac .... ale widzę że Ami się chętnie dzieli nawet nie zaprostestowała :-)

Lidia w H&M są super kolekcje dla chłopców na święta, aż sie chłopca zachciało :)

Moja jeszcze różków nie pokazuje, choć nie daj Boże zabiorę jej coś to zaraz jest krzyk :)

crazy, od czwartku jestem sama z maluchymi, mała grzeczna, bo dostała chomiczka zhu zhu pets;) ale młody oczywiście jak wasze maluchy też mnie testuje (zaczyna krzyczeć, wściekać się i aż się krztusi... do tego wije się jak mały zaskroniec i nie daje sobie nawet abs założyć;), ale jutro wraca m i mogę pozałatwiać swoje sprawy. napisz mi na prywatne wiad swój adres , sprawdzę i może uda mi się też podjechac;)

kurcze, tort z hello kittty super, a dla chłopaka jaki???

ja też szukam jakiejś fajnej koszuli dla młodego.

Bogosia, nie pomogę bo sama się już gubię w tym wszystkim
Salambo mamy taką samą kieckę :) i bolerko do tego :)
Dziś byłam właśnie w H&M i myślałam, że szału dostanę, tyle tam cudnych rzeczy :) Podobały mi się jeszcze te sukieneczki z przyczepionym bolerkiem, ale mój mąż kręcił nosem, że nie podoba mu się :(
Oglądałam też te czarne lakierki, ale sama nie wiem jaki rozmiar mała będzie nosić więc nie wiem czy już kupować, chyba się wstrzymam bo my do roczku mamy jeszcze chwilę
a gdzie salambo kupowałaś body do tej kiecki, też w H&M ?

Na święta natomiast my mamy kieckę czerwoną i do tego białe futrzaste bolerko. Na drugi dzień świąt też czerwona sukienka, ale taka misiowata :)

ja kupilam fajna sukienke z bolerkiem na rozmiar 80 w C&a za 15 zl :/ hihih ]

czy ktorejs z was dzieci chodza do złobka?

Ja jestem z Zaroślaka. Jąkąś sukieneczkę na roczek i święta mogła bym obejżeć :-) a nie masz fotek??

Inne tematy z forum

pierwsza randka (15 odpowiedzi)

Witajcie.Umówiłam sie na sobote na pierwsza randke z super facetem, strasznie mi na nim...

Gdzie kupię duże kartony? (19 odpowiedzi)

Tak jak w temacie, gdzie można kupić duże kartony, nawet takie 150x150x150? Castorama? Praktiker...?

dom czy mieszkanie??? (429 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...