MALUSZKI I MAMUSIE LISTOPADOWE I GRUDNIOWE CZ.64

Lista mamuś i bąbli :)

Ewwa 07.10. - MAJA -1650g, 46cm, szpital Zaspa -> ptp 16.11
Sajwer 26.10. - IWA - 2400g, 48cm, szpital Zaspa -> ptp 14.11.
Alime 28.10. – MAJA - 3480g, szpital Wejherowo -> ptp 01.11
Basiab 28.10.- KRYSTIAN-4325g, 61cm ,szpital Zaspa->ptp. 12.11
Aleksandra27 02.11. - SZYMON - 3850g,57 cm- szpital Wojewódzki -> ptp 26.10
Olka1987 03.11- BŁAŻEJ- 3200g,54cm, szpital Redłowo ->ptp.02.11
Betrisa 05.11- EWA- 3515g,55 cm, szpital Swissmed -> ptp. 04.11
Warbuziaczek 05.11 -MILENKA- 4790g, 60cm, szpital Wojewódzki -> ptp.08.11
Eve 07.11 - ALEKSANDER - 3855g, 56 cm, szpital Kliniczna -> ptp.14.11
Megi1 07.11 - KONRAD - 3580g,56cm, szp. Wejherowo
Aga111 08.11 - FILIP - 3770g, 59 cm, szpital Wojewódzki ->ptp 09.11
Biedronka24 10.11 - OSCAR- 3520g, 50.5cm , szpital w Anglii -> ptp. 08.11
Kasia222 13.11- MARCEL - 3650g, 57cm, szpital w Niemczech -> ptp. 04.11
Salambo 14.11 - EMILKA - 3390g, 56cm, Szpital na Solcu-> ptp. 15.11
Paula81 15.11 - ZOSIA - 3400g, 59cm, szpital Zaspa -> ptp 05.11
Bogosia 15.11 -JAŚ - 2920g, 51cm, szpital Wojewódzki -> ptp 23.11
Agoosiaa 19.11 -LIDIA- 3110g, 53cm, szpital Wejherowo -> ptp.20.11
Gani 20.11 - AMELKA - 3990g, 57cm, -> ptp 22.11
Martyna76 20.11 - MARTYNKA
Sara03 21.11 - PAULINKA - 2250g, 47cm, szpital Kliniczna -> ptp 26.12
Zabulka 22.11 -MAJA- 2440,55cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 29.11
Agusia29 23.11 - OLIWIA - 3640g, 55cm - szpital Redłowo -> ptp 19.11
NataliaR 25.11 - MAKSIU - 3560g, 56cm, szp. Zaspa -> ptp. 27.11
Ojjka 28.11 - MARCELINA - 3890g, 52cm, szp. Kliniczna -> ptp. 27.11
LidiaM 01.12 - KASJAN - 3715g, 56cm,szp. Kliniczna -> ptp. 08.12
Moniall 07.12 - NIKODEM - 4020 g, 60 cm, szpital Zaspa
Izulucha 08.12 – BLANKA - 4500g, 58 cm, szp. Londyn ->ptp. 11.12
Crazy 09.12 – WERONIKA – 3145g, 54 cm, szp. Zaspa ->ptp. 08.12
Małgoś25 10.12 – AMELKA – 3595 g, 54 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 12.12
Asikk 11.12 - LENA - 3650g, 58 cm, szp. Wejherowo ->ptp 28.11
Dorotaaaa 14.12 – NATALKA – 3420g, 56cm , szp. Zaspa -> ptp. 13.12
Kamila1869 14.12 - MAJA- 3030g, 53cm, szpital Zaspa -> ptp. 24.12
Medullah 19.12 - FRANEK- 3500g, 54cm, szpital Zaspa -> ptp. 05.12
Monako 22.12 - MAJA - 3620g, 55cm, szpital Kliniczna -> ptp.4.12
Go-siak 23.12- dziewczynka Jagoda, szpital Kliniczna
Mała ciężarówka 25.12- LIWIA – 4025g, 55cm,szpital Kliniczna-> ptp. 22.12
Kasia31 28.12 – AMELKA - 2810 g, 52 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 31.12
Kiccek 28.12 – ZUZIA - 3670 g, 56 cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 25.12

lista skrócona przez Natalię :)
link do poprzedniego wątku
http://forum.trojmiasto.pl/MALUSZKI-I-MAMUSIE-LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-CZ-63-t192126,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MALUSZKI I MAMUSIE LISTOPADOWE I GRUDNIOWE CZ.64

Paula, mój Maks miał już 4 razy pobieraną krew i to normalnie z żyły w zgięciu łokciowym, gdzie dorośli...

Kamila, ja tez chciałam w dniu urodzin zrobić (pojutrze) o 16, ale w końcu zdecydowaliśmy przesunąć impreze na niedzielę (też na 16, tak po obiedzie), stwierdziłam, że po pracy ludzie mogą być zmęczeni, a niektórzy pracują do 17...

Megi, straszne dni przeżyłaś, życzę oby miał jak najmniej problemów ze zdrówkiem Twój mały ciekawski ;))

Basiu gratulacje, z okazji Krystianka i małej dzidzi ;))

Aga, mój też ostatnio się bawi ciągle piłeczkami, ma 3 różne i sobie podrzuca, odbija, kula do mnie... lubię się z nim tak bawić :))

Sara, tort bomba!!! aż nie mogę uwierzyć, że takie dzieło można zrobić z jedzenia :)) az szkoda kroić :))
ja jeszcze nie zamawiałam nigdzie, ale jutro zamierzam pójść do Sowy - na pewno takiego nie będzie.. szkoda.. :(

weszłam z ciekawości na zdjęcia "Fajnychtortów", no rewelacja!! nie wiedziałam że można takie rzeczy robić, bez kitu jestem pod wrażeniem!

mój Młody ostatnio chodzi późno spać i nie wiem jak to zmienić.. w ciągu dnia ma już raczej jedną drzemkę, czasem o 11 a czasem dopiero o 15, ale wieczorem zawsze zasypiał koło 20, a teraz po kąpieli i butli dostaje takiego powera, jakby doładował trym mlekiem baterie.. i dopiero zasypia koło 22 :( śpi na szczęście dłużej niż zwykle bo do 7-8

Jejku Aga niedawno pisałaś o roczku a teraz patrze, że to już minęły 2 tygodnie od urodzinek :-)

śliczny torcik :)

Aleeeeeeeeeeeeee tort super!!!!!!!!!! Aż szkoda go było zjeść...mniam mniam :-)

Cudo tort :) Pewnie tak pyszny jak śliczny :) Sara jaki smak tym razem, bo ja się zastanawiam jaki smak wziąć. Nie pamiętam jaki mieliśmy na chrzciny :)
a i czekamy na fotki małej jubilatki :)

Jaki cudny torcik :) zaczynam żałować, że zamówiłam dla moich pociech u Sowy...

Mam nadzieję, że Sara nie obrazi się, jeżeli pokażę, jaki tort na swoich pierwszych urodzinkach miała mała Paulinka :)
Przyłączam się do życzeń dla wszystkich dzielnych roczniaczków! :)
image

Paula, a co za szczepienie, że już mieliście ? Odra-świnka-różyczka ?
Sara, super, że fajnie urodzinki wyszły, aż mi się wierzyć nie chce, że Paulinka ma już roczek :) o raju, czas leci strasznie :(

witam
wszystkiego najjjjjjj dla Maluszków i gratuluje pierwszych kroczków

Filip od paru dni w nocy bardzo źle sypia. Od zawsze budził się 2 czy 3 razy, ale dostał smoka i spał dalej. Teraz przez 2 godz nie może zasnąć. Wie, że jest ciemno i trzeba spać, mruczy sobie, wierci nawet popłakuje. Strasznie sie męczymy. Dawałam mleczko, bo myślałam że jest głodny- gdzie tam :( W ciągu dnia tez śpi max 2 godz, bo nie daję mu spać dłużej.Każdego dnia/nawet jak leje/ jesteśmy na spacerze. Potem spi na ogrodzie pod altaną- więc jest na dworze do 3 godzin. Już nie wiem co to może być. Wykluczam ból :(

A tak poza tym to jest radosny, fajnie się bawi, łobuzuje. Wspina się na meble, każdego dnia wymyśla inne miejsce, by się wdrapać :) alpinista nam rośnie :] Słownictwo i ilość ząbków bez zmian. Ale zadziwia mnie każdego dnia sprytem, wymyśla sobie zabawy- np. odbija piłke od mebli i tak może przez pół godziny a chichra się przy :))))))

Basiab gratuluję zdrowej Fasolki- dbajcie o siebie !!!!!

Sara, wszystkiego naj dla Paulinki, spoznione :)

A my po wizycie u pediatry, było szczepienie w ramię, troszkę płaczu ale nie było źle.
Mała waży 10 235 kg i mierzy 79 cm.

Ponoć w tym wieku należy dawać ok 500ml mleka dziennie, ja daję ok 630.. :/ Zosia lubi mleko, teraz chyba trzeba ograniczyć.

W srode na kontrole idziemy mam nadzieje ze juz jest ok; maly broi wiec mysle ze juz dobrze moj aniolek sie czuje:)

dziewczyny szukam opiekunki z Rumi lub niedalekich okolic moze ktoras ma namiary na jakas sprawdzona i niezadroga:) jezeli wogole ktos jest z tych okolic tutaj na forum;

Wszystkiego najlepszego dla Mai. Zabulka, a pamiętasz jak się kiedyś w Galerii Bałtyckiej spotkałyśmy z naszymi pociechami? Jeszcze takie małe dziewczynki były.

Wszystkim chorującym życzę dużo zdrówka. U nas jeszcze ciągle katar, a w czwartek idziemy na szczepienie. Ciekawe co doktorka powie.

Urodziny u nas udane. Impreza się rozkręciła, że hej. Myślałam, że Amelia nie wytrzyma więcej niż godzinę, dwie, a ona była w swoim żywiole. Potem jej uspać nie mogliśmy.

Na pupę polecam Bepanten. U nas sprawdza się najlepiej. Fakt, nigdy nie było bardzo źle. Jedynie po malinach Amelia dostaje uczulenie i wtedy pupę ma czerwoną.

dopiero mam chwilkę poczytac :-)

dziękujemy za pamięc i życzenia

Zabulka - najlepsze życzenia dla Maji, daj znac jak tort i tez jak imprezka się udała

Kasia - Paulinka dziękuje za życzenia
co do roczku to było 9 osob i 2 dzieci no i Paulinka :-)
roboty sporo ale warto, wszyscy cieszyli się a mała nawet świadoma nie była o co tyle "krzyku"
tort od Kasi prześliczny i tak samo dobry - pozniej zgram zdjecia i cos wstawie
była na koniec troszkę zmęczona i poszła spac chyba po 20 ale dzis znowu do 9 spała
no i jak usnela to goscie powoli się zbierali takze zostala tylko moja siostra z chłopakiem i sobie przy winku posiedziałysmy
aha do wybieranai połozyliśmy jej pieniążka (banknot), różaniec, kieliszek i książka, najpierw siedziala i siedziala nagle spojrzała że cos tam dalej na podłodze jest i jak wystrzeliła to prosto po pieniązka a na koniec co? oddała mi :-)))))
goście się śmieli że mąż będzie miał przechlapane, bo mała już od małego z mamą w "spisku" finansowym hihihi
a i prezenty super, mała wszystkim zainteresowana, tylko moja siostra troszkę była zła bo kupiła na allegro stoliczek dwujezyczny FP w jez ang - francuskim (jaka była zdziwiona że u nas na pl allegro są takie zabawki - ona jeszcze młoda więc swoich dzieci nie ma i duzooo jeszcze nei wiem hihihi) ale mała bawi się stoliczkiem i najwyzej pouczy sie pozniej ang

Moniall - moja tez banany lub bardzo, chyba jej ulubiony owoc, a obiadki gorzej ale je, tylko musi juz byc glodna

Martyna - u nas tez domek sie trafił - na razie mała az tak sie nim nie bawi ale uwazam ze za jakis czas (moze za pół roku juz) bedzie super a wogole to wczoraj 4 latka bardzo sie nim zajela takze zabawka na długoooo

Megi - właśnie szkoda ze tak maluszki muszą się nacierpiec, dla nas katar byl koszmarem bo nosek zapachany i mała popłakiwała w nocy ale ta krtan to juz wogole...

Basiab - gratuluje 6 cm "ludka" no i dla Krystiana brawo za te 3 kroczki

Salambo - super historyjka z laptopem, potwierdzająca jakie te nasze małe skarby są mądre... i sprytne

Oj wspolczuje malutkiemu chorubska. Jak nam boli gardlo, to cierpimy :), a co dopiero taki maluszek. Mam nadzieje, ze szybko wroci do zdrowka.

Gratuluje dzieciaczkom pierwszych kroczkw. A co do tego tematu, to Oscar tez jakies 2 tyg. temu zrobil kilka i do dzisiaj to sie nie powtorzylo :(. No i nadal czekamy na zabek :).

Basia, gratulacja pierwszych kroczków Krystiana. Jak już zrobił kilka, to będzie powtarzał coraz częściej :)
Piszę też do Ciebie na PW

Basia, gratulacje :) ah, aż sobie przypomniałam jak to było z Zosią w brzuchu... :)

Megi współczuję, jejku straszne,biedactwo. Mam nadzieję że już będzie wszystko dobrze.

Paulina ja też jak mały ma problem z pupą to zasypuję mu mączką ziemniaczaną,jest super.

Wszystkiego najlepszego dla Paulinki i gratulacje dla Majeczki :)

Chorym życzymy zdrówka!

A ja się pochwalę że Krystianek zrobił wczoraj 3 kroczki :)))), niestety dzisiaj nie chciał tego powtórzyć.
Byłam dzisiaj na usg, dzidzia ma 6cm :))) i pięknie się rozwija. Jestem cała w skowronkach :))))

całe szczęście,ze u mnie nie ma takich skoków rozwojowych, mała grzeczna i coraz bardziej rozumna, aż sie nadziwic nie mogę, taka rózna od starszego, on też był fajny na tym etapie ale już pokazywał różki;)

Paula81 on jest na moim jedzonku. Słoiczki ja jemu dawałam to za kazdym razem zjadł. A teraz tak kombinuje, że hej. Nawet mężowi dzisiaj kazałam zrobić obiadek dla niego bo mi się pomysły juz kończą

widze ze dzieciaczki wasze choruja,wiec zyczymy z Liwią zdrówka

u nas na szczescie ok,ale tez maruda czasem ze nie da sie wytrzymac ,stawiam na kolejny ząb.

Jestesmy w trakcie remontu i szczerze mam dosyc wszystkiego.
No i dałam małej podusie cienką z Ikei.Bo widze ze lubi tak spac.

Od tygodnia ponad c noc musimy brac ja do siebie i spimy razem !!!!!!! Pisalyscie ze to taki skok rozwojowy.......no moze....

Inne tematy z forum

jakie kwiaty na balkon/ganek? (7 odpowiedzi)

Mam ogromny problem z dopasowaniem kwiatow w donice na balkon i ganek domu, poniewaz oba sa od...

Gdzie najlepiej kupić dziecku okulary? (11 odpowiedzi)

Wiem, ze było już trochę wątków na tt., ale za wiele nie wyczytałam...Muszę zrobić okulary dla...

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (121 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...