MAMUSIE GRUDNIOWE 2010... CZ.12

Aniak;) - 03.12 - chłopczyk Kliniczna/Zaspa
Sylwia80 -04.12 - chłopczyk Filipek
Asienkaj -06.12 - dziewczynka Hania - Zaspa
Mar-chew -05.12 - dziewczynka Hania
Justa2684 - 06.12 - dziewczynka Monika - Redłowo
Anula78 -06.12-chłopczyk Jakub
misica3 -07.12- dziewczynka Hania
Anka165 - 09.12
Michalowa -10.12 - dziewczynka - Kliniczna/Redłowo
Agus878 -10.12 - - chłopczyk Patryk - Zaspa
Agusia:) -10.12 - dziewczynka Kornelia - Kliniczna
Ola77 - 10.12
monika84-10.12
Aniewa - 11.12 - dziewczynka
Wiola - 11.12
LidkaJ - 11.12 dziewczynka Madzia-Kliniczna/Wejherowo
Maja - 11.12 - chłopczyk
Beata - sbj - 12.12 - chłopczyk, REDŁOWO
Dagmarka - 12.12 - dziewczynka Laura - Zaspa
Mamka - 12.12 - chłopczyk - REDŁOWO
Kasiula_83 - 13.12 - dziewczynka Amelia
GrudniowaIwona - 15.12 - dziewczynka
Linaa - 17.12 - dziewczynka Aleksandra, Wejherowo
Malinka0316 - 18.12
Tusia27 - 18.12 dziewczynka Magdalena
Magda - 23.12 dziewczynka Milenka
muszelka - 24.12 dziewczynka Zuzanna Natalia
wiolka210 - 24.12 - chłopczyk-REDLOWO
queen- 25.12 - chłopczyk
ola_h - 28.12 - chłopczyk Wojtuś
Justyna - 28.12 chłopczyk Marcin Jacek
Trotka - 29.12 - dziewczynka Nikola
Ania1979 - 30.12-chłopczyk - Jacek
Ania-Gd - 30.12 - dziewczynka Nikola - Kliniczna
BlueBell - 31.12 - dziewczynka Natalka

link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-11-t192446,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE GRUDNIOWE 2010... CZ.12

dzieki Gabi :)

Dzięki dziewczyny, w takim razie kupię zwykły termometr, bez żadnego fisiowania.

justa może i masz rację, ja miałam maleństwo w największe upały, więc inna bajka. Wszystko zależy od tego jak ciepło masz w domu.
jeśli zamierzasz trzymać maleństwo w beciku, to nie ma co przesadzać z bodami pod pajacem, poza tym sama zobaczysz, że nie jest to wygodne np. przy zmianie pieluszki lub przebieraniu, bo musisz ściągać przez głowę, a dzieci tego nie lubią. Także ja bym jednak stawiała na grubszego pajacyka, a jak body, to śpiochy

hmmm...Gabi tylko ze ja myslalam ze dziecko ubiera sie tak:
body na krótkim i pajacyk bawełniany lub welurkowy
lub
body na dlugim i śpioszki
Bo dwa długie rekawki moze bedzie ciezko mi naciagnac na takie małe łapki. Z drugiej strony bedzie zima wiec bedzie jej cieplej.
Wiem ze robie problem z niczego, ale nie chce pozniej latac i kupowac ciuszki.. abo męża wysyłać. Z drugiej strony nie chce też przesadzic.

Z góry dziękuje Tobie za radę :)

to ja się jeszcze wtrącę :P
justa, za mało masz bodziaków z długim rękawem, z krótkim w ogóle nie będą Ci potrzebne rozmiar 56, bo kiedy je ubierzesz? Jak nie ma upałów to dla takiego maluszka tylko długi rękaw, ja dla mojego wielkoluda też już teraz nie używam z krótkim, a body to podstawa

co któryś wątek Was męcze tymi ciuszkami hihi :)

ja podobie jak Ty sylwia80 kupilam ten termometr Babyone na podczerwień w Akpolu i oddaliśmy go zmęzem nastepnego dnia, bo pokazywał zupełnie różne temperatury...Takze również odradzam.

Dziewczyny, powiedzcie mi tak szczerze czy ja mam za dużo czy za mało tych ciuszków, bo ja głupieje i śni mi się po nocy że kupuje i kupuje i wiecznie ich jest za mało...
Z rozmiaru 56 mam:
4 pajace welurkowe
4 bawałniane
3 pary śpioszków bawałnianych
1 para śpioszków welurkowych.
Do tego bodziaki 5 sztuk na krótkim i 4 na długim

Tzn to wszystko co kupiłam - nic wiecej nie mam z rozmiaru 56
Co Wy na to?

Aniewa - nie martw się, chodziło o skurcze przepowiadające, które nie zawsze są odczuwalne - ja je po prostu czuję bardzo mocno dlatego powiedziałam o tym lekarzowi, zwłaszcza że opadł mi już brzuch więc tym bardziej się wystraszyłam.

jeśli chodzi o termometr to odradzam taki na podczerwień do ucha i czoła zle mierzą miałam babyone masakra udało mi się odesłać do sprzedawcy zwrócili kasę.

a mnie caly dzien na forum nie bylo bo moj maz mi zrobil niespodzianke :) lezac caly czas w lozku bo tak sie zle czulam przyjechal o godz 14 :) a jeszcze z nim rozmawialam z rana i mowil ze jest w neimczech sciemniacz jeden;p tak sie przerazil ze sie zle czuje ze odrazu zadzwonil ze musi do polski wracac:)

a co do szpitala ja tez biore rozmiar 56 narazie mam spakowane po jednej rzeczy najwyzej mi dowioza.. za to zastanawima sie ile pieluszek wziasc dla malego..

agusia dzieki mysle ze kupie roz 62 jak bedzie trzeba to pozniej sie dokupi wiekszy:)

Wiola na pewno dużo zależy od tego jakie urodzi się dziecko. Moja córka miała zaledwie 51cm więc używałam kombinezonu w rozmiarze 56 dość długo. Rozmiarówka kombinezonów zimowych jest trochę zawyżona i nie jest to standardowe 56,62 cm . Moim zdaniem spokojnie jeśli dziecko nie urodzi się olbrzymem czyli będzie miało max 56cm w dniu porodu spokojnie wystarczy kombinezon 62cm. Można ewentualnie zakupić 68 ale będzie na prawdę kiepsko wyglądał na dziecku.

Agusia ty jestes doswiadczona mamusia:) mozesz mi powidziec jaki rozmiar kombinezonu najlepiej kupic bo jeden mam na 56 on bedzie napewno za maly moj maly bedzie mial z 4 kg a drugi 74;/ zastanawiam sie pomiedzy 62 a 68?

ja też bioe tylko 56 lub new born , inne mówią wszyscy że i tak bedzie za duze

Acha jeśli chodzi o rozmiar to biorę tylko i wyłącznie rozmiar 56 cm większe na bank będą za duże.

Justa ja biorę tylko pajacyki + body z krótkim. Córkę rodziłam w styczniu i w szpitalu jest tak gorąco, że nie da się czasami wytrzymać. U mnie na sali było 27 stopni :/ Kaftaniki strasznie mnie denerwowały dlatego w ogóle ich teraz nie zakupiłam. Co do pajacyków mam takie i takie. Gorszych nie mam więc biorę takie co mam :)

ja mam przygotowane zestawy body , pajacyk , skarpetki , nierapki, czapeczka , kaftanik i sweterek jeden na wszelki wypadek

dziewczyny mam pytanko. Co bierzecie dla maluszka do szpitala? Tzn czy pajacyki i body na krótkim, czy spioszki i body na długim albo może kaftaniki? I czy bawełniane, czy welurowe? i czy takie gorsze ciuszki czy ładniejsze? :) A tak wogóle to ile macie w domku pajacyków na rozmiar 56?

co do termometru to tez mam ten zwykly elektroniczny, panie w akpolu mowiy ze spoojnie wystarczy...mam jeszcze inny i bede powownywac temperature:)

ja już ktg miałam robione kilka razy.

Jeśli chodzi o pocenie to kilka koleżanek mnie pocieszyło, że nie jestem sama, czyli rozumie że to hormony.

Czy jest tu jakaś dziewczyna na diecie cukrzycowej?

Inne tematy z forum

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (23 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Zwrot podatku 2025 (30 odpowiedzi)

Hej.aczy już wysyłają zwroty w Gdyni? ktoś dostał?

Leczenie zębów mlecznych... (18 odpowiedzi)

...dziewczyny, jak wygląda leczenie zębów mlecznych - czy się boruje ząbek tak jak u dorosłego? I...