MAMUSIE GRUDNIOWE 2010... CZ.12

Aniak;) - 03.12 - chłopczyk Kliniczna/Zaspa
Sylwia80 -04.12 - chłopczyk Filipek
Asienkaj -06.12 - dziewczynka Hania - Zaspa
Mar-chew -05.12 - dziewczynka Hania
Justa2684 - 06.12 - dziewczynka Monika - Redłowo
Anula78 -06.12-chłopczyk Jakub
misica3 -07.12- dziewczynka Hania
Anka165 - 09.12
Michalowa -10.12 - dziewczynka - Kliniczna/Redłowo
Agus878 -10.12 - - chłopczyk Patryk - Zaspa
Agusia:) -10.12 - dziewczynka Kornelia - Kliniczna
Ola77 - 10.12
monika84-10.12
Aniewa - 11.12 - dziewczynka
Wiola - 11.12
LidkaJ - 11.12 dziewczynka Madzia-Kliniczna/Wejherowo
Maja - 11.12 - chłopczyk
Beata - sbj - 12.12 - chłopczyk, REDŁOWO
Dagmarka - 12.12 - dziewczynka Laura - Zaspa
Mamka - 12.12 - chłopczyk - REDŁOWO
Kasiula_83 - 13.12 - dziewczynka Amelia
GrudniowaIwona - 15.12 - dziewczynka
Linaa - 17.12 - dziewczynka Aleksandra, Wejherowo
Malinka0316 - 18.12
Tusia27 - 18.12 dziewczynka Magdalena
Magda - 23.12 dziewczynka Milenka
muszelka - 24.12 dziewczynka Zuzanna Natalia
wiolka210 - 24.12 - chłopczyk-REDLOWO
queen- 25.12 - chłopczyk
ola_h - 28.12 - chłopczyk Wojtuś
Justyna - 28.12 chłopczyk Marcin Jacek
Trotka - 29.12 - dziewczynka Nikola
Ania1979 - 30.12-chłopczyk - Jacek
Ania-Gd - 30.12 - dziewczynka Nikola - Kliniczna
BlueBell - 31.12 - dziewczynka Natalka

link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-11-t192446,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE GRUDNIOWE 2010... CZ.12

dzięki Michałowa, Mikołaj jest troszkę opóźniony z odruchami, ale ogólnie jest całkiem poztywnie :) rehabilitujemy go metodą vojty i są postępy :)
niedługo też będziesz miała taką dużą dzidzię, a później mam nadzieje, że spotkamy się ponownie w wątku dla starających na chwilę ;D
buziaki

A może być ;-). Dziś jakoś często budziłam się w nocy - co 2 godziny WC. Czuję, że palce mam spuchnięte - ciężko mi się je zgina.

Pisałam Wam, że spakowałam się wczoraj do szpitala - dziś stwierdziłam, że muszę dokupić chociaż 2 pajace i 2 bady w mniejszym rozmiarze. Wszystkie ciuszki mam raczej w rozmiarze 62 - lub 0-3 m. I wydaje mi się, ze mała będzie w tym pływać. Idę dziś do sklepu i kupię mały rozmiar.

hej dziewczyny
jak tam się dzisiaj czujecie ?

Dzięki Gabi ;-*
Nie mogę uwierzyć, że Twój maluszek już taki duży ;-).
A jak tam wasze problemy zdrowotne - mam nadzieję, że już wszystko opanowane?

dziewczyny trzymam za Was kciuki, bo widzę, że rozpakowania tuż tuż :D
Michałowa, a za Ciebie dodatkowo żeby było 13 :D, dla mnie taką liczbą jest 8, ja się urodziłam 8 maja, chciałam żeby Mikołaj był z 8 albo 18 sierpnia, ale wyszedł 8 lipca :) buziaki

ja również witam nową mamę :)

Witamy nową mamuśkę i dopisuję do listy :)

Rozpakowane :-)
MRtusia – 11.11. – chłopczyk Szymon, 54 cm i 3380g – Zaspa cc

Dwupaki ;-)
Dziobus - 30.11 - dziewczynka Zuzia - Zaspa
Aniak;) - 03.12 - chłopczyk Kliniczna/Zaspa
Sylwia80 -04.12 - chłopczyk Filipek
Asienkaj -06.12 - dziewczynka Hania - Zaspa
Mar-chew -05.12 - dziewczynka Hania
Justa2684 - 06.12 - dziewczynka Monika - Redłowo
Anula78 -06.12-chłopczyk Jakub
misica3 -07.12- dziewczynka Hania
Anka165 - 09.12
Michalowa -10.12 - dziewczynka - Kliniczna/Redłowo
Agus878 -10.12 - - chłopczyk Patryk - Zaspa
Agusia:) -10.12 - dziewczynka Kornelia - Kliniczna
Ola77 - 10.12
monika84-10.12
Aniewa - 11.12 - dziewczynka
Wiola - 11.12
LidkaJ - 11.12 dziewczynka Madzia-Kliniczna/Wejherowo
Maja - 11.12 - chłopczyk
Beata - sbj - 12.12 - chłopczyk, REDŁOWO
Dagmarka - 12.12 - dziewczynka Laura - Zaspa
Mamka - 12.12 - chłopczyk - REDŁOWO
Kasiula_83 - 13.12 - dziewczynka Amelia
GrudniowaIwona - 15.12 - dziewczynka
Linaa - 17.12 - dziewczynka Aleksandra, Wejherowo
Malinka0316 - 18.12
Tusia27 - 18.12 dziewczynka Magdalena
Magda - 23.12 dziewczynka Milenka
muszelka - 24.12 dziewczynka Zuzanna Natalia
wiolka210 - 24.12 - chłopczyk-REDLOWO
queen- 25.12 - chłopczyk
ola_h - 28.12 - chłopczyk Wojtuś
Justyna - 28.12 chłopczyk Marcin Jacek
Trotka - 29.12 - dziewczynka Nikola
Ania1979 - 30.12-chłopczyk - Jacek
Ania-Gd - 30.12 - dziewczynka Nikola - Kliniczna
BlueBell - 31.12 - dziewczynka Natalka

Miało być 2750.

Cześć Dziewczyny, czytam Wasz wątek od 3 tygodni i w końcu zdecydowałam się napisać... Chciałabym do Was dołączyć, co prawda termin porodu mam na 30 listopada ale jak narazie dzielnie się trzymam w dwupaku:-) a we wtorek na wizycie ginka stwierdziła, że się nie zdziwi jak się spotkamy 1 grudnia na wizycie. Mam zamiar rodzić na Zaspie i moja Zuzia według ostatniego wtorkowego USG ważyła 2950.

Ja sobie nie wyobrażam innej metody jak wiezienie dziecka w foteliku. Wbrew pozorom pozycja dziecka w foteliku nie jest pozycją siedzącą a embrionalną mimo wszystko dość wygodna dla dziecka. Wiele dzieci spokojnie w fotelikach śpi i jest to ewidentny dowód na to, że dziecku jest wygodnie. Foteliki rozkładane do pozycji leżącej są fajne ale niestety dużo mniej bezpieczne. Dobrym rozwiązaniem jest gondola z tym, że tylko i wyłącznie taka, która ma specjalne zaczepy do przewożenia jej na tylnej kanapie, zwykła nie zapewnia bezpieczeństwa a do tego jest bardzo nie bezpieczna dla pozostałych pasażerów.

Ten fotelik samochodowy jest rzeczywiście mało wygodny, dziecko sie w nim zapada. My na początek podłozyliśmy zwinięty ręcznik pod spód, (tak nam poradziła położna) i dziecko nie bedzie takie zgięte.

Co do jedzonka do szpitala, ja spakowała:
biszkopty, herbatniki 3op., dwa batoniki z musli, wodę w małych butelkach (w małych bo jak byłam w szpitalu to łatwiej sie piło i sobie przelewałam z dużej do małej, polecam te butelki z dziubkiem), jednego red bulla dla męża, landrynki owocowe i tik taki miętowe. Pewnie zrobie jeszcze kanapki. Wole aby zostało jedzenie niż abyśmy byli głodni. Szczególnie ja po porodzie...bo wierzcie mi śniadania są bez szału w szpitalu. Dwie kromeczki, dwa plasterki wędlinki lub serka i ciupkę masełka - naprawde skromnie! i ta ochydna zupa mleczna której lepiej na początku nie tykać jeśli będziecie karmiły piersią! tzn, mi ona nie smakowała...:)

dziewczyny, które mają problemy z hemoroidami - współczuję - mój jeden niby jest mały ale skórczybyk bolesny. A dodatkowo się jeszcze naczytałam w necie, że na to często sie operacje robi, mam nadzieję jednak że te ciążowe rządzą się innymi prawami.

Co do przewożenia dziecka w foteliku samochodowym, to moja corcia jak wychodziłyśmy ze szpitala miała 2520 gram i nie wyobrażam sobie przewożenia jej w foteliku. MIeliśmy gondolę od wózka deltim focus i specjalny adapter do samochodu do przypinania gondoli, do wnętrza gondoli mieliśmy pasy, w które zapinało się dziecko. Powiem Wam szczerze, ze woziliśmy tak mała przez pierwsze 3 miesiące - czyli do czasu gdy przestała się już tak kurczyć, a zaczęła prostować i osiągnęła wagę ponad 5kg i tak topiła się w foteliku :)

Myślę jednak, że na krótkie podróże można stosowac fotelik - mi było jej po prostu żal. A jeździliśmy na podróże po 100km - nie baliśmy się z małą wyjeźdżać.

W sumie macie racje, nie przemyslalam sprawy w ten sposob ze to praktycznie pozycja siedzaca... Dobrze, ze mamy kombi, na zakupy itd gondolka smialo sie zmiesci.
Ja dzisiaj z ciekawosci tez pojechalam z mezem na kliniczna, zeby sie w koncu zdecydowac na jakis szpital ... Niestety nadal jakos mi sie nie rozjasnilo... Pewnie dopiero skurcze, spowoduja ze podejme decyzje...

A i zapomniałam Wam napisać, że wczoraj byłam z mężem zobaczyć szpital na Klinicznej.
Pierwsze wrażenie dużo gorsze niż w Redłowie. Sam szpital i piętro porodówki strasznie przytłaczające, pełno ludzi się kręci. Obserwowałam skrzydło poporodowe i non stop jakiś tatuś lub większa liczba osób wchodziła na jakiś pokoii. Także to słabe. Ale za to oddział porodowy WYPAS. Bardzo ładne pokoje, nowoczsesne itd. No i największa zaleta to znieczulenie.
Ale kurcze pewności, czy mi je dadzą nie mam.

Nie wiem co mam robić. Redłowo czy jechać na Kliniczną. Są plusy i minusy obu szpitali. Ech...

Strasznie mnie to męczy...

Ja kupił sobie sucharki z rodzynkami - nie wiem czy to dobrze???
Wiem, że mozna kupić sobie biszkopty.

Hej!

Prawdę mówiąc też mi szkoda dzieci, które są w fotelikach na spacerkach - czyli na stelazu wózka. Są foteliki mutsy, które się całkowicie na płasko rozkładają, czyli tworzy sie mała gondolka - i te są ok. Ale pozostałe foteliki są wg mnie tylko i wyłącznie do wożenia dzieci w samochodach - ewentualnie bardzo krótkie odcinki drogi - np. z samochodu do domu itd.

Właśnie w końcu spakowałam torbę do szpitala - zmieściłam się w jedną torbę + siatka z szlafrokiem i rożkiem.

Mam do was pytanie, jakie mogę kupić przekąski do szpitala. Jakieś herbatniki czy biszkopty? Coś co ukoi mój ewentualny głód w trakcie porodu (chociaż wątpię, że będzie mi się chciało jeść) i po porodzie. Coś co nie zaszkodzi dziecku w trakcie karmienia piersią?
Kupiłam zgodnie z radą położnej ze szkoły rodzenia landrynki miętowe. Ale może coś jeszcze polecicie?

generalnie, z tego co mi wiadomo, dziecko w foteliku nie powinno przebywać dłużej niż dwie godziny... w końcu jeszcze samodzielnie nie umie siadać a my wymagamy od takiego dzieciaczka właśnie tej czynności...

Ale w ogole w wożenie w foteliku jest złe czy tylko jako w gondoli?

asienka nie martw sie, ja ostatnio tez odczuwalam mniej ruchow ale mialam akurat wizyte i moja ginekolog mowila ze na koncowce moze ich byc bardzo malo. Na necie czytajac o 38 tygodniu ciazy tez mozna znalezc informacje, ze ruchy staja sie rzadsze.
Z innej beczki...ogladalam wczoraj program i mowili ze przewozenie dziecka w foteliku jest zle itd., i tak sie od tej pory zastanawiam...No bo dziecko w foteliku w samochodzie jest ok, a w foteliku na stelazu wozka juz niby nie... A wlasciwie od samego odebrania ze szpitala fundujemy dzieciom wlasnie przenoszenie itd w foteliku, bo najwygodniej... Jakas babka sie wypowiadala ze jak widzi matki ktore korzystaja w ten sposob z fotelika to jej sie serce kraje. Ja wiem ze nigdy nie kupie chodzika i tzw odpychacza bo to fatalnie wplywa na kregoslup i nozki ale ten fotelik... Co o tym myślicie? To tak na oderwanie się od mysli na temat porodu :)

ale ja się dzisiaj kiepsko czuję , jakoś tak mi cięzko i jakos tak mnie na dole kluje co jakis czas, mala jakos mniej kopie i zaczynam się martwić ,

Inne tematy z forum

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (121 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...

podłoga jasna+ ciemna czy sama ciemna???????? (44 odpowiedzi)

Dziewczyny!!!jestem na forum od niedawna aż do czasu kiedy sama potrzebuję Waszej rady a...

Urlop niani (65 odpowiedzi)

Dziewczyny, Czy płacicie pensje niani podczas urlopu? Pozdrawiam