MAMUSIE GRUDNIOWE 2010... CZ.12

Aniak;) - 03.12 - chłopczyk Kliniczna/Zaspa
Sylwia80 -04.12 - chłopczyk Filipek
Asienkaj -06.12 - dziewczynka Hania - Zaspa
Mar-chew -05.12 - dziewczynka Hania
Justa2684 - 06.12 - dziewczynka Monika - Redłowo
Anula78 -06.12-chłopczyk Jakub
misica3 -07.12- dziewczynka Hania
Anka165 - 09.12
Michalowa -10.12 - dziewczynka - Kliniczna/Redłowo
Agus878 -10.12 - - chłopczyk Patryk - Zaspa
Agusia:) -10.12 - dziewczynka Kornelia - Kliniczna
Ola77 - 10.12
monika84-10.12
Aniewa - 11.12 - dziewczynka
Wiola - 11.12
LidkaJ - 11.12 dziewczynka Madzia-Kliniczna/Wejherowo
Maja - 11.12 - chłopczyk
Beata - sbj - 12.12 - chłopczyk, REDŁOWO
Dagmarka - 12.12 - dziewczynka Laura - Zaspa
Mamka - 12.12 - chłopczyk - REDŁOWO
Kasiula_83 - 13.12 - dziewczynka Amelia
GrudniowaIwona - 15.12 - dziewczynka
Linaa - 17.12 - dziewczynka Aleksandra, Wejherowo
Malinka0316 - 18.12
Tusia27 - 18.12 dziewczynka Magdalena
Magda - 23.12 dziewczynka Milenka
muszelka - 24.12 dziewczynka Zuzanna Natalia
wiolka210 - 24.12 - chłopczyk-REDLOWO
queen- 25.12 - chłopczyk
ola_h - 28.12 - chłopczyk Wojtuś
Justyna - 28.12 chłopczyk Marcin Jacek
Trotka - 29.12 - dziewczynka Nikola
Ania1979 - 30.12-chłopczyk - Jacek
Ania-Gd - 30.12 - dziewczynka Nikola - Kliniczna
BlueBell - 31.12 - dziewczynka Natalka

link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-11-t192446,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE GRUDNIOWE 2010... CZ.12

Oj moja mała chyba będzie chciała szybciej wyjść:) Po wczorajszej wizycie u gin. zalecenie by leżeć i odpoczywać bo jak mała zechce już wyjść to nie będą jej powstrzymywać.
A ja tak zwlekałam z pakowaniem torby a teraz widzę że już powinna być gotowa:(

Z moja paczką też zaczęło się coś dziać... Dopiero gdy w smsie mąż zawarł słowo policja, paczka została nadana. Całe 7 tygodni opóźnienia... Nie wiem czy laska o nas zapomniała czy co... Światełko w tunelu w każdym razie jest.

Agusia nie ma problemu poczekam:)

Dagmarka zdjęcia szuflady wyślę Ci jutro bo dopiero wpadłam do domku, miałam trochę dziś załatwiania na mieście i wizytę u fryzjera :-D Mam nadzieję, że się nie gniewasz.

U mnie z Allegro udało się dojść do porozumienia i kilka ostrych maili sprawiło, że babka wysłała towar i dziś przyszedł, ale się cieszę problem z głowy.

Mój poród opiszę Wam jutro bo dziś dosłownie padam z nóg.

Co do czopu mi odchodzi po kawałku od ok tygodnia jak na razie nic się nie dzieje.

hejka...
a niech to, moja dzidzia nie spieszy się na świat... byłam u lekarza i nic się nie dzieje... a już się tak nastawiłam, ze wczesniej urodze..rany z mojej dzidzi klopsik bedzie, jak ta bedzie w brzuszku rosła :)

Taka wydzielina to normalne w ciąży, ale ja mam dziś taka gęsta mazista jakiej nie miałam wcześniej...zobaczymy:)

Ja też mam taką białawą wydzielinę gdzieś od połowy ciąży. Zwłaszcza po nocy, gdy nie dojdę jeszcze do toalety, czuję jak wypływa na wkładkę higieniczną. Często też czuję tak przy kichnięciu lub kaszlnięciu.

taką wydzielinę mam od dawna, prawie przez całą ciążę, a teraz raz dziennie tylko mocniej

Sylwia ja także dziś zaobserwowałam taka wydzielinę i tak sie zastanawiam czy to juz:)

po becikowe idziemy do MOPSA tam gdzie jesteśmy zameldowani, bo my mamy inne miejsca zameldowania i zamieszkania, możemy udać się tam gdzie mieszkamy, jak to jest, co należy złożyć, akt urodzenia, zaświadczenie od lekarza że chodziłam do lekarza czy wystarczy karta ciąży

ja właśnie nie mam - będę podgrzewać w ciepłej wodzie...

czy wszystkie z Was mają podgrzewacz czy któreś z Was będą mleczko podgrzewać w garnuszku, jeśli tak to jak długo podgrzewać to mleko,

mi póki co czop się tylko przyśnił ;P
ale wczoraj taki ból brzucha mnie dopadł, że myślałam, że niedługo się zacznie... czekałam na kolejne i się nie doczekałam...

Na razie u mnie ok na bieliznie tylko od czasu do czasu widzę tą galaretkę myślę że to czop i faktycznie to nie znaczy że muszę urodzić już taki czop może odchodzić dłuższy czas.Jutro rano mam wizytę ciekawe co powie lekarz.Skurczy nie mam .

Agusia mogłabyś wysłać mi lub wkleić tutaj zdjęcia tej szuflady? a szczególnie jej tylu i tej przykrywki:)

Hej babeczki!

Sylwia - daj znać jak będzie się coś więcej działo ;-). Chociaż czytałam, że czop może odchodzić długo i nawet parę dni po jego odejściu dopiero się rodzi. Różnie z tym bywa.

Ja kupiłam dziś w Tesco 3 body i 3 pajace w rozmiarze 56. Mam nadzieję, że będą ok. Zaraz je wypiorę i jutro zapakuję do torby szpitalnej.

cześć dziewczyny:)
dzięki za rady co do kolek małego, na razie nic nie bardzo pomaga:( biedne to moje maleństwo:((
Dagmarka, a więc cesarka wygląda tak:
znieczulenie zewnątrzoponowe, jesteś przytomna, ale na prawdę nic nie czujesz.. przy samym cięciu nie może nikt z tobą być, mi jak wyjęli Szymonka to męża od razu zawołali obok i był przy jego badaniu, mierzeniu, ważeniu itp a mnie zszywali (ok 10 min) potem mnie zabrali na oddział, mąż zabrał torbę i kazali mu wyjść.. a dziecko miałam cały czas przy sobie, położne pytały czy mi je podać, czy ma leżeć w łóżeczku..ja rodziłam o 7 to cały dzień się one nim zajmowały, ja po 8 godz pod prysznic..masakra, ale przeczytaj mój opis wcześniej w tym wątku, bo dokładnie opisałam po kolei jak to wyglądało:) a w szpitalu powinnam być do pon (od czwartku), ale byłam do środy przez żółtaczkę...
wracam do mojego maleństwa, trzymajcie się dzielnie dziewczyny!!już niedługo będzie po wszystkim i... dopiero się zacznie:))
LidkaJ współczuję...jak pech to pech, mam nadzieję, że jakoś się wam to poukłada, a z maleństwem nie bój się spać..ja też sobie tego nie wyobrażałam a teraz czasem nie mam wyjścia jak tak strasznie płacze i ma kolki do tego jakoś najeść się nie może w nocy bo zasypia i za chwilę woła o jeszcze to nie mamy sumienia zostawiać go w łóżeczku..ehh..byle się nie przyzwyczaił..

No niestety nieciekawie... Zobaczymy mam nadzieje, ze chociaż odzyskam kasę. Płakać mi się chce z bezsilności. Najgorsze jest to, że ciężko nam będzie biegać do malutkiej do drugiego pokoju. Zresztą bedę się o nią martwić, mam monitor oddechu ale jednak matczyne oko to co innego. Spać w jednym łóżku bym się bała, że przez sen byśmy mogli coś jej zrobić, skazać ją na spanie w gondoli wózka też mi nie pasuje... Jeszcze dostaliśmy kamieniem na drodze i przednia szyba w samochodzie poszła, wydatek 1400 zl bo to jakaś solarna czy coś tam. Też walka o odszkodowanie. Nie mamy teraz kasy żeby kupić kołyskę ''po raz drugi''. A w jej pokoiku nie mamy nic do spania dla nas. Pech na całego.
Jedyny plus tej sytuacji to to, że przez ten stres może szybciej urodzę i bede mogła przytulić już naszą Kruszynkę.

oj sylwia - wydaje mi się jednak, że czop... no to już wiemy kto tu się niedługo rozpakuje :)

Kurcze jak czytam o waszych problemach z allegro to naprawdę nieciekawe. Ja jedną paczkę już dostałam i wszystko ok ale nadal czekam na łóżeczko z całym kompletem pościeli. Co prawda płatność też przez allegro a sprzedający miał podane że termin realizacji 3 tygodnie więc jeszcze cierpliwie poczekam.
Postaram się nie martwić bo dzisiaj wizyta u gin.:)

Inne tematy z forum

polećcie pakiet medyczny (112 odpowiedzi)

jestem w trakcie poszukiwań i chętnie poznam oferty, jakie macie. Nie ukrywam, że szukam pod...

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (116 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...

dom czy mieszkanie??? (432 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...