MAMUSIE GRUDNIOWE 2010... CZ.12

Aniak;) - 03.12 - chłopczyk Kliniczna/Zaspa
Sylwia80 -04.12 - chłopczyk Filipek
Asienkaj -06.12 - dziewczynka Hania - Zaspa
Mar-chew -05.12 - dziewczynka Hania
Justa2684 - 06.12 - dziewczynka Monika - Redłowo
Anula78 -06.12-chłopczyk Jakub
misica3 -07.12- dziewczynka Hania
Anka165 - 09.12
Michalowa -10.12 - dziewczynka - Kliniczna/Redłowo
Agus878 -10.12 - - chłopczyk Patryk - Zaspa
Agusia:) -10.12 - dziewczynka Kornelia - Kliniczna
Ola77 - 10.12
monika84-10.12
Aniewa - 11.12 - dziewczynka
Wiola - 11.12
LidkaJ - 11.12 dziewczynka Madzia-Kliniczna/Wejherowo
Maja - 11.12 - chłopczyk
Beata - sbj - 12.12 - chłopczyk, REDŁOWO
Dagmarka - 12.12 - dziewczynka Laura - Zaspa
Mamka - 12.12 - chłopczyk - REDŁOWO
Kasiula_83 - 13.12 - dziewczynka Amelia
GrudniowaIwona - 15.12 - dziewczynka
Linaa - 17.12 - dziewczynka Aleksandra, Wejherowo
Malinka0316 - 18.12
Tusia27 - 18.12 dziewczynka Magdalena
Magda - 23.12 dziewczynka Milenka
muszelka - 24.12 dziewczynka Zuzanna Natalia
wiolka210 - 24.12 - chłopczyk-REDLOWO
queen- 25.12 - chłopczyk
ola_h - 28.12 - chłopczyk Wojtuś
Justyna - 28.12 chłopczyk Marcin Jacek
Trotka - 29.12 - dziewczynka Nikola
Ania1979 - 30.12-chłopczyk - Jacek
Ania-Gd - 30.12 - dziewczynka Nikola - Kliniczna
BlueBell - 31.12 - dziewczynka Natalka

link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-11-t192446,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE GRUDNIOWE 2010... CZ.12

;-) rzeczywiście tak było Marchew. Ciekawe jak teraz.
Może w części 13 naszego wątku chociaż ;-).

czesc ja wlasnie wrocilam od lekarza moj maluszek wazy 3050:) pobrał mi wymaz na paciorkowca zawiozlam do laboratorium zaplacilam 40zl wynik mam odebrac za 4 doby mam nadzieje ze nic tam nie podlapalam:):)

Michałowa - tak mi się przypomniało, że XIII wątek starających się należał do Ciebie - więc może uda Ci się urodzić 13 grudnia :)

no co do wagi to owszem , jeszcze nigdy nie slyszalam zeby ktos w ciazy zeszczuplał :) ale ja akurat sie ciesze bo do szczuplych nie naleze

widać ciąża Ci służy :)

a ostatnio mam jakies napady na slodkie :)
tak jak na poczatku ciazy i wlasciwie do 8 miesiaca nie mialam ochoty na slodkie tak teraz poporstu mam wielka , potrafie zjesc czekolade cala , teraz siedze nad ptasim mleczkiem a w szafce sloik nutelli , po ciazy jeszcze troche i bede duzo grubsza chociaz az tak sie nie powinnam martwic bo ja do wagi z przed ciazy nie wrocilam brakuje mi jeszcze 3 kilogramy , narazie schudlam w ciazy

my też nie mamy stelaża , będziemy i tak kąpać w pokoju bo łazienka malutka, jak coś to kupimy poźniej stelaż ,
ja tez juz bardzo chcialabym urodzic , zobaczymy jednak kiedy tobedzie , w przyszlym tygodniu maz ma urlop prawdopodobnie bo go wysylaja i moze wtedy Hania bedzie miala ochote wyjsc :) fajnie byloby ,
lekarz tez mi nie bardzo mowil czy jest mozliwosc ze szybciej urodze czy nie , mowil tylko ze lozysko jednorodne wiec tak pomyslalam ze moze to oznacza ze jeszcze tak szybko nie urodze

w nocy kiepsko sypiam , co 2 godziny chodze do WC , rece mi dretwieja , boli w pachwinach , juz szczerze mowiac mam dosyc , ale wiem ze dla Hani musze wytrzymac

a ja jakbym mogla to juz bym chciala urodzic;) czekam tylko na meza.. chyba jednak szybciej wroci bo obawia sie ze szybciej urodze a chce byc ze mna :)
a wanienkemam bez stelaza.. mozliwe ze dokupie:)

ja też nie mam stelaża do wanienki... i nie planuje go kupować... jak mi będzie ciężko kąpać to przerzucę się na stół:)

co do wanienki... stelaża nie posiadamy, bo mamy mikroskopijną łazzienkę i i tak musimy kąpać w innym pomiesczeniu..
będziemy kąpać na stole:) jak nie zda egzaminu, zawsze mozna dokupić:)

jak wy to macie dobrze:) wkurza mnnie moj gin...bo jak pytam o termin porodu, to nic mi nie mowi..
nie mowi czy przewiduje szybciej czy poxniej...cholerka jasna..czy gin nie widzi?!

Jejku ale lecicie z tymi postami... ledwo nadążam czytać. Jedno jest pewne - już coraz bliżej końca... a raczej początku nowego życia.
Ja to najbardziej bym chciała urodzić ok. 15-16 grudnia ale zobaczymy co Natalka zdecyduje.
Mnie krocze boli przy kucaniu - czuję takie napieranie, poza tym nic mnie nie boli i nie dokucza. W poniedziałek mam wizytę i pewnie pobierze wymaz na paciorkowca - tego boję się najbardziej.

Paracetamol można używać jeśli masz gorączkę ja brałam

paracetamol jest bezpieczny w ciąży...
moja koleżanka mi ostatnio mówiła, że jej kuzynka od 32tc miała 2,5 cm rozwarcie i urodziła w terminie więc różnie z nami kobietami bywa...

maja u mnie skończyło się na antybiotyku - ROVAMYCINE,
ale spróbuj jeszcze inhalacji

Mój gin też powiedział, że do 10 nie dotrwam a chodzę już prawie 2 tyg z rozwarciem i nic :(

Maja - ja brałam wszystko co napisałaś. Jak mnie bardzo głowa bolała to wzięłam apap.
No i polecam czosnek - bardzo mi pomógł.

witam w nowym wątku! :)

Mnie dopadło potworne przeziębienie. Nie wiem, czy to jednak nie zatoki, koszmarny katar i ból głowy mam, a zaczęło się od bólu gardła. Dziewczyny, czy któraś z Was oprócz wapna, witaminy c, domowych sposobów i ewentualnie tantum verde brała coś na takie choróbsko, trochę sobie z tym nie radzę. Jestem wymęczona, opuchnięta, u lekarza słyszę, że tylko to i nic więcej nie mogę brać. :(
Wczoraj byliśmy u lekarza i wszystko wskazuje na to, że urodzę przed terminem, który z OM wychodzi na 12 grudnia. Główka jest już bardzo nisko, ale szyjka jeszcze ok. Kolejna wizyta 1 grudnia i moja lekarka nie jest pewna czy do niej dotrwam, a ja tak bym chciała jeszcze w tej ciąży pochodzić, nie wszystko jeszcze gotowe, do tego ta choroba... No musiałąm się pożalić...

michałowa ja prałam wszystko łącznie z wirowaniem na 1000 obrotów i nic sie nie stało

miałam taki fajny przypływ energii... a teraz mi się nic nie chce... spać mogę godzinami... czuję się jak w 5 miesiącu ciąży :P tylko brzuch jakis taki większy ;P

ja prałam wszystko w pralce - a w programie ręcznego prania...

Inne tematy z forum

firanki przez internet??? (18 odpowiedzi)

kupiłybyście? np z allegro..bo ja się zastanawiam właśnie... a może jakiegoś sprzedawcę polecicie?

Irmina Wróblewska-Jankowska dermatolog - zna ktoś? Jakie opinie? (14 odpowiedzi)

Irmina Wróblewska-Jankowska przyjmuje na Jelelniogórskiej. Był ktoß może na wizycie i może...

prywatny dentysta (24 odpowiedzi)

Gdzie w gdansku jest dobry prywatny dentysta dla dzieci??