MAMUSIE GRUDNIOWE 2010... CZ.12

Aniak;) - 03.12 - chłopczyk Kliniczna/Zaspa
Sylwia80 -04.12 - chłopczyk Filipek
Asienkaj -06.12 - dziewczynka Hania - Zaspa
Mar-chew -05.12 - dziewczynka Hania
Justa2684 - 06.12 - dziewczynka Monika - Redłowo
Anula78 -06.12-chłopczyk Jakub
misica3 -07.12- dziewczynka Hania
Anka165 - 09.12
Michalowa -10.12 - dziewczynka - Kliniczna/Redłowo
Agus878 -10.12 - - chłopczyk Patryk - Zaspa
Agusia:) -10.12 - dziewczynka Kornelia - Kliniczna
Ola77 - 10.12
monika84-10.12
Aniewa - 11.12 - dziewczynka
Wiola - 11.12
LidkaJ - 11.12 dziewczynka Madzia-Kliniczna/Wejherowo
Maja - 11.12 - chłopczyk
Beata - sbj - 12.12 - chłopczyk, REDŁOWO
Dagmarka - 12.12 - dziewczynka Laura - Zaspa
Mamka - 12.12 - chłopczyk - REDŁOWO
Kasiula_83 - 13.12 - dziewczynka Amelia
GrudniowaIwona - 15.12 - dziewczynka
Linaa - 17.12 - dziewczynka Aleksandra, Wejherowo
Malinka0316 - 18.12
Tusia27 - 18.12 dziewczynka Magdalena
Magda - 23.12 dziewczynka Milenka
muszelka - 24.12 dziewczynka Zuzanna Natalia
wiolka210 - 24.12 - chłopczyk-REDLOWO
queen- 25.12 - chłopczyk
ola_h - 28.12 - chłopczyk Wojtuś
Justyna - 28.12 chłopczyk Marcin Jacek
Trotka - 29.12 - dziewczynka Nikola
Ania1979 - 30.12-chłopczyk - Jacek
Ania-Gd - 30.12 - dziewczynka Nikola - Kliniczna
BlueBell - 31.12 - dziewczynka Natalka

link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-11-t192446,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE GRUDNIOWE 2010... CZ.12

napewno niedlugo urodzisz juz masz duze rozwarcie ja ci daje jeszcze z tydzien:)

O ile urodzę szybciej bo na razie się nie zapowiada :)

agusia to jak urodzisz to napisz jaka byla roznica pomiedzy tym porodem ze znieczuleniem a bez;)

Ja chcę teraz skorzystać z zzo jak tylko mój przebieg porodu na to pozwoli, pierwszy poród mam za sobą bez ale teraz chciałabym móc skorzystać ze znieczulenia.

wyczytalam cos takiego
- Dolargan jest lekiem dożylnym. Są różne wersje tego czy pomaga na ból czy nie.
A jego stosowanie tak naprawdę wzbudza kontrowersje. Jest to lek z grupy narkotycznych.
Po nim może zrobić się Tobie nie dobrze, kręcić w głowie. Jedne pacjentki są radosne, a
inne takie otumanione po tym leku.

- No-spa działa rozkurczowo, dlatego przez chwilę możesz poczuć się lepiej. Będzie ona
podana domięśniowo, czyli w pośladek. NIE BIERZ ze sobą tabletek do szpitala.

Nospę to chyba nie bo to jest środek przeciwskurczowy. Z tego co wiem to się go nie podaje podczas porodu.

a ja nie chcę tego znieczulenia - chyba, że będę w takiej agonii, że będę o nie błagać... ale chcę spróbować bez...

jak bedziemy pozytywnej mysli to tamy rade bez znieczulenia bo innego takiego jak dolargan czy cos w tym stylu to ja niechce po tym jest sie oszolomionym i dziecko tez jest ospale bo wplywa na nie slyszalam ze tez moga podac nospe w kroplowce i ze to pomaga

to tak jak mnie kusi wejcherowo moja kumpela rodzila 3 tyg temu dostala znieczulenie i jej maz byl z nia cale 3 dni! spali razem w pokoju w redlowie tez tego niema ale ja mam tam lekarze prowdzacego i tak po cichu na niego licze;)

No właśnie Wiolka ja wolałabym w Redłowie rodzić. I bliżej, bo ja z Gdyni jestem i jakoś lepsze wrazenie na mnie zrobił ten szpital niż Kliniczna. Tylko tym cholernym znieczuleniem kusi mnie Kliniczna. I nie wiem co zrobić.

wy to macie swiadomosc ze mozecie dostac znieczulenie a u mnie w tym cholernym redlowie znieczuenia nie daja;(

Oczywiście, że można ;-). Ale ja chciałam już zobaczyć łóżeczko gotowe ;-). Zrobiłam to dla siebie nie dla małej.

Justa - i tego kurcze się boję, że pojade na Kliniczną, tylko z uwagi na znieczulenie i go cholera nie dostanę.

czesc:) nono widze ze tu juz tematy poscielenia lozeczka no tak bo co niektore to juz moga smialo rodzic mi jeszcze z 4,3 tyg zostaly

Dagmarka - dokładnie, przecież napewno nie będziemy lecieć z dzidzią do łóżeczka od razu, można dzidzie położyć na kocyku na innym lóżku,albo dać potrzymać tacie żeby się nacieszył.

też tak myślę :) zresztą mam tylko prześcieradło do położenia - to ile to roboty? 1 minuta? Wszyscy mi kraczą, że urodzę 6 grudnia...

Dziobuś Dagmarka czy Dagusia wychodzi na to samo:) ja mam nadzieje ze jakkolwiek by nie było ze będzie dobrze:)

hmmm a ja tak sobie myślę ze przecież można spokojnie pościelić łóżeczko po powrocie ze szpitala jeśli nie zdąży sie tego zrobić wcześniej, przecież nie trzeba od samego wejścia do domu pędzić i kłaść dzidzie do łóżeczka:) ja tak myślę:)

No to pochwale koleżankę, krótko z nia rozmawiałam bo była bardzo zmeczona. Rodziła prawie 14 godzin, takze sporo..Niestety nie dostała znieczulenia do kręgosłupa chociaż bardzo chciała i dlatego wybrała lekarza z klinicznej i ten szpital. Podobno mała już była za nisko w kanale. Powiedziała że boli ale da się przeżyć. Najwazniejsze że obie sa całe i z drowe :)

Wy dziewczyny rozmawiacie o ścieleniu łóżeczka a ja nawet łóżeczka nie mam! :) ani komody, wszystko w kartonach czeka do skręcenia. I zanim ubiore pościel i przygotuje pokoik to musi się wywietrzyć bo pachnie drewnem. Na razie wszytkie ubranka w kartonach. Dobrze ze poprałam i wyprasowałam już wszystko.

Wysprzatałam całe mieszkanko, nawet szuflady w kuchni. Mam nadzieje ze troszke wysiłku przyspieszy poród :)
Zabieram sie za prasowanie i kolację!

Ja już mam posłane i przykryte folią malarską ;-)

Dlatego ja napisałam, że łóżeczko miałam przy pierwszej ciąży posłane na miesiąc przed porodem :) Teraz jestem dużo bardziej wyluzowana dlatego jestem zdania, że spokojnie zdążę je pościelić w przerwach między skurczami ;) A jak mąż by posłał to podejrzewam, że i tak byłoby do poprawki ;-D

Inne tematy z forum

RZECZOZNAWCA MAJĄTKOWY (11 odpowiedzi)

Potrzebowałabym namiary na dobrego rzeczoznawce i niedrogiego do wyceny domu z dziaka, najlepiej...

Okulary dla dziecka w kolejnych krokach - prośba o instruktaż. (8 odpowiedzi)

Moje dziecko przeszło dwa kolejne badania wzroku i teraz mam jakąś receptę okulary (czy jak to...

Zwrot podatku 2025 (30 odpowiedzi)

Hej.aczy już wysyłają zwroty w Gdyni? ktoś dostał?