MAMUSIE GRUDNIOWE 2010... CZ.12

Aniak;) - 03.12 - chłopczyk Kliniczna/Zaspa
Sylwia80 -04.12 - chłopczyk Filipek
Asienkaj -06.12 - dziewczynka Hania - Zaspa
Mar-chew -05.12 - dziewczynka Hania
Justa2684 - 06.12 - dziewczynka Monika - Redłowo
Anula78 -06.12-chłopczyk Jakub
misica3 -07.12- dziewczynka Hania
Anka165 - 09.12
Michalowa -10.12 - dziewczynka - Kliniczna/Redłowo
Agus878 -10.12 - - chłopczyk Patryk - Zaspa
Agusia:) -10.12 - dziewczynka Kornelia - Kliniczna
Ola77 - 10.12
monika84-10.12
Aniewa - 11.12 - dziewczynka
Wiola - 11.12
LidkaJ - 11.12 dziewczynka Madzia-Kliniczna/Wejherowo
Maja - 11.12 - chłopczyk
Beata - sbj - 12.12 - chłopczyk, REDŁOWO
Dagmarka - 12.12 - dziewczynka Laura - Zaspa
Mamka - 12.12 - chłopczyk - REDŁOWO
Kasiula_83 - 13.12 - dziewczynka Amelia
GrudniowaIwona - 15.12 - dziewczynka
Linaa - 17.12 - dziewczynka Aleksandra, Wejherowo
Malinka0316 - 18.12
Tusia27 - 18.12 dziewczynka Magdalena
Magda - 23.12 dziewczynka Milenka
muszelka - 24.12 dziewczynka Zuzanna Natalia
wiolka210 - 24.12 - chłopczyk-REDLOWO
queen- 25.12 - chłopczyk
ola_h - 28.12 - chłopczyk Wojtuś
Justyna - 28.12 chłopczyk Marcin Jacek
Trotka - 29.12 - dziewczynka Nikola
Ania1979 - 30.12-chłopczyk - Jacek
Ania-Gd - 30.12 - dziewczynka Nikola - Kliniczna
BlueBell - 31.12 - dziewczynka Natalka

link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-11-t192446,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE GRUDNIOWE 2010... CZ.12

Witajcie dziewczyny z rana :)

Ja nocka standardowo, poszłam spać o 5:20 ale! Zrobiłam sałatkkę dla męża i uprasowałam sterte ubrań :) Także pracowita noc hihi!!

Wczoraj wieczorkiem moja koleżanka z terminem porodu na 1 grudnia napisała smska że jest na porodówce na Klinicznej i akcja powoli się rozkręca. A czoraj w dzień była u położej na masażu szyjki macicy aby przyspieszyć. Jeszcze nie dała znać czy malutka jest już na świecie. Czekam! :)
Dodam jeszcze że tydzień temu u niej bylo rozwarcie na 2,5 palca i akcja powoli sie rozkręcała, ale że dopiero w sobote wrócił jej mąż to musiała leżeć aby mąż zdążył na poród. No i akcja zwolniła..wiec zaproponowalo jej masaż szyjki. Nieprzyjemny i bolesny zabieg ale działa!

dzisiaj wraca mój mężulek!!! jupi!! :)

miłego dnia dziewczyny

Cześć mamuśki:-)
Ja dzisiaj czuję, się dużo lepiej. W nocy wstawałam do toalety co 2 a nie co 1 godz. jak ostatnio. Moje dziecię, wczoraj wieczór urządziło sobie w moim brzuchu Disco-Bandżo:-)) aż mój mąż i córa byli lekko zszokowani. Ona jest w ogóle dość ruchliwa, ale te wczorajsze tańce, były niesamowite.
Trotka, ja tydzień temu miałam rozwarcie na 1 cm i cały czas jeszcze mam brzusio.
Dagmarka a dlaczego cesarka?

ja dzisiaj nawet się wyspałam , byłam tylko dwa razy w toalecie , rano dopiero zaczely mi doskwierac rece i nogi ,
mala dzisiaj daje mi znac o sobie dosyc cvzesto

Trotka u mnie rozwarcie na 2 cm i porodu nie widać :/

Cześć dziewczynki:)
Jak zwykle znowu koszmarna bezsenna noc rano wszystko spuchnięte i obolałe.
Miłego dnia pozdrawiam.

MRtusia, dowiedziałam sie ze być może czeka mnie cesarka na zaspie i mam kilka pytań do Ciebie:) czy miałaś całkowite znieczulenie czy zewnątrz oponowe i byłaś przytomna? czy mogła być przy Tobie osoba towarzysząca w czasie zabiegu? czy po cesarce dają nam dzidzie czy ktoś nam ja zabiera i dopiero jak minie znieczulenie ja dostajemy? trochę sie boje bo byłam nastawiona na poród naturalny i teraz nie wiadomo co zadecydują lekarze...i ile dni spędziłaś w szpitalu? aha i czy po porodzie może być z tobą osoba towarzysza tak jak po normalnym porodzie?

Trotka a dlaczego pojechałaś na pogotowie?

A ja po wizycie na pogotowiu. Mam rozwarcie na 1 cm i widmo porodu w ciągu tygodnia... Córcia waży 2700. Pozdrawiam

ja tak miałam tydzień temu pojechałam do lekarza i dostałam leki . Lekarz stwierdził ze malutka jest bardzo nisko i skróciła sie szyjka kazał leżec i brac nogi do góry

uff... tzn ze muszę tylko to przetrwac:)

Też tak mam ale od 3 dni i nie non stop, raczej wieczorami, nawet nie mogę sie porządnie wyprostować.

mam nadzieję, ze ktoras z was tu jeszcze jest i niezwlocznie mi odpisze....

rany od godz...mam twardy brzuch i strasznie ciagnie w dól...takie wypieranie na dole czuję..to normalne?
nigdy tak nie mialam.. i dodatkowo czuję lekkie uklucia krocza (w pochwie?) o jejku..

Agusia, uwież że się ciesze razem z Tobą:-))

MRtusia - u nas na kolki najlepiej ze wszystkich znanych nam sposobów sprawdziła się suszarka do wlosów, której strumień cieplego powietrza puszczalismy na brzuch malutkiej ( trzeba sprawdzac ręką, żeby nie leciał na twarz i żeby nie był zbyt gorący, niestety ma to jeden minus - dziecko może sie przywyczaic do zasypiania w ten sposób. Oprócz tego dostawała kropelki espumisan na wzdęcia.

Dzobus chodzę na usg 3D - 4D. Ciesze się strasznie z tych włosków bo moja pierwsza córka urodziła się dosłownie łysa :)

Agusia, powiedz a Ty chodzisz na zwykłe USG czy te 3czy 4D? A mi się przypomniało jak moja pierwsza córa się urodziła... z długimi, czarnymi włoskami a było to 12 lat temu.

MRtusia, ja z wielką chęcią dołączyłabym nawet za chwilę do Ciebie:-)
tylko mojej małej się jakoś nie śpieszy.

Cześć dziewczyny!!
czekam na następną, Szymonkowi smutno być samemu na forum;
fajnie by było, jakby już ktoś do nas dołączył:))
ja za to mam teraz totalnie nie przespane noce, zmagania z gazami jelitowymi małego, mimo takiej diety, jakiej sobie nigdy nie wyobrażałam:(( jedzcie co możecie póki możecie.. u mnie był nalot rodzinki..ciasta, czekoladki i inne pyszności a ja... wszystko gotowane, biszkopciki na deser:(( dla mnie porażka..
a może jakaś doświadczona mamusia podpowie co robić na gazy u maluszka?
Mar- chew, to chyba ty pytałaś o witaminę k..
ja dostałam w wypisie zalecenie podawania od 8 doby wit. k (25 ug na dobę) i d ( 400j) to sa takie małe kapsułki z których się wylewa kilka kropelek do buzi dziecka; z tego co wiem, to podawali też dawkę w szpitalu:)

Dziewczyny dzięki :) Powiem Wam, że o włosy wcale się nie pytałam lekarz sam przy mierzeniu główki zwrócił na to uwagę więc chyba czupryna musi być pokaźna :) Aż sama się zdziwiłam, że tak pięknie widać włosy na usg wyglądały jak szczotka :)

Agusia duża już twoja dzidzia nie taka kruszynka jak się urodzi będziesz jej mogła zapleść warkoczyk fajnie że wszystko ok.

agusia fajnie, że wszystko ok i że ma dużo włosów, ja jakoś nie pomyślałam, żeby sie o to na USG zapytać, nawet nie wiedziałam że to będzie widać :)

a wracając jeszcze do tego co trzeba mieć, byłam wczoraj w akpolu i chciałam stanik do karmienia kupić, ale tam sa tylko canpol i strasznie mi się nie podobają, gdzie w Gdyni mają staniki do karmienia żebym mogla sobie pojechać i przymierzyc i zobaczyc czy bedę zadowolona?

Inne tematy z forum

dom czy mieszkanie??? (433 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

rodzice chrzestni poszukiwani:) (48 odpowiedzi)

Zakladam osobny watek:)Jest ktos chetny?Bo stwierdzam,ze w dzisiejszych czasach bardzo trudno...

Czy ktoś korzystał z pomocy psychoterapeuty? (63 odpowiedzi)

Czy ktoś korzystał z takiej pomocy i może polecić? Ja próbowałam dwa razy, u dwóch różnych osób,...