MAMUSIE GRUDNIOWE 2010... CZ.12

Aniak;) - 03.12 - chłopczyk Kliniczna/Zaspa
Sylwia80 -04.12 - chłopczyk Filipek
Asienkaj -06.12 - dziewczynka Hania - Zaspa
Mar-chew -05.12 - dziewczynka Hania
Justa2684 - 06.12 - dziewczynka Monika - Redłowo
Anula78 -06.12-chłopczyk Jakub
misica3 -07.12- dziewczynka Hania
Anka165 - 09.12
Michalowa -10.12 - dziewczynka - Kliniczna/Redłowo
Agus878 -10.12 - - chłopczyk Patryk - Zaspa
Agusia:) -10.12 - dziewczynka Kornelia - Kliniczna
Ola77 - 10.12
monika84-10.12
Aniewa - 11.12 - dziewczynka
Wiola - 11.12
LidkaJ - 11.12 dziewczynka Madzia-Kliniczna/Wejherowo
Maja - 11.12 - chłopczyk
Beata - sbj - 12.12 - chłopczyk, REDŁOWO
Dagmarka - 12.12 - dziewczynka Laura - Zaspa
Mamka - 12.12 - chłopczyk - REDŁOWO
Kasiula_83 - 13.12 - dziewczynka Amelia
GrudniowaIwona - 15.12 - dziewczynka
Linaa - 17.12 - dziewczynka Aleksandra, Wejherowo
Malinka0316 - 18.12
Tusia27 - 18.12 dziewczynka Magdalena
Magda - 23.12 dziewczynka Milenka
muszelka - 24.12 dziewczynka Zuzanna Natalia
wiolka210 - 24.12 - chłopczyk-REDLOWO
queen- 25.12 - chłopczyk
ola_h - 28.12 - chłopczyk Wojtuś
Justyna - 28.12 chłopczyk Marcin Jacek
Trotka - 29.12 - dziewczynka Nikola
Ania1979 - 30.12-chłopczyk - Jacek
Ania-Gd - 30.12 - dziewczynka Nikola - Kliniczna
BlueBell - 31.12 - dziewczynka Natalka

link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-11-t192446,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE GRUDNIOWE 2010... CZ.12

napewno niedlugo urodzisz juz masz duze rozwarcie ja ci daje jeszcze z tydzien:)

O ile urodzę szybciej bo na razie się nie zapowiada :)

agusia to jak urodzisz to napisz jaka byla roznica pomiedzy tym porodem ze znieczuleniem a bez;)

Ja chcę teraz skorzystać z zzo jak tylko mój przebieg porodu na to pozwoli, pierwszy poród mam za sobą bez ale teraz chciałabym móc skorzystać ze znieczulenia.

wyczytalam cos takiego
- Dolargan jest lekiem dożylnym. Są różne wersje tego czy pomaga na ból czy nie.
A jego stosowanie tak naprawdę wzbudza kontrowersje. Jest to lek z grupy narkotycznych.
Po nim może zrobić się Tobie nie dobrze, kręcić w głowie. Jedne pacjentki są radosne, a
inne takie otumanione po tym leku.

- No-spa działa rozkurczowo, dlatego przez chwilę możesz poczuć się lepiej. Będzie ona
podana domięśniowo, czyli w pośladek. NIE BIERZ ze sobą tabletek do szpitala.

Nospę to chyba nie bo to jest środek przeciwskurczowy. Z tego co wiem to się go nie podaje podczas porodu.

a ja nie chcę tego znieczulenia - chyba, że będę w takiej agonii, że będę o nie błagać... ale chcę spróbować bez...

jak bedziemy pozytywnej mysli to tamy rade bez znieczulenia bo innego takiego jak dolargan czy cos w tym stylu to ja niechce po tym jest sie oszolomionym i dziecko tez jest ospale bo wplywa na nie slyszalam ze tez moga podac nospe w kroplowce i ze to pomaga

to tak jak mnie kusi wejcherowo moja kumpela rodzila 3 tyg temu dostala znieczulenie i jej maz byl z nia cale 3 dni! spali razem w pokoju w redlowie tez tego niema ale ja mam tam lekarze prowdzacego i tak po cichu na niego licze;)

No właśnie Wiolka ja wolałabym w Redłowie rodzić. I bliżej, bo ja z Gdyni jestem i jakoś lepsze wrazenie na mnie zrobił ten szpital niż Kliniczna. Tylko tym cholernym znieczuleniem kusi mnie Kliniczna. I nie wiem co zrobić.

wy to macie swiadomosc ze mozecie dostac znieczulenie a u mnie w tym cholernym redlowie znieczuenia nie daja;(

Oczywiście, że można ;-). Ale ja chciałam już zobaczyć łóżeczko gotowe ;-). Zrobiłam to dla siebie nie dla małej.

Justa - i tego kurcze się boję, że pojade na Kliniczną, tylko z uwagi na znieczulenie i go cholera nie dostanę.

czesc:) nono widze ze tu juz tematy poscielenia lozeczka no tak bo co niektore to juz moga smialo rodzic mi jeszcze z 4,3 tyg zostaly

Dagmarka - dokładnie, przecież napewno nie będziemy lecieć z dzidzią do łóżeczka od razu, można dzidzie położyć na kocyku na innym lóżku,albo dać potrzymać tacie żeby się nacieszył.

też tak myślę :) zresztą mam tylko prześcieradło do położenia - to ile to roboty? 1 minuta? Wszyscy mi kraczą, że urodzę 6 grudnia...

Dziobuś Dagmarka czy Dagusia wychodzi na to samo:) ja mam nadzieje ze jakkolwiek by nie było ze będzie dobrze:)

hmmm a ja tak sobie myślę ze przecież można spokojnie pościelić łóżeczko po powrocie ze szpitala jeśli nie zdąży sie tego zrobić wcześniej, przecież nie trzeba od samego wejścia do domu pędzić i kłaść dzidzie do łóżeczka:) ja tak myślę:)

No to pochwale koleżankę, krótko z nia rozmawiałam bo była bardzo zmeczona. Rodziła prawie 14 godzin, takze sporo..Niestety nie dostała znieczulenia do kręgosłupa chociaż bardzo chciała i dlatego wybrała lekarza z klinicznej i ten szpital. Podobno mała już była za nisko w kanale. Powiedziała że boli ale da się przeżyć. Najwazniejsze że obie sa całe i z drowe :)

Wy dziewczyny rozmawiacie o ścieleniu łóżeczka a ja nawet łóżeczka nie mam! :) ani komody, wszystko w kartonach czeka do skręcenia. I zanim ubiore pościel i przygotuje pokoik to musi się wywietrzyć bo pachnie drewnem. Na razie wszytkie ubranka w kartonach. Dobrze ze poprałam i wyprasowałam już wszystko.

Wysprzatałam całe mieszkanko, nawet szuflady w kuchni. Mam nadzieje ze troszke wysiłku przyspieszy poród :)
Zabieram sie za prasowanie i kolację!

Ja już mam posłane i przykryte folią malarską ;-)

Dlatego ja napisałam, że łóżeczko miałam przy pierwszej ciąży posłane na miesiąc przed porodem :) Teraz jestem dużo bardziej wyluzowana dlatego jestem zdania, że spokojnie zdążę je pościelić w przerwach między skurczami ;) A jak mąż by posłał to podejrzewam, że i tak byłoby do poprawki ;-D

Inne tematy z forum

Zaintertesowania, hobby, pasje... jak to znaleźć? (117 odpowiedzi)

Witam. Nie mam żadnych zainteresowań, hobby czy pasji, chciałabym to zmienić, żeby czymś się...

Gdzie kupię duże kartony? (18 odpowiedzi)

Tak jak w temacie, gdzie można kupić duże kartony, nawet takie 150x150x150? Castorama? Praktiker...?

pomóżcie-pomysł na własny biznes (106 odpowiedzi)

podpowiedzcie,co mogłoby wypalić w małym mieście,myślę,by wreszcie wziąć sprawy w swoje...