MAMUSIE GRUDNIOWE 2010... CZ.14

już czas...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE GRUDNIOWE 2010... CZ.14

Lidka dostałam maila od ciebie, to moj stary adres dlatego wysyla automatycznie taki komunikat.
No dziewczyny widze ze karmienie to nie lada gratka.
I tego sie boje najbardziej, same znaki zapytania.
Miłego dnia!

Witam!
Dziś ładna data trzymam kciuki za wszystkie zniecierpliwione na czele ze mną. Wiolka gratuluję, tyle przed czasem jejku ale masz szczęście.
Miłego dnia i pomyślnego rozpakowywania a rozpakowanym powodzenia w trudnych początkach macierzyństwa.

No to przybyła nam nowa mamusia, GRATULACJE Wiolka!!!

Wiolka
gratulacje i powodzenia z karmieniem, wszystko będzie dobrze....
Całusy dla maluszka ;-))

hrj napisze szybko bo jak sie domyslacie rozpakowalam sie 8.12.2010 przyszedl na swiat oliwier 3400 55cm termin mialam na 24,12 oczywiscie silami natury mam straszny problem z karmieniem tak mnie sutki bolo ze nie daje rady pozniej sie odezwe pozdrawiam

justa2684 wyślij mi to zdjęcie na maila to wstawię je do waszego wątku.Mail w profilu.

Pozdrawiam.

poddaję się...

kolejna próba
moja Oleńkka :)
URL=http://img207.imageshack.us/i/img29991.jpg/]image

Uploaded with ImageShack.us

odciągam swoje mleko i daję butelką , raz odciągne nawet 120 - 150 ml a czasami 80 i wtedy mala jest nie najedzona , wczoraj dokarmilam jednak troche mlekiem sztucznym i mala spala twardo , zobacze jak to bedzie , jak wystarczy mojego mleka to bede dawala swoje a jak zabraknie to poprostu dokarmie , przeciez nie pozwole zeby ciagle plakala z glodu bo tak wynika z obserwacji , jak najedzona to spi jak aniolek a jak nie to sie kreci i placze

Mar- chew ja z apteki na zaspie:) ja też początkowo miałam takie małe ilości pokarmu:) a jak w szpitalu odciągnęłam 20 ml co mi zajęło tyyyle czasu to myślałam, że padnę..to za którymś razem mi się to wylało, bo jakoś krzywo położyłam laktator na łóżku..myślałam, że będę płakać cały dzień:(
a dziś ściągałam 100 ml w 15-20 min:) więc na prawdę cierpliwość popłaca:)
a mój Szymonek męczy się z katarem... frida w użyciu..on wrzeszczy a ja prawie ryczę z nim :(( ale lekarz mówi że jest zdrowy..chyba za ciepło w pokoju..muszę kupić termometr..bo jak dla mnie to wcale nie jest jakoś za gorąco i nawilżacz też w ruchu..mam nadzieję że się polepszy..
mam pytanie do doświadczonych mam, czy któraś używała u poprzednich dzieci SAB simplex na kolki? bo podobno to taka rewelacja..

a u mnie nadal nic
spokojnej nocki

Ola dostałam odpowiedz ze nie korzystasz juz z tego maila... Także już nie wiem.
Co do karmien to polozna ( pracująca w wojewódzkim) ze szkoly rodzenia mowila nam, ze dziecko jednorazowo powinno ssac min 15 min, nie liczymy czasu kiedy przysypia itd tylko ssanie. O tym czy sie najada najlepiej swiadczy faktycznie to jak przybiera. No i mowila tez ze nie nalezy zaraz po karmieniu odkladac dziecka bo jedną z jego potrzeb jest bliskosc z mama i to za nia moze tak czesto tesknic a nie za samym karmieniem. Tyle wiem na sucho ciekawe jak u mnie bedzie w praktyce... Teoria to nie wszystko a widze, ze latwo nie jest... Powodzenia!

Dziewczyny a co z nakładkami na sutki, może one wam pomogą żebyście się tak nie męczyły?

ja wiedziałam, że moja nie je wystarczająco dużo bo odciągnęłam sobie pokarm laktatorem i było go raptem ze 3 ml - a chyba z 30 minut to ściągałam... pobudzałam sobie laktację cały czas i teraz (pomimo, że sutki pieką)karmie cały czas piersią... mi krem musteli na sutki w ogóle nie pomagał... i też go dostałam w gratisie :) więc spoko... chyba z tej samej apteki brałam ;P niby z allegro ale odbiór we Wrzeszczu :)

aaaa i gratulacje dla nowych mamuś :) tylko patrzeć jak dzieciaczków przybywa :)

ok, to ja idę kąpać małą - lepiej po kąpieli sypia w nocy:)

asienkaj- ja bym poczekała z dokarmianiem..widzę po sobie, że to się wyregulowało..a miałam takie schizy,że się mały nie najada bo mam mało pokarmu, że skąd mam wiedzieć czy się najada skoro nie widzę ile zjadł.. zapisywałam każde karmienie, ile minut jadł i kiedy..potem jak zobaczyłam, że słabo przybiera na wadze to już w ogóle dół..a kilka dni później pięknie przybrał na wadze:) chyba to jedyny obiektywny wyznacznik jak karmisz piersią czy dziecko zjada wystarczającą ilość pokarmu:)
a czasem jak nacisnę sutki to wcale mi nie leci mleko...a innym razem się z nich leje- ale to od 10 dni jakoś..
wiem że to trudne, ale cierpliwości:) może idz do przychodni i zobacz jak z wagą, nie wiem gdzie chodzisz ale u mnie można podejść w każdej chwili i zważyć dziecko.. a powinno przybierać na tydzień m- dzy 150 a 240gr
powodzenia!

asienkaj, ja też tak miałam, mały ciągle był głodny, w końcu kupiłam mm, bo myślałam, że się nie najada piersią, ale to nic nie zmieniło, po całej butli sztucznego i tak nie omijał następnego karmienia za godzinę, albo i pół ;-) może po prostu masz małego żarłoczka i musisz często przystawiać do cyca, ale z czasem się wszystko unormuje. Jak się tym stresujesz to kup sztuczne na wszelki wypadek i spróbuj dać raz dziennie dla rozeznania.

ja myslalam ze juz tez ok z pokarmem a tu nagle znowu pelno ;p
no i maly tak mi sutki pogryzl ze prawie stan zapalny mialam a teraz uzywam kapturkow i ssie bez problemu :) zastanawiam sie nad odciaganiem i dawaniem z butelki jak narazie nie wybrzydza czy to kapturek czy sutek :)

ile macie stopni w pokoju bo jakos nie moge znalezc odpowiedniej temperatury.. raz goraco raz chlodno..

ile powinno zjadać niemowlę bo już nie wiem , Hania ciągle jest glodna nie mam wystarczającej ilości pokarmu , nie wiem czy dokarmiac

Ola nie moglo dojsc bo wyslalam na haidi zamiast hajdi... Juz sie poprawilam.

Tak, z Zuzką wszystko dobrze. Apetyt ma niesamowity. W szpitalu codziennie przybierała po 90-100g. Mały żarłok z niej. Żółtaczkę miała najbardziej widoczną jak jeszcze razem byłyśmy w szpitalu, teraz juz jej w zasadzie nie widać. We wtorek idziemy do pediatry na wizytę, bo miała zaleconą kontrolę po tygodniu, więc zobaczymy co powie i ile to moje szczęście przybierze na wadze do tego czasu? Jeszcze troszkę i będzie mała kluska:-P
A jeżeli chodzi o nawał pokarmu, to przeszłam to w sumie bez jakiś większych ekscesów. Przez 2 dni wyglądałam jak Doli Parton ale nie musiałam odciągać pokarmu ani robić okładów. Myślę, że to apetyt Zuzy wszystko załatwił.

Inne tematy z forum

Jaki piasek do piaskownicy? (39 odpowiedzi)

Kupujecie specjalny, atestowany? Czy zwykły, budowlany? Gdzie kupujecie?

Do mam dzieci z AZS . (37 odpowiedzi)

Prosze o rade , jak radzicie sobie z świądem u dziecka . Córka 7 msc , AZS bardzo mocne , ogolnie...

księgowa?? czy warto? (44 odpowiedzi)

post dotyczył będzie pracy.. a właściwie jej zmiany...obecnie pracuję jako powiedzmy pracownik...