MAMUSIE GRUDNIOWE 2010... CZ. 15

Witam w nowym :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE GRUDNIOWE 2010... CZ. 15

http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-Grudniowe-2010-cz-16-t202860,1,16.html

Mamusie Grudniowe 2010 cz.16

a link do tego nowego?:)

dziewczyny założyłam nowy wątek bo ten już długi serdecznie zapraszam

Sbj dzięki za odpowiedz :)
My wczoraj podaliśmy małej na noc 6 kropelek i dzisiaj rano też 6. Bede jej dawac co drugie karmienie. Mam nadzieje ze pomoże.
Myslisz ze to wystarczy??

Witam was mamuśki:)
u mnie noc idealna tylko jedna pobudka na karmienie i dzisiaj niunia też ładnie śpi ale wczoraj był czad od 8 zasnął dopiero o 15 trzy godzinki i potem o1godz zasnął myślałam że się coś z nim dzieje tak marudził dobrze że dziś ok.
dziewczyny jak układacie do snu wasze maleństwa na boku czy na pleckach i czy w dzień kładziecie czasem na brzuszku.

Ogólnie to jestem bardzo zadowolona z Zaspy :) wiadomo czasami sie jakaś zołza trafi hihi ale większość położnych super i bardzo pomocne a Pani doktor która mi robiła ciecie niezastąpiona :)

Ola parking jest średnio odśnieżony przynajmniej tak było jak byłam tam we środę w zeszłym tyg, ale da rade dojechać tylko my zawsze mamy problem z zaparkowaniem bo pełno samochodów rano i wieczór

jak idziesz na izbę przyjęć to musisz najpierw isc po karte - wyrobić i do pokoju 7, chyba żebyś juz rodziła na biegu to wtedy nie wiem jak to wygląda ale wiem jak to przebiegało u mnie i u innych dziewczyn które tam wtedy byly

tam cie podłączają pod ktg i leżysz, chyba ze juz masz mega skurcze to wtedy chyba przebierasz sie tylko zbieraja wywiad, daja mezowi takie wdzianko smieszne ktore zaklada na swoje ubranie, chyba jeszcze bada cie lekarz i idziedzie z polozna na oddzial

co do kapci meza to dostaje tez ochraniacze

a kurtki lepiej zostawic w samochodzie lub w szatni, tak samo jak twoje ciuszki lepiej zeby maz zabral do domku

jak chcesz wiecej info to dzwon:)

Ja już dziś po zdjęciu szwów - o niebo lepiej, nic nie ciągnie. Czuję się niemal jak przed ciążą co bardzo miło mnie zaskakuje :):):) tylko żeby ten brzuchol szybciej się chował :) no i te 7 kg które zostały, ale myślę że to kwestia miesiąca i będzie git.
Moja malutka tylko je i śpi, no i robi wielkie ilości kupki :) budzimy ją co 3 godziny, tylko by spała - śpioszek mały.
Moja laktacja rozkręciła się na maxa, z jednej piersi ściągam po 100ml jednorazowo także jest OK.
Ach jakoś dzisiaj w dobry humor wpadłam, może dlatego że tak ładnie dziś na dworze no i z domku się wyrwałam na troszkę.
No i jeszcze muszę Małża mojego pochwalić - ilealny Pan Niania :)
Miłego dnia dziewczyny!!

nocka w plecy - mały poszedl spać o 2 w nocy

justa - delicol podaję co 3-4 h, a co do ilosci to zgodnie z wiekeim, podane wszystko na opakowaniu :) powodzenia

dzisiejsza nocka w plecy - maly nie spał do 1 w nocy, ale nie prężył się, wiec to nie brzuszke - po prostu marudził

Justa - położna mowiła żeby delicol dawać przed każdym karmieniem, ja podaję co 3 - 5h. A co do ilosci to tyle kropelek ile podają na opakowaniu :)

Oprócz rozwolnienia, to po Świętach super, ciekawa jestem czy to organizm się oczyszcza przed porodem:D Może Wojtuś urodzi się w terminie:)
W środę idę na kontrolę do lekarza. Zobaczymy czy będę miała okazję pójść.
Słuchajcie nie orientujecie się czy pod Szpitalem na Zaspie jest odśnieżony parking?? Jak w ogóle logistycznie to wygląda.
Podjeżdżam pod Izbę przyjęć a mąż jedzie odstawić auto i do mnie dochodzi? Szuka automatu z fartuchami, i musi mieć swoje kapcie?
Coś jeszcze? Jest jakaś szatnia na nasze kurtki?
Proszę o info od dziewczyn co rodziły na Zaspie.

Gratulacje dla nowych mamuś! ;-)
Jak święta?

U nas spokojnie. Ale wczoraj udało nam się wyjść z domu. Pojechaliśmy autkiem do moich rodziców. Dużo to mi dało. Potrzebowałam wyjść z domu. A Lenka była super. Grzecznie zniosła jazdę samochodem i pobyt u babci - własciwie cały czas spała i nie przeszkadzał jej hałas. Ja sie pośmiałam, zrelaksowałam i poczułam, że są święta.

Mieliśmy w planie pierwszy spacer wózkiem - niestety cholerny śnieg wszystko zasypał i nie było na to szans. Może za parę dni się uda?

BlueBell- dzidzia jest sliczna:)

ja nadal w dwupaku:) zadnych objawow, wiec mam nadzieje ze do stycznia dociagne:))

a jak tam po swietach, bardzo zmeczone? Dzidzie wycalowane przez rodzinki?:)

ja mierze takim termometremco do czola sie przyklada pokazuje tem w 1 sek

mamka jak podajesz esputicon ja daje malemu tak dwie kropelki dwa trzy razy dziennie ale czasami odpuszczam i wogule nie podaje

Dziewczyny jak się mierzy temperaturę u takiego niemowlaczka jakim termometrem najlepiej i ile trzeba odjąć stopni i gdzie mierzyć.

Muszelka
3mam kciuki, jeśli bardzo chcesz przeciągnac do stycznia, to może się uda?
Ale piszesz wody, skurcze??? Czy coś się już dzieje?

Justa
ja co prawda nie mam problemu z moim Bartusiem, ale daje zapobiegawczo Esputicon. Działa na pewno, bo mały bąki puszcza.
Rzeczywiście zal patrzec jak maleńka cierpi....

hej jest ciężko ale jeszcze w dwupaku....mala po usg wazy 3500g.... caly czas mam wrazenie ze to juz...wody..skurcze.ehhh.ale daje rade oby do stycznia....

Inne tematy z forum

W góry pociągiem - gdzie? (50 odpowiedzi)

Mam pytania do bardziej doświadczonych turystów. Gdzie najlepiej wybrać się z dzieckiem na...

ciekawe książki dla 4 latka jakie czytacie? (58 odpowiedzi)

czy możecie polecić jakieś fajne tytuły książek dla 4 latka do poczytania na dobranoc. W...

FAJNE msze dla dzieci gdzie w GDAŃSKU? (35 odpowiedzi)

no właśnie