MAMUSIE GRUDNIOWE 2010... CZ. 15

Witam w nowym :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE GRUDNIOWE 2010... CZ. 15

a i troszke mu pepek pokrwawia czasami czy to cos groznego?

hej moj maly niechce juz ssac piersi musze pokarm siciagac:( troche to meczace ale trudno na noc daje mu jedna lub diwe butle bebiko ma male zatwardzenie takie kupki plastelinowe kupilam herbatke z kopru mam nadzieje ze pomoze czasami daje mu esputikol tak polecili w szpitalu ale to juz jak naprawde cos jest nie tak mysle ze to zatwardzenie moze byc od bebiko niewiem moze je odstawie ale wtedy musze sciagac pokarm w nocy a jedna porcja trwa godzine juz niewiem co robic

Kasiula ja tez czekam, termin miałam 17 grudnia, byłam pewna, że do terminu urodzę a tu nic. Ja mam sie zgłosić do szpitala w pon po świętach czyli 27 to tez bedzie 10 dni po i myślę, że będą wywoływać. Ale jeszcze może cos się zmieni. Pozdrawiam!!

Dziewczyny skąd brałyście wniosek o urlop macierzyński?

sbj - 58 3026613 dr Piotr Sieliwończyk, a tu jest link:

http://www.trojmiasto.pl/Gabinet-Ortopedyczny-Piotr-Sieliwonczyk-o928.html

My idziemy jutro na wizytę i zobaczymy co nam powie Pan dr.

Gabi - dzięki kochana ;)))
Juz wyluzowuje z tym ulewaniem. Widze ze to czeste. Nie pozostaje mi nic innego jak przeczekac.
Tez sie ciesze, ze jest to forum ;), pomaga.

ps - sorry za brak pl liter, ale pisze jedma reka - trzymam mała ;-)

witajcie ja dalej w dwupaku jestem...chociaż już 7 dni po terminie, nic kompletnie się nie dzieje:( na ostatniej wizycie w szpitalu dostałam skierowanie na patologię - na 23.12 -czyli kładą mnie na całę święta.. tak sobie myślę, że skoro 23.12 - to 10 dni po terminie to pewnie od razu będą indukować poród.. hmmm... a tak chciałam żeby poród sam się zaczął..a tu nic a nic.. skurczów brak, nic nie pobolewa, szyjka nie gotowa... no nic ważne, że już w czwartek coś się zmieni.

Gratuluję wszystkim szczęśliwym mamusiom i pozdrawiam te zniecierpliwione i czekające na swoje pociechy tak jak ja:)

Marta0116 - tak karmię piersią.

Właśnie umówiłam się do pediatry na po świętach.
Ale dziękuję za wskazówki, dobrze, że jesteście, bo zawsze można Was o coś popytać:-)))))

Michałowa, jeszcze raz gratulacje :) masz śliczną córeczkę :)
bardzo mi przykro, że Twoje maleństwo musiało się nacierpieć w szpitalu, ale najważniejsze, że teraz wszystko ok :)
a ulewanie może samo przejdzie, u nas przeszło jak mały przestał jeść na umór. Innym wyjściem jest podawanie jakiś zagęszczaczy, ale wtedy musiałabyś karmić z butelki, wszystko będzie zależeć od tego czy Lenka będzie dobrze przybierać na wadzę.

jeśli chodzi o pępek, to u nas odpadł dopiero na 30 dzień i właśnie miesiąc jest dopuszczalny, później trzeba zgłosić się do lekarza

aa i jeszcze jedno - podajcei telefon do tego Sielowczyka, czy jakos tak.

Aniewa - mnie nie boli.

hejka
ja nie mam cazsu na siedzenie przed kompem. Maly nispokojny - a właściwie to zżarty - często je co 1,5h, o 3 godzinach można maryć,a czasami je częściej, usta też ma spierzchniete i bąbel na górnej wardze, ale tonie odparzenieod mleka tylko od zbyt mocnego ściskaniaa brodawek i zachłannego jedzenia.

JUSTA co do pępka, to y z mężem się śmiejemy że mamy w domku rekordzistów. Córci odpadł po 28 dniach i dwukrotnym lapisowaniu u chirurga - przemywaliśmy jej spirytusem 70%.

małemu odpadł na trzecią dobę - tuz po przyjściu ze szpitala, przy pierwszej zmianie pieluchy okazało się ze pępka nie ma. W szpitalu miał robiony Octaniseptem.

Pozdrawiam wszystkie dwupaki i życzę szybkich porodów.

a rozpakowanym miłych chwil z maluszkami.

No ja poczekam, bo pediara ma mnie odwiedzić w ciągu 4 tyg. życia Lenki. Połozna środowiskowa, jak u mnie była, radziła żebym poczekała na tą wizytę i nie chodziła po przychodniach, bo mała jest za malutka. Niby dla dzieci zdrowych, ale jednak. Powiedziała, że z wit. mogę poczekać do wizyty pediatry i on zleci co i jak.
A na usg bioderek dostaniemy zaproszenie - tzn. te które mieszkają w Gdyni, bo w Gdyni jest to refundowane z UM. Tak mi powiedziała w szkole rodzenia babka.
Najważniejsze zeby zapisać dziecko do przychodni.

dziobus ja tez miałam po 7 dniach wizyte zalecona

mamka ja jak wychodziłam ze szpitala to lekarz pediatra napisala na kartce jak podawac. A karmisz piersią bo witK sie podaje jak sie karmi piersia.

Moja mała miała zaleconą wizytę u pediatry 7 dni od wypisania ze szpitala. U nas w przypochodni osobno jest poradnia dla zdrowych i chorych dzieci.
Moim zdaniem możesz iść zapisać dzieciontko do przychodni, odrazu się dopytasz o wszystko i weźmiesz skierowanie na USG bioderek.

Jak ma czkawkę to wiem, bo wtedy brzuch skacze.
I raczej tam gdzie ma klatkę piersiową.
A to pulsowanie to jest jakby tak pupą delikatnie się wypychał.

Może głupie pytanie, z tą wizytą u pdeiatry, ale nie wiem po jakim czasie się zgłosić do lekarza?
Dzisiaj byłam w przychodni na zdjęciu szwów i przeraziłam się ilością dzieci chorych na przychodni..... strach tam wchodzić!

Dzięki marta0116.

Czy to oznacza, że trzeba z maleństwem się zgłosić do pediatry? Czy mogę na własną rękę zacząć podawać?

jak kupisz w ampułkach witaminy to po jednej ampułce witK do konca 3 miesiaca a witD do kocna ukonczenia 1 roku zycia a na bioderka trzeba mniec skierowanie od pediatry. Chyba ze witD lekarz inaczej zaleci podawac.

Cześć dziewczyny!!
Ja też jeszcze 2 w 1 a straszyli że mogę wcześniej urodzić więc mam leżeć i odpoczywać. Teraz prawie od tygodnia zaczęłam się ruszać i nic.
Też chciałabym urodzić po świętach albo już:)
A co do "pulsowania" to moja mała tez tak ma- wydaje mi się że to czkawka ale jak pozmieniam pozycję to często jej przechodzi:)
Miłego dnia!!

Inne tematy z forum

jak żyć po śmierci jedynego dziecka ? (23 odpowiedzi)

22 lipca 2016 straciłam mojego jedynego ukochanego Syna ...miał zaledwie 25 lat... Poszedł spać i...

Dobry ortodonta (34 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

białe blaty w kuchni (42 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was posiada białe blaty w kuchni, ładnie to wygląda, ale czy jest wygodne?