MAMUSIE GRUDNIOWE 2010... CZ. 15

Witam w nowym :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE GRUDNIOWE 2010... CZ. 15

mamuśki,
mam do Was pytanie jak podajecie wit.K i D? I jak to jest z tym usg bioderek, czy trzeba iść do lekarza po skierowanie? I gdzie najlepiej zrobić usg w Gdyni?

No ja też jeszcze w dwupaku...odliczam dni, termin bez różnicy = oby jak najszybciej bo już ledwo chodzę.

Mi brzuch tak pulsował ostatnio przy USG i doktor powiedział że mała ma czkawkę - zresztą było widać.
Moja mała pomimo tak zaawansowanej ciąży bardzo dużo się rusza, zwłaszcza tak napręża, wystawia pupkę i nóżki, kręci się niemiłosiernie, nieraz cała na jednym boku jest aż to boli. Nieraz też tak mi świdruje w pachwinach. Ale też uważam, że to lepsze niż jakby się mało ruszała.

ja za zadne skarby bym nie chciala rodzic w swieta:)
pozwolilam mojemu malemu wyjsc do 22 grudnia, pozniej ma sie spiac i wyjsc dopiero po nowym roku;p
chcialabym, jak juz mowilam, zeby mial normalne urodziny:)

no justa, to my jeszcze z końca miesiąca jesteśmy w dwupaku.
ja bym wolała urodzić tak żeby mąż był w domu i nie było korków na ulicach, czyli 1 lub 2 dzień Świąt :D

spirytus wez setke do picia tylko musisz go rozcieczyc

Ja kupowałam waciki nasączane 70% spirytusem, bardzo fajna rzecz, bo nie musiałam się bawić w rozrabianie itd. Gaziki Leko firmy Sandoz.

Lence wczoraj odpadł kikut. Także super.

Można dżemy jeść. W szpitalu dawali. Podobno nawet z truskawek mozna, bo to przetworzony owoc jest. Ja jadam na śniadanie bułkę z dżemem ;-) .

Justa, całkiem możliwe. Spokojnie, bez nerwów napewno odpadnie.
Ja też strasznie się niecierpliwiłam.

dziewczyny a to ma być ten spirytus spożywczy tak??? czy salicylowy?? Jejkuś...nie chce dziecku krzywdy zrobić..

cześć dziewczyny!
a tak z innej beczki..możemy jeść dżemy?wiadomo, nie ze wszystkich owocow, ale np malinowy? jakoś mnie naszla ochota:))

Aniewa- czy miałaś w szpitalu założony cewnik?

Tak pieluszkę zawijamy aby pepuszek był odkryty, tylko bodziak i pajac go zakrywa. i nie pachnie brzychdko, czyszczę w środku kilka razy dziennie. Mała miała grubą pępowinę i może dlatego tak długo odpada?

Cześć Wszystkim:-)

Justa, ja swojej małej przemywałam pępuszek spirytusem 70% i napewno ją to nie bolało a kikut odpadł łaskawie w piątek. Pediatra mi mówiła, że zdaża się, iż kikuty mogą odpaść dopiero po 3 tygodniach.

Ja też miałam pulsowanie i wydawało mi się, że moje maleństwo ma czkawkę:-)

Miłego dzionka!

a pieluszkie odginasz tak zeby pępka nie zakrywać??

dziękuje, zaraz polece kupić i bedziemy działac.
pozdrowionka

śmiało rób spirytusem dzidzie to nie boli tylko tak zeby patyczkiem nie jezdzic po brzuszku zeby nie podraznic

Cześć babczeki!
Tak, mi też czasem mała "pulsowała" w brzuchu ;-).

Ja też się wzruszam ;-). Jestem mega szczęśliwa. I kocham męża jeszcze bardziej i wtedy już w ogóle się rozklejam ;-).
Ale też czasem czuję taki jakiś smutek - jak sama wieczorem jestem. Wtedy tęsknię za brzuszkiem :-). Na prawdę cięzko mi czasem siebie zrozumieć.

Lenka cały czas ma problemu z brzuszkiem. Jęczy bidulka przez sen i budzi sie z placzem. Zauwazylam, ze jak odciagne troche pierwszy pokarm i wtedy dam jej cyca to jest lepiej. Ale nad ranem nie zdazylam tego zrobic i dalam jej npelna piers i zaczela sie potem meczyc. Maz wlanie pojechal kupic mi laktator, bo recznie odciagalam.

Witajcie dziewczyny,
kurcze...zaczełam się martwić..
Jutro mijaja dwa tygodnie od porodu a nam pepuszek jeszcze nie odpadł :(
W szpitalu kazali osuszać i psikać oktaniseptem i nie się nie zmienia.
Mała ma pepuszek schowany więc kilka razy dziennie patyczkiem tam czyszczę i na koniec psikam, jednak niewiele to daje.
co robić? potraktować 70% spirytusem? nie będzie jej to bolało?

hej dziewczyny:)
zastanawiam się kiedy znowu do was dołączę... napisałyście tyle, a ja ciągle dogaduję się z moją małą...oj kazdy dzien wyglada inaczej...o innych porach je spi i zadnego rytmu:(
jak dojdziemy do porozumienia, to pewnie was przywitamy:)

ps. napiszcie proszę, czy tez was tak mocno boli przy oddawaniu moczu? mnie strasznie...oddalam dzis probkę do badania...boję się ze to jakas infekcja:(

pozdrawiam waszytskie mamuski:)

Witajcie grudnióweczki!
Ja też mam termin na grudzień a dokładnie na 31.12.2010,z jednej strony już chciałabym urodzić i na Święta już być w domku z synkiem a z drugiej strony dobrze byłoby gdyby maluszek urodził się w styczniu :)

Inne tematy z forum

Rozwiązania w domu (3 odpowiedzi)

Opłaca się ładować się teraz w te wszystkie dodatki typu kolektory, rekuperacja, studnia itd.?

Gdzie ubieracie swoje dzieci (36 odpowiedzi)

Witam, zastanawiam sie gdzie mogłabym nakupowac swojej córce troche rzeczy, chodzę szukam i...

Ortopeda Gdansk szpital kolejowy (21 odpowiedzi)

hej. ma moze z Was nr do przychodni w szpitalu kolejowym?? i jeszcze prywatnie do dr Pawlaka??