MAMUSIE GRUDNIOWE 2010... CZ.2

Może uporządkujemy się jeśli chodzi o nasze porody? Wiem, że to jeszcze nie dokładne dane - ale zawsze możemy to zmienić...
Dopisujcie się po kolei (wg. dat). Mam nadzieję, że wyraziłam się dosyć jasno:)

Mar-chew - 05.12
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE GRUDNIOWE 2010... CZ.2

a ja mam dopiero we wtorek na 11 juz nie moge sie doczekac

hej!ja też mam dziś usg na 14!:-)ach ten czas się ciągnie niemiłosiernie.........

Hallo! Co tam u Was? Jak się czujecie?
Ja dziś o 11 wizytę mam i nie mogę się doczekać ;-).

bluebell jeśli chodzi o tygodnie ciąży to wg miesiączki jesteś w 7 tygodniu(zakładając że cykle masz bardzo regularne co 28dni) ale istnieje jeszcze liczenie od dnia zapłodnienia czyli od momemtu jajeczkowania...to jest jakieś 2 tygodnie po miesiączce(ale to tylko średnio...bo nie da się ustalić w którym dniu na 100% miałaś jajeczkowanie)Tak więc wg zapłodnienia twoje dziecko jest 2 tygodnie młodsze niż wg miesiączki....czyli jesteś w 5 tygodniu...Jajk będziesz mieć usg ok 11 tygodnia to lekarz na podstawie pomiarów dzidziusia może podać ci jeszcze inaczej....pamiętaj każdy ten sposób tylko orientacyjnie mówi nam ile to tygodni i kiedy należy się spodziewać porodu....!

moim zdaniem Twój suwaczek się nie myli.
Ja z kolei mam inne pytanie. Kiedy zaczyna się 3 miesiąc ciąży w 9 czy 12 tygodniu? Na chłopski rozum powinno być w 12 - no ale w ciąży wszystko inaczej się liczy;P więc może i z miesiącami jest inaczej...

Mam do Was pytanie Forumki. Chodzi o liczenie tygodnia ciąży, według mnie skoro ostatni okres miałam 26 marca, to jestem w 7 tygodniu ciąży. Natomiast wiele kalkulatorów i suwaczków pokazuje tydzień 6. Wyczytałam gdzieś, że tydzień pierwszy jest tygodniem zerowym. Co Wy o tym myślicie?

dziekuje za dodanie mnie do listy. milo mi bedzie w Waszym towarzystwie czekac na moje malenstwo. juz sie nie moge doczekac grudnia jak sie zaczniemy jedna po drugiej rozpakowywac :) tyle radosci bedzie.

Witaj LidkaJ :)

Sylwia80 -04.12
Mar-chew -05.12
Asienkaj -06.12
Michalowa -07.12
misica3 -07.12
Agus878 -10.12
Agusia:) -10.12
Wiola - 11.12
LidkaJ - 11.12
Trotka - 29.12
BlueBell - 31.12

Witajcie!
Ja mam termin na 11.12 jestem już po drugim usg widziałam serduszko i dzidzia ma 1.9 cm. Jestem taka szczesliwa! Mdłości, wieeelkie bolace piersi i spasiony póki co brzuszek oto moje zmartwienia ale co tam Fasoleczka najważniejsza. Pozdrawiam i dołączam do grona szczęśliwych Mam.

proszę bardzo i cieszę się, że udało Ci się załapać na tę promocję:) pamiętaj, że należy wcinać je po posiłku - czyli na pełny żołądek:)

Mar-chew dziękuję Ci za cynk odnośnie witamin w Morisonie:) Kupiłam w promocyjnej cenie, faktycznie folic też jest ale cena prawie ta sama więc zdecydowałam się jednak na Pregnacare. Jeszcze raz dzięki:)

Właśnie zauwazylam, że suwaczek pokazuje mi o tydzień za dużo. Powinno być 9 tydzien i 6 dni...
Nagle się poprzestawiało.

Hej,
ja też mam rozmiar większy. Ale to akurat w moim przypadku super ;-).

jeśli chodzi o Actimel - to podobno zawiera dużo cukru. Także ja bym nie polecała... Podobno też wcale nie ma właściwości uodparniających... tak słyszałam w radiu w UK. Chyba trzeci raz z rzędu Actimel dostał "nagrodę" za najbardziej zakłamaną reklamę...

Moje już dużo urosły, a co gorsza, bolą niemiłosiernie, zwłaszcza gdy zdejmuję stanik :(
Mam do Was pytanie - czy w ciąży można pić Actimel? Ja piję bo zawsze byłam chorowita ale od kilku dni się zastanawiam, czy nie ma przeciwskazań, czy coś Wam na ten temat wiadomo?

ja mam większe i najgorzej sie martwie ze ja nogdy nie mialam malych a tu jeszcze wieksze i pewnie beda jeszcze rosły i ciągle obolałe chociaz mniej niz wczesniej i sutki mnie swedza czasami :)

u mnie niby większe ale bez szału;P cały czas mnie bolą albo swędzą...

Cześć a jak wasze piersi?Moje powiększyły się o rozmiar kupiłam większy stanik ale dziś zauważyłam że czas na jeszcze większy ponieważ już się nie mieszczą w tym nowym.Wyglądają jakbym wyszła od chirurga plastycznego,zawsze miałam duże piersi a teraz to olbrzymy.

a ja zamiast coraz mniej nudności to jeszcze gorzej , już nawet śniadanie u mnie w kiblu ląduje , popołudniu jest ok ale z rana okropnie

plecy mnie bolą, że ja nie mogę... myślałam, że jeśli spotkają mnie jakieś problemy na tym tle to dopiero jak brzuch będzie ogromny... a tu proszę...

Inne tematy z forum

Gdzie lepiej zrobić okulary? (74 odpowiedzi)

J.w. Zastanawiam sie pomiędzy Vision Express a Centrum okulistycznym OPTIMUM na chełmie...może...

chce mi się wyć....matka szuka pracy...taaaa (64 odpowiedzi)

muszę się wygadać...może to poniekąd jakaś moja terapia ... mam dwoje dzieci...mlodsze dwa...

Poszukiwany fizjoterapeuta uroginekologiczny (20 odpowiedzi)

Jak w temacie, szukam dobrego fizjoterapeuty uroginekologicznego, zajmującego się m.in...