MAMUSIE GRUDNIOWE 2010... CZ.2

Może uporządkujemy się jeśli chodzi o nasze porody? Wiem, że to jeszcze nie dokładne dane - ale zawsze możemy to zmienić...
Dopisujcie się po kolei (wg. dat). Mam nadzieję, że wyraziłam się dosyć jasno:)

Mar-chew - 05.12
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE GRUDNIOWE 2010... CZ.2

a ja mam dopiero we wtorek na 11 juz nie moge sie doczekac

hej!ja też mam dziś usg na 14!:-)ach ten czas się ciągnie niemiłosiernie.........

Hallo! Co tam u Was? Jak się czujecie?
Ja dziś o 11 wizytę mam i nie mogę się doczekać ;-).

bluebell jeśli chodzi o tygodnie ciąży to wg miesiączki jesteś w 7 tygodniu(zakładając że cykle masz bardzo regularne co 28dni) ale istnieje jeszcze liczenie od dnia zapłodnienia czyli od momemtu jajeczkowania...to jest jakieś 2 tygodnie po miesiączce(ale to tylko średnio...bo nie da się ustalić w którym dniu na 100% miałaś jajeczkowanie)Tak więc wg zapłodnienia twoje dziecko jest 2 tygodnie młodsze niż wg miesiączki....czyli jesteś w 5 tygodniu...Jajk będziesz mieć usg ok 11 tygodnia to lekarz na podstawie pomiarów dzidziusia może podać ci jeszcze inaczej....pamiętaj każdy ten sposób tylko orientacyjnie mówi nam ile to tygodni i kiedy należy się spodziewać porodu....!

moim zdaniem Twój suwaczek się nie myli.
Ja z kolei mam inne pytanie. Kiedy zaczyna się 3 miesiąc ciąży w 9 czy 12 tygodniu? Na chłopski rozum powinno być w 12 - no ale w ciąży wszystko inaczej się liczy;P więc może i z miesiącami jest inaczej...

Mam do Was pytanie Forumki. Chodzi o liczenie tygodnia ciąży, według mnie skoro ostatni okres miałam 26 marca, to jestem w 7 tygodniu ciąży. Natomiast wiele kalkulatorów i suwaczków pokazuje tydzień 6. Wyczytałam gdzieś, że tydzień pierwszy jest tygodniem zerowym. Co Wy o tym myślicie?

dziekuje za dodanie mnie do listy. milo mi bedzie w Waszym towarzystwie czekac na moje malenstwo. juz sie nie moge doczekac grudnia jak sie zaczniemy jedna po drugiej rozpakowywac :) tyle radosci bedzie.

Witaj LidkaJ :)

Sylwia80 -04.12
Mar-chew -05.12
Asienkaj -06.12
Michalowa -07.12
misica3 -07.12
Agus878 -10.12
Agusia:) -10.12
Wiola - 11.12
LidkaJ - 11.12
Trotka - 29.12
BlueBell - 31.12

Witajcie!
Ja mam termin na 11.12 jestem już po drugim usg widziałam serduszko i dzidzia ma 1.9 cm. Jestem taka szczesliwa! Mdłości, wieeelkie bolace piersi i spasiony póki co brzuszek oto moje zmartwienia ale co tam Fasoleczka najważniejsza. Pozdrawiam i dołączam do grona szczęśliwych Mam.

proszę bardzo i cieszę się, że udało Ci się załapać na tę promocję:) pamiętaj, że należy wcinać je po posiłku - czyli na pełny żołądek:)

Mar-chew dziękuję Ci za cynk odnośnie witamin w Morisonie:) Kupiłam w promocyjnej cenie, faktycznie folic też jest ale cena prawie ta sama więc zdecydowałam się jednak na Pregnacare. Jeszcze raz dzięki:)

Właśnie zauwazylam, że suwaczek pokazuje mi o tydzień za dużo. Powinno być 9 tydzien i 6 dni...
Nagle się poprzestawiało.

Hej,
ja też mam rozmiar większy. Ale to akurat w moim przypadku super ;-).

jeśli chodzi o Actimel - to podobno zawiera dużo cukru. Także ja bym nie polecała... Podobno też wcale nie ma właściwości uodparniających... tak słyszałam w radiu w UK. Chyba trzeci raz z rzędu Actimel dostał "nagrodę" za najbardziej zakłamaną reklamę...

Moje już dużo urosły, a co gorsza, bolą niemiłosiernie, zwłaszcza gdy zdejmuję stanik :(
Mam do Was pytanie - czy w ciąży można pić Actimel? Ja piję bo zawsze byłam chorowita ale od kilku dni się zastanawiam, czy nie ma przeciwskazań, czy coś Wam na ten temat wiadomo?

ja mam większe i najgorzej sie martwie ze ja nogdy nie mialam malych a tu jeszcze wieksze i pewnie beda jeszcze rosły i ciągle obolałe chociaz mniej niz wczesniej i sutki mnie swedza czasami :)

u mnie niby większe ale bez szału;P cały czas mnie bolą albo swędzą...

Cześć a jak wasze piersi?Moje powiększyły się o rozmiar kupiłam większy stanik ale dziś zauważyłam że czas na jeszcze większy ponieważ już się nie mieszczą w tym nowym.Wyglądają jakbym wyszła od chirurga plastycznego,zawsze miałam duże piersi a teraz to olbrzymy.

a ja zamiast coraz mniej nudności to jeszcze gorzej , już nawet śniadanie u mnie w kiblu ląduje , popołudniu jest ok ale z rana okropnie

plecy mnie bolą, że ja nie mogę... myślałam, że jeśli spotkają mnie jakieś problemy na tym tle to dopiero jak brzuch będzie ogromny... a tu proszę...

Inne tematy z forum

Ryanair- czy opłaca się wykupić ubezpieczenie turystyczne? (35 odpowiedzi)

W lipcu lecimy na tydzień do Londynu Ryanairem. Czy opłaca się wykupić ubezpieczenie? (60 zł)...

Pomysły na tegoroczne prezenty : (44 odpowiedzi)

Jakie są wasze tegoroczne pomysły na prezenty - dla męża/chłopaka, mamy, ojca, teściowej. teścia,...

szkoła Montessori - ktoś miał styczność? (57 odpowiedzi)

Chciałam poprosić o opinie osoby, które mają/znają dzieci uczęszczające do szkoły (nie...