MAMUSIE GRUDNIOWE 2010... CZ.3

Dziewczyny pozwoliłam sobie założyć nowy wątek bo poprzedni zrobił się długaśny.

Linki do poprzedniich:

MAMUSIE GRUDNIOWE
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-t158001,1,16.html?hl=grudniowe 2010#hl

MAMUSIE GRUDNIOWE 2010... CZ.2
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-2-t161023,1,16.html

Lista grudniowych mamuś:)

Sylwia80 -04.12
Mar-chew -05.12
Asienkaj -06.12
misica3 -07.12
Anka165 - 09.12
Michalowa -10.12
Agus878 -10.12
Agusia:) -10.12
Ola77 - 10.12
monika84-10.12
Wiola - 11.12
LidkaJ - 11.12
Linaa - 17.12
queen- 25.12
Trotka - 29.12
BlueBell - 31.12
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE GRUDNIOWE 2010... CZ.3

witam!
W końcu mam internet:) sama się martwię... dzisiaj idę na nockę... Próbowałam się dodzwonić do mojej położnej ale nie odbierała telefonu (nawet nie oddzwoniła) - dobrze, że ją zmieniam...
Za tydzień będę w Polsce idę do lekarza od patologii ciąży i mam nadzieję, że on mi wszystko powie co i jak...

Ale macie fajnie, ja mam usg prenatalne 7 czerwca i strasznie sie denerwuję. Chciałabym, żeby to już było za mną.

Cześć!
U mnie wszystko ok. Bez zmian - brzuch rośnie ;-). To już początek 14 tygodnia u mnie ;-).

Mar-chew!!!!! Co u Ciebie??? Odezwij się, bo martwię się o Ciebie po tych ostatnich badaniach.

Gratuluję świetnego wyniku USG!

BlueBel jakie szczęście jest gdy dowiadujemy się że wszystko ok.Super że z dzidzią dobrze.Pozdrawiam:)

A u mnie USG super, dzidziunia ma 2,05 cm, dużo się rusza, serduszko mocno i szybciutko bije. Jestem szczęśliwa :)

Trotka, to dla Ciebie z moich badań:

FT4 w ciąży zależy od trymestru:
I 12.1 - 19.6 pmol/l
II 9.63 - 17.0
III 8.39 - 15.6

Trotka ja tez Ci nie pomoge bo nei mialam robionego tego badania.. Nigdy nie mialam problemow z tarczyca.. moze dlatego mi nei zlecila..

trotka ft4 w ciazy powinno byc w gornej granicy normy, u ciebie jest w dolnej. to jeszcze wczesna ciaza, w miare uplywu czasu zauwazysz ze poziom ft4 bedzie spadal- dziecko bedzie "wyciagac" z ciebie hormon tarczycy i dlatego konieczna bedzie jego suplementacja.bardzo dobrze ze lekarka zlecila ci to badanie, rzadko ktory lekarz ogolny by zwrocil na to uwage- szacunek dla lekarki. pozdrawiam.

Trotka ja niestety ci nie pomogę ponieważ nie miałam robionego tego badania i nie wiem jakie są normy.

No ja dziś o 11:30 mam pierwsze USG. Troszkę się denerwuję, ale wierzę, że wszystko będzie ok.

Dzisiaj miałam wizytę u lekarza. Widziałam mojego maluszka, wszystko ok. Powiedzcie dziewczyny jakie macie wyniki FT4? Ja mam 13,0 a norma jest 9,0-24,0. Moja lekarz ogólna(bo to ona robiła mi te badania ze względu na długi czas oczekiwania na wizytę u gin.) stwierdziła,że mam niedoczynność tarczycy. Mam już umówioną wizytę do endokrynologa na sobotę, żeby mnie zbadała. Ale tak się zastanawiam skąd taki wniosek skoro wynik mieści się w normie??? Jak tam u was napiszcie proszę.

Teoretycznie niby tak jest ale ja mam córkę ze stycznia i też są problemy a mianowicie chodzi o przedszkole, niestety gdyby była z grudnia dostałaby się już w zeszłym roku niestety była o miesiąc za młoda bo liczył się rok urodzenia. Także są i plusy i minusy.

No właśnie, ja też o tym myślałam. Będzie miał trudniej na początku, bo rok różnicy to sporo. No i nasze biedne dzieci już w wieku 6 lat zaczynać będą szkołę...czyli de facto nasze będą miały tylko 5 lat.

Mi grudzień nie przeszkadza te 3 miesiace do wiosny szybko miną i akurat dzieciaczek bedzie gotowy na długie wiosenne wycieczki. Jedyne co, to wolałabym chociaż 1 stycznia ale nowy rok a nie tak z końca i wszedzie będzie najmłodszy.

Cześć!
No ja też liczyłam na inny termin ;-). Ale nie wybrzydzam ;-).
Najbardziej chciałabym rodzić na wiosnę, żeby szybciej wyjść z dzieckiem.
Liczę na to, że skoro teraz była taka ostra i długa zima, to ta będzie łagodniejsza. Nie chciałabym siedzieć z dzieckiem parę m-cy w domu tylko. No ale zobaczymy jak to będzie.

Ja też liczyłam po cichu troszkę inny termin na inny termin, jesienny ale cóż wyszedł grudzień:)
Moja córa jest z końca stycznia i jakoś nie wspominam tego zimowego terminu zbyt miło, było straszliwie zimno i siedziałam z córką długo w domu zanim wyszłam na pierwszy spacerek, mam nadzieję że tegoroczna zima będzie łagodna:)

Trudno sobie zamówić termin :) Ja też nie wybrzydzam, raczej się śmieję, że mogłam sobie planować a życie życiem :)

szkoda.. tak daleko jezdzic nie bede :) chce pojsc na usg nt ale nie wiem gdzie chcialabym tam gdzie dobry sprzet..

panna z mokra glowa a ja jestem z sierpnia chyba wolalabym urodzic w innej porze niz grudzien ale ciesze sie ze jestem w ciazy i napewno kazde dzidzie sa fantastyczne ;)

Cześć Dziewczyny,
Ja tylko zaglądam na Wasz wątek jako gość, bo planowałam sobie grudniową dzidzię i bardzo się uparłam na poród jeszcze przed świętami. No, ale że ja sobie mogę chcieć, a natura swoje, więc urodzę Maluszka w sierpniu :) Też dobrze.

Pozdrawiam wszystkie grudniówki, u mnie większość osób w rodzinie jest z grudnia i są fantastyczne, więc macie naprawdę bardzo fajnie z Waszym terminem :)

Inne tematy z forum

Jaką piaskownicę polecacie do ogrodu? (27 odpowiedzi)

Zdecydowanie nadszedł czas tego zakupu ;) najpierw myślałam o plastikowej, zamykanej -...

kolorowanki do druku (30 odpowiedzi)

czy znacie jakieś fajne strony z kolorowankami do wydruku ?

macierzyński a likwidacja firmy (4 odpowiedzi)

Witam, Mam nadzieję, że jakaś obeznana osoba w kwestiach pracowniczo-zusowskich wesprze mnie...